Reset RB1100
If you installed RouterOS just now, and don't know where to start - ask here!

6 posts   •   Page 1 of 1
diddy
just joined
 
Posts: 3
Joined: Mon Feb 28, 2011 7:26 pm

Reset RB1100

by diddy » Mon Feb 28, 2011 7:37 pm

Hi everybody,
i bought a Mikrotik RB1100 after i made the first config, i can remember the Password anymore (i know i must be an Idiot 8) ).
can someone post me howto reset the RB1100 Box? if possible i don’t wanna lost my config, is there a method to do this? :shock:

any Help will be appreciated.

thx

Diddy

fewi
Forum Guru
Forum Guru
 
Posts: 7734
Joined: Tue Aug 11, 2009 3:19 am

Re: Reset RB1100

by fewi » Mon Feb 28, 2011 8:06 pm

Either use NetInstall to reinstall the firmware, and uncheck the 'save configuration' option. Alternatively read http://www.roc-noc.com/pdf/RB1100/rb1100ugA.pdf, which on page 3 shows the schematic of the board and mentions:
Software Reset
It is possible to reset all software configuration by using the Software Reset 2 button hole ( C229, see
schematic) during the power-up. No confirmation or passwords will be asked, so use with caution. This
feature can be disabled in the “system routerboard settings” menu by switching the “enable-jumperreset” parameter to “no”. Simply use a metal object to short circuit the metallic reset hole (TP12) while
booting.


C229 is two half circuits that don't connect, bridge them with a screwdriver during boot and the board will reset.

After all settings have been reset to default, the default username is 'admin', with a blank password.
Specific answers require specific questions. When in doubt, post the output of "/ip address print detail", "/ip route print detail", "/interface print detail", "/ip firewall export", and an accurate network diagram.

diddy
just joined
 
Posts: 3
Joined: Mon Feb 28, 2011 7:26 pm

Re: Reset RB1100

by diddy » Tue Mar 01, 2011 12:02 pm

Thanks Bro for your Support.
Thanks for the PDF. it's very Helpful. Now i have a better from my RB1100. :o I also tried to follow the Step in this PDF file, and i got This Message: Kernel not Found. Please check ethernet cable.
i checked my serial Cable, and it's ok.
what could be the Problem now?

Please Help.

fewi
Forum Guru
Forum Guru
 
Posts: 7734
Joined: Tue Aug 11, 2009 3:19 am

Re: Reset RB1100

by fewi » Tue Mar 01, 2011 4:56 pm

You have a corrupt install. You need to use NetInstall. Follow the steps on the wiki.
Specific answers require specific questions. When in doubt, post the output of "/ip address print detail", "/ip route print detail", "/interface print detail", "/ip firewall export", and an accurate network diagram.

diddy
just joined
 
Posts: 3
Joined: Mon Feb 28, 2011 7:26 pm

Re: Reset RB1100

by diddy » Tue Mar 01, 2011 5:15 pm

Hi Thank you for the Reply
i also tried this. As per the Wiki Guide, i need to have a Ethernet plus a Serial Connection.
The Problem is -: i configure the eth1 and 2 with Public IPs, and when i try to set my Laptop in the same Subnet i can not ping the RB1100 Port.
This Router is driving me a bit crazy 8)

any idea?

fewi
Forum Guru
Forum Guru
 
Posts: 7734
Joined: Tue Aug 11, 2009 3:19 am

Re: Reset RB1100

by fewi » Tue Mar 01, 2011 6:03 pm

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Netinstall
Follow those steps. If they don't work, contact your reseller.
Specific answers require specific questions. When in doubt, post the output of "/ip address print detail", "/ip route print detail", "/interface print detail", "/ip firewall export", and an accurate network diagram.

6 posts   •   Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: bingo220 and 12 guests

It is currently Sat Dec 20, 2014 3:07 am