[solved]RB411: Not working update from RouterOS v4.x to v6.x
If you installed RouterOS just now, and don't know where to start - ask here!

12 posts   •   Page 1 of 1
User avatar
donjames
Frequent Visitor
Frequent Visitor
 
Posts: 63
Joined: Fri Mar 14, 2008 8:07 pm
Location: Henderson, Texas

[solved]RB411: Not working update from RouterOS v4.x to v6.x

by donjames » Tue Apr 16, 2013 6:19 am

I updated my rb411 from v3.x to v4.x. Everything worked.

Then I updated to v6.0rc13 and after rebooting, it would not connect.

Can anyone give me a hint about what to try next?

Thanks,

Don James
Last edited by donjames on Fri Apr 19, 2013 12:31 am, edited 1 time in total.

hipro5
Member Candidate
Member Candidate
 
Posts: 161
Joined: Sat Feb 09, 2013 12:48 pm
Location: Hellas (Greece)

Re: RB411: Not working after update from RouterOS v4.x to v6

by hipro5 » Tue Apr 16, 2013 8:51 am

Did you upgrade it via Winbox or via Netinstall?

User avatar
honzam
Forum Guru
Forum Guru
 
Posts: 1479
Joined: Wed Feb 27, 2008 11:27 pm
Location: Czech Republic

Re: RB411: Not working after update from RouterOS v4.x to v6

by honzam » Tue Apr 16, 2013 9:40 am

LAN, FTTx, Wireless. ISP operator based on ROS. If the post helped, give Karma...

hipro5
Member Candidate
Member Candidate
 
Posts: 161
Joined: Sat Feb 09, 2013 12:48 pm
Location: Hellas (Greece)

Re: RB411: Not working after update from RouterOS v4.x to v6

by hipro5 » Tue Apr 16, 2013 11:53 am

It should work fine.

Can you "see" it in netinstall now?

User avatar
donjames
Frequent Visitor
Frequent Visitor
 
Posts: 63
Joined: Fri Mar 14, 2008 8:07 pm
Location: Henderson, Texas

Re: RB411: Not working after update from RouterOS v4.x to v6

by donjames » Tue Apr 16, 2013 6:09 pm

I used Winbox for the update.

I can't see it with Netinstall.

I used a null-modem cable, but can't see the router.

What can I try next?

Thanks,

donjames

hipro5
Member Candidate
Member Candidate
 
Posts: 161
Joined: Sat Feb 09, 2013 12:48 pm
Location: Hellas (Greece)

Re: RB411: Not working after update from RouterOS v4.x to v6

by hipro5 » Tue Apr 16, 2013 6:32 pm

Same problem I used to face a lot with installing through winbox. :(

NOW

Start Netinstall with your routerboard SHUTED DOWN - NO POWER at all.

PRESS the RESET button of your RB (RouterBoard) and KEEP it pressed.
POWER UP the RB while KEEP PRESSING the reset button.
DON'T LEAVE the reset button UNTIL Netinstall "sees" your RB.
If it doesn't "see" it, RE-DO the same until it does.
AFTER it "sees" it, LEAVE the reset button.
Install the ROS once again via Netinstall.
After you SEE the finished intalation - REBOOT your RB.
When done, you will be able to "see" it with the winbox.
Last edited by hipro5 on Fri Apr 19, 2013 12:42 am, edited 1 time in total.

User avatar
donjames
Frequent Visitor
Frequent Visitor
 
Posts: 63
Joined: Fri Mar 14, 2008 8:07 pm
Location: Henderson, Texas

Re: RB411: Not working after update from RouterOS v4.x to v6

by donjames » Tue Apr 16, 2013 7:03 pm

I connected the rb411 to my Windows 7 computer via a serial cable and now I can see the router via the serial cable.

I connected the rb411 to my laptop computer running Windows XP, ran Netinstall, but can't see the router from Netinstall.

I clicked on the "Net Booting" button on Netinstall and entered an IP address of 192.168.1.2. I set my laptop ethernet adapter to 192.168.1.10.

What can I try next?

Thanks,

Don James

hipro5
Member Candidate
Member Candidate
 
Posts: 161
Joined: Sat Feb 09, 2013 12:48 pm
Location: Hellas (Greece)

Re: RB411: Not working after update from RouterOS v4.x to v6

by hipro5 » Tue Apr 16, 2013 7:12 pm

You're doing OK with the IPs and the Laptop.

Now do EXACLY as I described above to "see" it in Netinstall.

User avatar
donjames
Frequent Visitor
Frequent Visitor
 
Posts: 63
Joined: Fri Mar 14, 2008 8:07 pm
Location: Henderson, Texas

Re: RB411: Not working after update from RouterOS v4.x to v6

by donjames » Tue Apr 16, 2013 9:10 pm

Hi hipro5,

I was able to install the software using Netinstall, but there's something wrong with the license key.

Can't get it to accept the new key. Called the dealer where I bought the rb411 and he is going to get hold of Mikrotik and see if they can help.

Thanks for your help.

Sincerely,

Don James

hipro5
Member Candidate
Member Candidate
 
Posts: 161
Joined: Sat Feb 09, 2013 12:48 pm
Location: Hellas (Greece)

Re: RB411: Not working after update from RouterOS v4.x to v6

by hipro5 » Tue Apr 16, 2013 9:17 pm

It's OK. They'll find you a solution - don't worry. :)

User avatar
donjames
Frequent Visitor
Frequent Visitor
 
Posts: 63
Joined: Fri Mar 14, 2008 8:07 pm
Location: Henderson, Texas

Re: RB411: Not working after update from RouterOS v4.x to v6

by donjames » Fri Apr 19, 2013 12:30 am

The dealer got the original key for my rb411 router and now it is working.

Problem solved.

Thanks for the help.

Don James

hipro5
Member Candidate
Member Candidate
 
Posts: 161
Joined: Sat Feb 09, 2013 12:48 pm
Location: Hellas (Greece)

Re: [solved]RB411: Not working update from RouterOS v4.x to

by hipro5 » Fri Apr 19, 2013 12:41 am

You're welcome. :)
Glad you finaly are OK. :)

12 posts   •   Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests

It is currently Fri Nov 21, 2014 4:53 am