SSH keys not working in 4.1?
RouterOS general discussion

just joined
Posts: 9
Joined: Sat Oct 17, 2009 12:59 am
Reputation: 0
First RouterOS version: 3.29

SSH keys not working in 4.1?

by jkugler » Wed Oct 21, 2009 2:32 am

I have uploaded and imported the SSH key for my user (under /user ssh-keys) and this is the result:

Code: Select all

[admin@MikroTik] /user> ssh-keys print
 # USER                 KEY-OWNER
 0 jkugler              jkugler@hosanna

These are my users:

Code: Select all

[admin@MikroTik] /user> print
Flags: X - disabled
 #   NAME                             GROUP                            ADDRESS
 0   ;;; system default user
     admin                            full                   
 1   ;;; Joshua Kugler
     jkugler                          full                   

However, when I try to login to the router with my key, it prompts for my password:

Code: Select all

jkugler@hosanna:~$ ssh -i /home/jkugler/.ssh/id_dsa jkugler@
jkugler@'s password:

And the router says:

Code: Select all

echo: system,error,critical login failure for user jkugler from via ssh

The "failure" messages comes *before* I enter my password.

Is there something else I need to enable for SSH logins?



just joined
Posts: 14
Joined: Wed Jul 22, 2009 1:28 am
Reputation: 0
First RouterOS version: 2.9.46

Re: SSH keys not working in 4.1?

by MartinT » Sat Jan 16, 2010 4:04 am

I had similar issue today: ssh-key which I use on a lot of RouterOS system was fail with one RB750G (version v4.4). After investigation I found reason: there was password (of user with this ssh-key) with 32 chars length. After changing password (to 24 chars length) and reimport ssh-key, access with this ssh-key is working as expected.

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 7 guests

It is currently Thu Nov 26, 2015 10:33 pm