No NTP in RB750 combined package
RouterOS general discussion

14 posts   •   Page 1 of 1
seany
newbie
 
Posts: 31
Joined: Fri Sep 18, 2009 1:14 pm

No NTP in RB750 combined package

by seany » Sun Jan 23, 2011 2:26 pm

Hello MikroTik,

One small annoyance I always encounter with upgrading to a new version is having to then re-install the ntp package to run an ntp client. It is particularly annoying to have no ntp client where the clock resets on every boot...

I thought it used to be included in the combined package however it seems now. Is there any chance you can incorporate at least the client into the combined package?

Thanks!

User avatar
roc-noc.com
Forum Veteran
Forum Veteran
 
Posts: 833
Joined: Sun Dec 02, 2007 4:27 am
Location: Rockford, IL USA

Re: No NTP in RB750 combined package

by roc-noc.com » Sun Jan 23, 2011 3:01 pm

You don't need to install the ntp package for client. NTP client is in the combined package under 'system'.

Tom
-----------------------------------------------
http://www.roc-noc.com
Tom, CCNA, ISP, USA Mikrotik Distributor
888-762-5662
-----------------------------------------------

seany
newbie
 
Posts: 31
Joined: Fri Sep 18, 2009 1:14 pm

Re: No NTP in RB750 combined package

by seany » Sun Jan 23, 2011 7:47 pm

Hello,

Unfortunately it's not! Only appears after installing the package :(

changeip
Forum Guru
Forum Guru
 
Posts: 3730
Joined: Fri May 28, 2004 5:22 pm

Re: No NTP in RB750 combined package

by changeip » Sun Jan 23, 2011 8:56 pm

It's there, look under the system menu. the NTP package replaces the NTP client and adds a NTP server, but without it you still get NTP client only.

Image
Colo and Wholesale Bandwidth Available! Sales at SanDiegoBroadband dot com

seany
newbie
 
Posts: 31
Joined: Fri Sep 18, 2009 1:14 pm

Re: No NTP in RB750 combined package

by seany » Mon Jan 24, 2011 1:57 pm

No, no it really isn't:

Image

Remember this is 5.x not 4.x as in your screenshot...

User avatar
mrz
MikroTik Support
MikroTik Support
 
Posts: 4090
Joined: Wed Feb 07, 2007 1:45 pm
Location: Latvia

Re: No NTP in RB750 combined package

by mrz » Mon Jan 24, 2011 1:59 pm

in v5 it is called SNTP (Simple NTP) client

seany
newbie
 
Posts: 31
Joined: Fri Sep 18, 2009 1:14 pm

Re: No NTP in RB750 combined package

by seany » Mon Jan 24, 2011 2:07 pm

Ugh!!! No wonder I never saw it - I feel embarrassed now.

Why was it renamed?

User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
 
Posts: 5925
Joined: Tue Feb 14, 2006 10:46 am
Location: Riga, Latvia

Re: No NTP in RB750 combined package

by janisk » Thu Jan 27, 2011 9:55 am

if you need time for router, SNTP is good enough, it is less precise and uses way less resources when compared to NTP client that is provided by ntp package.

If you want to run NTP server on the router, then SNTP won't cut it.

User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
 
Posts: 19339
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: No NTP in RB750 combined package

by normis » Thu Jan 27, 2011 10:02 am

SNTP - Simple NTP
NTP - also has NTP server, appears only after separate NTP package is installed.
No answer to your question? How to write posts

fueguino84
just joined
 
Posts: 7
Joined: Fri Feb 05, 2010 9:36 pm

Re: No NTP in RB750 combined package

by fueguino84 » Tue Jan 31, 2012 4:21 pm

Sorry, I've searched a lot for the NTP package and couldn't find it... I've RB1100 with RouterOS 5.12 and I can't see the NTP package at the Package List, neither at the download section of the site.

I know this is a 1 year old thread but same problem here :?

User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
 
Posts: 19339
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: No NTP in RB750 combined package

by normis » Tue Jan 31, 2012 4:24 pm

fueguino84 wrote:Sorry, I've searched a lot for the NTP package and couldn't find it... I've RB1100 with RouterOS 5.12 and I can't see the NTP package at the Package List, neither at the download section of the site.

I know this is a 1 year old thread but same problem here :?


inside this archive http://download2.mikrotik.com/all_packages-ppc-5.12.zip
No answer to your question? How to write posts

fueguino84
just joined
 
Posts: 7
Joined: Fri Feb 05, 2010 9:36 pm

Re: No NTP in RB750 combined package

by fueguino84 » Tue Jan 31, 2012 5:14 pm

Thank you!... Is there a way to get that link from the website?

User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
 
Posts: 5925
Joined: Tue Feb 14, 2006 10:46 am
Location: Riga, Latvia

Re: No NTP in RB750 combined package

by janisk » Tue Jan 31, 2012 5:26 pm

yes, it is that zip package on the download site.
http://www.mikrotik.com/download.html

when you select for what arch you need the packages.

fueguino84
just joined
 
Posts: 7
Joined: Fri Feb 05, 2010 9:36 pm

Re: No NTP in RB750 combined package

by fueguino84 » Wed Feb 01, 2012 4:34 pm

:oops: it was so easy!! I thought all the link were the same file!. Thank you! :)

14 posts   •   Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: santa, soran, Yahoo [Bot] and 46 guests

It is currently Mon Dec 22, 2014 11:27 am