How configure RB433UAH with modem USB Huawei E173
RouterOS general discussion

5 posts   •   Page 1 of 1
wallnas
Frequent Visitor
Frequent Visitor
 
Posts: 70
Joined: Thu Aug 27, 2009 5:08 pm
Location: Italy

How configure RB433UAH with modem USB Huawei E173

by wallnas » Sat Dec 10, 2011 7:09 pm

I have a RB 433UAH and modem Huawei E173 of H3G

In the System port i have only serial port 0

How i can configure the modem and use it on my lan ?

Tanks for your help
Last edited by wallnas on Wed Dec 14, 2011 11:31 pm, edited 1 time in total.

User avatar
ojsa
Member Candidate
Member Candidate
 
Posts: 181
Joined: Tue Jan 27, 2009 9:53 pm
Location: Norway

Re: How configure RB433UAH with modem USB Huawei E173

by ojsa » Sun Dec 11, 2011 1:04 am

add PPP interface with details refering to your cellphone provider and connect the PPP to your selected port (port0?)
Could be that you have to add data channel en info channel, but since i don't have this equipment i can not test that.
Network professional - Certified MTCNA, MTCWE MTCTCE, MTCRE, MTCUME and MTCINE. - Wiki Profile

wallnas
Frequent Visitor
Frequent Visitor
 
Posts: 70
Joined: Thu Aug 27, 2009 5:08 pm
Location: Italy

Re: How configure RB433UAH with modem USB Huawei E173

by wallnas » Wed Dec 14, 2011 8:37 pm

Tank you for your information, but my problem is on modem HUAWEI E173s-2

In the system resource USB i see the modem, in the system port, no

What is the problem ?

In the supported hardware http://wiki.mikrotik.com/wiki/Supported_Hardware there is the Huawei E173

My Vers of routerOs is 5.11


Tanks form your help
Attachments
CropperCapture[2].jpg
CropperCapture[2].jpg (13.33 KiB) Viewed 2124 times
CropperCapture[1].jpg
CropperCapture[1].jpg (18.29 KiB) Viewed 2124 times

fjapa
just joined
 
Posts: 2
Joined: Tue Apr 17, 2012 2:40 am

Re: How configure RB433UAH with modem USB Huawei E173

by fjapa » Tue Apr 17, 2012 3:02 am

Wallnas, I am having a similar problem. Did you resolved this problem?
Thanks.

wallnas
Frequent Visitor
Frequent Visitor
 
Posts: 70
Joined: Thu Aug 27, 2009 5:08 pm
Location: Italy

Re: How configure RB433UAH with modem USB Huawei E173

by wallnas » Tue Apr 17, 2012 8:27 pm

fjapa wrote:Wallnas, I am having a similar problem. Did you resolved this problem?
Thanks.


Modem is switched to wrong mode, that's why it is not recognized by RouterOS.
Plug your 3G modem to Windows or other OS and run AT command to switch it to
correct mode,
AT^U2DIAG=1
http://3g-modem.wetpaint.com/page/Huawei+AT-commands

After command will be applied, modem will be recognized in RouterOS v5.12

bye

5 posts   •   Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: Juha and 31 guests

It is currently Sun Dec 21, 2014 8:57 pm