P-t-P 2x SEXTANT 5HnD, VLAN tagging, multicast
RouterOS general discussion

2 posts   •   Page 1 of 1
NoName
just joined
 
Posts: 6
Joined: Fri Feb 24, 2012 2:14 am

P-t-P 2x SEXTANT 5HnD, VLAN tagging, multicast

by NoName » Sat Aug 18, 2012 10:32 pm

I have a rather a specific problem with a point to point installation of two SEXTANTs.

All the traffic from my network should be VLAN tagged towards the provider therefore I created a new VLAN on ether1-local interface and bridged it with wlan1; on the second point (e.g. the other SEXTANT) I bridged ether1-local and wlan1. So far so good, as all the 5GHz band is free and nv2 is used - the connection works like a charm with speeds at about 78/78 Mbps according to webmin and actual speeds are about 5MB/s both ways.

Anyhow, I'd also like to bridge multicast traffic. IGMPv2 joins/parts is generated on a computer connected directly to ether1-local port on sextant 2, and multicast traffic is sent - you guessed it - untagged - from network, connected to ether1-local on first SEXTANT. So the problem is the multicast traffic isn't bridged.

Any ideas what could be done?

samsung172
Forum Veteran
Forum Veteran
 
Posts: 938
Joined: Sat Apr 04, 2009 3:45 am
Location: Østfold - Norway

Re: P-t-P 2x SEXTANT 5HnD, VLAN tagging, multicast

by samsung172 » Sun Aug 19, 2012 2:05 am

NoName wrote:I have a rather a specific problem with a point to point installation of two SEXTANTs.

All the traffic from my network should be VLAN tagged towards the provider therefore I created a new VLAN on ether1-local interface and bridged it with wlan1; on the second point (e.g. the other SEXTANT) I bridged ether1-local and wlan1. So far so good, as all the 5GHz band is free and nv2 is used - the connection works like a charm with speeds at about 78/78 Mbps according to webmin and actual speeds are about 5MB/s both ways.

Anyhow, I'd also like to bridge multicast traffic. IGMPv2 joins/parts is generated on a computer connected directly to ether1-local port on sextant 2, and multicast traffic is sent - you guessed it - untagged - from network, connected to ether1-local on first SEXTANT. So the problem is the multicast traffic isn't bridged.

Any ideas what could be done?


use wds

2 posts   •   Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: Belgarion186, Bing [Bot], Google [Bot] and 34 guests

It is currently Mon Nov 24, 2014 3:57 am