Community discussions

Search found 83 matches

by ccr
Thu Apr 21, 2011 6:48 pm
Forum: General
Topic: VRRP + L2TP-Server
Replies: 1
Views: 791

Re: VRRP + L2TP-Server

Same problem here. Impossible to have automatic fail over for an L2TP Server. Any ideas?
by ccr
Wed Nov 24, 2010 11:15 pm
Forum: General
Topic: Is is possible to mac-telnet between two differnet Networks?
Replies: 3
Views: 604

Re: Is is possible to mac-telnet between two differnet Netwo

Well we configure about 50 mikrotiks a week; and we do so by plugging into our network and mac-telneting in. It is quite easy because you can copy backup files; and router OS files; and compare setting to live devices much easier. What I was trying to do was lock down the network our workstations ar...
by ccr
Wed Nov 24, 2010 8:33 pm
Forum: General
Topic: Hotspot setup want to offer Static IP to certain computers
Replies: 8
Views: 1170

Re: Hotspot setup want to offer Static IP to certain compute

You would have to setup up static leases in the DHCP->Lease for these customers; and add another network in the DHCP -> Network. Not sure if this is possible. You would have to experiment. You may want to hand certain customers static DHCP leases and then do separate one to one NAT rules for their I...
by ccr
Wed Nov 24, 2010 8:27 pm
Forum: General
Topic: Is is possible to mac-telnet between two differnet Networks?
Replies: 3
Views: 604

Is is possible to mac-telnet between two differnet Networks?

2 different IP networks on the same Mikrotik Router.
Would like users on each IP network to be able to mac-telnet to the other IP network.
Is this possible?
What strategies would be used to do this?
by ccr
Wed Oct 20, 2010 4:57 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Which 3 miniPCI will work OK with RB433AH.
Replies: 14
Views: 3424

Re: Which 3 miniPCI will work OK with RB433AH.

Hi Can anyone suggest high power miniPCI cards ( need to install 3 of them into RB 433AH ) with 800mw to 1000mw of power. I need 3 of them to be installed inside mikrotik RB433AH. I need cards that support 801.11 a/b/n ( seperate or all in one). ( MIMO optional ) Price suggestions are also welcome....
by ccr
Mon Sep 20, 2010 11:33 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Manipulate Data Rates for TX and RX rates.
Replies: 1
Views: 562

Manipulate Data Rates for TX and RX rates.

I am confused. How do I manipulate data rates for an SU where the Rx Rate is 54 and the Tx Rate is 6 and those values never change. I can get it to where Tx and Rx rate are the same and never change but never to where they are different and never change.

Thanks,
by ccr
Mon Jul 26, 2010 5:23 am
Forum: General
Topic: Do you use Mikrotik for a DVB-T link ?? (Digital TV)
Replies: 3
Views: 1046

Re: Do you use Mikrotik for a DVB-T link ?? (Digital TV)

How did you do this?

"I'm using Mikrotik for wireless links to send the audio for FM broadcast radio stations."

I cannot figure it out.
by ccr
Wed Jun 09, 2010 5:53 pm
Forum: General
Topic: MikroTik RouterOS version 5.0beta2 released!
Replies: 139
Views: 45042

Re: MikroTik RouterOS version 5.0beta2 released!

I upgraded a 450g to 5.0beta2.
Then downgraded to 4.8 and the ppp; dhcp package are missing and it won't reboot for downgrade from inside winbox now.
FYI.
by ccr
Tue Jun 08, 2010 11:50 pm
Forum: General
Topic: Ethernet Problem with 450g
Replies: 4
Views: 759

Re: Ethernet Problem with 450g

I have tried going into Winbox and opening up the ethernet port and changing settings in winbox; by unselecting full duplex or auto negotation; or switching to 10M. Is that what you are talking about? Or do I need to go into the command line to do this.
by ccr
Tue Jun 08, 2010 11:20 pm
Forum: General
Topic: Ethernet Problem with 450g
Replies: 4
Views: 759

Ethernet Problem with 450g

I am connecting a Lucent® TNT-SL-E100-V-C Ethernet Card to a Routerboard 450g and it will not link up via ethernet. If I connect it to a 493AH it works fine. Is there any difference between the ethernet ports on these two boards? Any one have experience; the link below is for the Lucent card. An eth...
by ccr
Tue Feb 09, 2010 7:24 pm
Forum: General
Topic: 133 Boards Dead after 3.19 -> 3.30 Upgrade
Replies: 1
Views: 597

133 Boards Dead after 3.19 -> 3.30 Upgrade

I have 2 now. Anyone else? What is the proper upgrade path?
by ccr
Fri Feb 05, 2010 6:08 pm
Forum: The User Manager
Topic: Routing in Hotspot
Replies: 1
Views: 699

Routing in Hotspot

Original Config: 5 Access Points and 1 Hotspot. 1 DHCP server and everything in a Bridge. New Config: Network is routed and each access point has a different network and DHCP Server. Problem with New Config: Users jump around access points quite a bit and therefore they will get a new IP; but that w...
by ccr
Tue Jan 19, 2010 7:41 pm
Forum: The User Manager
Topic: IP translation in hotspot
Replies: 1
Views: 672

IP translation in hotspot

Is it possible to turn off the IP translation in the hotpot? In other words make it so clients have get a valid IP from the dhcp server for their computer to hit the login page.

thx
by ccr
Tue Dec 15, 2009 10:03 pm
Forum: The User Manager
Topic: In Hotspot after login page freezes....
Replies: 2
Views: 775

Re: In Hotspot after login page freezes....

Looks like the problem is in 3.30 per changelogs.
by ccr
Tue Dec 15, 2009 5:43 pm
Forum: The User Manager
Topic: In Hotspot after login page freezes....
Replies: 2
Views: 775

In Hotspot after login page freezes....

Running hotspot using radius to authenticate on mostly 433ah and some 532. Most running on 3.30. After login the page says processing and just site there forever. If user goes to another web page the user is online and is logged in fine. Any ideas why it would not redirect them after logging in?
by ccr
Fri Dec 04, 2009 6:56 pm
Forum: Virtualization
Topic: RB450G + openwrt Metarouter strange problem
Replies: 221
Views: 76723

Re: RB450G + openwrt Metarouter strange problem

Tom

I didn't read your post but I am leaning towards version problem. 3.x and Metarouter don't work together correctly. I have quite a bit running on 4.3 so far without trouble. I will let you know...
by ccr
Wed Dec 02, 2009 7:20 pm
Forum: Virtualization
Topic: Please, I need your help. Metarouter looses its config
Replies: 7
Views: 2534

Re: Please, I need your help. Metarouter looses its config

upgraded to 4.3.
Config on Meta Lost.
Reconfigured.
Rebooted and config did not go away.
Now are there any problems with 4.3 we should know about :)
by ccr
Wed Dec 02, 2009 7:03 pm
Forum: Virtualization
Topic: Please, I need your help. Metarouter looses its config
Replies: 7
Views: 2534

Re: Please, I need your help. Metarouter looses its config

Just ran a test with a Meta Router. Configured it. Everything working. Rebooted and the Meta Router lost its config. Memory was set at 30. Router OS 3.30 Switched memory to 16 and switched power supply from 18v to 15v. Reconfigured. Rebooted and it lost the config again! This is not working. Any sug...
by ccr
Wed Dec 02, 2009 4:31 pm
Forum: Virtualization
Topic: Backup Routerboard with Metarouter
Replies: 2
Views: 2682

Re: Backup Routerboard with Metarouter

Yes; you have to backup the main routerboard and then each meta router. In some cases backups have been a major problem for me on Meta Router. When memory size was set to 64 backups did not work correctly. Then you have to install the backups in the correct order.
by ccr
Wed Dec 02, 2009 4:30 pm
Forum: Virtualization
Topic: Please, I need your help. Metarouter looses its config
Replies: 7
Views: 2534

Re: Please, I need your help. Metarouter looses its config

I have had Meta Router lose their config a lot. It is a problem. One thing to try is keeping the memory assigned to the Meta Router on default size. I think new versions of 3.x should come out personally :). Is 4.x even stable?
by ccr
Tue Dec 01, 2009 12:42 am
Forum: Virtualization
Topic: RB450G + openwrt Metarouter strange problem
Replies: 221
Views: 76723

Re: RB450G + openwrt Metarouter strange problem

ccr, what are you powering yours with? These are the power supplys I've tried: 1. 28v 0.8amp the one pictured above. 2. ubiquity nanostation2 12v 1amp 3. Tycon Power Systems 5port switch 24v 5amp version The nanostation2's is the only one that seems stable, which is odd because it seems like a chea...
by ccr
Tue Dec 01, 2009 12:18 am
Forum: Virtualization
Topic: RB450G + openwrt Metarouter strange problem
Replies: 221
Views: 76723

Re: RB450G + openwrt Metarouter strange problem

I have a bunch of 450's out in the field using 24v power supplies. Not working right at all. Rebooting. Losing their config. Is 24v power supplies the problem? Will 18v fix it? What a mess.
by ccr
Wed Sep 30, 2009 4:39 pm
Forum: General
Topic: L2TP Bug?
Replies: 0
Views: 351

L2TP Bug?

1. Client and Server for an L2TP tunnel are both Mikrotik. 2. Client will only establish an L2TP tunnel with the server(s) when the connect-to IP is the WAN IP address of the Server. 3. It will not establish with any other IP on the server. 4. Client will establish a PPTP tunnel with server to WAN I...
by ccr
Wed Sep 16, 2009 10:44 pm
Forum: General
Topic: OS 3.28 on RB450G dropping connections
Replies: 2
Views: 459

Re: OS 3.28 on RB450G dropping connections

I am having a lot of problems with 450g on any OS. I have been upgrading directly to 3.28 and still having issues. 3.23 seems very unstable too. Mac-Telnet is hit or miss. Had problems with importing data into the Firewall -> Nat list. It will only import some of the rules and not others. Seems to o...
by ccr
Wed Aug 05, 2009 11:10 pm
Forum: General
Topic: Anyone know how to;monitor statistics for a time period?
Replies: 1
Views: 382

Anyone know how to;monitor statistics for a time period?

I am trying to find monthly statistics for total packets and total bytes that go through a certain router. All I have is a simple queue so far: name="queue1" dst-address=0.0.0.0/0 interface=E01-WAN parent=none direction=both priority=8 queue=default-small/default-small limit-at=0/0 max-limit=0/0 bur...
by ccr
Wed Apr 29, 2009 7:23 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: x86 Series on 2.9.39
Replies: 3
Views: 734

Re: x86 Series on 2.9.39

2.9.51 is the most stable in the 2.9 series, it is recommended that you go from .39 to .51.
I know for 500 Series boards though you could not go directly from .39 to .51. You had to go to .4, then to .5.

This is not the case for x86?
by ccr
Wed Apr 29, 2009 4:53 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: x86 Series on 2.9.39
Replies: 3
Views: 734

x86 Series on 2.9.39

I have a server running RouterOS x86 and is on 2.9.39.
All I can find on Mikrotik website is 2.9.51.
Can I go directly to 2.9.51 from 2.9.39 for x86.

I also have 2.9.44 for 100 series.
Will this work for x86?
by ccr
Tue Apr 21, 2009 11:10 pm
Forum: The Dude
Topic: Email Notifications
Replies: 0
Views: 527

Email Notifications

Version 3.0rc3

About a few weeks ago all my email notifications stopped working.
It says invalid TO address.
The to address is not invalid.



????
by ccr
Thu Feb 19, 2009 5:27 pm
Forum: General
Topic: 532 board on 2.9.23
Replies: 4
Views: 639

Re: 532 board on 2.9.23

Well considering I needed a bucket truck to get at the device that is not possible.


But upgrading to 2.9.28 and then going to 2.9.39 etc. worked.
by ccr
Wed Feb 18, 2009 8:46 pm
Forum: General
Topic: 532 board on 2.9.23
Replies: 4
Views: 639

532 board on 2.9.23

I have a 532 board on 2.9.23 and I tried to upgrade to 2.9.39 but it says that the liscense does not support that version.
The liscence says that is upgradable until Jan/01/2007.

Does anyone know the highest version I can upgrade to?
by ccr
Fri Jan 23, 2009 5:31 pm
Forum: General
Topic: IP Hotspot Hosts Question?
Replies: 0
Views: 646

IP Hotspot Hosts Question?

The following is a host list from a particular hotspot running 3.15. The ip pool is 10.2.60.0/23. The LAN of the Hotspot is 10.2.60.1. The infrastructure is 10.2.60.2-10.2.60.10. Often times the address and to-address will change in the host list and we lose our monitoring to our infrastructure. All...
by ccr
Thu Jan 15, 2009 11:08 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Adaptive noise immunity - Client/AP and client mode
Replies: 9
Views: 13822

Re: Adaptive noise immunity - Client/AP and client mode

I haven't had much luck with API in Client/AP mode. It adds latency and doesn't seem to work that well, makes thing worse if anything. Tried with XR9, SR2, R52, SR9 etc. I would not recommend using it, but in some cases it may work, but normally, I would not use it.
by ccr
Mon Nov 17, 2008 10:14 pm
Forum: The Dude
Topic: Backup Dude
Replies: 6
Views: 4658

Re: Backup Dude

Everytime we have tried to upload an export it has not worked. It could be because we had pictures uploaded and Router OS versions uploaded to it. I would do a hard drive backup.
by ccr
Thu Oct 30, 2008 6:26 am
Forum: Wireless Networking
Topic: A question about connection speed
Replies: 10
Views: 1964

Re: A question about connection speed

Most likely based on the individual connection. Someone that has 54/54 can in theory push 54 regardless of who else is connected. That is how I understand it.
by ccr
Thu Oct 30, 2008 6:23 am
Forum: Wireless Networking
Topic: repeating wireless signal without wds ?
Replies: 5
Views: 1374

Re: repeating wireless signal without wds ?

If I am understanding you correctly then you must use wds, no other way. if wlan2 connects to wlan1 wirelessly then for wlan2 to be an apbridge then it must connect to wlan1 via wds. No other way that I know of.
by ccr
Thu Oct 30, 2008 6:12 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Wlan1 log message: Disconnected
Replies: 1
Views: 567

Re: Wlan1 log message: Disconnected

Could be many different things. Need way more info...
by ccr
Thu Oct 30, 2008 6:10 am
Forum: Wireless Networking
Topic: need expert help - ping tests between two CPEs bad
Replies: 1
Views: 653

Re: need expert help - ping tests between two CPEs bad

Try one of these:

Change channel
Change to 2.4b only
Change to 2.4g only

If that doesn't help you will have to post hardware and config.
by ccr
Thu Oct 30, 2008 6:07 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Local Only? Please help.
Replies: 1
Views: 592

Re: Local Only? Please help.

Sounds like you are having trouble with Vista computers. I personally think it is a Vista bug that Microsoft won't admit to but at any rate, upgrading to 3.10 or better should fix the problem. If that doesn't work, set static dhcp leases for the clients. If that doesn't work, disable the firewall in...
by ccr
Thu Oct 30, 2008 6:03 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Compression in 3.15
Replies: 1
Views: 2415

Compression in 3.15

I noticed in 3.15 under the wireless tab of a wireless interface there is an option to check or un-check compression. Anyone know what this does? Also, is there any benefit to using ap and client mode setting for Adaptive Noise Immunity for access points? Does it add benefit especially if you have t...
by ccr
Thu Sep 25, 2008 8:57 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 2422/902mhz/XR9
Replies: 26
Views: 2780

2422/902mhz/XR9

Is 2422/902mhz?/XR9 legal in the US while using the 2ghz-5mhz band.
by ccr
Thu Aug 07, 2008 8:12 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: R52H Faillure Rate Continues
Replies: 65
Views: 13629

Re: R52H Faillure Rate Continues

No R52H failures here yet either. We are using most of our R52H for 2.4 frequency though. Very few for 5.x.
by ccr
Mon Aug 04, 2008 11:54 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Repeating in 3.x
Replies: 0
Views: 818

Repeating in 3.x

In 2.9.x I used to have 2 radios, both in AP-Bridge mode and would connect to each via wds. Worked fine with SR2, SR9, R52 etc. I haven't been able to get the same situation to work when both radios are on 3.x or just one radio is on 3.x. I have tried it with R52->CM9 and SR9->SR9 with no luck. They...
by ccr
Sun May 18, 2008 7:40 pm
Forum: General
Topic: Flow Chart Link
Replies: 1
Views: 745

Flow Chart Link

Can someone provide a link to the flow chart of how packets pass through RouterOS, [interface -> prerouting -> global-in]. I can't find it.
by ccr
Mon Apr 21, 2008 10:08 pm
Forum: General
Topic: Bridge mac address [3.2 only]
Replies: 2
Views: 690

Re: Bridge mac address [3.2 only]

That solved it. Thanks,
by ccr
Sat Apr 19, 2008 7:27 am
Forum: General
Topic: DHCP Error on vista
Replies: 15
Views: 3538

Re: DHCP Error on vista

Actually, I would be a little careful going to 3.x. There are some issues with it.

Go to 2.9.50, that has worked the best for me.

Also, under the wireless card settings in Vista, you can switch from Public to Private. That fixes it sometimes.
by ccr
Sat Apr 19, 2008 7:22 am
Forum: General
Topic: How to telnet with non-standard port
Replies: 7
Views: 27541

Re: How to telnet with non-standard port

That worked. Thanks!
by ccr
Sat Apr 19, 2008 4:36 am
Forum: General
Topic: Bridge mac address [3.2 only]
Replies: 2
Views: 690

Bridge mac address [3.2 only]

When you have multiple ports bridged in 3.2 there are problems. 3 ports SR2 SR9 ether1 The bridge recognizes that the mac for the SR2 is its mac. If you do a scan on the SR2 or change channels, the mac address of the bridge switched to the SR9. Then after a while it switches back to the SR2 [this is...
by ccr
Sat Apr 19, 2008 3:54 am
Forum: General
Topic: Hotspot "hosts" problems.
Replies: 1
Views: 586

Hotspot "hosts" problems.

When running a hotspot, under "Hosts" the "To address" and "address" differ for other APs on the network. For example Hotspot is 10.0.0.1 AP1 is 10.0.0.2 AP2 is 10.0.0.3 AP1 is bridged with no dhcp-server and 2 wireless cards, one for backhaul and one for broadcast. Same case with AP2 AP1 and AP2 "g...
by ccr
Thu Apr 10, 2008 6:53 pm
Forum: General
Topic: DHCP Error on vista
Replies: 15
Views: 3538

Re: DHCP Error on vista

1. 2.9.5 fixed our Vista problem [2.9.46 had problems, along with other previous version with Vista]. 2. 3.x also fixed our Vista problem. 3. Switch wireless card from Public to Private also fixes it most of the time. 4. Turn firewall off on Vista has also fixed it. 2.9.5 was the most obvious fix th...
by ccr
Thu Apr 10, 2008 7:14 am
Forum: General
Topic: How to telnet with non-standard port
Replies: 7
Views: 27541

How to telnet with non-standard port

Does anyone know how to telnet from a Mikrotik to another device via telnet when said devices telnet port is on a non-standard port. For example: I want to to telnet to a Trango or Canopy that is on telnet port x, but there is no place to input x when using telnet in Mikrotik. From what I have found...
by ccr
Fri Feb 15, 2008 1:21 am
Forum: Wireless Networking
Topic: XR9 antenna port
Replies: 1
Views: 819

XR9 antenna port

Anyone know which antenna ports are which for an XR9. I am very confused by this because, I had a 900Mhz that was working for about a month using 133board/Xr9. Then today I switched the port from A to B and it is still working, even working better now. Wouldn't it be an all or nothing thing?
by ccr
Fri Dec 14, 2007 8:07 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Clear tape on UFL connectors?
Replies: 10
Views: 2177

Re: Clear tape on UFL connectors?

That is the downside with hot glue, it is hard to get off. Someone told me recently though that they thought the clear tape would possibly generate moisture or hold in moisture.
by ccr
Fri Dec 14, 2007 7:19 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Clear tape on UFL connectors?
Replies: 10
Views: 2177

Clear tape on UFL connectors?

Anyone have any experiences with putting clear tape over a ufl connector for a CM9, R52 or SR9 to prevent it from popping out. Is there any downside or risk to doing this?
by ccr
Fri Dec 14, 2007 7:18 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: R52 power question
Replies: 4
Views: 1068

R52 power question

What is a safe level you can turn tx-power/all-rates-fixed up to. Thanks,
by ccr
Tue Nov 13, 2007 10:17 pm
Forum: General
Topic: Vista updates - Hotspots
Replies: 4
Views: 1266

Re: Vista updates - Hotspots

-13 14:05:31:726 1124 15a0 AU Triggering Online detection (interactive) 2007-11-13 14:05:31:726 1124 140c AU ############# 2007-11-13 14:05:31:726 1124 140c AU ## START ## AU: Search for updates 2007-11-13 14:05:31:726 1124 140c AU ######### 2007-11-13 14:05:31:757 1124 140c AU <<## SUBMITTED ## AU:...
by ccr
Mon Nov 12, 2007 9:39 pm
Forum: General
Topic: Vista updates - Hotspots
Replies: 4
Views: 1266

Vista updates - Hotspots

We run multiple hotspots using solely mikrotik equipment. it is a username/password based system. we have multiple customers who cannot download automatic updates with their vista machines. we have no firewall rules except those that are built into the hotspot. Any ideas why this is the case? I am b...
by ccr
Tue Sep 18, 2007 6:12 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Downgrade from 3.0 to 2.9
Replies: 2
Views: 2884

Downgrade from 3.0 to 2.9

How do you downgrade from 3.0 to 2.9? Doesn't seem to work the same way as upgrading.

Thanks
by ccr
Mon Sep 10, 2007 6:49 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Channel Cloaking with XR2
Replies: 6
Views: 998

Re: Channel Cloaking with XR2

Thanks for the info! At least I know that it will work. I will try with another card and see what happens. The rebooting was happening with 532/48V POE/I may have turned that power up over 18, this was the first time I had used the XR2 and didn't realize that they are different in terms of power lev...
by ccr
Wed Sep 05, 2007 6:44 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Channel Cloaking with XR2
Replies: 6
Views: 998

Re: Channel Cloaking with XR2

Well 1. Have an 532 board with SR9 and SR2. The SR2 is in the band 2GHz-10MHz. When doing testing I swapped the SR2 with the XR2 but everytime I tried to switch to the correct band the 532 board would reboot. 2. Then I put the SR2 back in and build a new unit with a 532 board and XR2 and tried to ge...
by ccr
Tue Aug 28, 2007 8:50 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Channel Cloaking with XR2
Replies: 6
Views: 998

Channel Cloaking with XR2

Has anyone successfully used an XR2 with the 2-10 or 5-10 bands? It act wierd when I try to test.
by ccr
Fri Aug 10, 2007 6:35 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Routerboard 133 setup guide?
Replies: 1
Views: 940

Routerboard 133 setup guide?

Anyone have a link to the setup guide. I need to use power jack instead of POE for power but I do not know the jumper settings.
by ccr
Mon Aug 06, 2007 4:28 pm
Forum: The Dude
Topic: More custom fields?
Replies: 2
Views: 1371

Re: More custom fields?

iexplore http://[databasewebsite]/ISP_Services/Part_Instance/part_details.asp?ptype=edit&partInsId=[Device.CustomField2] iexplore http://[database website]/accounts/Location/loc_details.asp?lType=edit&loc_id=[Device.CustomField1] firefox http://[database website]/accounts/Location/loc_details.asp?lT...
by ccr
Fri Aug 03, 2007 10:44 pm
Forum: The Dude
Topic: Hotspot active user - SNMP
Replies: 0
Views: 1335

Hotspot active user - SNMP

I have a question and wondering if anyone had any pointers to get me started. Trying to use the DUDE and set it up so I can see how many active users, and name of user in the hotspot into a graph/list or something like that. Would like real time data without having to log into the Mikrotik. I am sur...
by ccr
Fri Aug 03, 2007 8:06 pm
Forum: The Dude
Topic: More custom fields?
Replies: 2
Views: 1371

More custom fields?

The Dude is awesome. It would even be better if we had 10 or more custom fields. Were doing some crazy things. It is awesome.
by ccr
Sat Jun 23, 2007 12:54 am
Forum: The Dude
Topic: Monitoring DDNS
Replies: 1
Views: 1064

Re: Monitoring DDNS

Nevermind. V3.06 fixed it. Thanks MT!
by ccr
Fri Jun 22, 2007 11:08 pm
Forum: The Dude
Topic: Monitoring DDNS
Replies: 1
Views: 1064

Monitoring DDNS

Anyone figure out how to monitor DDNS addresses? I cant figure it out. Thanks.
by ccr
Wed Jun 20, 2007 7:14 pm
Forum: The Dude
Topic: Who did the presentation @ Orlando MUM?
Replies: 1
Views: 1130

Who did the presentation @ Orlando MUM?

Anyone know who did the presentation @ Orlando MUM on the Dude? I can't find it anywhere. Thanks.
by ccr
Wed May 23, 2007 10:12 pm
Forum: The Dude
Topic: Feature request
Replies: 5
Views: 1556

Feature request

On the left side of the Dude where it lists all the network maps, could that somehow be alphabetized. We have about 150 network maps, so it would be nice if they were in order.
by ccr
Tue Apr 10, 2007 9:58 pm
Forum: The Dude
Topic: Can't seem to add a network [yellow cloud]?
Replies: 0
Views: 1245

Can't seem to add a network [yellow cloud]?

I cant seem to add a network for a map. It keeps saying error in ip address expected. I know we used to earlier version. I'm on 2.1 now, tried it on 2.2 and that didn't work either. Anyone else?
by ccr
Tue Mar 27, 2007 9:56 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB532 and EVDO
Replies: 5
Views: 1684

There is a "mini-PCI Express" card from Novatel, EV620. Is there a mini-PCI Express slot coming in a future RB's?

Also, do any RB's have a PCMCIA slot? If so, would the Novatel x620 cards work in it?
by ccr
Sat Mar 24, 2007 1:22 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 900mhz 22km link
Replies: 10
Views: 1822

I don't see that working. I could see that going about 2 or 3 miles max. 900MHZ cant go very far from my experience? If if it did work, you could push maybe 1M if your lucky. Not an expert by any means, but I have worked with SR9 and they dont go that far. Plus there is a lot more 900mhz interferenc...
by ccr
Fri Mar 09, 2007 5:58 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Mutiple APs - End User connecting to weaker signal
Replies: 2
Views: 736

Where/How do I do that?
by ccr
Thu Mar 08, 2007 6:43 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Mutiple APs - End User connecting to weaker signal
Replies: 2
Views: 736

Mutiple APs - End User connecting to weaker signal

We have multiple AP's, all have the same SSID, and end user keeps connecting to the AP with the weaker signal. When we isolate the SSID of the AP he should be connecting to he connects fine with -57dbm. When we make all of the SSID's the same he connects to one with weaker signal and has appox. -80d...
by ccr
Thu Mar 08, 2007 4:58 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: New Routerboard - Jumper settings?
Replies: 11
Views: 3226

Which one is for POE? JP3 or JP4? Also should the open pin be on 48V if you want to use 48V? Or should the open pin be on 48V if you want to use 12V?

Thank You
by ccr
Thu Mar 08, 2007 4:20 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: New Routerboard - Jumper settings?
Replies: 11
Views: 3226

New Routerboard - Jumper settings?

Anyone know how the jumpers need to be set in new routerboard 532?
by ccr
Mon Jan 29, 2007 11:56 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: And experience with DFS Mode = no radar detect
Replies: 0
Views: 966

And experience with DFS Mode = no radar detect

Anyone have any experience or success using DFS Mode = no radar detect for WiFi networks? The AP picks what channel it will be on in this mode.

Thank You
by ccr
Fri Jan 12, 2007 8:57 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Changing mac address on wlan
Replies: 8
Views: 1539

That is good to know.


Can you add multiple mac adresses to the same ethernet port?
by ccr
Fri Jan 12, 2007 5:56 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Changing mac address on wlan
Replies: 8
Views: 1539

Yes and No.

You can't change ethernet mac as far as I know. If somebody figured out how, let me know. But you definitely can for wlans.
by ccr
Wed Dec 06, 2006 12:16 am
Forum: The Dude
Topic: Feature request - Manually sort Network Maps
Replies: 3
Views: 1707

Regarding the maps freezing. Just create a submap in your original map and remove the leftover remnants [you will understand what I am saying].
by ccr
Fri Dec 01, 2006 5:24 pm
Forum: The Dude
Topic: Email Notifications
Replies: 5
Views: 2334

Under Notification you have: -Delay -Repeat Interval -Repeat Count Under Individual Network Map you have: -Probe Interval -Probe Timeout -Probe Down Count Under Individual Devices you have: -Probe Interval -Probe Timeout -Probe Down Count Now I am curious as to how the settings under Individual Netw...
by ccr
Thu Nov 30, 2006 11:44 pm
Forum: The Dude
Topic: Email Notifications
Replies: 5
Views: 2334

Email Notifications

I have had a problem with email notifications when a device goes from up to unstable, up to down, and down to up. Using newest beta. First of all I do get the emails to come to my email address. Now there are two places to enable notifications, under settings for the network map and under each devic...
by ccr
Mon Nov 27, 2006 7:09 pm
Forum: The Dude
Topic: Alphabetize?
Replies: 1
Views: 1361

Alphabetize?

Alphabetical listing of Type of Device, Parents etc... It would help. For example when you add a device and are assigning a type, you have to sift through all the possible devices. And if you have 100s of devices... In addition when you choose its dependencies [Parents], and if you have 1000s to cho...
by ccr
Sun Oct 29, 2006 6:07 am
Forum: The Dude
Topic: The Dude is freezing on me???
Replies: 1
Views: 1065

The Dude is freezing on me???

I have had all sorts of problems with the Beta version freezing. I have unistalled and re-downloaded. Also tried it on various computers. My computer never has a problem with freezing but the Dude is freezing all the time. Any suggestions?