Community discussions

MikroTik App

Search found 28 matches

by ZschimmerIT
Fri Feb 19, 2021 12:19 pm
Forum: General
Topic: RB3011 - UPL/DL fast but pages loading slowly
Replies: 2
Views: 204

Re: RB3011 - UPL/DL fast but pages loading slowly

This is the config of the CRS309: # feb/19/2021 11:14:42 by RouterOS 6.47.1 # software id = XYE2-5XDP # # model = CRS309-1G-8S+ /interface ethernet set [ find default-name=ether1 ] name=ether1_WAN_Uplink /interface bridge add name=bridge priority=0x1000 vlan-filtering=yes /interface bridge port add ...
by ZschimmerIT
Thu Feb 18, 2021 1:14 pm
Forum: General
Topic: Only one VPN- client behind Mikrotik is connecting to external Cloud- VPN Server
Replies: 1
Views: 121

Only one VPN- client behind Mikrotik is connecting to external Cloud- VPN Server

HI@all, At one of my customers there is a installation with around 30 WAP_ac's and a RB3011 as Main Router, CAPsMAN and Hotspot Server. Everything is runnig fine the last years incl. L2TP/IPsec remote connection for management. With some new people in the house there is a Problem when connecting mor...
by ZschimmerIT
Thu Feb 18, 2021 1:04 pm
Forum: General
Topic: RB3011 - UPL/DL fast but pages loading slowly
Replies: 2
Views: 204

RB3011 - UPL/DL fast but pages loading slowly

Hi@all, I do have a network at my office with a RB3011, multiple HP Switches, WAP_ac's and around 40VLANs. The network is running, Upload and Download speeds are great (300MBit/s) but loadingtime of webpages are sometimes very slow. When I connect my PC to the WAN- Distribution- Router directly, loa...
by ZschimmerIT
Wed Jan 13, 2021 4:47 pm
Forum: General
Topic: "Zoom" best practices
Replies: 9
Views: 1981

Re: "Zoom" best practices

Hi, I think I do have the same situation here. All Zoom, lync, Skype etc apps making trouble. There is always a text saying "bad internetconnection"... We do have a 600MBit / 600MBit Line with traffic shaping on several networks to 25MBit each. Also we have double- NAT because we are behin...
by ZschimmerIT
Sun Sep 15, 2019 3:51 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: cAP-ac Throughput & High Ping Problems
Replies: 33
Views: 7739

Re: cAP-ac Throughput & High Ping Problems

Hi @all, I do have problems with the new CAP_ac AP's as well. With configured multi- SSID's after some time the virtual SSIDs disapear. (FW 6.44) Support mail from MT explained that the FW is still buggy and they send me a beta release. With this the SSID's were more stable but still sometimes disap...
by ZschimmerIT
Thu Aug 22, 2019 4:36 pm
Forum: The User Manager
Topic: Hotspot + User Manager + Paypal Configuration
Replies: 3
Views: 6864

Re: Hotspot + User Manager + Paypal Configuration

Hi,
Waver SmarOne looks like a good solution but the downsides are:
- max. routing throughput 90/90MBit
- no access to RouterOS (for CAPsMAN or other stuff)
- no demo on website

cheers
by ZschimmerIT
Wed Jan 09, 2019 12:51 am
Forum: General
Topic: Mikrotik Support is not reacting at all! - WIFI issues with realtime TCP applications
Replies: 11
Views: 1963

Re: Mikrotik Support is not reacting at all! - WIFI issues with realtime TCP applications

hi @all, thank you for all the posts and ideas. I wasn't active in this forum for some time but now I'm back :) @sindy: Yes all the points you mentioned are correct. Still have the earlier mentioned problem. I'll do some more investigation because the customer is unhappy with all the disconnects.......
by ZschimmerIT
Tue Oct 30, 2018 1:16 pm
Forum: General
Topic: Integrating Facebook Connect with Hotspot Login / Authent ..
Replies: 131
Views: 291161

Re: Integrating Facebook Connect with Hotspot Login / Authent ..

Any Update on the FB connect integration?
by ZschimmerIT
Tue Oct 16, 2018 8:40 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Dt. Telekom VDSL BNG & IPTV (igmp v3)
Replies: 7
Views: 3368

Re: Dt. Telekom VDSL BNG & IPTV (igmp v3)

Did you find a solution?
I've the same issue at my place...

Cheers

Marcel
by ZschimmerIT
Thu Sep 27, 2018 4:49 pm
Forum: General
Topic: switchport port-security maximum 1 for mikrotik
Replies: 3
Views: 3471

Re: switchport port-security maximum 1 for mikrotik

But the learn limit is no port security... Why is there no function: if another MAC than "xx:xx:xx:xx:xx:xx" on port X -> disable port? Thats basic stuff... I've several customers with ethernet ports outside of the building for APs or other devices (only one device per port) and that's a h...
by ZschimmerIT
Sun Sep 23, 2018 2:05 pm
Forum: SwOS
Topic: SwOS SNMP + The Dude. How to setup?
Replies: 7
Views: 5887

Re: SwOS SNMP + The Dude. How to setup?

Same here, when adding the "link" between switch and device by selecting "Mastering type: snmp" the switchports should automatically been recognized but they aren't. What's wrong there? Is there a missing mib file? I know that it's possible to find the oid of the specific ports a...
by ZschimmerIT
Mon Jun 25, 2018 8:31 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik Support is not reacting at all! - WIFI issues with realtime TCP applications
Replies: 11
Views: 1963

Re: Mikrotik Support is not reacting at all! - WIFI issues with realtime TCP applications

Hi CZfan, The Mikrotik Support response from 2th of May was: "Hello, we could try to check this setup but we can't guaranty that we will allocate lot of resources for this problem." Sadly that was the last answer. After that I send them some more mails but until today there was no further ...
by ZschimmerIT
Mon Jun 25, 2018 3:15 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik Support is not reacting at all! - WIFI issues with realtime TCP applications
Replies: 11
Views: 1963

Mikrotik Support is not reacting at all! - WIFI issues with realtime TCP applications

Hi at all, I'm very disappointed in Mikrotik support! I opened a urgend ticket (Ticket#2018021122000651 on 11th of February) because I've troubles at many of my customers using Mikrotik wifi equipment. There was only a short answer without any real help... Don't know what to do... Also postet the pr...
by ZschimmerIT
Sat May 19, 2018 2:26 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: hAP ac / RB962UiGS-5HacT2HnT - SFP issue
Replies: 2
Views: 1023

hAP ac / RB962UiGS-5HacT2HnT - SFP issue

Hi @all, I've a hAP_ac and a VDSL-SFP modem Allnet ALL4781( http://www.allnet.de/en/allnet-brand/produkte/switches/switches-fiber-module/p/-0c35cc9ea9/ ) connected. The issue is that the modem and the router are losing their link when the RB is rebooted soft/hard. So the SFP- LED on the RB doesn't l...
by ZschimmerIT
Thu Mar 22, 2018 10:53 pm
Forum: General
Topic: DHCP Options not working
Replies: 2
Views: 797

Re: DHCP Options not working

HI Sindy,

I've just learned how the DHCP options work and so I sniffed the traffic and found out what to do :)

Thanx a lot
by ZschimmerIT
Thu Mar 22, 2018 10:45 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Innovaphone DHCP Options
Replies: 0
Views: 623

Innovaphone DHCP Options

HI there, I have to install an Innovaphone PBX system and the ipPhones are getting some of the basic-config via DHCP Options. At the beginning I had troubles to find a config solution. So here it is: Innova Devices are requesting an additional DHCP Option "Option 43 Vendor-Specific Information&...
by ZschimmerIT
Thu Mar 22, 2018 12:02 am
Forum: Beginner Basics
Topic: [DHCP server] Define custom vendor class?
Replies: 8
Views: 5365

Re: [DHCP server] Define custom vendor class?

Found some interesting link: http://www.binaryheartbeat.net/2015/05/mikrotik-dhcp-option-43-tutorial.html But this is not filtering the vendor and it's only one option.... Mikrotik doesn't support "vendor specific option filtering" at this time but they have it on their ToDo list... so som...
by ZschimmerIT
Wed Mar 21, 2018 11:00 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: [DHCP server] Define custom vendor class?
Replies: 8
Views: 5365

Re: [DHCP server] Define custom vendor class?

Hi@all,

I do have the same problem with my RouterOS V6.41.3 and DHCP Options for IP-Phones.

Does anybody know how to setup vendor class assignment options?

Cheers
by ZschimmerIT
Tue Mar 20, 2018 9:31 pm
Forum: General
Topic: DHCP Options not working
Replies: 2
Views: 797

DHCP Options not working

HI@ all, I've a Mikrotik hAP_ac and want to send some DHCP options on DHCP request. Sadly the DHCP offer includes only the basic options. For testing I've created a "test" option, ID: 200 and Value: 'test' Than assigned to the DHCP server but on request this option is not offered. I've sni...
by ZschimmerIT
Tue Feb 13, 2018 1:43 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: wAP LTE Kit: lte1 interface does not register to austrian A1 network (static ip-APN) [SOLVED]
Replies: 13
Views: 9342

Re: wAP LTE Kit: lte1 interface does not register to austrian A1 network (static ip-APN) [SOLVED]

Hi, same problems here! Tested with several SIM cards; only those without APN authentication are working fine. When I put in the authentication PAP/CHAP and User/PW every time the sim registers to the network it disconnects after 1-2 seconds and then try's to reconnect. After a while (around 5 minut...
by ZschimmerIT
Thu Feb 08, 2018 8:15 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Mikrotik wi-fi and Iphone = problem
Replies: 91
Views: 76323

Re: Mikrotik wi-fi and Iphone = problem

Another test: Connected the "Master- Device" running the database with an ethernet- adapter to the hAP_ac on eth3 and sniffed the traffic coming and going through. Maybe somebody here is an expert reading these with wireshark :) normal sniff while connecting all three devices: https://driv...
by ZschimmerIT
Thu Feb 08, 2018 7:40 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Mikrotik wi-fi and Iphone = problem
Replies: 91
Views: 76323

Re: Mikrotik wi-fi and Iphone = problem

Hi Mikrotik Community, I've problems with Mikrotik WIFI and Apple iOS devices. At some of my customers they use a new Till System which is based on iOS. So there is one "Master- Till" (iPad) running the Till- app with a Database and the client- devices like iPod touch, iPhone or iPad are c...
by ZschimmerIT
Tue Jan 30, 2018 7:17 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: mAP lite failures
Replies: 12
Views: 4088

Re: mAP lite failures

Same issue here.
Mine is rebooting every 10 seconds but not booting in any useful state.
Can't reset to netinstall :(
So RMA
by ZschimmerIT
Tue Jan 30, 2018 3:29 pm
Forum: Announcements
Topic: SwOS version 2.7 released!
Replies: 31
Views: 18255

Re: SwOS version 2.7 released!

Same here

Please implement IGMP v3
by ZschimmerIT
Thu Nov 30, 2017 11:28 am
Forum: The Dude
Topic: Dude client not show syslog messages
Replies: 5
Views: 2270

Re: Dude client not show syslog messages

Hi, had also problems connecting syslog to Dudeserver running local on RB3011UIAS.
My solution was:
syslog remote: 127.0.0.1 and create a firewall rule Chain: input - Protocol: udp - Port: 514 - allow

Cheers

Marcel
by ZschimmerIT
Thu Jul 13, 2017 3:27 pm
Forum: General
Topic: Hotspot System questions
Replies: 1
Views: 585

Hotspot System questions

Hi There, I've some problems with a running Hotspot system I build for a hotel: A "RB3011UiAS" is the Main-Router, CAPsMAN and HotspotServer with Trial- Login There are 17x "wAP ac" connected All bridged together in the Main-RB + bridge horizon (no local forwarding!) - Sometimes ...