Community discussions

Search found 20 matches

by pcjc
Sun Jan 13, 2019 2:49 am
Forum: General
Topic: Sham links unreliable?
Replies: 1
Views: 378

Re: Sham links unreliable?

I've been noticing this behaviour as well, no idea how to resolve it.
by pcjc
Fri Jun 29, 2018 8:45 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.43rc [release candidate] is released!
Replies: 557
Views: 111701

Re: v6.43rc [release candidate] is released!

Do you guys have an ETA for an updated Android TikApp (or beta version), to match the 6.43rc series authentication / login changes?
by pcjc
Tue Apr 03, 2018 12:17 pm
Forum: General
Topic: PPTP with no DNS
Replies: 15
Views: 5894

Re: PPTP with no DNS

This bug just bit me in 2018, RotuerOS does NOT behave the way I would expect.

Would be nice if no PPP profie DNS meant no DNS to clients, perhaps an "auto" option for the current behaviour. (Or, add explicit "no dns" option, keeping current behaviour default).
by pcjc
Tue Mar 06, 2018 3:26 pm
Forum: General
Topic: Feature Request - LAC/LNS functionality
Replies: 128
Views: 36922

Re: Feature Request - LAC/LNS functionality

My use-case is to push dial-in connections from machines into meta-router instances. Without this, I cannot pass the PPP termination into the metarouter. With 6.41.x, due to problems with being unable associate dynamically generated tunnel interfaces (from multiple logins) - with a VRF domain, I can...
by pcjc
Wed Feb 14, 2018 1:50 am
Forum: General
Topic: SSTP Routes and VRF
Replies: 0
Views: 282

SSTP Routes and VRF

Hi, I was setting up a VPN link which I wanted to segregate using a VRF route, but noticed that routes added via the PPP "Secrets" entry for a given user appear to be added without the routing mark associated with the SSTP server binding interface. Is it a bug that the routes are not associated with...
by pcjc
Mon Jan 08, 2018 2:02 am
Forum: Announcements
Topic: v6.41 [current]
Replies: 304
Views: 76765

Re: v6.41 [current]

I'm using all ports on my RB2011 as a switch with vlans (tagged and untagged) and am getting HW offloading and not seeing any duplicate packets. I posted my config in this thread: https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=129057&p=634278#p634278 [/quote] My 6.41 configuration (before I downgrad...
by pcjc
Fri Jan 05, 2018 11:44 am
Forum: Announcements
Topic: v6.41 [current]
Replies: 304
Views: 76765

Re: v6.41 [current]

Just in the process of downgrading back to 6.40.5.... On the RB2011 it doesn't appear possible to create a working bridge (hw offload) config as efficient as the previous software revision, where we could use switch hardware offload on both the 1000M ports and 100M ports - then bridge those switches...
by pcjc
Fri Nov 03, 2017 3:21 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Woobm-USB How Much Can It Do?
Replies: 31
Views: 4415

Re: Woobm-USB How Much Can It Do?

Additionally, (tested on a RB922 board), there is support for generic USB hub devices. I have one sitting here with a memory stick and FT232 based serial adapter plugged in via a hub.
by pcjc
Wed Oct 11, 2017 2:56 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CRS326-24G-2S+ Port 1 activity light always on. Fault or bug?
Replies: 4
Views: 695

Re: CRS326-24G-2S+ Port 1 activity light always on. Fault or bug?

Yes, port 1 is the master (when configured with the 6.40 firmware). I don't think there is that distinction any more in the RC firmware. It is quite unexpected that the port 1 LED should behave any differently to the rest of the switch link lights. (It is as if they are using for the CPU port activi...
by pcjc
Tue Oct 10, 2017 1:26 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CRS326-24G-2S+ Port 1 activity light always on. Fault or bug?
Replies: 4
Views: 695

CRS326-24G-2S+ Port 1 activity light always on. Fault or bug?

Hi guys, Is it normal to see the port1 ethernet link/ activity light on these devices active, despite no cable plugged in? I've tried with the 6.40 series and the 6.41RC series, it happens with both. Just wondering if I have bought a faulty unit that needs warranty return; or if it is a software bug...
by pcjc
Tue Oct 10, 2017 1:20 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: RBmAPL-2nD (mAP lite) problem! [SOLVED]
Replies: 10
Views: 1554

Re: RBmAPL-2nD (mAP lite) problem!

Are you connecting via Ethernet, or via the wifi network? Whichever it is, if possible, try coming at it from the other interface. When you configure the device, make sure there are no bridge filter rules which could affect things (if i recall correctly, one of my devices creates the opposite (incor...
by pcjc
Mon Oct 02, 2017 6:36 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!
Replies: 561
Views: 122539

Re: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!

I decided to try the 6.41rc release on my new CRS326-24G-2S+. Two notes.. 1. Same with 6.40 release firmware, the LAN activity light on Port 1 RJ45 blinks on (appears to reflect activity on the bridge link?), which appears to be a bug (or is this a hardware fault I should return the unit for?) 2. I ...
by pcjc
Fri Sep 29, 2017 11:45 pm
Forum: General
Topic: Traffic routed to internal server not to external domain
Replies: 10
Views: 1510

Re: Traffic routed to internal server not to external domain

I suspect you need to add more matching rules against your dstnat entries, or make sure those rules only get tested for traffic entering from your external interface.
by pcjc
Fri Sep 29, 2017 7:51 pm
Forum: General
Topic: Traffic routed to internal server not to external domain
Replies: 10
Views: 1510

Re: Traffic routed to internal server not to external domain

Does your dstnat rule match against requests to the public facing IP address? (Or a particular incoming interface?)
by pcjc
Mon Aug 21, 2017 2:14 pm
Forum: Scripting
Topic: Mikrotik link calculation source code...
Replies: 14
Views: 4871

Re: Mikrotik link calculation source code...

For some products, the link calculator doesn't appear to allow over-riding the transmit power? I tried to look at a hypothetical link with an SXT5, but the TX power + antenna gain locked in when selecting that product sum to 42dBm, exceeding the regulatory approvals in the UK. As I understand (and I...
by pcjc
Sun Aug 20, 2017 12:59 am
Forum: General
Topic: Feature request: Dynamic VLAN assignment (WLAN)
Replies: 5
Views: 2402

Re: Feature request: Dynamic VLAN assignment (WLAN)

Just a follow-up for anyone reading... or thinking RouterOS does not support dynamic VLANs (on WiFi)... (which old forum posts suggest) - this is not true. Dynamic wifi VLANs do appear to be possible, just that you need to configure your Radius server to pass attributes set in the inner tunnel authe...
by pcjc
Tue Aug 15, 2017 5:59 pm
Forum: General
Topic: Feature request: Dynamic VLAN assignment (WLAN)
Replies: 5
Views: 2402

Feature request: Dynamic VLAN assignment (WLAN)

I had hoped to setup VLAN segregation of wireless clients based upon defail forwarded from RADIUS server during WPA2 enterprise authentication. Reading the documentation, and forum posts (back many years), it appears this is not possible on Mikrotik devices (only MAC based radius authentication can ...
by pcjc
Tue Aug 15, 2017 5:48 pm
Forum: General
Topic: REST API v7 Make Our Day ! +1 it Please
Replies: 17
Views: 5952

Re: REST API v7 Make Our Day ! +1 it Please

+1 from me
by pcjc
Tue Aug 15, 2017 5:46 pm
Forum: General
Topic: DHCP Fails on cAP Lite, mAP 2n after Quickset in CAP mode
Replies: 1
Views: 419

Re: DHCP Fails on cAP Lite, mAP 2n after Quickset in CAP mode

^^^^ BUG REPORT ^^^^

(Is there a better place to make contact with Mikrotik regarding bugs?)
by pcjc
Wed Aug 02, 2017 4:42 pm
Forum: General
Topic: DHCP Fails on cAP Lite, mAP 2n after Quickset in CAP mode
Replies: 1
Views: 419

DHCP Fails on cAP Lite, mAP 2n after Quickset in CAP mode

Not sure if this is the best place to report a bug, but had a certain amount of difficulty in setting up a cAP Lite and mAP 2n board in CAP mode. Initially, having had problems with the "reset" button method, gave up and set via Winbox. It appears that the DHCP addressing option in "Quick Set" mode ...