Community discussions

MikroTik App

Search found 76 matches

by jalokim
Thu Oct 18, 2012 11:22 am
Forum: The Dude
Topic: DUDE SMS ALERT
Replies: 24
Views: 8269

Re: DUDE SMS ALERT

Guys - and how about running url in case of error in dude? I have my own sms gateway and i can send sms from it by pulling url .... is there any way to do this in dude - for ex run webbrowser and close it? Or any other way?

M.
by jalokim
Tue Mar 06, 2012 11:48 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Poor performance in transparent proxy
Replies: 1
Views: 798

Poor performance in transparent proxy

Hi, I just want to block some sites and .... rb450g performance is VERY poor - what i'm doing wrong? 1 X chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=10.0.2.254 to-ports=8080 protocol=tcp src-address=10.0.2.0/24 dst-port=80 enabled: yes src-address: 10.0.2.254 port: 8080 parent-proxy: 0.0.0.0 parent-pro...
by jalokim
Tue Dec 27, 2011 2:29 pm
Forum: General
Topic: Hotspot vs UBI unifi
Replies: 0
Views: 607

Hotspot vs UBI unifi

Hi, I have a big problem .... :( When I set up ubi unifi with mt, and on mt is "normal" network connection (dhcp server+nat) everytihing works ok (ubi has 2 vlans - one with encrypted wifi and other for customers - non encrypted). But when I'm trying to set up hotspot on ubi - customer after ubi get...
by jalokim
Sun Oct 02, 2011 2:40 pm
Forum: General
Topic: Not equal cpu usage on 5.7
Replies: 6
Views: 1005

Re: Not equal cpu usage on 5.7

I think that is a feature. While the BGP process is glued to one core, the other core can handle traffic.
Interesting. So one CPU has 100% of usage (and possibilyty of having some errors) and 2nd is doing nothing - grate feature ;)

M.
by jalokim
Sun Oct 02, 2011 2:40 pm
Forum: General
Topic: Not equal cpu usage on 5.7
Replies: 6
Views: 1005

Re: Not equal cpu usage on 5.7

why do you use multi-cpu=no if your cpu have two core?
Missunderstaning - now (on 5.7) multi-cpu=yes

On previous ROS versions i was not sure that this will work so both ht and mcpu was turned off.
by jalokim
Sat Oct 01, 2011 2:13 am
Forum: General
Topic: Not equal cpu usage on 5.7
Replies: 6
Views: 1005

Not equal cpu usage on 5.7

Hi,

Since today i've been using on my bgp router ros 5.2 with multi-cpu=no

Today i have upgraded it to 5.7 and turn on in bios HT.

And this is the resoult: http://prntscr.com/39vv9

Not goood - one core has 100% and other is boring.

This situtation is on downloading prefixes.

M.
by jalokim
Sun Sep 11, 2011 3:21 pm
Forum: The Dude
Topic: Sending SMS from Mikrotik's device by Dude
Replies: 0
Views: 1521

Sending SMS from Mikrotik's device by Dude

Hi, Can you tell me how to configure dude (on windows) that send sms on event using another mikrotik's device in network (with usb modem, sim card, etc)? Or - other question.... I have a sms gateway based on gammu-smsd and linux machine. To send sms i have to just make a insert to mysql table (or us...
by jalokim
Tue Sep 06, 2011 10:32 am
Forum: General
Topic: Sample Hotspot Page - Sticky Please
Replies: 439
Views: 320186

Re: Sample Hotspot Page - Sticky Please

HI all, is there also a possibility to change the design of the user management and user registration page...? User registration - as viewed above - and also the same answer as i gave before. For user management - i don't know - but AFAIR on new version of usermanager/routeros there is an ability t...
by jalokim
Tue Sep 06, 2011 10:31 am
Forum: General
Topic: Sample Hotspot Page - Sticky Please
Replies: 439
Views: 320186

Re: Sample Hotspot Page - Sticky Please

amazing very nice hotspot page, so how can I do my own page to our company.

It is quite easy. First of all download hotspot dir to local folder.
And open it with for eg. notepad++ and see syntax.
You will need html knowledge.

If you have any questions feel free to ask ;)
by jalokim
Tue Aug 30, 2011 11:57 pm
Forum: General
Topic: Sample Hotspot Page - Sticky Please
Replies: 439
Views: 320186

Re: Sample Hotspot Page - Sticky Please

by jalokim
Tue Aug 30, 2011 11:09 am
Forum: General
Topic: Maximum amount of pppoe sessions per RB, not PPPoE server...
Replies: 1
Views: 695

Maximum amount of pppoe sessions per RB, not PPPoE server...

Hi there, Let's say that I have RB450G. And on it 10 PPPoE servers configured on each EoIP tunnel. Is there any way to set up maximum amount of active pppoe sessions on whole rb - let's say 150. Only idea for now is to set up a script, that after reboot will count amount of pppoe servers devide 150 ...
by jalokim
Mon Aug 29, 2011 11:21 am
Forum: The Dude
Topic: The dude and sms
Replies: 8
Views: 4673

Re: The dude and sms

Normis - is there any easy way to send sms from dude by other mikrotik device with usb modem on it? Let's say that i have a windows machine with dude o ip 10.0.2.2 and alix board with huawei modem on it with ip 10.0.2.3 (i am able to send sms from commandline of this mt). Or - other question - is th...
by jalokim
Mon May 30, 2011 10:45 am
Forum: The Dude
Topic: Using dude to perform export on each mt
Replies: 1
Views: 856

Using dude to perform export on each mt

Hi,

Is this possible to use dude to login to every monitored mt and perform export to file on in and download it to local harddrive ?

M.
by jalokim
Tue May 24, 2011 3:35 pm
Forum: The Dude
Topic: Different maps in different login (remote / local)
Replies: 0
Views: 731

Different maps in different login (remote / local)

Hi,

In 3.6 version of dude, I cannot see remotly maps that are avialable on the machine locally.

So if I try to log in to dude from remote machine there are no maps. Why ?

M.
by jalokim
Thu May 19, 2011 6:34 pm
Forum: General
Topic: Memory leak, leak, leak ...... grrr
Replies: 3
Views: 734

Re: Memory leak, leak, leak ...... grrr

No, this unit does not have snmp.
by jalokim
Wed May 18, 2011 11:17 pm
Forum: General
Topic: Memory leak, leak, leak ...... grrr
Replies: 3
Views: 734

Memory leak, leak, leak ...... grrr

Guys, this is not funny ....

Image

2 gigs of ram eaten!

When you start treating your users not like a beta users ?
by jalokim
Fri May 06, 2011 9:54 am
Forum: General
Topic: Memory leak in 4.17
Replies: 9
Views: 1340

Re: Memory leak in 4.17

Guys [from mt] you got to be kidding me: [admin@BGP] > system resource print uptime: 1d21m47s version: "5.2" free-memory: 338664KiB total-memory: 1024840KiB cpu: "Intel(R)" cpu-count: 1 cpu-frequency: 1595MHz cpu-load: 100% free-hdd-space: 86813KiB total-hdd-space: 123951KiB write-sect-since-reboot:...
by jalokim
Thu May 05, 2011 9:36 am
Forum: General
Topic: Memory leak in 4.17
Replies: 9
Views: 1340

Re: Memory leak in 4.17

The issue is not with tring - please notice that when someone has bgp router, this is not a toy to play with, but equipment used to serve services ...

I'vd made update to 5.2 - for now, cpu usage is much higher than in 3.30 and 4.17 - with traffic ~20m it has 60%! when on 4.17 it had ~20%.

M.
by jalokim
Wed May 04, 2011 10:53 pm
Forum: General
Topic: Memory leak in 4.17
Replies: 9
Views: 1340

Re: Memory leak in 4.17

Enk, but this is not a solution ... :(
by jalokim
Wed May 04, 2011 8:56 am
Forum: General
Topic: Memory leak in 4.17
Replies: 9
Views: 1340

Memory leak in 4.17

Hi, After MUM in Budapest I've upgraded my BGP router from 3.30 to 4.17 - and since that time I was very happy with resoults (for example prefixes where downloaded faster). But yesterday I had a problem with loging to router from bgp. Also from ssh and later mac-telnet. After few hours I was able to...
by jalokim
Mon Mar 28, 2011 10:40 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF + MPLS.
Replies: 9
Views: 3771

Re: OSPF + MPLS.

Make EoIP tunnel between 2 loopback ip addresses.
Remember to have unique eoip id in your network.
by jalokim
Wed Feb 23, 2011 8:05 pm
Forum: The Dude
Topic: Bitrate chart view
Replies: 5
Views: 1426

Re: Bitrate chart view

Normis, any ideas ?
by jalokim
Tue Feb 22, 2011 1:55 pm
Forum: The Dude
Topic: Bitrate chart view
Replies: 5
Views: 1426

Re: Bitrate chart view

Yes, ROS 3.30 and 4.0 beta2 of dude.
by jalokim
Tue Feb 22, 2011 1:42 pm
Forum: The Dude
Topic: Bitrate chart view
Replies: 5
Views: 1426

Re: Bitrate chart view

but the view is the same :) the difference is in the bitrate itself, it's jumping in the first one Normis I don't think so. Please look here: http://prntscr.com/1kvwc There is no change to jumping in such rate (http://prntscr.com/1kvwf). What is interesting is that when I go "inside" a map where th...
by jalokim
Tue Feb 22, 2011 1:17 pm
Forum: The Dude
Topic: Bitrate chart view
Replies: 5
Views: 1426

Bitrate chart view

Hi,

Can you tell me how to change bitrate view?

Mine looks this: http://prntscr.com/1kvun
But in other network: http://prntscr.com/1kvut

The second I preffer.

M.
by jalokim
Sat Aug 21, 2010 9:28 pm
Forum: General
Topic: Problem wifh port forwarding along with TP-Link WR340G route
Replies: 2
Views: 1311

Re: Problem wifh port forwarding along with TP-Link WR340G r

Maybe. Can you show the configuration you tried? Yup, sorry. [admin@MikroTik] > ip firewall nat print Flags: X - disabled, I - invalid, D - dynamic 0 chain=srcnat action=masquerade src-address=10.0.2.0/24 1 chain=srcnat action=masquerade src-address=192.168.1.0/24 2 chain=dstnat action=dst-nat to-a...
by jalokim
Sat Aug 21, 2010 8:35 pm
Forum: General
Topic: Problem wifh port forwarding along with TP-Link WR340G route
Replies: 1
Views: 462

Problem wifh port forwarding along with TP-Link WR340G route

Hi, In customers that have wifirouters i'm installing tp-link wr340g router and: - disabling dhcp serwer on router - disabling nat and plugging cable from mt to LAN1-4 port - changing def ip to 10.0.2.2 And i have problem with forwarding 80 port to this router. One of customers have reset it to defa...
by jalokim
Sat Aug 21, 2010 8:35 pm
Forum: General
Topic: Problem wifh port forwarding along with TP-Link WR340G route
Replies: 2
Views: 1311

Problem wifh port forwarding along with TP-Link WR340G route

Hi, In customers that have wifirouters i'm installing tp-link wr340g router and: - disabling dhcp serwer on router - disabling nat and plugging cable from mt to LAN1-4 port - changing def ip to 10.0.2.2 And i have problem with forwarding 80 port to this router. One of customers have reset it to defa...
by jalokim
Wed Jul 28, 2010 11:06 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Are you planning to deploy VoIP enduser hardware?
Replies: 13
Views: 2546

Re: Are you planning to deploy VoIP enduser hardware?

buy one of these and just stick it in the same enclosure or case: http://www.telephonyware.com/telephonyware/products/grandstream-ht286.html Its about half the size of a routerboard. And how are you going to connect it to rb on the roof with cpe? as 411/711 has only one eth? What about power? What ...
by jalokim
Wed Jul 28, 2010 11:04 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Are you planning to deploy VoIP enduser hardware?
Replies: 13
Views: 2546

Re: Are you planning to deploy VoIP enduser hardware?

if by guys you mean mikrotik, better address those to sales@mikrotik.com because this is a community forum yup, community, but You normis is from MT, so the recipment of this question is correct :) AFAIK there are and will be no plans for any VOIP devices IMHO this is bad approach ... as going into...
by jalokim
Wed Jul 28, 2010 11:05 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Are you planning to deploy VoIP enduser hardware?
Replies: 13
Views: 2546

Are you planning to deploy VoIP enduser hardware?

Hi,

Guys are you planning to set up any voip hardware? Ideal would be 711 with integrated voip. So we put 2x ethernet cable on roof (one for ethernet + phone lines one for power).

Or RB450g with radio and voip?

This would be the best CPE solution.

M.
by jalokim
Mon Jul 12, 2010 8:34 am
Forum: Scripting
Topic: Creating "export" file - but not on MT
Replies: 1
Views: 578

Creating "export" file - but not on MT

Hi, I would like to crate export file (the same, as MT generates) on my network management system based on PHP. Is there any documentation or class to generate it? I just want to create file with settings, that I can put to CPE and .... it just works ;) I know, that I can create "normal" file with c...
by jalokim
Tue Jul 06, 2010 9:31 pm
Forum: General
Topic: MT@x86 does not show usb device - 3g modem
Replies: 3
Views: 747

Re: MT@x86 does not show usb device - 3g modem

hm.... but hawei e160 [e220] was supported by mt since long time, and as i remember, on atom platform and 3.30 version worked fine.

i'll try tomarrow to change usb port - maby power is given to the modem, but not a transmission.

m.
by jalokim
Mon Jul 05, 2010 9:33 pm
Forum: General
Topic: MT@x86 does not show usb device - 3g modem
Replies: 3
Views: 747

MT@x86 does not show usb device - 3g modem

Hi, I have 3.30 mt version on my main router. Today i've connected 3g modem - huawei e220 (e160) and it is not shown in /system resource usb - my question is why? Both modem and cable works on other machine and afeter connecting it to motherboard (siemens e1219) modem is logging to gsm network ... M.
by jalokim
Wed Feb 17, 2010 1:22 pm
Forum: Scripting
Topic: [PHP] When API will work ?
Replies: 4
Views: 993

Re: [PHP] When API will work ?

API log off is equal to closing connection, if you do not do that proper way, USER will stay logged in if logged through API

also /quit exists
On every
if
there is
$API->disconnect();
so what else shoud i do?
by jalokim
Wed Feb 17, 2010 1:21 pm
Forum: Scripting
Topic: [PHP] When API will work ?
Replies: 4
Views: 993

Re: [PHP] When API will work ?

what version of ROS do you use?
3.30
by jalokim
Tue Feb 16, 2010 9:26 pm
Forum: Scripting
Topic: [PHP] When API will work ?
Replies: 4
Views: 993

[PHP] When API will work ?

Since begening I have problems with API. In log I have: http://img52.imageshack.us/img52/194/logt.gif and: http://img714.imageshack.us/img714/8175/log2.gif So API user is not logged off. My PHP code is: function blokada_www($typ,$ip,$lista) { include_once('mt/ros_api.php'); $API = new routeros_api()...
by jalokim
Tue Feb 16, 2010 6:43 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB112 is resetting conifguration after power off
Replies: 4
Views: 1327

Re: RB112 is resetting conifguration after power off

Nice to have support .... :/
by jalokim
Mon Feb 15, 2010 12:28 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB112 is resetting conifguration after power off
Replies: 4
Views: 1327

Re: RB112 is resetting conifguration after power off

make sure you have not shorted any jumpers on the board. if some wire is touching the reset jumper, this will happen
I've taken from board pin reset and dip switch reset. So there is no way to short this.
by jalokim
Mon Feb 15, 2010 11:20 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB112 is resetting conifguration after power off
Replies: 4
Views: 1327

RB112 is resetting conifguration after power off

Hi, RouterBoard 112 CPU frequency: 175 MHz Memory size: 16 MB Boot configuration reset, applying defaults writing settings to flash... OK Press any key within 2 seconds to enter setup.. loading kernel from nand... OK setting up elf image... OK jumping to kernel code Starting... Resetting system conf...
by jalokim
Thu Oct 08, 2009 2:04 am
Forum: Scripting
Topic: [API] Php + for/while issues
Replies: 5
Views: 1239

Re: [API] Php + for/while issues

ofc :) but i think that i shouldn't give ip, user and pass;)
by jalokim
Tue Oct 06, 2009 12:40 pm
Forum: Scripting
Topic: [API] Php + for/while issues
Replies: 5
Views: 1239

[API] Php + for/while issues

Hi, I'm using API interface on PHP. When I trying to for ex add few ip addresses to ip address list i get in mt log: login error for user api via winbox. When i wait few second and run scrip again it works. What is anoying is that this working randomly - any ideas? Script works like that: if ($API->...
by jalokim
Tue Sep 29, 2009 8:11 pm
Forum: General
Topic: Sample Installations - Sticky Please
Replies: 229
Views: 142153

Re: Sample Installations - Sticky Please

:)
by jalokim
Tue Sep 29, 2009 8:09 pm
Forum: General
Topic: Sample Installations - Sticky Please
Replies: 229
Views: 142153

Re: Sample Installations - Sticky Please

My PC boxes;)
by jalokim
Tue Sep 29, 2009 8:01 pm
Forum: General
Topic: EoIP + Cisco VPN
Replies: 1
Views: 592

EoIP + Cisco VPN

Hi,

All my bases are connected via eoip tunnels. And this i guess resoults some issues with making vpn connection by my endusers. They cannot connect via vpn.

I'm assuming that influence on this situation has MTU - but how to resolve this issue?

MJ
by jalokim
Sat Aug 01, 2009 10:33 am
Forum: General
Topic: When OSPF will work on 532 platform?
Replies: 1
Views: 474

When OSPF will work on 532 platform?

Hi, I've tried 2.5.91, 3.13 and 3.27 versions . On all of these versions there is basic error on OSPF implementation. All routers are in the same area. On this special RB only few routers are avialable, and on ip>routes list of the routes are showing and disappearing all the time (especially when i ...
by jalokim
Wed Jun 03, 2009 8:57 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: No such item bug
Replies: 1
Views: 1494

No such item bug

Hi, I'm really pissed - thanks to this issue i have to go and travel 10km :/ What is going on - under console (mac-telnet, telnet, ssh) i have "no such item" error on every rb i have in 3.24 version. Is there any way to get rid of this bug ? [admin@] > ip address print Flags: X - disabled, I - inval...
by jalokim
Tue May 19, 2009 11:38 pm
Forum: Scripting
Topic: API@PHP issues with SET
Replies: 3
Views: 1702

Re: API@PHP issues with SET

disalbed
???
OMG, Normis thanks - i had bad day today ;)

M.
by jalokim
Tue May 19, 2009 4:02 pm
Forum: Scripting
Topic: API@PHP issues with SET
Replies: 3
Views: 1702

API@PHP issues with SET

Hi,

I'm tring to run this:
	$API->write('/ip/firewall/nat/set', false);
	$API->write('=disalbed=yes', false);	
	$API->write('=.id=*4');	
With no result. Any output with:
$API->debug = true;
Can you help?

M.
by jalokim
Thu Feb 19, 2009 1:09 pm
Forum: Scripting
Topic: PHP API bug - expects '!done' as last data - this fix OK?
Replies: 3
Views: 1028

Re: PHP API bug - expects '!done' as last data - this fix OK?

Nick,

Thanks for advise. I've just tring to export ppp/secrets using MT API - and I was able to do this only by 37 records.
After making your update all scecrets where exported just fine!

Mikolaj (Nick in english:))
by jalokim
Fri Jan 02, 2009 10:05 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Issues with EoIP and ping
Replies: 0
Views: 490

Issues with EoIP and ping

Hi, All my network is in one big bridge. I'm going to develop routing but till now I do not have "time" for it. Let's assume that my network is like that: A - B - C - D A is main router, B is a main transmitter, C is base connected to B and D is connected to C. On every machine there is a bridge in ...
by jalokim
Fri Nov 28, 2008 6:01 am
Forum: Scripting
Topic: Editing values in /pap/secrets with PHP API
Replies: 1
Views: 726

Editing values in /pap/secrets with PHP API

Hi,

I would like to ask you is there any way to "edit" entries without giving it's ID.
For ex just by username? At this moment I can edit values in pap/secrets only by getting list of all (getall) parsing resoults (username that i'm looking for) and giving it id.

MJ
by jalokim
Sun Aug 17, 2008 9:52 pm
Forum: Scripting
Topic: API PHP class
Replies: 47
Views: 65808

Re: API PHP class

normis, You did mistake by pasting, for ex. line if (preg_match_all('/[^=]+/i', $RESPONSE[1], $MATCHES� {�� - there is something like new line on the end, but wrong interpretated under firefox@windows.
by jalokim
Mon Dec 10, 2007 11:00 am
Forum: General
Topic: FTP + L7 + mark routing = problem
Replies: 0
Views: 644

FTP + L7 + mark routing = problem

Hi, I've installed on my main router ros 3.0rc11 and used listed below regexp to mark ftp traffic: ^220[ - -~]*ftp Than i make mangle: chain=prerouting action=mark-routing new-routing-mark=GTSftp passthrough=no layer7-protocol=ftp And adding route: 4 X S dst-address=0.0.0.0/0 gateway=xxx.xxx.xx.xx i...
by jalokim
Wed Dec 05, 2007 3:35 pm
Forum: General
Topic: Problem with marking FTP traffic (mark routing)
Replies: 4
Views: 1366

Re: Problem with marking FTP traffic (mark routing)

4 chain=prerouting action=mark-routing new-routing-mark=GTSftp passthrough=yes src-address=192.168.0.0/24 connection-type=ftp this is upload traffic. in the same time, download could easily be > 300 kb/s =) chupaka you re right! i didn't notice that ;) now it is "working" but only in half ;) i can ...
by jalokim
Wed Dec 05, 2007 11:43 am
Forum: General
Topic: Problem with marking FTP traffic (mark routing)
Replies: 4
Views: 1366

Re: Problem with marking FTP traffic (mark routing)

I think that L7 in the only way. FTP also uses random ports between 1024 and 5000, so if you want to route/mangle all FTP traffic, you need L7. Yes, I know, that FTP randoms port when not working in passive mode, but my question is - what for is connection-type=ftp if it is not working properly ? MJ
by jalokim
Wed Dec 05, 2007 11:23 am
Forum: General
Topic: Problem with marking FTP traffic (mark routing)
Replies: 4
Views: 1366

Problem with marking FTP traffic (mark routing)

Hi, I don't know why, but when I try to makr FTP traffic only "thing" which I recive are few kb/s when the real traffic is >300kb/s I tried with 20-21 port and connection-type=ftp: 4 chain=prerouting action=mark-routing new-routing-mark=GTSftp passthrough=yes src-address=192.168.0.0/24 connection-ty...
by jalokim
Thu Nov 15, 2007 1:02 pm
Forum: General
Topic: Enctypted VPN (pptp) - how to do it ?
Replies: 2
Views: 663

Re: Enctypted VPN (pptp) - how to do it ?

maybe PPP profile - Use Encryption - set Required?
My mistake! I had checked compresion = yes and Windows can not "talk" to MT :)

Now it is working as it should ;)
by jalokim
Wed Nov 14, 2007 1:19 am
Forum: General
Topic: Enctypted VPN (pptp) - how to do it ?
Replies: 2
Views: 663

Enctypted VPN (pptp) - how to do it ?

Hi,

Without no problem I've set up ppptp server and windows xp as a client.
But I cannot force windows/mt to encrypt the connection. Maby I need some VPN client for Windows (open VPN? will this work ?)

Can you give me any hints ?

Thanks for advise,
Mikolaj
by jalokim
Mon Oct 29, 2007 7:35 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: 2xISP -> one for www other for rest - problems with routing
Replies: 8
Views: 2048

Re: 2xISP -> one for www other for rest - problems with routing

do you nat your network, is it set up correctly for both gateways (interfaces) Janisk this was a good hint - i did not set nat for 2nd gw. But, it is still not working. Now my nat is like that: chain=srcnat action=src-nat to-addresses=xxx.xx.xxx.xx to-ports=0-65535 out-interface=ext0 src-address=19...
by jalokim
Mon Oct 29, 2007 1:28 am
Forum: Beginner Basics
Topic: 2xISP -> one for www other for rest - problems with routing
Replies: 8
Views: 2048

Re: 2xISP -> one for www other for rest - problems with routing

What is the reason? I think that I have found problem - but not the solution ;) After adding ip address i do not have access to it outside the network (even ping is not working). But what is funny - the same config works fine on other router (also on MT). I even switched network card - still this s...
by jalokim
Sun Oct 28, 2007 9:10 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: 2xISP -> one for www other for rest - problems with routing
Replies: 8
Views: 2048

Re: 2xISP -> one for www other for rest - problems with routing

ip route dst-address=0.0.0.0 gateway=xxx.xxx.xxx.xxx routing-mark=GTSwww Hm.... so it's should look like this: ip address add addres=xxx.xxx.xx.xx ..... ip firewall mangle mangle add chain=prerouting protocol=tcp dst-port=80 action=mark-routing new-routing-mark=markName ip route add dst-address=0.0...
by jalokim
Sun Oct 28, 2007 7:48 am
Forum: Beginner Basics
Topic: 2xISP -> one for www other for rest - problems with routing
Replies: 8
Views: 2048

Re: 2xISP -> one for www other for rest - problems with routing

Where are you inputting:

dst-address=0.0.0.0/0 routing-mark=GTSwww action=lookup table=GTSwww
ip route add dst-address=0.0.0.0/0 routing-mark=GTSwww

and I cannot apply action and table....

MJ
by jalokim
Sat Oct 27, 2007 9:33 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: 2xISP -> one for www other for rest - problems with routing
Replies: 8
Views: 2048

2xISP -> one for www other for rest - problems with routing

Hi, I would like to connect 2nd isp (first is working at the time) to my Mikrotik Router (2.9.48). I'm doing this in this way (ofc IP is assigned to ehternet card): ip firewall mangle add chain=prerouting protocol=tcp dst-port=80 action=mark-routing new-routing-mark=GTSwww ip route add gateway=xxx.x...
by jalokim
Fri Oct 26, 2007 10:57 pm
Forum: General
Topic: 2xISPs (one for 80 port other for else)
Replies: 0
Views: 439

2xISPs (one for 80 port other for else)

Hi, I would like to connect 2nd isp (first is working at the time) to my Mikrotik Router (2.9.48). I'm doing this in this way: ip firewall mangle add chain=prerouting protocol=tcp dst-port=80 action=mark-routing new-routing-mark=GTSwww ip route add gateway=xxx.xxx.xx.xx routing-mark=GTSwww And I can...
by jalokim
Mon Oct 15, 2007 11:52 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: TP-Link 501 APC + MT - radio restarts
Replies: 0
Views: 814

TP-Link 501 APC + MT - radio restarts

Hi, Since some time I'm having issues with radio restarts in those APs. What is interesting is that only those machines are rebooting (radio) all others are working ok. This situation is on all my transmit stations: 4 ;;; [APC] Interline 00:19:x no -71dBm... 12Mbps 1h59m59s 5 ;;; [APC] Interline 00:...
by jalokim
Sun Apr 08, 2007 9:15 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Cutting everything expect PPPoE + DHCP
Replies: 0
Views: 657

Cutting everything expect PPPoE + DHCP

Hi, I'v tried example found on this forum: interface bridge filter add chain=forward in-interface=AP mac-protocol=34916 packet-type=other-host action=accept interface bridge filter add chain=forward in-interface=AP mac-protocol=34915 packet-type=other-host action=accept + drop rule But if I'm loggin...
by jalokim
Wed Jan 17, 2007 10:12 am
Forum: General
Topic: Problems with redirecting 80 from MT to 8080 on Linux/Squid
Replies: 12
Views: 5446

i suggest you to use proxy-test package and configure parent proxy feature.
Hm..... could you tell me some more about this ?

MJ
by jalokim
Mon Jan 15, 2007 7:44 pm
Forum: General
Topic: Problems with redirecting 80 from MT to 8080 on Linux/Squid
Replies: 12
Views: 5446

Problems with redirecting 80 from MT to 8080 on Linux/Squid

Hi, I was trying to redirect traffic to port 80 to other machine on my network to proxy: /ip firewall nat add chain=dstnat protocol=tcp dst-port=80 action=dst-nat to-addresses=192.168.0.3 to-ports=8080 I can see, that request is sent to squid, but there is a problem with showing the page. When I typ...
by jalokim
Fri Dec 08, 2006 2:26 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Overclocking RB112
Replies: 5
Views: 2411

Overclocking RB112

Hi,

I found this topic:
I setted RB112 to 200Mhz by adding 1khz resistor to R7 position and jumper on JP7. Works fine
Nice, thanks for sharing 8)
Can anyone confirm this ?
If yes, can You make any photos ?

Thanks,
MJ
by jalokim
Fri Dec 08, 2006 2:10 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Crazy pings + problems with stability
Replies: 6
Views: 1680

aha, so we see the reason of your problem. you are misinterpreting the meaning of this value. basic-rates means that it will work at any rate possible, starting from 1Mb. if you set it to a high value, and such speed is not possible, it will not work at all. SO - leave it to 1Mbit. My mistake - sor...
by jalokim
Fri Dec 08, 2006 12:25 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Crazy pings + problems with stability
Replies: 6
Views: 1680

try leaving the basic-rate to 1Mb/s, set the tx-power to `default`, and change back the other settings that you might have changed (defaults work in most cases) 1Mb is not enough for me. Users has access to 4Mbit connection. Why are you suggesting to set TX-power to default ? Is this has any influe...
by jalokim
Fri Dec 08, 2006 11:14 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Crazy pings + problems with stability
Replies: 6
Views: 1680

If at 1mb it lessens by alot or completly then look at an antani issue... pigtails, alignment, line of site, wind moving the antani's.. etc etc.-Michael Michael, What is interesting is situation, that this station was working perfectly on Planet WAP 1966. When I swithed to MT my problems started. A...
by jalokim
Fri Dec 08, 2006 12:47 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Crazy pings + problems with stability
Replies: 6
Views: 1680

Crazy pings + problems with stability

Hi, 192.168.0.5 64 byte ping: ttl=255 time=10 ms 192.168.0.5 64 byte ping: ttl=255 time=176 ms 192.168.0.5 64 byte ping: ttl=255 time=312 ms 192.168.0.5 64 byte ping: ttl=255 time=3 ms 192.168.0.5 64 byte ping: ttl=255 time=6 ms 192.168.0.5 64 byte ping: ttl=255 time=6 ms 192.168.0.5 64 byte ping: t...
by jalokim
Fri Dec 08, 2006 12:26 am
Forum: Wireless Networking
Topic: RB112+R52+PPPoE=Problem ;)
Replies: 2
Views: 796

I presume that the RB112 is functioning merely as a bridge, then? Definately take a look at all of your MTU's and make sure they are accurate. The sub-interfaces should be 1500, and the pppoe server should hand out 1480 or 1488. Nickb, thanks for the answer. Is it only thing that I can do ? What el...
by jalokim
Thu Dec 07, 2006 1:45 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: RB112+R52+PPPoE=Problem ;)
Replies: 2
Views: 796

RB112+R52+PPPoE=Problem ;)

Hello, It is my first post in this forum, so I would like to welcome all of You. I have one problem with MT as an AP. When I'm connecting with Interner by normal TCP/IP (RB112 is just AP, other MT is installed on normal PC and used as router) every thing is ok. But when I'm authorizing by PPPoE page...