Community discussions

Search found 21 matches

by Michaelcrapse
Wed Oct 23, 2019 3:01 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF PtMP type removes network advertisements?
Replies: 8
Views: 1708

Re: OSPF PtMP type removes network advertisements?

HI, have you tried updating the RouterOS version ?
This is still an issue near the end of 2019.
by Michaelcrapse
Wed Oct 23, 2019 3:00 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF PtMP type removes network advertisements?
Replies: 8
Views: 1708

Re: OSPF PtMP type removes network advertisements?

I don't remember where this was in our topology so I can't go and find what I did to fix it But I do know that I don't ever use the PTMP network type anymore, and I exclusively use point-to-point so i'm guessing this is what I did with that link as well All multi-point links now use individual VLAN...
by Michaelcrapse
Wed Oct 16, 2019 11:36 pm
Forum: SwOS
Topic: CRS317 Bridge MTU not changing
Replies: 10
Views: 803

Re: CRS317 Bridge MTU not changing

This looks like it's in the beta release changelog.. So it's a known bug, just have to wait until it's brought to stable or LTS
by Michaelcrapse
Wed Oct 16, 2019 8:30 pm
Forum: SwOS
Topic: CRS317 Bridge MTU not changing
Replies: 10
Views: 803

Re: CRS317 Bridge MTU not changing

So it seems that l2mtu of a bridge gets set to smallest l2mtu value of all slave interfaces (OP should check the whole list of interfaces, from the screenshot it's not clear if the whole list is shown or it's actually truncated) and can not be set. And it's logical that MTU of bridge is set to smal...
by Michaelcrapse
Wed Oct 16, 2019 7:52 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: hardware idea for a multiport switch
Replies: 45
Views: 10443

Re: hardware idea for a multiport switch

At this point, just add the ports to the back of the switch. You'll get 96 10g ports + 6-12x 100g uplinks All in a 1U formfactor, then if you wanted to get fancy, i'm sure you could come up with a way to get 5 or even 6 port height in a combined 2U space. which would be up to 144 ports on the front ...
by Michaelcrapse
Tue Oct 15, 2019 10:59 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: 100 % CPU on some Routerboards
Replies: 9
Views: 1556

Re: 100 % CPU on some Routerboards

make sure there's nothing attached to the serial console if the device has one. the values next to serial should be low. if it is high and increasing rapidly, you have the same issue as we had. then you just need to disconnect the cable... Thanks for the answer, we don't have serial cables connecte...
by Michaelcrapse
Tue Oct 15, 2019 10:57 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: 100 % CPU on some Routerboards
Replies: 9
Views: 1556

Re: 100 % CPU on some Routerboards

I also had problems with DHCP using ROS 6.42.x. I updated to 6.43 and the problem was solved.

Regards.
My issue is that I cannot upgrade past 6.42.x without crippling these devices.
by Michaelcrapse
Tue Oct 15, 2019 10:50 pm
Forum: SwOS
Topic: CRS317 Bridge MTU not changing
Replies: 10
Views: 803

CRS317 Bridge MTU not changing

How do I change the MTU on my bridge on the CRS317?
Never had this issue before.
You can see every single interface has a higher MTU than the bridge interface which does not allow me to change manually..
by Michaelcrapse
Wed Oct 09, 2019 6:59 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: 100 % CPU on some Routerboards
Replies: 9
Views: 1556

Re: 100 % CPU on some Routerboards

We saw this on old 300 MHz RBs and sometimes on 400MHz RB411
This has happened on powerbox pros so far, and rb850gx2
by Michaelcrapse
Wed Oct 09, 2019 6:58 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: 100 % CPU on some Routerboards
Replies: 9
Views: 1556

Re: 100 % CPU on some Routerboards

Have you already tried to use netinstall to format and reinstall them to the current version with blank configuration, then re-configure them to your needs? Don't use backup/restore. At most do a /export first and then use that to re-configure them manually or by pasting sections of the /export tha...
by Michaelcrapse
Tue Oct 08, 2019 10:24 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: 100 % CPU on some Routerboards
Replies: 9
Views: 1556

100 % CPU on some Routerboards

I submitted this issue to support@mikrotik.com i think 3 times now, and have never heard back from them on the issue. After running a firmware update, in fact any firmware past 6.42.x causes multiple devices to lock up, and causes the DHCP server to not start, the CPU is at 100% and barely passes an...
by Michaelcrapse
Tue Oct 08, 2019 10:17 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: New High Performance Routers ! ?
Replies: 48
Views: 6677

Re: New High Performance Routers ! ?

CHR is indeed the only way forward for the forseeable future. However, you should be able to get 20(40) or so gbps out of your CCR1072, Number 1: how many nat connections do you have. Number 2: don't use masquerade anywhere. You're using fast track, correct? There are many small things that you can ...
by Michaelcrapse
Wed Jun 26, 2019 7:23 am
Forum: General
Topic: Feature Request: RADIUS 'test'
Replies: 26
Views: 15687

Re: Feature Request: RADIUS 'test'

Have this exact same problem, radius works everywhere, except where it doesn't(firewall rules, etc.) but how do we make the router send out a test request? Not without bringing out clients down to force them to redial PPPoE
by Michaelcrapse
Mon Oct 01, 2018 11:14 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: LHG 60G experience
Replies: 554
Views: 66881

Re: LHG 60G experience

1750m LHG60 ROS 6.43 lhg60 1750m.png Freq: 58320 -59 60480 -63 62640 -62 Dang! I think you won a certain type of silicon lottery! We have 750m link at ~-50dBm signal. Yours at 1km more should see an additional ~-22dBm fade over ours so expected would be -72. I wonder, if you found the magical beamf...
by Michaelcrapse
Mon Oct 01, 2018 9:26 pm
Forum: Announcements
Topic: Significant improvement for 60 GHz solutions
Replies: 45
Views: 16601

Re: Significant improvement for 60 GHz solutions

results Test with external tool or Traffic-generator and You will get full Wire speed I don't. 6.43rc64. Real world TCP/IP throughput is only 200-300mbps down, 200-300 up, tested using Iperf3 only over the link, and speedtest.net to 700mbps fed pop. Using udp test get around 600-700 download one wa...
by Michaelcrapse
Sat Feb 10, 2018 11:47 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Mikrotik hAP AC 2.4ghz utterly unusable?
Replies: 5
Views: 1058

Re: Mikrotik hAP AC 2.4ghz utterly unusable?

Please help. Everyone is complaining about the internet never working. Export your configuration (pasting it between forum code tags) from this command: /export compact hide-sensitive file=MyFile.rsc The output will be under your "Files" option in the GUI. Here is an example config you should be us...
by Michaelcrapse
Sat Feb 10, 2018 11:31 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Mikrotik hAP AC 2.4ghz utterly unusable?
Replies: 5
Views: 1058

Re: Mikrotik hAP AC 2.4ghz utterly unusable?

get on bug fix, no issues at all on my side
Yeah, "upgraded" all the routers to 6.39.3 and still see this issue.
by Michaelcrapse
Thu Feb 08, 2018 9:40 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Mikrotik hAP AC 2.4ghz utterly unusable?
Replies: 5
Views: 1058

Mikrotik hAP AC 2.4ghz utterly unusable?

I am running 6.41 on all of the hAP units in an apartment complex. Devices that usually can connect to the 2.4 suddenly aren't able to. The problem is only fixed in one of 2 ways, 1. restart the router. 2. disable and re-enable the 2.4 interface. There is nothing else that brings back the ability fo...
by Michaelcrapse
Tue Jan 09, 2018 7:18 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: IS-IS
Replies: 44
Views: 13912

Re: IS-IS

I've got to say, Why not support an inherently better protocol? IS-IS, while bad in the middle east, is great in ISPs. The largest ISPs don't use OSPF for a reason, and BGP isn't going to improve on the tilera processors any time soon. At least not to the point that makes it usable with multiple pee...
by Michaelcrapse
Sun Dec 10, 2017 1:18 am
Forum: The Dude
Topic: Cannot Import MIBs to dude on ccr1036
Replies: 1
Views: 384

Re: Cannot Import MIBs to dude on ccr1036

I was able to resolve this issue.
Not exactly sure what caused it.
used an ftp client, as well as started the dude up with its files being stored on sd card instead of onboard.
by Michaelcrapse
Sun Dec 10, 2017 12:45 am
Forum: The Dude
Topic: Cannot Import MIBs to dude on ccr1036
Replies: 1
Views: 384

Cannot Import MIBs to dude on ccr1036

Have tried my hardest to get MIBs imported to the dude, to no avail. For some reason it will absolutely not take anything at all. I have tried placing the files in 3 different places to force the dude to read/accept it, but it will show no where in the dude client even though it as been days and sev...