Community discussions

MikroTik App

Search found 14 matches

by c400
Tue Feb 25, 2020 10:45 am
Forum: General
Topic: 6.46.2 introduced DHCP client strange behavior
Replies: 2
Views: 1421

Re: 6.46.2 introduced DHCP client strange behavior

Read recently in another thread that having STP/RSTP enabled on a DHCP target bridge can slow responses way down, you might try going to "none".
tried, no result..
The thing is, that this change in DHCP client behavior is not even listed in changelog!
by c400
Thu Feb 20, 2020 8:11 am
Forum: General
Topic: 6.46.2 introduced DHCP client strange behavior
Replies: 2
Views: 1421

6.46.2 introduced DHCP client strange behavior

hap ac and rb4011 were upgraded to 6.46.2 and stopped receiving ip address from ISP's DHCP server. /ip dhcp-client set [ find default-name=ether1 ] dhcp-options=clientid_duid,clientid Solved the problem, but receiving IP address takes too long. Furthermore, i managed to find out, that the reason of ...
by c400
Sun Aug 18, 2019 9:37 am
Forum: Scripting
Topic: Simplified DSCP/QoS Setup Script
Replies: 13
Views: 6416

Re: Simplified DSCP/QoS Setup Script

Trying to prioritize traffic over LTE, found that outgoing speed can vary from 10mbits to 25mbits. Should i set
:local interfaceBandwidth
to minimum value? Or it will be harmful for maximum bandwidth?
thx!
by c400
Mon Apr 15, 2019 9:45 pm
Forum: Scripting
Topic: Simplified DSCP/QoS Setup Script
Replies: 13
Views: 6416

Re: Simplified DSCP/QoS Setup Script

Hello,
Will this work, if i add it next line after "Set Pri 8 on packets with no tag at all"?
/ip firewall mangle add action=set-priority chain=postrouting new-priority=5 passthrough=yes protocol=tcp port=22
thx for a great script!
by c400
Wed Apr 10, 2019 11:40 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Problem with 5GHz frequency - CAPsMAN
Replies: 7
Views: 3771

Re: Problem with 5GHz frequency - CAPsMAN

Not sure,
but found that setting "installation=indoor" does not allow 160mhz Ch width. Setting to "any" resolves the prob
Image
by c400
Thu Nov 09, 2017 12:24 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.40.5 [current]
Replies: 82
Views: 32082

Re: v6.40.5 [current]

I am having the exact same problem - upgraded a client's hAP ac from 6.40.4 to 6.40.5 and it gets stuck in a boot loop. I am unable to recover it using any of the techniques listed in this thread - I cannot get it into Netinstall mode (I have successfully done this several times before with other M...
by c400
Wed Nov 08, 2017 2:20 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.40.5 [current]
Replies: 82
Views: 32082

Re: v6.40.5 [current]

try my way of getting Netinstall work.
by c400
Wed Nov 08, 2017 11:03 am
Forum: Announcements
Topic: v6.40.5 [current]
Replies: 82
Views: 32082

Re: v6.40.5 [current]

WOW!!! i managed to see my device in NetInstall, but installing the package seems to be impossible due to looping restarts UPD: Victory! Here is the way i managed to get into Netinstall mode!!! It is not in the manual! Tested on hAP AC First way (do not remeber wich of them did really worked for me)...
by c400
Wed Nov 08, 2017 10:46 am
Forum: Announcements
Topic: v6.40.5 [current]
Replies: 82
Views: 32082

Re: v6.40.5 [current]

If you are not able to Netinstall the device, then maybe you have protected bootloader enabled?
https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:R ... bootloader
If it is disabled by default, then i have not enabled it.
Any other suggestions? I do need help!
by c400
Wed Nov 08, 2017 9:54 am
Forum: Announcements
Topic: v6.40.5 [current]
Replies: 82
Views: 32082

Re: v6.40.5 [current]

Done Netinstall based on your video manual. No luck. Device is not shown in the app.
Brand new hAP AC (Bought 28.10.17) became a brick. I am sure it is something with firmware ore bad circumstances
by c400
Wed Nov 08, 2017 1:00 am
Forum: Announcements
Topic: v6.40.5 [current]
Replies: 82
Views: 32082

Re: v6.40.5 [current]

Updated through Winbox, pressed "Download and install". Previous version was 6.40.4. Connection was over cable. Maybe it depends on this? What was already done: 1) Tried reset to default config - NO RESULT 2) Tried NetInstall 6.40.5/6.40.4/6.38 - NO RESULT (device is not visible) 3) Tried ...
by c400
Wed Nov 08, 2017 12:31 am
Forum: Announcements
Topic: v6.40.5 [current]
Replies: 82
Views: 32082

Re: v6.40.5 [current]

it happened right after upgrade to 6.40.5
no other changes were done. What could have happened?!
by c400
Tue Nov 07, 2017 11:49 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.40.5 [current]
Replies: 82
Views: 32082

Re: v6.40.5 [current]

"Also you can try to power off router, press and hold reset button. power router on and release the button."
tried, no luck

I do not have any serial cable. What should i do? (hAP AC was bought a week ago)
Tried patch cord + netinstall... The device reboots and invisible in Netinstall app
by c400
Tue Nov 07, 2017 11:21 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.40.5 [current]
Replies: 82
Views: 32082

Re: v6.40.5 [current]

just updated from 6.40.4 to 6.40.5 and i hear a loop reboot with a periodic beep sound!
HELP! What should i do to recover my router?!