Community discussions

MikroTik App

Search found 81 matches

by fosben
Fri Dec 11, 2009 12:18 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Basic Mikrotik Training Videos - FREE - *Update 03/15/2010*
Replies: 62
Views: 36307

Re: Basic Mikrotik Training Videos - FREE

Nice one! very good work
by fosben
Wed Dec 02, 2009 4:16 pm
Forum: General
Topic: meh.. new design
Replies: 2
Views: 550

Re: meh.. new design

the minipci slot is slightly higher than on previous models. so the rb411 with wireless card doesnt fit in Mikropoint antennas anymore unless you get new spacers... This new design arrived when you got the 411U card.. The U card is about 1cm longer too, so its abit odd to change the design of the no...
by fosben
Wed Dec 02, 2009 4:07 pm
Forum: General
Topic: meh.. new design
Replies: 2
Views: 550

meh.. new design

why change the design on your rb411 afaik without notification ? now it doesnt fit inside my antennas anymore so I have to get some new spacers...

takes alot longer to assemble the equipment now... not too happy
by fosben
Fri Aug 28, 2009 3:24 am
Forum: Scripting
Topic: randomly runned autoupgrade script
Replies: 3
Views: 787

Re: randomly runned autoupgrade script

4000 cpes auto upgrade ? I hope you have checked the upgrade first ;)

there is no random generator in the scripting language, so you are stuck with schedule I guess, or by api..
by fosben
Tue Aug 25, 2009 2:05 pm
Forum: Scripting
Topic: interact with userman database
Replies: 1
Views: 635

Re: interact with userman database

hmm ?

/tool user-manager users
/tool user-manager router

or use the web interface ?
by fosben
Tue Aug 25, 2009 1:59 pm
Forum: Scripting
Topic: [ask] still confusing
Replies: 5
Views: 1391

Re: [ask] still confusing

easiest fix is to change the serviceports to something else, then the scripts the hacker use dont trigger.. Ive changed default serviceport on all my rb's and never have a problem with bruteforce.. I had alot of bruteforces before I did that..
by fosben
Tue Aug 25, 2009 1:48 pm
Forum: Scripting
Topic: Network Cards
Replies: 1
Views: 650

Re: Network Cards

first of all, you posted your question in the wrong forum....

anyway.. check the supported hardware list here :

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Supported_Hardware
by fosben
Thu Aug 20, 2009 2:40 pm
Forum: Scripting
Topic: Working with file creation-time
Replies: 5
Views: 1615

Re: Working with file creation-time

Just create varables for day, month and year and use string manipulation to fill in those variables from your creationtime, then compare those values to current date..
by fosben
Thu Aug 13, 2009 11:24 am
Forum: Scripting
Topic: Working with file creation-time
Replies: 5
Views: 1615

Re: Working with file creation-time

What if your downloadscript wrote "finished" in a log or to a txt file ? If I remember correctly the script wait for the download to complete before executing the rest of the script, not sure what happends if connection is lost though..

Why creation time and not file size ?
by fosben
Thu Aug 13, 2009 10:55 am
Forum: Scripting
Topic: Need Help With some bacsic Scripts
Replies: 4
Views: 1122

Re: Need Help With some bacsic Scripts

I guess its better for you to just run a script that emails you the current ip address (scheduled run), because there is no trigger to execute a script when ip changes. You can also make one script that writes a txt file with the current ip, and another script that compare the current ip to the ip w...
by fosben
Thu Aug 13, 2009 10:38 am
Forum: Scripting
Topic: Php SSH2 fetch OUTPUT from Mikrotik
Replies: 1
Views: 1165

Re: Php SSH2 fetch OUTPUT from Mikrotik

by fosben
Thu Jul 02, 2009 10:42 am
Forum: Scripting
Topic: Problem send mail ????
Replies: 4
Views: 1619

Re: Problem send mail ????

do your email server require smtp login ? in that case you need to upgrade your ros...

similar problem here :

http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=9&t=32814
by fosben
Thu Jun 25, 2009 6:23 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Strange signal loss
Replies: 4
Views: 1030

Re: Strange signal loss

the neighbouring clients are about 3m above ground, and ap antenna is also 3m above ground, but its placed on a hill above the clients.. 38m + elevation compared to clients.
by fosben
Wed Jun 24, 2009 2:18 am
Forum: Scripting
Topic: this script dont seem to run on v3.25
Replies: 6
Views: 1241

Re: this script dont seem to run on v3.25

why do people use scripts to ping ? netwatch is built to do just that, and it can execute scripts based on up and down events...
by fosben
Wed Jun 24, 2009 2:13 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Strange signal loss
Replies: 4
Views: 1030

Re: Strange signal loss

Changed wireless card from R52H to R52 and it got abit better (!) problem ap: band 5ghz - 5620 MHz 22 clients (2 new clients connected when the signal got better, now all customers on this ap manage to connect, but one of them with -90dBm :s) overall tx ccq : 50-70% ack timeout: 73 us Noise floor: -...
by fosben
Tue Jun 23, 2009 1:00 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Strange signal loss
Replies: 4
Views: 1030

Strange signal loss

One of my ap's had a strange problem over 2 days. Its running on a rb 333 (current ver 3.13) with R52H wireless card, 3m of coax and a 14dbi 60 degrees antenna. Its been runnning on this setup for over a year and with no problems with clients connecting at -47 to -80 dBm. 2 says ago, most but not al...
by fosben
Mon Jun 22, 2009 1:41 am
Forum: Scripting
Topic: NEW Email authentication NOT WORKING
Replies: 3
Views: 1047

Re: NEW Email authentication NOT WORKING

you could have used the same post as the other email problem...

anyway, you get a timeout error in your log or nothing at all ?
by fosben
Sun Jun 21, 2009 2:10 pm
Forum: Scripting
Topic: frequency changer
Replies: 8
Views: 1611

Re: frequency changer

its the same as yours because it is yours ;) I suggest you use the netwatch one, since its easier to look at and to change/disable etc (just one click in /tool netwatch).. but I also suggest that you fix the frequency issues, cause this is like an emergency fix for your problem and should only be us...
by fosben
Sun Jun 21, 2009 2:00 pm
Forum: Scripting
Topic: frequency changer
Replies: 8
Views: 1611

Re: frequency changer

here you go /tool netwatch add comment="" disabled=no down-script=\ ":if([/interface wireless get wlan1 frequency]=5000) do={ /interface wireless set wlan1 frequency=5470 } else={/interface wireless set wlan1 frequency=5000}" host=\ 62.240.12.12 interval=1m timeout=1s up-script="" netwatch interval ...
by fosben
Sun Jun 21, 2009 1:48 pm
Forum: Scripting
Topic: frequency changer
Replies: 8
Views: 1611

Re: frequency changer

what about
:delay 5s
and netwatch on up/down events can replace your schedule... and possibly your time delaying problem..
by fosben
Sun Jun 21, 2009 1:43 pm
Forum: Scripting
Topic: [HOWTO] Detect Dynamic Internet IP Address
Replies: 1
Views: 1078

Re: [HOWTO] Detect Dynamic Internet IP Address

could use this instead of ping ?
:put [/ip dhcp-client get gw-inet address]
by fosben
Sun Jun 21, 2009 1:06 pm
Forum: Scripting
Topic: v3.25 script backup not work !
Replies: 17
Views: 6746

Re: v3.25 script backup not work !

I didnt use any of your scripts, I only used the email line since it is the one that fails. I tested using this line: /tool e-mail send to="myhotmail@hotmail.com" from="myhotmail@hotmail.com" user="myhotmail@hotmail.com" password="myhotmailpass" server=65.55.172.254 s ubject="testing" body="testing ...
by fosben
Sat Jun 20, 2009 7:49 pm
Forum: Scripting
Topic: v3.25 script backup not work !
Replies: 17
Views: 6746

Re: v3.25 script backup not work !

just tested on a 3.25 board here with my msn account, and it works.


try to add this in your gateway nat:

add action=masquerade chain=srcnat comment="email test" disabled=no dst-port=25 protocol=tcp src-address="ip the routerboard that is sending mail"
by fosben
Sat Jun 20, 2009 4:46 am
Forum: Scripting
Topic: Some words about UPDATES
Replies: 4
Views: 947

Re: Some words about UPDATES

I can confirm what op said about 3.23, but then again.... you dont upgrade your routers before you have tested that the new releases works with your scripts/setup etc..it doesnt work ? dont upgrade, but submit a bug report.
by fosben
Sat Jun 20, 2009 4:26 am
Forum: Scripting
Topic: v3.25 script backup not work !
Replies: 17
Views: 6746

Re: v3.25 script backup not work !

your post make no sense at all....

post your script..
by fosben
Fri Jun 19, 2009 6:07 pm
Forum: Scripting
Topic: netwatch on web script
Replies: 10
Views: 6831

Re: netwatch on web script

Sorry Ive been away for awhile and didnt see your post before now and dont know if you have fixed it or not..

The reason it doesnt work is the blank space. The variable containing "Sarah Mark" must be formatted into "Sarah%20Mark" before sending it to your web server as they dont like blank spaces..
by fosben
Fri Jun 19, 2009 5:49 pm
Forum: Scripting
Topic: AutoUpgrade script
Replies: 24
Views: 5682

Re: AutoUpgrade script

Thanks, I like this script.

I was writing my own when I stumbled over this, and only had to do a few modifications. - And I dont download from Mikrotik automatically, I download the updates from my own server - because I want to test the new version before I apply it to ~250 clients..
by fosben
Fri Mar 13, 2009 10:33 am
Forum: General
Topic: Snmp tool for customers ?
Replies: 1
Views: 495

Snmp tool for customers ?

Anyone know of a small program that could connect to the customers mikrotik client locally and retrive the signal strength it has to the ap ? It would be nice to have such a tool for customers that put up the antenna on their own...
by fosben
Tue Nov 18, 2008 12:49 pm
Forum: Scripting
Topic: :log info doesn't work from a script
Replies: 4
Views: 3726

Re: :log info doesn't work from a script

I think it needs a print command first...

:log info works from a script, its your get 0 command that fails
by fosben
Mon Nov 17, 2008 5:15 pm
Forum: Scripting
Topic: netwatch on web script
Replies: 10
Views: 6831

Re: netwatch on web script

wow this is great, by the way, if you put it in the wiki, you will get a free RouterOS license ;)
nice :)

its posted here : http://wiki.mikrotik.com/wiki/Netwatch_on_web
by fosben
Mon Nov 17, 2008 4:09 pm
Forum: Scripting
Topic: netwatch on web script
Replies: 10
Views: 6831

netwatch on web script

Was abit bored in the weekend and wrote a script that publish the netwatch status on a web page. Needed: -webserver with php and mysql -ros 3.16 (Works on earlier versions too, but I used that version...) Please note that I have not taken any action to secure this scripts, so dont publish them on ex...
by fosben
Tue Nov 11, 2008 3:15 pm
Forum: General
Topic: Dhcp goes busy
Replies: 3
Views: 1148

Re: Dhcp goes busy

the client is a customer with a dlink router with dlink bwl810 bridge that takes down the signal from one of our wireless ap's if thats what you mean... dlink router <-> dlink bwl810 bridge <-> ap edit: Im not sure if it only happends to this client, Ill check for that in the future. This started to...
by fosben
Tue Nov 11, 2008 2:58 pm
Forum: General
Topic: Dhcp goes busy
Replies: 3
Views: 1148

Re: Dhcp goes busy

Noone knows ? here is a cut from the log today.. As you see it goes through every address in cnet2, assignit, then deassign it. The result is that that address comes up with an busy status in dhcp leases and a final result of that is an empty pool. I then have to "check status" of the busy ones to m...
by fosben
Thu Nov 06, 2008 1:34 pm
Forum: Scripting
Topic: user manager administration
Replies: 4
Views: 1125

Re: user manager administration

yes, that script would work if you only ran it at the end of each month. If you run it every day, you will have a small disaster ;)
by fosben
Wed Nov 05, 2008 2:31 pm
Forum: Scripting
Topic: Backup script
Replies: 1
Views: 1009

Re: Backup script

/tool fetch mode=ftp port=21 address=x.x.x.x user=ftpuser password=ftpuserpassword src-path="filetodownload.txt" dst-path="downloadedfile.txt" Change the values as needed.. Runs fine between ros 3.x but it fails with action error (6) when trying to connect to a 2.9.x rb edit: works from 3.x to 2.9....
by fosben
Wed Nov 05, 2008 2:18 pm
Forum: Scripting
Topic: uptime-used
Replies: 1
Views: 890

Re: uptime-used

no, you can only edit the variables you can edit in the usermanager web interface.
by fosben
Wed Nov 05, 2008 1:35 pm
Forum: Scripting
Topic: user manager administration
Replies: 4
Views: 1125

Re: user manager administration

my best guess is to get the last-seen value as a variable , then format it into smaller strings that you can run a test on.. This finds todays date and split them up in 3. Youll need to make a loop for each customer, get its last seen date and compare it to todays date if it has 0 credit... :local v...
by fosben
Tue Oct 28, 2008 11:14 pm
Forum: Scripting
Topic: Email Problem with sending
Replies: 5
Views: 3001

Re: Email Problem with sending

if your smtp server requires a password to send email, then you cant send email from mikrotik (I wish they could fix that)
by fosben
Tue Oct 28, 2008 10:10 pm
Forum: Scripting
Topic: API PHP class
Replies: 47
Views: 65840

Re: API PHP class

in terminal you dont use the name=mv99 value on username, Have you tried it without that =name= in your code ?
by fosben
Tue Oct 28, 2008 10:00 pm
Forum: Scripting
Topic: Email Problem with sending
Replies: 5
Views: 3001

Re: Email Problem with sending

Maybe..

in your gateway add (/ip firewall nat)
add chain=srcnat action=masquerade src-address=x.x.x.x dst-port=25 protocol=tcp comment="email.." disabled=no
where x.x.x.x is the ip of the routerboard that is sending the email.
by fosben
Tue Oct 21, 2008 10:41 pm
Forum: Scripting
Topic: remove time limit in Simple Queues
Replies: 2
Views: 1265

Re: remove time limit in Simple Queues

:foreach i in [/queue simple find dynamic=no] do={/queue simple unset $i time};
by fosben
Tue Oct 21, 2008 7:33 pm
Forum: Scripting
Topic: Hi mrz
Replies: 10
Views: 1613

Re: Hi mrz

Hi mrz

the script didn't work. it didn't give any errors. any solution for it please???

10 in advance
its a typing error.. replace
/foreach
with
:foreach
by fosben
Tue Oct 21, 2008 7:05 pm
Forum: Scripting
Topic: auto.rsc doesn't execute?
Replies: 3
Views: 1948

Re: auto.rsc doesn't execute?

actually abit confused now... On my 3.13 system I cant write /ip proxy access add dst-host=*yahoo.com path=* action=allow place-before=0 without doing the print command in terminal first.. But when I do the same thing in a 3.14 ros I can do it with no problem... edit: seems like that one 3.14 box is...
by fosben
Tue Oct 21, 2008 6:55 pm
Forum: Scripting
Topic: API PHP class
Replies: 47
Views: 65840

Re: API PHP class

Post your full code...
I just copied and pasted your 1st post here into 2 different php files..
by fosben
Mon Oct 20, 2008 10:29 pm
Forum: Scripting
Topic: API PHP class
Replies: 47
Views: 65840

Re: API PHP class

I dont get anything from print_r($ARRAY); Its only showing the login process and the interface data when I run the example.. then I get several of the following error : Warning: preg_match_all() expects parameter 2 to be string, array given in routeros_api.class.php on line 177 the line in the code ...
by fosben
Fri Oct 17, 2008 1:05 pm
Forum: Scripting
Topic: Looking For User tgrand
Replies: 3
Views: 1247

Re: Looking For User tgrand

where is that code located ? sounds very interesting :)

nvm I found it :

http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php ... 8&p=108532
by fosben
Fri Oct 17, 2008 12:51 pm
Forum: Scripting
Topic: auto.rsc doesn't execute?
Replies: 3
Views: 1948

Re: auto.rsc doesn't execute?

its your last command that causes it..-> place-before=0

If you want to use that command you need to print the list first... remove it and it works
by fosben
Thu Oct 16, 2008 1:58 pm
Forum: Scripting
Topic: Complex Logging script
Replies: 8
Views: 6688

Re: Complex Logging script

yes I know... use the line in my previous post.
by fosben
Wed Oct 15, 2008 7:37 pm
Forum: Scripting
Topic: Complex Logging script
Replies: 8
Views: 6688

Re: Complex Logging script

this should work (but only gives you a timestamp on the file)
-this is the only code you need, remove the rest

log print file=([/system clock get time])
by fosben
Wed Oct 15, 2008 1:35 pm
Forum: General
Topic: Dhcp goes busy
Replies: 3
Views: 1148

Dhcp goes busy

I have a dhcp with 2 pools, 1 for each cnet. Pool 1 is setup with pool 2 as the next pool. My problem however is that the addresses in pool2 gets a busy status all the time and I run out of ip's. If I do a check status on the busy ones, they disappear and may be gone for 1-2 days before they are bac...
by fosben
Wed Oct 15, 2008 3:33 am
Forum: Scripting
Topic: Complex Logging script
Replies: 8
Views: 6688

Re: Complex Logging script

sorry, cant test this code in 2.9.x I made it in 3.14.. :local varDate; :local varMonth; :local varDay; :local varYear; :set varDate [/system clock get date]; :set varMonth [:pick $varDate 0 3]; :set varDay [:pick $varDate 4 6]; :set varYear [:pick $varDate 7 11]; log print append file=([$varMonth]....
by fosben
Tue Oct 14, 2008 2:26 pm
Forum: The User Manager
Topic: How to manage user when using radius (mac for username)?
Replies: 2
Views: 2149

Re: How to manage user when using radius (mac for username)?

edit:


in terminal :
/tool usermanager user

print where first-name="name_you_seach_for"
by fosben
Thu Sep 25, 2008 1:09 am
Forum: General
Topic: Health status
Replies: 3
Views: 941

Re: Health status

in ros 3.13 its active... earlier versions you have to go in terminal then /system health print
by fosben
Thu Sep 25, 2008 1:04 am
Forum: General
Topic: odd problem with 3.14
Replies: 3
Views: 1102

Re: odd problem with 3.14

A cold restart seems to fix this, seems like netfilter do not load after a warm reboot on rb133/133c.
Thanks for the reply and Ill test that... I guess Ill skip the planned upgrade on the 50+ other clients for awhile then.

any official reply on this matter ?
by fosben
Wed Sep 24, 2008 8:00 pm
Forum: General
Topic: odd problem with 3.14
Replies: 3
Views: 1102

odd problem with 3.14

I upgraded a few clients to 3.14 today (rb133/133c) and the result was that they can not surf the internet or use ip phone anymore. I can ping the gateway from the client I can ping an external www address from the client I cant surf the net using any browsers I cant use ip phone I downgraded the cu...
by fosben
Fri May 30, 2008 3:29 pm
Forum: General
Topic: Exact steps to block rogue DHCP servers
Replies: 17
Views: 21707

Re: Exact steps to block rogue DHCP servers

if you have routeros handling your DHCP requests then set authoritative to yes and that will solve your rogue dhcp server problem. I have routeros dhcp server, set with authoritative=yes but I still have problems with rogue dhcp servers on my network. the actual dhcp server runs on routeros 2.9.44 ...
by fosben
Thu May 15, 2008 2:51 pm
Forum: Scripting
Topic: Super Mario Theme
Replies: 40
Views: 41568

Re: Super Mario Theme

very nice :D

Maybe Ill use that in a loop for customers who dont pay on time 8)
by fosben
Tue May 13, 2008 2:57 pm
Forum: General
Topic: power problem 333
Replies: 3
Views: 954

Re: power problem 333

sounds like my problem. And my first thought was psu too, but as Ive tested with different & better psu's the same thing have happened. Ill check with a serial cable next time. edit: I have 14 other locations like this and this is the only one with repeating problem..-most likely since its the most ...
by fosben
Tue May 13, 2008 2:26 pm
Forum: General
Topic: power problem 333
Replies: 3
Views: 954

power problem 333

I have a power/startup problem on one of my remote sites. The receiving station always boots back up if power cut has happened, but the ap on the same place doesnt. I can cut its power and turn it back on, but it refuse to boot properly. I have to open the box, remove the power jack, then put it bac...
by fosben
Tue Apr 15, 2008 5:49 pm
Forum: Scripting
Topic: RB333 voltage monitoring -> alarm email
Replies: 20
Views: 7961

Re: RB333 voltage monitoring -> alarm email

Yeah I changed it a bit to make it abit better: /system health :if ([get voltage]<200) do={/tool e-mail send server=x.x.x.x to=your@email.no subject=[/system identity get name] from="routerboard" body=("Low voltage. Current voltage is :".[/system health get voltage])} else {:log info "Voltage is ok....
by fosben
Tue Apr 15, 2008 12:38 pm
Forum: Scripting
Topic: RB333 voltage monitoring -> alarm email
Replies: 20
Views: 7961

Re: RB333 voltage monitoring -> alarm email

Maybe this solve it for you ?
/system health
:if ([get voltage]<200) do={/tool e-mail send to="abc@abc.no" subject="low voltage" from="333 board x"} else {:log info "voltage ok"}
This scripts sends a warning if the volt drops under 20 (200 value)

-email server must be set before script runs
by fosben
Tue Apr 15, 2008 12:06 pm
Forum: Scripting
Topic: RB333 voltage monitoring -> alarm email
Replies: 20
Views: 7961

Re: RB333 voltage monitoring -> alarm email

RB333 shows voltage, but RB532(& A) always show 0v. I think only RB112 can show temp as well.
Where does the RB333 show this information?
/system health print
by fosben
Fri Feb 29, 2008 11:18 am
Forum: General
Topic: how to block my client that not pay?
Replies: 17
Views: 4851

Re: how to block my client that not pay?

chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=(web server ip) to-ports=80 src-address=(user IP) protocol=tcp comment="customer doesnt pay" disabled=no yes, and as I said, this works to all but the web server I want it to work to.. So what I was asking is what could be wrong on the web server I natted to...
by fosben
Thu Feb 28, 2008 2:00 pm
Forum: General
Topic: how to block my client that not pay?
Replies: 17
Views: 4851

Re: how to block my client that not pay?

upload a web page(with a nonpayment notice) to a web server, make a address list named= nonpaid user, add non paid user ip to that address list, then make dat nat rule with src-address= nonpaid user and dst-nat to your web server ip and port. Thanks maybe it would be helpful to you. chain=dstnat ac...
by fosben
Sat Feb 23, 2008 12:57 am
Forum: General
Topic: odd power & freeze problem
Replies: 0
Views: 475

odd power & freeze problem

I have a couple of outdoor 333 cards with some odd problem. After a thunderstorm or short power cut, rb's sometimes hangs. Watchguard doesnt trigger, and the lights on the rb is on. If I disconnect the power to reboot it (unplug psu), it boots back in same condition. I have to open outdoor box and r...
by fosben
Fri Feb 22, 2008 7:04 pm
Forum: General
Topic: Nat is driving me crazy
Replies: 5
Views: 1396

Re: Nat is driving me crazy

also got a problem with dst nat. Its set up like Chupaka posted and connection tracking is on. When I connect to my external ip from another computer its able to display some of the page, but very very slowly and the pictures fails. Also I noticed that IE displayed my internal ip at the status bar w...
by fosben
Thu Feb 14, 2008 2:40 am
Forum: General
Topic: API docs
Replies: 32
Views: 11756

Re: API docs

removed
by fosben
Wed Feb 13, 2008 1:39 pm
Forum: General
Topic: 2x rb 333 problem [solved]
Replies: 4
Views: 3308

Re: 2x rb 333 problem

new day, fresher brain... As I was reading my post again today I noticed that I had set the boot ip to 176.16.0.5 and not to 172.16.0.5. So it couldnt resolve the mac. Today I set both in same range and tried it again. It failed for about 10 minutes, but suddenly it got ip and resolved mac. I manage...
by fosben
Tue Feb 12, 2008 4:06 pm
Forum: General
Topic: 2x rb 333 problem [solved]
Replies: 4
Views: 3308

2x rb 333 problem [solved]

I got 2 new 333 boards yesterday... Problem is I cant access them. Poe/ether1 port doesnt connect at all on one card (cable unplugged), but ether2 works. I then did a discover in winbox, found mac and ip 0.0.0.0. When I tried to connect I get the error "could not get routeros.dll". I then tried to m...
by fosben
Thu Feb 07, 2008 1:08 pm
Forum: General
Topic: Problem upgrading to 3.1
Replies: 6
Views: 1290

Re: Problem upgrading to 3.1

I got problem with my 133c upgrade to 3.1 too.. Most boxes I upgraded got resolved and is now upgraded to 3.2 that works like a dream... but I have 1 left thats causing trouble: It rebooted every 2 minutes, then I managed to reset it, but when I try to log back in with winbox it gets connection refu...
by fosben
Wed Feb 06, 2008 4:11 pm
Forum: General
Topic: v3.2 released ;-)
Replies: 20
Views: 4231

Re: v3.2 released ;-)

I got a new "problem" after installing v 3.2. Those running v3.2 is not discovered using winbox or neighbour viewer.. Anyone else noticed this ? winbox/telnet connects normal if I type in ip..
by fosben
Tue Feb 05, 2008 7:59 pm
Forum: General
Topic: v3.2 released ;-)
Replies: 20
Views: 4231

Re: v3.2 released ;-)

I guess you have uncheked watchdog, but have you also removed the ip address that it was set to ping ? If not, do that too.
by fosben
Tue Feb 05, 2008 3:44 pm
Forum: General
Topic: v3.2 released ;-)
Replies: 20
Views: 4231

Re: v3.2 released ;-)

we upgraded some systems -rb112, rb133c to 3.1 from 2.9 and got trouble with them at once. They reboot frequently for no reason and according to log it was because of power outage (confirmed not to be the cause). My RB600 has this problem: system,error,critical router was rebooted without proper sh...
by fosben
Tue Feb 05, 2008 2:40 pm
Forum: General
Topic: v3.2 released ;-)
Replies: 20
Views: 4231

Re: v3.2 released ;-)

we upgraded some systems -rb112, rb133c to 3.1 from 2.9 and got trouble with them at once. They reboot frequently for no reason and according to log it was because of power outage (confirmed not to be the cause).

Edit: upgraded those to ver 3.2 and they now work as before :)
by fosben
Mon Jan 14, 2008 5:05 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: station deauths
Replies: 3
Views: 969

Re: station deauths

What is the signal strength?
-75 -> -77, Noticed that signal to noise was only 26.
by fosben
Mon Jan 14, 2008 10:56 am
Forum: Wireless Networking
Topic: station deauths
Replies: 3
Views: 969

station deauths

I have problems with one of my backbone stations. It deauth randomly and I cant figure out why. On AP it shows as connected with wds (dynamic), but I cant reach station behind, and have to disable and enable ap to get connected to station again. When I then connect to station, logs says it got authe...
by fosben
Thu Dec 06, 2007 12:18 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Outdoor AP problem
Replies: 8
Views: 1550

Re: Outdoor AP problem

The basic rate should be set to the lowest for the band. You have basic-rates-a/g=6Mbps,9Mbps,12Mbps. It should be basic-rates-a/g=6Mbps
fixed. No difference..
by fosben
Wed Dec 05, 2007 12:55 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Outdoor AP problem
Replies: 8
Views: 1550

Re: Outdoor AP problem

Yesterday we mounted an mikrotik client at a customer with a 18dbi antenna. Signal strength we got was 50. Up/down speed was 4mbit/2mbit for 30 minutes, then it suddenly dropped to 100kb/90kb for no reason. Signal stayed the same and so did noise levels and frequency usage. It stayed that low until ...
by fosben
Tue Nov 27, 2007 12:23 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Outdoor AP problem
Replies: 8
Views: 1550

Re: Outdoor AP problem

Ive tried different channels, the results have been the same or worse. Ive done the bandwith test using the minitest from http://www.speedtest.net that Ive downloaded to one of our web servers. I have tried to disable a few people and then running the test on a client with a problem. It was a slight...
by fosben
Mon Nov 26, 2007 1:44 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Outdoor AP problem
Replies: 8
Views: 1550

Outdoor AP problem

I have a problem with one of my ap's. Most of the customers get very bad speed while connected. (less than 1mbit) Here is setup firewall connection tracking: disabled. No firewall used. wireless: 0 R name="Aksesspunkt" mtu=1500 mac-address=00:0C:42:18:86:4A arp=enabled disable-running-check=no inter...