Community discussions

Search found 26 matches

by synapsis
Fri Jun 02, 2017 10:23 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Mapping Interface cards to physical ports - RB600A
Replies: 3
Views: 498

Re: Mapping Interface cards to physical ports - RB600A

Thanks. I was hoping there was some way I could do it without having to pull everything apart but sadly it would appear not.
by synapsis
Thu Jun 01, 2017 7:24 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Mapping Interface cards to physical ports - RB600A
Replies: 3
Views: 498

Mapping Interface cards to physical ports - RB600A

Hi there I have a RB600A which has wireless cards installed into all 4 miniPCI slots on the board. The miniPCI slots are numbered J501, J502, J503 and J504. Within the RouterOS I am trying to work out how to determine which wireless card is installed in which miniPCI slot. I can see the PCI address ...
by synapsis
Fri Jan 15, 2016 6:15 am
Forum: Announcements
Topic: v6.33.5 [current] is released!
Replies: 120
Views: 34421

Re: v6.33.5 [current] is released!

Hi there

I'm getting the following error when I try and download and install:

ERROR: missing wireless-6.33.5-ppc.npk

Regards

Richard
by synapsis
Mon Jun 29, 2015 5:15 am
Forum: General
Topic: Possible PPP Bug in Version 6.29.1
Replies: 0
Views: 466

Possible PPP Bug in Version 6.29.1

Hi there After upgrading to Version 6.29.1 on an RB600, I have found that my PPP secrets disappear whenever I reboot. The particular routerboard that this has been happening on has been working trouble free for a number of years and hasn't had any configuration changes made in a long time. This hasn...
by synapsis
Thu Dec 18, 2014 12:12 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Thoughts on whether to upgrade a RB532A to 6.X
Replies: 1
Views: 631

Thoughts on whether to upgrade a RB532A to 6.X

Hi there We have an old RB532A which is still in production and working very well. It's no longer a front line device but performs some back end functions which are useful. It's a great example of how reliable the Routerboard hardware is, despite the age of the device. It's currently running RouterO...
by synapsis
Sun Mar 07, 2010 11:45 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 5GHz-only-N doesn't appear to work on R52n
Replies: 0
Views: 703

5GHz-only-N doesn't appear to work on R52n

Hi there I've been running a R52n card in my RB600A and have had positive experiences so far. I run the card on the 5GHz band as there is a lot of 2.4GHz networks in my area and reliability on the 2.4GHz band isn't so good. Currently I have the card configured for 5GHz-a/n and everything works well ...
by synapsis
Tue Jan 26, 2010 9:25 am
Forum: Scripting
Topic: FTP File transfer from Mikrotik to non Mikrotik FTP Server
Replies: 8
Views: 18494

FTP File transfer from Mikrotik to non Mikrotik FTP Server

Hi there I want to transfer a data file that some other scripts I have written create, from a Mikrotik Router to a non Mikrotik FTP Server using a script and scheduling it to run on a periodic basis or to run when certain conditions are satisfied. In essence I want the Mikrotik Router to act as an F...
by synapsis
Fri Jul 24, 2009 2:31 am
Forum: General
Topic: Random loss of routing after upgrading to ROS 3.27
Replies: 0
Views: 337

Random loss of routing after upgrading to ROS 3.27

Hi There I'm running a 532A routerboard which has been quite a reliable board for me. After upgrading to ROS 3.27 a few days ago, I've now had 2 seamingly random events where the router appears to be running fine, but all routing between subnets stops. Nothing of note appears in the logs and you can...
by synapsis
Mon Nov 17, 2008 7:30 am
Forum: General
Topic: Routing seems to pause on RouterOS 3.16 under load
Replies: 3
Views: 986

Routing seems to pause on RouterOS 3.16 under load

Hi there I'm running a RouterBoard 532A with a daughterboard installed and since we upgraded to 3.16 from 3.9 we have noticed an unusual problem which seems to happen when there is moderate traffic loads (500kbit/s) between two routed interfaces. What seems to happen is that every 20-30 minutes the ...
by synapsis
Sun Jun 22, 2008 3:25 am
Forum: Scripting
Topic: Shaping a subnet (or IP add) after a download limit reached?
Replies: 0
Views: 868

Shaping a subnet (or IP add) after a download limit reached?

Hi everyone I'm hunting around for an example script that would enable me to automatically shape a subnet (or IP address) after a predetermined number of bytes have been downloaded in a given time period, with the ability to automatically unshape the subnet after a different time variable has been r...
by synapsis
Thu May 22, 2008 6:42 am
Forum: Wireless Networking
Topic: A question about CCQ
Replies: 7
Views: 1865

Re: A question about CCQ

Ahhh, that would explain it then as both cards use the Atheros chipset. I'm guessing the CCQ is partially derived from the speed at which the cards have associated at which explains the variation.

Thanks :-)
by synapsis
Mon Apr 28, 2008 2:10 am
Forum: Wireless Networking
Topic: A question about CCQ
Replies: 7
Views: 1865

Re: A question about CCQ

and I should probably note that when the link carries a heavy traffic load the wireless speed does in general remain solid at 54MBit. The momentary associations at lower speeds are much more common when the link is quiet.
by synapsis
Sun Apr 27, 2008 5:27 am
Forum: Wireless Networking
Topic: A question about CCQ
Replies: 7
Views: 1865

Re: A question about CCQ

No, the rate at which the link associates is very stable and generally it sits at 54MBit/54MBit. You will see it momentarily drop to 48MBit every couple of minutes, and very rarely you might see it drop to 6MBit, although the % CCQ doesn't appear to change much at all when the link momentarily assoc...
by synapsis
Sun Apr 13, 2008 8:19 am
Forum: Wireless Networking
Topic: A question about CCQ
Replies: 7
Views: 1865

A question about CCQ

Hi Everyone I have a 802.11a, NStream backhaul wireless link running between two buildings over about 160m, using panel antenna's at each end. The link itself works fine. One of the interesting things I have observed is that when the link is carrying a large volume or traffic, the CCQ will hover bet...
by synapsis
Mon Oct 15, 2007 7:59 am
Forum: General
Topic: Problems with rolling from V3.0RC6 back to 2.9.X - RB532
Replies: 3
Views: 1113

Re: Problems with rolling from V3.0RC6 back to 2.9.X - RB532

I tried the netinstall, same symptoms as above. Again I had to restore back to Verison 3.0RC6 to get the router working properly...

Any other ideas???

Richard
by synapsis
Sat Oct 13, 2007 6:24 am
Forum: General
Topic: Problems with rolling from V3.0RC6 back to 2.9.X - RB532
Replies: 3
Views: 1113

Problems with rolling from V3.0RC6 back to 2.9.X - RB532

Hi there I recently tried upgraded my RB532 from 2.9.49 to 3.0RC6 and decided that I would roll back to a known stable release after having some stability issues. The downgrade process has not been a happy one and in the end the only way I've been able to get my RB532 working again is to go back to ...
by synapsis
Fri Oct 12, 2007 9:38 am
Forum: General
Topic: Timeframe for full release of Version 3
Replies: 6
Views: 1557

Re: Timeframe for full release of Version 3

Thanks Forepoint

You've summed the process up fairly well and that gives me enough info to make a judgement about what to do.

Keep up the good work on the testing :-)

Richard
by synapsis
Fri Oct 12, 2007 1:46 am
Forum: General
Topic: Timeframe for full release of Version 3
Replies: 6
Views: 1557

Timeframe for full release of Version 3

Hi there I recently upgraded from 2.9.46 to 3.0rc6 and my RB532 went from being a rock solid super reliable platform to having some occassional problems, especially with PPPoE interfaces. I accept and understand that I have installed a a release candidate version of the OS and don't have an issue wi...
by synapsis
Tue Aug 14, 2007 7:23 am
Forum: General
Topic: RB532A Throughput (cross posted on the RouterBoard Forum)
Replies: 2
Views: 733

RB532A Throughput (cross posted on the RouterBoard Forum)

Hi Everyone At the link below, the effective throughput for various RouterBoard products is published. http://www.routerboard.com/pdf/results_18may2007.pdf For the RB500, the following figures are quoted for Routing with Connection Tracking: RB500 with packet size 512 = 58,54MBit/s RB500 with packet...
by synapsis
Tue Jun 20, 2006 7:09 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Speed/capabiity of ethernet router
Replies: 7
Views: 2851

Hi Sam

I'm looking forward to seeing your numbers as my experience so far with Ethernet performance isn't particularly good :S

Richard
by synapsis
Mon Jun 19, 2006 7:31 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB-532 Ethernet Port Speed Issues
Replies: 1
Views: 1411

I've noticed similar problems. I started with a VIA mini-ITX board and I was getting an effective throughput between devices connected to ethernet ports of around 14MBit/s although if I did a speed test directly between a workstation and router I would get around 90MBit/s although that's not a parti...
by synapsis
Thu May 11, 2006 10:55 am
Forum: General
Topic: Ethernet Throughput/Performance issues
Replies: 4
Views: 1249

Hi T3C All routers will introduce a small overhead as they strip the MAC addresses off the packet, examine the TCP/IP header to determine the route, and then re-encapsulate the packet with new MAC addresses for the destination subnet. Having said this, and assuming you mean a performance degradation...
by synapsis
Thu May 11, 2006 3:29 am
Forum: General
Topic: PPTP Problem! Urgent...
Replies: 4
Views: 1339

Yep, I've tried doing the same thing and ran into the same problem and could never get it working. I eventually gave up spending time trying to work it out and went with a different VPN solution.

:(
by synapsis
Thu May 11, 2006 3:23 am
Forum: General
Topic: Ethernet Throughput/Performance issues
Replies: 4
Views: 1249

Ethernet Throughput/Performance issues

I've been using the Mikrotik OS purely as an Ethernet Router for some years now. The router is based around a VIA motherboard and quad port Ethernet Card. My initial use was purely as a router that enabled various subnets to share a 1.5MBit ADSL Internet connection. Recently I installed a couple of ...
by synapsis
Thu Jan 13, 2005 9:10 am
Forum: General
Topic: Allowing connections between devices on multiple LANs
Replies: 3
Views: 1177

Yep, the default gateway is .254 and this is set on all workstations. There are no other devices doing any firewalling in the network. Traceroute shows that there is a response from the gateway (.254) and then just times out. /ip firewall forward is empty at this stage as I'm back to basics are part...
by synapsis
Thu Jan 13, 2005 8:00 am
Forum: General
Topic: Allowing connections between devices on multiple LANs
Replies: 3
Views: 1177

Allowing connections between devices on multiple LANs

Hi there It's probably going to be a simple answer and something obvious that I have missed, but I have tried all of the obvious things, read the manual and can't seem to work this one out. I am running RouterOS version 2.18.22 with a total of 5 Ethernet interfaces. One of the Ethernet goes to my AD...