Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 96 matches

by alex998r
Thu Oct 05, 2017 4:21 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Windows network devices not shown
Replies: 6
Views: 984

Re: Windows network devices not shown

Ok, now is better. I don't want to put a wins or netbios server in my network so probably I will convert my network from routed to bridged.
Thanks a lot
by alex998r
Thu Oct 05, 2017 3:40 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Windows network devices not shown
Replies: 6
Views: 984

Re: Windows network devices not shown

Before I put a Mikrotik router I can see all the machines accessible by DNS. They are already visible in the lan side of the router, they are not visible in the wireless side of the router but are accessible via direct IP, do you already think is a Windows problem? I think that some netbios informat...
by alex998r
Thu Oct 05, 2017 3:23 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Windows network devices not shown
Replies: 6
Views: 984

Re: Windows network devices not shown

Pls Mikrotik give some help.
Thanks
by alex998r
Fri Sep 29, 2017 6:31 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Windows network devices not shown
Replies: 6
Views: 984

Re: Windows network devices not shown

What I did wrong?
Asked in the wrong manner?
Stupid question?
......
by alex998r
Thu Sep 21, 2017 10:29 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Windows network devices not shown
Replies: 6
Views: 984

Windows network devices not shown

Hello, I am Alessandro, from Rome, Italy. I just installed my RB2011UiAS-2HnD with ROS 6.40.3, it will become my office primary router, I have now a cisco RW220 that I want to dismiss. In the Cisco router I have a wan input from provider1 I have also another wan from provider2 connected to ether6 of...
by alex998r
Wed Nov 18, 2009 12:26 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Why nstreme cured my problem?
Replies: 1
Views: 596

Why nstreme cured my problem?

Hello, I suffered for a long time, of a probable interference between two nodes. These two nodes are in a mountain were a lot of rf emissions are present ( tv radio etc. ) The nodes are composed of RB33+Xr5 and a 90cm parabolic dish; these are ptp connections of about 25km each. About one month ago ...
by alex998r
Mon Nov 09, 2009 11:09 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Mikrotik and OpenWrt mesh network ad-hoc mode
Replies: 10
Views: 2896

Re: Mikrotik and OpenWrt mesh network ad-hoc mode

Ahhhhh, finally i've got at least one answer. :D
thanks Uldis
by alex998r
Fri Nov 06, 2009 11:42 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Mikrotik and OpenWrt mesh network ad-hoc mode
Replies: 10
Views: 2896

Re: Mikrotik and OpenWrt mesh network ad-hoc mode

Hello, thanks for the reply; I've tried both but with no success.
Regards
Alessandro
by alex998r
Thu Oct 29, 2009 10:32 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Mikrotik and OpenWrt mesh network ad-hoc mode
Replies: 10
Views: 2896

Re: Mikrotik and OpenWrt mesh network ad-hoc mode

Pls someone can reply, I really need your help.
regards
by alex998r
Fri Oct 23, 2009 2:13 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Mikrotik and OpenWrt mesh network ad-hoc mode
Replies: 10
Views: 2896

Re: Mikrotik and OpenWrt mesh network ad-hoc mode

is it too much stupid or too much difficult question? :D
by alex998r
Thu Oct 22, 2009 11:52 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Mikrotik and OpenWrt mesh network ad-hoc mode
Replies: 10
Views: 2896

Mikrotik and OpenWrt mesh network ad-hoc mode

Hello, after a lot of research in the forum and outside, I am here to ask some help from you. I am trying to replace my wireless network devices, based on OpenWrt, with RB's and ROS. The actual scenario is a complete mesh network ( backbones are 5ghz and clients on 2.4ghz). The nodes are conncted in...
by alex998r
Fri Sep 11, 2009 10:44 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Dual polarization antennas or two antennas in one unit
Replies: 75
Views: 44222

Re: Dual polarization antennas or two antennas in one unit

Fibrewire pls I need some more info from you; You said your link is NLOS, pls give me the distance, height from the sea pwr out; I am starting to setup a 50km link that, at the center of it's travel, passes on top of a hill so it impact the fresnel zone; since 802.11n seems to be more suitable for N...
by alex998r
Mon Jul 06, 2009 7:52 pm
Forum: General
Topic: multiple Adsl2 in mk
Replies: 5
Views: 653

Re: multiple Adsl2 in mk

Search the forum, you will find at least 100 soltions to your problem.
by alex998r
Mon Mar 23, 2009 12:28 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: RIP default route not always redistributed
Replies: 1
Views: 1096

RIP default route not always redistributed

Hello, yesterday I passed from all satic routes to RIP on the majority of my WIFI network. I started from the main internet gateway, let me simply depict the scenario: RB1(rb433)- wlan1 --- wlan1-RB2(rb333)-eth1-switch-eth1-rb3(rb333)-wlan1-wlan1-rb4(rb333)---- | | internet The setup of RIP is the s...
by alex998r
Sat Nov 22, 2008 6:58 pm
Forum: General
Topic: Changing timeout waiting Radacct response
Replies: 0
Views: 430

Changing timeout waiting Radacct response

Hello Mtik team, please is possible to change the radacct response timeout value that Mtik waits before resending the request ( like the timeout present in the RADIUS section)? This value is only for authentication or for accounting too? I am asking this because my network is growing and my radius s...
by alex998r
Fri Oct 03, 2008 1:14 pm
Forum: The Dude
Topic: New added map always "LOADING..."
Replies: 6
Views: 2370

New added map always "LOADING..."

Hello, I am running Dude V3.0 rc3. I successfully made three maps and I am trying to add another but unfortunately the new added map shows always the " Loading.." message; I tried in many different ways, discovery runs ok, logs also; if I try to manually add some object it seems to go in loop or doe...
by alex998r
Wed Oct 01, 2008 12:52 pm
Forum: General
Topic: Transparent Proxy in MT 3.14
Replies: 7
Views: 1637

Re: Transparent Proxy in MT 3.14

But...... with so little informations HOW we can help you?
Please post more informations,data etc.
More informations = MORE help you receive
Regards
Alex
by alex998r
Wed Sep 17, 2008 3:29 pm
Forum: General
Topic: PPPOE DIE even on 3.13
Replies: 50
Views: 9856

Problem is still here

Hello, problem is not solved yet, does anyone or Mtik team has some news?
Regards
Alessandro
by alex998r
Wed Sep 17, 2008 11:50 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Howto set minimum connecting signal strength
Replies: 1
Views: 3636

Howto set minimum connecting signal strength

Hello, please I need to permit connection to my wireless network only to clients with signal strength higher than a certain value. I seen that if I have for example 10 connected clients with signal strength around -65/-70 with a tx/rx ccq of 90/90, and a new client connects with a signal of -92 and ...
by alex998r
Mon Sep 15, 2008 12:24 pm
Forum: General
Topic: PPPOE DIE even on 3.13
Replies: 50
Views: 9856

again VAP

Hi guys, I found this topic http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=1&t=19491; it seems related to my problem, with vap enabled overall tx ccq drops below 40%, all clients connected to normal interface may disconnect; disabling VAP, tx ccq rises above 90% ( wireless card R52H - mode G ). only 1 us...
by alex998r
Sun Sep 14, 2008 11:52 pm
Forum: General
Topic: PPPOE DIE even on 3.13
Replies: 50
Views: 9856

Maybe VAP?

Hello Mtik team, I am thinking about that maybe the Virtual AP on the same interface of PPPoE that is causing the problem. I've noticed the overall ACK timeout of the interface decreasing from about 350 usec to 50 usec if I disable the VAP interface; at the same time the overall tx CCQ increases fro...
by alex998r
Sun Sep 14, 2008 12:59 pm
Forum: General
Topic: PPPOE DIE even on 3.13
Replies: 50
Views: 9856

3.14 rc1 no solution

hello I installed ROS 3.14rc1 but the problem is still present, but I noticed the disconnections happens MORE frequently than before so I immediately downgraded to ROS 3.13.
For your info I changed previous RB333 with RB433 with no success, same problem.
Regards
Alessandro
by alex998r
Wed Sep 10, 2008 9:11 pm
Forum: General
Topic: PPPOE DIE even on 3.13
Replies: 50
Views: 9856

updates for MTIK support and all

Hello, I made some changes but the problem is still present but I've noticed some special things: around 4 to 5 clients remain connected all the time ( 24Hours now) other disconnects frequently, but the clients that today remained connected yesterday did NOT, it seems that the first 4 to 6 clients t...
by alex998r
Tue Sep 09, 2008 10:31 am
Forum: General
Topic: PPPOE DIE even on 3.13
Replies: 50
Views: 9856

Re: PPPOE DIE even on 3.13

You should know our configurations and compare them, is it thrue? that is my point - all your cases are completely different. "pppoe disconnects" is not one specific problem. it can be caused by anything Ok Normis, I agree with you, I know what does mean " problem determination", but seems that aft...
by alex998r
Mon Sep 08, 2008 8:04 pm
Forum: General
Topic: PPPOE DIE even on 3.13
Replies: 50
Views: 9856

Re: PPPOE DIE even on 3.13

Problem with PPPoE is in RouterOS version which is not RC (release candidate). If you (I) use 3.0rc9 for example, on RB333/600, pppoe never freeze and everything works fine. Ok, try to upgrade it to 3.13 - pppoe die. I tried to do same thing (put 3.0rc9) on RB433 but not working on this board, only...
by alex998r
Mon Sep 08, 2008 5:31 pm
Forum: General
Topic: PPPOE DIE even on 3.13
Replies: 50
Views: 9856

Re: PPPOE DIE even on 3.13

Hello, I think that a "common" problem to all of us is that PPPoE clients disconnect, we have radius, no MRRU no wireless disconnections and supout files already sent to you. please Normis a question to you: have you tried to read our supout? Mine is not a polemic question but my impression, and pro...
by alex998r
Sun Sep 07, 2008 10:22 am
Forum: General
Topic: PPPOE DIE even on 3.13
Replies: 50
Views: 9856

PPPoE disconnections: status

Hello,
I think should be fine if Mikrotik team inform us on progress of analysis of this problem.
It is urgent and we need to be informed if a solution will be released soon.
Thanks
Alessandro
by alex998r
Sun Sep 07, 2008 9:53 am
Forum: General
Topic: PPPOE DIE even on 3.13
Replies: 50
Views: 9856

maybe is the same problem

Hello people, probably I have a problem similar to you. After a while my PPPoE clients connections went down and then reconnect a lot of times. In the log I can see PEER IS NOT RESPONDING message, wireless connection is ok ( tx/rx ccq 60/95 ) with no disconnections at all; it seems that Mtik is loos...
by alex998r
Fri Aug 22, 2008 3:35 pm
Forum: General
Topic: Web Proxy external request src address always the same
Replies: 9
Views: 2336

Re: Web Proxy external request src address always the same

Hi Normis and many thanks for your reply; let me summarize what and where the problem is: the problem is the fact that Mikrotik web proxy forwards all the requests coming from clients to the external parent-proxy, with the same src-address ( it's external interface ip address ), so the problem is no...
by alex998r
Fri Aug 22, 2008 12:27 pm
Forum: General
Topic: Web Proxy external request src address always the same
Replies: 9
Views: 2336

Re: Web Proxy external request src address always the same

Changeip: thanks for your reply but, please explain why it is not possible; proxy should not do a nat, is it thrue? it should only accept connections on the port it is listening ( I redirected all traffic directed to port 80 to port 8080 ); if you search in the forum, other people are asking mikroti...
by alex998r
Thu Aug 21, 2008 3:43 pm
Forum: General
Topic: Web Proxy external request src address always the same
Replies: 9
Views: 2336

Re: Web Proxy external request src address always the same

It is so difficult that nobody can help me?
Thanks
Alessandro
by alex998r
Wed Aug 20, 2008 1:11 pm
Forum: General
Topic: Web Proxy external request src address always the same
Replies: 9
Views: 2336

Re: Web Proxy external request src address always the same

Hello people, I am correcting my previous post: customers are MASQUERADED; I made some checks and removing the masquerade from the AP and leaving the masquerade only to the main internet gateway, lead my customers to receive a GATEWAY TIMEOUT, I think because the request returning from squid server ...
by alex998r
Mon Aug 18, 2008 8:54 pm
Forum: General
Topic: Web Proxy external request src address always the same
Replies: 9
Views: 2336

Re: Web Proxy external request src address always the same

Hello please can someone may help about this problem?
Regards
Alessandro
by alex998r
Sat Aug 16, 2008 11:44 am
Forum: General
Topic: Web Proxy external request src address always the same
Replies: 9
Views: 2336

Web Proxy external request src address always the same

hello, i am facing this problem: ROS 3.10 - Web Proxy enabled, external squid parent proxy, all request sent to the external box are from the same address ( the address of Mikrotik external interface ), i am not masquerading my customers; I searched the forum and found that this problem is known so ...
by alex998r
Wed Aug 13, 2008 6:22 pm
Forum: General
Topic: really disappointed from UPNP
Replies: 6
Views: 1535

Re: really disappointed from UPNP

Up, I am waiting to install version 3.12, please Mikrotik, is the problem solved?
regards
Alessandro
by alex998r
Tue Aug 12, 2008 3:26 pm
Forum: General
Topic: 1:N dst-nat for emule
Replies: 13
Views: 2974

Re: 1:N dst-nat for emule

Hi wildbill, many thanks for your help, I will check this evening.
regards
Alessandro
by alex998r
Mon Aug 11, 2008 7:27 pm
Forum: General
Topic: 1:N dst-nat for emule
Replies: 13
Views: 2974

Re: 1:N dst-nat for emule

hello!! Please can someone give an help? I checked a lot of combinations but with no success.
Many thanks
Alessandro
by alex998r
Fri Aug 08, 2008 11:10 am
Forum: General
Topic: 1:N dst-nat for emule
Replies: 13
Views: 2974

Re: 1:N dst-nat for emule

Hi pls can someone may help about this config?
Thanks
Alessandro
by alex998r
Wed Aug 06, 2008 5:58 pm
Forum: General
Topic: 1:N dst-nat for emule
Replies: 13
Views: 2974

Re: 1:N dst-nat for emule

Hello, after doing some research on the forum I tried upnp on a RB600 ros 3.11, the configuration is: internet --- eth1|RB600|eth2 ---- localnet Enabled UPNP, eth1 external, eth2 internal All works fine, 2 dinamic nat rule were created and I got an high emule ID. Now I want to implement this for my ...
by alex998r
Wed Aug 06, 2008 12:59 pm
Forum: General
Topic: How does simple queue to limit p2p works?
Replies: 5
Views: 1573

Re: How does simple queue to limit p2p works?

Hi thanks to all. omega-00, it is not thrue; dynamic queues ( ros 3.11 ) are not placed above the p2p limit rule, it is always on top and counters are incremented; what I need is to know HOW a simple static queue, like mine, works. for example: what 64k upload limit means? it is not clear it's behav...
by alex998r
Tue Aug 05, 2008 12:31 pm
Forum: General
Topic: How does simple queue to limit p2p works?
Replies: 5
Views: 1573

Re: How does simple queue to limit p2p works?

Bump...no one can clear this for me?
Many thanks
Alessandro
by alex998r
Fri Aug 01, 2008 9:38 pm
Forum: General
Topic: How does simple queue to limit p2p works?
Replies: 5
Views: 1573

How does simple queue to limit p2p works?

Hi, I am trying to limit p2p traffic to a certain amount up/down. To do that I made the following simple queue rule: name="p2plimit" target-addresses=10.12.0.0/24,10.0.7.0/24 dst-address=0.0.0.0/0 interface=all parent=none direction=both priority=8 queue=default-small/default-small limit-at=0/0 max-...
by alex998r
Fri Aug 01, 2008 9:27 pm
Forum: General
Topic: 1:N dst-nat for emule
Replies: 13
Views: 2974

Re: 1:N dst-nat for emule

Up... no other suggestions?
Many thanks
Alessandro
by alex998r
Sat Jul 26, 2008 10:55 pm
Forum: General
Topic: 1:N dst-nat for emule
Replies: 13
Views: 2974

Re: 1:N dst-nat for emule

Hi, thanks to all... UpNp maybe the solution but I think I spread UPNP protocol into all my private wireless network; as soon as I enabled UPNP in my gateway mtik an installation popup on my XP PC went on... Yes, I can also forward these tho ports to my customer, but when I have many customer do I h...
by alex998r
Tue Jul 22, 2008 10:28 pm
Forum: General
Topic: 1:N dst-nat for emule
Replies: 13
Views: 2974

1:N dst-nat for emule

Hello, I need to forward emule ports to my wireless network so that my customers obtain an HIGH id. I've found this topic: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=6&t=10229 the discussion ends with no apparent suggestions. Since ROS has changed a lot, maybe now is possible to do that; please is th...
by alex998r
Tue Jul 08, 2008 3:37 pm
Forum: General
Topic: pppoe static ip address ip routes shows address 2 times
Replies: 2
Views: 725

Re: pppoe static ip address ip routes shows address 2 times

Hi Sergejs, many thanks for your update. As you can read above, ALL customers have the same problem, I manually deleted the second entry from them and left only one only to show what happens; when the first customers cpe logs in the row is black and marked DAS, after the second is logged in the firs...
by alex998r
Tue Jul 08, 2008 12:45 pm
Forum: General
Topic: Load Balancing - NTH - Mikrotik 3.10 Not working - need help
Replies: 5
Views: 4560

Re: Load Balancing - NTH - Mikrotik 3.10 Not working - need help

In /ip firewall mangle print you have all the rules disabled ( x on the left side ), if this is the running state......... as you can imagine they will not function at al.
:D
Ciao
Alessandro
by alex998r
Tue Jul 08, 2008 12:33 pm
Forum: General
Topic: pppoe static ip address ip routes shows address 2 times
Replies: 2
Views: 725

pppoe static ip address ip routes shows address 2 times

Hello, I am using a RB333 to authenticate customers by mean of radius server/mysql and pppoe; all works fine and in the radius reply I put the Framed-IP-Address attribute, to stick each customer on a specific ip addres because I need this to route a public ip with nat. Doing a display of IP ROUTES i...
by alex998r
Thu Jul 03, 2008 1:24 pm
Forum: General
Topic: RB333 returned at 333Mhz after changed to 266Mhz
Replies: 5
Views: 823

Re: RB333 returned at 333Mhz after changed to 266Mhz

Hi Normis, thanks for your reply.
As you can read from the problem description, I did a power cycle after changed clock frequency.
regards
Alessandro
by alex998r
Thu Jul 03, 2008 1:21 pm
Forum: General
Topic: RB333 returned at 333Mhz after changed to 266Mhz
Replies: 5
Views: 823

Re: RB333 returned at 333Mhz after changed to 266Mhz

Hello, thanks for your reply but all the steps are not so clear:
I did:
1) changed RB clock frequency
2) power off/on the unit

At this point I should do:
3)change again the frequncy ( but it is already at 266Mhz )
4) reboot the RB
Are all the steps correct?
Many thanks and regards
Alessandro
by alex998r
Thu Jul 03, 2008 12:44 pm
Forum: General
Topic: RB333 returned at 333Mhz after changed to 266Mhz
Replies: 5
Views: 823

RB333 returned at 333Mhz after changed to 266Mhz

Hello, trying to solve a lockup problem, and after a suggestion from Mikrotik, I changed the frequency of a RB333 that often locked up. Did: /system/routerboard/settings/change-frequency/frequency=266 after that I did a power Off/on and all was fine, the board correctly shown a 266Mhz clock. Yesterd...
by alex998r
Thu Mar 27, 2008 11:15 am
Forum: General
Topic: PPPoE LCP TIMEOUT
Replies: 3
Views: 3570

Re: PPPoE LCP TIMEOUT

Hello I am stuck waiting, pls any idea?
Thanks
Alex
by alex998r
Thu Mar 20, 2008 1:19 pm
Forum: General
Topic: Does Web Proxy blocks non standard HTTP 1.1 traffic?
Replies: 4
Views: 1294

Re: Does Web Proxy blocks non standard HTTP 1.1 traffic?

Hello I've tryed also the following rule: [pippo@CL105-100] /ip proxy cache> print detail Flags: X - disabled 0 src-address=192.168.10.120 action=deny hits=0 As you can see I cannot see any match; in the log I can see client 192.168.10.120 that requests a page from cache, below a snipped from syslog...
by alex998r
Thu Mar 20, 2008 12:05 pm
Forum: General
Topic: Does Web Proxy blocks non standard HTTP 1.1 traffic?
Replies: 4
Views: 1294

Re: Does Web Proxy blocks non standard HTTP 1.1 traffic?

Hi Normis, thanks for the reply. This is what I am thinking, a way to bypass the proxy for this machine but NOT all the machine, only the program, to be more precise, I want web proxy always active for that machine and only that application bypassed. I tryed two simple rules in the DIRECT section of...
by alex998r
Thu Mar 20, 2008 10:54 am
Forum: General
Topic: Does Web Proxy blocks non standard HTTP 1.1 traffic?
Replies: 4
Views: 1294

Does Web Proxy blocks non standard HTTP 1.1 traffic?

Hello Mikrotik team, I have a very strange and hard to solve problem with some particular customers. They are public administrations and they use a particular program to communicate some data to the central minstry site. The traffic starts on port 443 and then passes on port 80. Their client is a RB...
by alex998r
Tue Mar 18, 2008 11:26 am
Forum: General
Topic: PPPoE LCP TIMEOUT
Replies: 3
Views: 3570

Re: PPPoE LCP TIMEOUT

Hello... :shock:
Up
Thanks
by alex998r
Sat Mar 15, 2008 9:19 am
Forum: General
Topic: PPPoE LCP TIMEOUT
Replies: 3
Views: 3570

PPPoE LCP TIMEOUT

Hello please I need help trying to do a PPPoE connection between a STRAIGHTCORE GWP-116VE and Mikrotik RB133 ROS 3.3. Doing a PPPoE connection with my laptop all is ok but not with the CPE I intend to use for my customers. I know, the problem maybe on the Straightcore too but in it I can configure o...
by alex998r
Sat Mar 01, 2008 2:56 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik with external proxy
Replies: 9
Views: 8558

Re: Mikrotik with external proxy

Hi Alessio, I am interested in your setup to track all sites. Please can you draw your setup here or explain in more depth your scenario?
Ciao
Alessandro - Roma
p.s if you want you can send a pm alex998r at tiscali.it
by alex998r
Mon Feb 25, 2008 2:13 pm
Forum: General
Topic: parent proxy, squid and transparent mode
Replies: 5
Views: 3193

Re: parent proxy, squid and transparent mode

Thanks Mtik to have all my questions answered.
Alessandro
by alex998r
Wed Feb 13, 2008 7:29 pm
Forum: General
Topic: parent proxy, squid and transparent mode
Replies: 5
Views: 3193

Re: parent proxy, squid and transparent mode

Hi thanks for the reply but I don't want a bridged network, I choose a routed network because is more flexible and has no issues; I tryied bridged network and sometimes when I have to reconfigure some bridged interfaces, the RB hangs and I have to go for a long trip to reset the config. Another issu...
by alex998r
Wed Feb 13, 2008 1:02 am
Forum: General
Topic: parent proxy, squid and transparent mode
Replies: 5
Views: 3193

Re: parent proxy, squid and transparent mode

Please someone can help me?
Thanks
by alex998r
Mon Feb 11, 2008 1:39 pm
Forum: General
Topic: parent proxy, squid and transparent mode
Replies: 5
Views: 3193

parent proxy, squid and transparent mode

Hello I need some clarification how transparent mode works and the way to activate it. I have a hotspot and masquerade the hotspot network. I dst-natted all port 80 traffic to internal proxy ( port 8080 ) and then enabled proxy and parent proxy with address/port (3128 ) of external squid box. Now th...
by alex998r
Sun Feb 03, 2008 9:33 am
Forum: General
Topic: Hotspot and Freeradius 2.01 Radius Server not responding
Replies: 2
Views: 3152

Re: Hotspot and Freeradius 2.01 Radius Server not responding

Freeradius takes a long time to reply when it has to do some counts, so you probably have exceeded the timeout default of your ROS; increase the radius timeout default in /radius. Also I modified module rlm_sqlcounter, to have a better message sent back to the user. Please I need also a help from yo...
by alex998r
Sun Feb 03, 2008 3:03 am
Forum: General
Topic: RB133 +web-proxy, is that possible?
Replies: 1
Views: 642

RB133 +web-proxy, is that possible?

Probably no but I want to be sure. I have a RB33 that is the focal point receiving wan traffic and two RB133 that are connected with pppoe connection with it. At the ethernet interface of the two RB133's I configured a hotspot and enabled web-proxy, is this correct? ROS is 2.9.50 and one is function...
by alex998r
Sat Jan 12, 2008 12:07 am
Forum: General
Topic: Help: Collecting Client Data (using freeradius + myslq)
Replies: 5
Views: 836

Re: Help: Collecting Client Data (using freeradius + myslq)

Hi Landuchi, try Google and search Dialupadmin, it is simple and great.
Ciao
Alessandro
by alex998r
Mon Jan 07, 2008 11:31 pm
Forum: General
Topic: redirect popup on vista
Replies: 4
Views: 939

Re: redirect popup on vista

up
by alex998r
Thu Jan 03, 2008 3:38 pm
Forum: General
Topic: WISPr-xxx attributes and PPPoE
Replies: 2
Views: 1373

Re: WISPr-xxx attributes and PPPoE

Hi Sergejs, many thanks for your reply. I will test it asap.
Regards
Alessandro
by alex998r
Thu Jan 03, 2008 2:20 pm
Forum: General
Topic: WISPr-xxx attributes and PPPoE
Replies: 2
Views: 1373

WISPr-xxx attributes and PPPoE

hello please I have a running Rb333 that does PPPoE client authentication with Freeradius+MySQL. I have need now to do traffic shape between my customers ( I mean I have one 10Mbit adsl connection and want to share between customers with CIR/MIR setup). I seen WISPr-xxx attributes are supported by M...
by alex998r
Thu Jan 03, 2008 12:17 am
Forum: General
Topic: redirect popup on vista
Replies: 4
Views: 939

Re: redirect popup on vista

Hi Normis, thanks for your reply; below I'll paste the hotspot config and also the user profile used to do these tests: name="hsprof1" hotspot-address=10.3.0.1 dns-name="" html-directory=hotspot rate-limit="" http-proxy=0.0.0.0:0 smtp-server=0.0.0.0 login-by=cookie,http-chap,trial http-cookie-lifeti...
by alex998r
Wed Jan 02, 2008 2:47 am
Forum: General
Topic: redirect popup on vista
Replies: 4
Views: 939

redirect popup on vista

Hello I tried to setup the redirect function in Hotspot User Profile. It is not working because when timer expires a new window is open with this address: http://10.3.0.1/www.xyz.com and gives HTTP404 page not found. Transparent Proxy is set to yes so I have no other ideas to solve this problem. I t...
by alex998r
Wed Dec 26, 2007 1:18 pm
Forum: General
Topic: PPPoE + freeradius + Mysql
Replies: 3
Views: 998

Re: PPPoE + freeradius + Mysql

Hello, no one can help me? An idea or document?
Thanks
Alessandro
by alex998r
Sun Dec 23, 2007 12:33 pm
Forum: General
Topic: PPPoE + freeradius + Mysql
Replies: 3
Views: 998

PPPoE + freeradius + Mysql

Hello please I need a little clarification on how to implement a central site PPPoE authentication with Freeradius and Mysql. The important thing is: do I need a PPPoE server on each AP or is possible to have a single PPPoE concentrator in the central site as stated in this article http://wiki.mikro...
by alex998r
Fri Sep 28, 2007 10:51 am
Forum: General
Topic: Static DNS failure
Replies: 8
Views: 1271

Re: Static DNS failure

Hi JR, many thanks for your help.
Now it works, great
Regards
Alessandro
by alex998r
Thu Sep 27, 2007 6:28 pm
Forum: General
Topic: Howto: multiple users sharing the same bandwidth
Replies: 4
Views: 797

Re: Howto: multiple users sharing the same bandwidth

Thanks, yes now is clear.
I will try and let you know.
Many many thanks for your kind help.
regards
Alessandro
by alex998r
Thu Sep 27, 2007 3:56 pm
Forum: General
Topic: Howto: multiple users sharing the same bandwidth
Replies: 4
Views: 797

Re: Howto: multiple users sharing the same bandwidth

I am not sure why you had to use new hardware for your new client? beacuse it sounds it can be done with your exsisting system. what ever if you wanted to allwo your users to authanticate to your central HOTSPOT just use your new hardware as bridge so you can control these users aswell. i am not su...
by alex998r
Thu Sep 27, 2007 2:52 pm
Forum: General
Topic: Howto: multiple users sharing the same bandwidth
Replies: 4
Views: 797

Howto: multiple users sharing the same bandwidth

Hello please I am thinking how to have multiple users sharing the same bandwidth. I have a RB133C that is the client, connected to a bridged network (802.11/x), the focal point of the network is the Hotspot service running ROS on a dedicated AMD based PC ( DHCP-SERVER too ), athentications are made ...
by alex998r
Wed Sep 26, 2007 11:04 am
Forum: General
Topic: Static DNS failure
Replies: 8
Views: 1271

Re: Static DNS failure

Hi please anyone can explain the above problem?
I tryed by myself to put the NAT rules on top of the chain but the clients stopped to surf the internet
Many thanks
Alessandro
by alex998r
Tue Sep 25, 2007 10:55 pm
Forum: General
Topic: Static DNS failure
Replies: 8
Views: 1271

Re: Static DNS failure

Hi Segejs, many thanks for your help. unfortunately on the same MT box I am running a hotspot service, thus I have two dynamic rules added by HS; they are: 2 D chain=hotspot protocol=udp dst-port=53 action=redirect to-ports=64872 3 D chain=hotspot protocol=tcp dst-port=53 action=redirect to-ports=64...
by alex998r
Tue Sep 25, 2007 1:38 pm
Forum: General
Topic: Static DNS failure
Replies: 8
Views: 1271

Static DNS failure

Hello I have a problem with static DNS. I am running ROS 2.9.43 on a dedicated AMD based PC. I have in my internal network a Linux Debian mailserver ( Postfix ) and I wish my clients connect to it with it's name. I had put a static DNS entry, this is the output: [alex@badde1_pc] ip dns static> pr Fl...
by alex998r
Mon May 21, 2007 11:04 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: unknown wireless messages
Replies: 3
Views: 858

hello and many thanks for your replies. probably, due to my poor english, I had not well explained the problem: I don't want to see any message from a banned MAC; these messages are filling my syslog database with hundreds of unuseful messages. I will try to turn off debug mode to see if I can stop ...
by alex998r
Mon May 21, 2007 2:00 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: unknown wireless messages
Replies: 3
Views: 858

unknown wireless messages

Hello please I need a clarification about this message: 3 * wireless,debug bauladu1_wireless: wlan1: reject 00:**:**:**:**:**, banned (last failure - assoc failed: association denied for unknown reason (12)) Some days ago I put this mac address in access list with both options AUTHENTICATE and FORWA...
by alex998r
Thu Apr 12, 2007 2:10 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Huge problem: high signal but low bandwidht
Replies: 2
Views: 1052

Hi, what wireless card do you have?
I solved the same problem lowering the output power:
set wlanx tx-power-mode=all-rate-fixed tx-power=xx ( max 30 min 1 ), I had good results with power around 14/17
regards
Alessandro
by alex998r
Thu Apr 12, 2007 1:55 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Slow Hotspot Performance
Replies: 4
Views: 1214

same on rb532a

Hi, I experience the same problem on a RB532a running my hotspot.
3.5 mbit with HS authentication and 7mbit if I put my address in IP BINDINGS ( so I have myself bypass the hotspot ).
please any idea?
many thanks
Alessandro
by alex998r
Thu Apr 12, 2007 9:43 am
Forum: Wireless Networking
Topic: What minimum signal do you think is a reliable link?
Replies: 1
Views: 779

What minimum signal do you think is a reliable link?

Hello, I have several wireless AP and clients, they are connected on 5 and 2.4ghz band, obviously, since their distance is variable, I have very variable signal strenghts, from -50 to -85dbm; now I am asking to the members of this forum one question: what is the minimum signal for you to consider a ...
by alex998r
Tue Mar 20, 2007 11:27 pm
Forum: General
Topic: can I use load balancing with ECMP failover script?
Replies: 4
Views: 1386

Hi Janisk, many thanks for your update but I already read the wiki pages as you can see at the very top of my topic, in fact my doubts were grown after I read these pages.
Other ideas?
Many thanks to all
Alessandro
by alex998r
Tue Mar 20, 2007 11:28 am
Forum: General
Topic: can I use load balancing with ECMP failover script?
Replies: 4
Views: 1386

ECMP is not the best option to load balancing, try with another load balancing with policy of routing and mark. Max Many thanks for your reply, but please may be more precise? Do I have to mark packets (eg. port 80,21 etc.) and output specific traffic on one gateway and the other type of traffic ou...
by alex998r
Sun Mar 18, 2007 3:29 pm
Forum: General
Topic: can I use load balancing with ECMP failover script?
Replies: 4
Views: 1386

can I use load balancing with ECMP failover script?

Hello please I need to know if I can use load balancing as per wiki "http://wiki.mikrotik.com/wiki/Load_Balancing" with the ECMP failover script "http://wiki.mikrotik.com/wiki/ECMP_Failover_Script". My doubt is the mangle rule sequence and the relations between them; load balancing now is working fi...
by alex998r
Wed Feb 07, 2007 4:24 pm
Forum: General
Topic: Feature request: RFC3164 log conformity
Replies: 7
Views: 1898

explanation

Hello all and thanks Normis for the reply. I try to explain WHY I need this feature: I am using syslog-ng on linux that stores all the messages in a Mysql database for all NASes and devices capable of producing such kind of log. I have an automated script that in case of a critical error sends an sm...
by alex998r
Mon Feb 05, 2007 11:17 pm
Forum: General
Topic: Feature request: RFC3164 log conformity
Replies: 7
Views: 1898

Feature request: RFC3164 log conformity

Hello, I put this request just for remainder as i already started a topic in general ROS.
My request is to conform Mikrotik log to RFC3164 so i can view the various messages correctly stored with their severity
many thanks
Alessandro
by alex998r
Mon Jan 08, 2007 2:40 pm
Forum: General
Topic: MT log message format - RFC3164
Replies: 2
Views: 748

we do not send these messages in the mentioned standards. we will see if we can do this in future versions.
Hello and many thanks for your reply. This will be a very useful upgrade, I will look forward to see when this will be implemented.
best regards
Alessandro
by alex998r
Sun Jan 07, 2007 11:11 pm
Forum: General
Topic: MT log message format - RFC3164
Replies: 2
Views: 748

MT log message format - RFC3164

RB532 ROS 2.9.38 Hello all and thanks for your attention. I am trying to implement a remote logging based on syslog-ng running on Debian/Linux, mysql and php-syslog-ng to view the stored logs. Unfortunately syslog-ng receives all the messages coming from RB with the same FACILITY and SEVERITY; as ex...