Community discussions

Search found 18 matches

by fmarais007
Fri Sep 06, 2019 12:30 pm
Forum: General
Topic: RBM33G can`t connect winbox neither by IP
Replies: 9
Views: 599

Re: RBM33G can`t connect winbox neither by IP

Hello, I have already configured a few mikrotik routers and want to try RBM33G, but cant connect to it. Power supply which I use is 24V 800mA, when i plug it, i see both green and blue led on, after few seconds only blue led stays lit, when trying to find router with winbox by neighbors section, no...
by fmarais007
Tue Aug 27, 2019 1:31 pm
Forum: General
Topic: Feature Requests: Port Lists, and Multiple address lists in a filter rule
Replies: 13
Views: 2540

Re: Feature Requests: Port Lists, and Multiple address lists in a filter rule

Hi, Below is the code i'm using in the firewall, but the principle will remain the same. add action=jump chain=input jump-target=unknown-input src-address-list=!addresslist1 add action=jump chain=input jump-target=unknown-input src-address-list=!addresslist2 add action=return chain=input This was de...
by fmarais007
Mon Jul 15, 2019 11:18 pm
Forum: General
Topic: Feature Requests: Port Lists, and Multiple address lists in a filter rule
Replies: 13
Views: 2540

Re: Feature Requests: Port Lists, and Multiple address lists in a filter rule

I know this is an old thread, but would just like to say this helped a lot Thanks If you want IP in list_X, list_Y, or list_Z -> action, then you can make a chain for the three lists. Put all other criteria on the jump check, e.g. port number, nth, time of day, etc) 1) all other criteria are true ->...
by fmarais007
Wed Dec 05, 2018 11:08 am
Forum: General
Topic: Dual Acces PPPOE Multi WAN Question
Replies: 6
Views: 627

Re: Dual Acces PPPOE Multi WAN Question

Hi,

Do you need all internet traffic to run on all WAN interfaces? Like load balancing, or a type of aggregated bandwidth?
by fmarais007
Thu Nov 29, 2018 1:29 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: hAP ac^2: Internet stops working when I enable 5ghz wifi
Replies: 10
Views: 1008

Re: hAP ac^2: Internet stops working when I enable 5ghz wifi

Hi, I've setup a router similar to your config, but with mostly default settings. Try the following: /interface bridge add fast-forward=no name=bridge /interface vlan add interface=ether1 name=Internet vlan-id=832 /interface wireless security-profiles set [ find default=yes ] supplicant-identity=Mik...
by fmarais007
Sun Nov 25, 2018 2:25 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: hAP ac^2: Internet stops working when I enable 5ghz wifi
Replies: 10
Views: 1008

Re: hAP ac^2: Internet stops working when I enable 5ghz wifi

Hi, I see you have deviated quite a bit from the default settings for your interfaces. Do you have a reason why proxy-arp is enabled for your bridge and vlan? also, why arp is disabled on ether1 interface? I would start with changing all interfaces to standard enabled arp mode. I would also untick U...
by fmarais007
Thu Nov 22, 2018 2:16 pm
Forum: General
Topic: Dual Acces PPPOE Multi WAN Question
Replies: 6
Views: 627

Re: Dual Acces PPPOE Multi WAN Question

Hi, I've never had to enable dst-address-type or per-connection-classifier. Here are the rules I generally use for multiple internet connections: /ip firewall mangle add action=mark-connection chain=input in-interface=ether1 \ new-connection-mark=input-wan1 passthrough=yes add action=mark-connection...
by fmarais007
Wed Nov 21, 2018 3:52 pm
Forum: General
Topic: FW upgrade fails after being hacked
Replies: 1
Views: 284

Re: FW upgrade fails after being hacked

Hi,

I will double check your admin username permissions, as some hackers move this user to the read-only group, and create their own login.
If this is the case then you'll have to perhaps restore an even earlier backup before this was changed, failing this, then netinstall is the answer.
by fmarais007
Wed Nov 21, 2018 3:45 pm
Forum: General
Topic: Dual Acces PPPOE Multi WAN Question
Replies: 6
Views: 627

Re: Dual Acces PPPOE Multi WAN Question

Hi,

I'm assuming all three Dual Access devices are connected to three different ports on your MikroTik?
If this is the case you will need to mangle these connections to make sure traffic is kept separate, otherwise routing is going to get screwed up.
by fmarais007
Wed Nov 21, 2018 3:37 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: client connect to wifi in other room - why [SOLVED]
Replies: 9
Views: 892

Re: client connect to wifi in other room - why [SOLVED]

Hello,

CAPsMAN should handle this for you.
Otherwise you can always set a rule in the connection list to deny a certain signal strength from connecting to the AP.

You can find this under Wireless > Connect List (Winbox) or
/interface wireless connect-list
by fmarais007
Wed Nov 21, 2018 2:38 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Can I connect "internet" to other than Port 1 on the hEX PoE?
Replies: 3
Views: 601

Re: Can I connect "internet" to other than Port 1 on the hEX PoE?

Hi,

This is just the default config that ships with RouterOS.
You will either need to modify this, or reset config with no defaults and setup your own network.

Any port can be used for anything on RouterOS, except obviously if it doesn't do POE out it won't.
by fmarais007
Wed Nov 21, 2018 9:52 am
Forum: Beginner Basics
Topic: hAP ac^2: Internet stops working when I enable 5ghz wifi
Replies: 10
Views: 1008

Re: hAP ac^2: Internet stops working when I enable 5ghz wifi

Hi,

That is quite strange indeed.
Can you please export your entire config and dump it here?
by fmarais007
Tue Nov 20, 2018 12:46 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: hAP ac^2: Internet stops working when I enable 5ghz wifi
Replies: 10
Views: 1008

Re: hAP ac^2: Internet stops working when I enable 5ghz wifi

Hi,

I don't see anything out of the ordinary. You could perhaps set the channel width on both devices to 20mhz only.

Just to clarify, when you enable the 5Ghz WLAN you don't have internet anywhere? Or just on the 5Ghz WLAN? Or no Internet on either WLAN 1 or 2, only LAN has internet?
by fmarais007
Mon Nov 19, 2018 2:54 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: hAP ac^2: Internet stops working when I enable 5ghz wifi
Replies: 10
Views: 1008

Re: hAP ac^2: Internet stops working when I enable 5ghz wifi

Hi,

My guess would be you are causing some sort of network loop.

Please post output of your "/interface bridge port" setup, and your "/interface wireless" setup.
by fmarais007
Mon Nov 19, 2018 2:45 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: MIkrotik backup script
Replies: 4
Views: 560

Re: MIkrotik backup script

I believe the issue is your
/system clock get date
If you look at the output through the "put" command, it will print something like "nov/19/2018"
Herein lies the issue as you can't have "/" in your name.
by fmarais007
Mon Nov 19, 2018 2:34 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: WiFIi / Extender
Replies: 4
Views: 601

Re: WiFIi / Extender

To avoid a lot of headache and troubleshooting, it will be much better to link up the two hAP's via ethernet and setup CAPsMAN on the main router.
by fmarais007
Sat Nov 17, 2018 9:51 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Hap ac & poor performance in 2.4GHz and 5GHz [SOLVED]
Replies: 20
Views: 1934

Re: Hap ac & poor performance in 2.4GHz and 5GHz [SOLVED]

Hi,

Have you also tried upgrading routerboard firmware under System > Routerboard > Upgrade?
You might also want to check the wireless encryption method ie. aes or tkip. It is better to use aes ccm only as tkip is slower.
by fmarais007
Sat Nov 17, 2018 9:36 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: HotSPOT [RB2011UAS-2HnD] - understates the speed of the internet
Replies: 2
Views: 442

Re: RB2011UAS-2HnD - HotSPOT understates the speed of the internet

Hi, You'll find that the RB2011 single core CPU will battle with speeds above 200Mbps. Likely the addtional NAT and Firewall rules the Hotspot creates adds extra load on the CPU? If you can, try the same rules on an RB3011 (2x core), or the hAP AC2 (4x core) and see if your speed improves. You can h...