Community discussions

MikroTik App

Search found 32 matches

by patt
Mon Mar 23, 2015 5:42 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RBFTC11
Replies: 2
Views: 1638

RBFTC11

http://routerboard.com/RBFTC11

Outdoor SFP Fiber to cooper converter, but:

Where is a some space for pigtail, and splice?
by patt
Thu Dec 05, 2013 5:01 pm
Forum: Scripting
Topic: Scripts policy
Replies: 1
Views: 795

Scripts policy

Hello, I have 5 user on all staff in our network. With script I do some changes (like remove users). Script - runner take a .rsc file from serwer via https and login and password. But in script this login and password is visible for all users. How I can (or maybe can't) protect script from other use...
by patt
Sat Jun 23, 2012 6:21 pm
Forum: General
Topic: winbox + linux
Replies: 7
Views: 4083

Re: winbox + linux

I have similar problem. Tested on: Ubuntu 12.04 LTS, LinuxMint 12, LinuxMint 13, LinuxMint LMDE, wine from 1.2 to 1.5.5 Connection via IP works perfectly, mac discovery works when I have ip and default gateway on linux box, but connection via mac-winbox is broken: frozen winbox window afeter login (...
by patt
Wed Dec 22, 2010 10:27 pm
Forum: General
Topic: RouterOS 5.0rc5 bandwitch test
Replies: 1
Views: 1847

RouterOS 5.0rc5 bandwitch test

Hello,

I bought 2x rb411 2x rb52hn and 2x discheter antenas (dual polarity 28dBi strong antenas)

We made 10km link and signal is ~61dBi on 5GHz-only-N (protocol nv2)

When we use miktork btest one of the platform stop working and reset.
In they log is problem whitch power (power outage).

patt
by patt
Wed Jul 28, 2010 12:50 am
Forum: General
Topic: Interface profile
Replies: 18
Views: 4480

Re: Interface profile

I agree. This is wery imporant future for us. Belong UBNT, is we have a backup of device, we may do replace device wery quicly, simpy upload a backup file and restore. This is wery, wery good future of this device. I now, that in Mikrotik is not so simply, because we may rename of a interface. So pr...
by patt
Wed May 06, 2009 1:14 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: MT 3.23 firewall problem
Replies: 0
Views: 500

MT 3.23 firewall problem

I'd like to use this:
http://wiki.mikrotik.com/wiki/How_to_au ... MTP_output

to autodetect and kill ;) spammers, and this not working on many platforms (x86, powerpc, rb400) with MT 3.23.

On 3.20 all is working fine.
by patt
Wed Apr 08, 2009 6:35 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Upgrading RB411 license
Replies: 3
Views: 2612

Re: Upgrading RB411 license

Do you now how can I upgrade my licences to extra chanells at mikrotik.com?

I have many devices from many sources (resellers).
by patt
Mon Jan 26, 2009 1:16 pm
Forum: The Dude
Topic: RouterOS + Dude Web Interface problems...
Replies: 33
Views: 24918

Re: RouterOS + Dude Web Interface problems...

You mean like this? I just clicked on web access, changed the port to 81, and then clicked on Enabled. It works right away. Or am I missing something? localhost ... You are running dude on windows - and this works fine (windows don't work fine anyway... ) When You set www access on dude @ mt (I did...
by patt
Mon Jan 26, 2009 1:11 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude 3.1 upgrading RouterOS
Replies: 4
Views: 999

Re: Dude 3.1 upgrading RouterOS

Normis,

will be solution in next release?
by patt
Tue Jan 20, 2009 1:53 pm
Forum: The Dude
Topic: RouterOS + Dude Web Interface problems...
Replies: 33
Views: 24918

Re: RouterOS + Dude Web Interface problems...

The same on 3.17 - 3.18. Platform x86
by patt
Mon Jan 19, 2009 4:16 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude 3.1 new installation
Replies: 3
Views: 903

Re: Dude 3.1 new installation

Yes, I did.
Dude is working (as You see in another topics) but www access on dude@routeros not.
www access working, when dude server is located on windows box.

regards
by patt
Mon Jan 19, 2009 4:11 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude 3.1 upgrading RouterOS
Replies: 4
Views: 999

Re: Dude 3.1 upgrading RouterOS

I hope that screens will help recognize my problem:

upgrade-3.png
by patt
Mon Jan 19, 2009 2:13 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude 3.1 upgrading RouterOS
Replies: 4
Views: 999

Dude 3.1 upgrading RouterOS

Hello, I have to use dude to upgrade meny boards (routerboards, wraps, alixs, pcs) and I see it is depend on column "Architecture" (Devices/RouterOS/Device). In this column I see many mistakes: Alix,wrap have "i386" packages seems to be "routeros-X86" but in popup I can't do upgrade (empty list). In...
by patt
Mon Jan 19, 2009 2:07 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude 3.1 new installation
Replies: 3
Views: 903

Re: Dude 3.1 new installation

I upgraded my hardware to IBM x305 (P4 2,4GHz, 1G RAM)
MT on DOM 256M dude storage on HD 6G.

Server dude rebooting sometimes, access via www (port 81) not working - empty page with connection error.
by patt
Wed Jan 14, 2009 10:18 pm
Forum: The Dude
Topic: How to monitorize the number of PPPoE connections
Replies: 3
Views: 1003

Re: How to monitorize the number of PPPoE connections

/ppp active print (?)

You, can get the list via ssh and grep it by PPPoE-out interfaces

similar like this:

ssh user@ip ppp active print > /tmp/pppoe.tmp
cat /tmp/pppoe.tmp |grep PPPoE |wc

when user [user] is authenticated on mikrotik [ip] via ssh key (without password).

regards
by patt
Wed Jan 14, 2009 8:05 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude 3.1 new installation
Replies: 3
Views: 903

Dude 3.1 new installation

Hello, I just instaled Mikrotik 3.17 and Dude 3.1 on Pentium II 233 - box only for dude. (DOM 1G). I added to NetworkMap many devices (~140), only core routers, all on RouterOS. When is uninstalled second ethernet card, I lost NetworkMap - is empty! Devices and monitored services still are in dude. ...
by patt
Wed Apr 30, 2008 8:48 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB433
Replies: 42
Views: 10386

Re: RB433

RouterBoard 433 is faster then RouterBoard 333?

RB333 is a good product, why You EOL it?
by patt
Sun Apr 06, 2008 8:06 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: rb600 make reboot every day
Replies: 106
Views: 19030

Re: rb600 make reboot every day

I have uptime 8d 21h and no one reboot!
Wery well done - good work Mikrotiks developers!
by patt
Thu Mar 20, 2008 10:07 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: rb600 make reboot every day
Replies: 106
Views: 19030

Re: rb600 make reboot every day

On MT 3.5 I see double throughput.
For example not 10Mbits but 20Mbits.

uptime rb600 is 16h - we will see :)
by patt
Tue Mar 11, 2008 11:00 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: rb600 make reboot every day
Replies: 106
Views: 19030

Re: rb600 make reboot every day

My rb600 had 2d uptime, but today was 2 reboots....
by patt
Sun Mar 09, 2008 5:12 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: rb1000 experiance?
Replies: 31
Views: 4839

Re: rb1000 experiance?

.... and how stable is BGP on MT 3.x and rb1000 (3-5 BGP sessions)?
by patt
Thu Mar 06, 2008 11:48 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: rb600 make reboot every day
Replies: 106
Views: 19030

Re: rb600 make reboot every day

your image is from RB333, this topic is ONLY ABOUT RB600
Normis, is a problem on RB333/600 with older atheros card, or not?
by patt
Thu Mar 06, 2008 11:46 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: rb600 make reboot every day
Replies: 106
Views: 19030

Re: rb600 make reboot every day

I have rb333 with CM9 too. I use only CM9 cards on base stations.
Why I must replace my own card to Mikrotik R52?

My rb333 has 7 days uptime after upgrade (3xCM9).
by patt
Wed Mar 05, 2008 11:31 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: rb600 make reboot every day
Replies: 106
Views: 19030

Re: rb600 make reboot every day

Autosupout.rif file doesn't maked! Only reboot.

On MT 3.4 is the same. I maked supout.rif file and send it to support@mikrotik.com
by patt
Wed Mar 05, 2008 10:16 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: rb600 make reboot every day
Replies: 106
Views: 19030

Re: rb600 make reboot every day

Ok, I upgraded my board yesterday.

(uptime 9h)
by patt
Tue Mar 04, 2008 6:11 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: rb600 make reboot every day
Replies: 106
Views: 19030

rb600 make reboot every day

Hello I have one high performance ap - rb600. My throughput: received-packets-per-second: 2477 receive-drops-per-second: 0 received-bits-per-second: 16.4Mbps sent-packets-per-second: 2404 transmit-drops-per-second: 0 sent-bits-per-second: 7.0Mbps Configuration: 4 x Winston CM9 5GHz nstreme 48V 0.7A ...
by patt
Tue Jul 31, 2007 1:22 am
Forum: General
Topic: PPPoE over wireless
Replies: 3
Views: 810

Re: PPPoE over wireless

It's working wery well, I set "keepalive timeout" to 20 (default is 10 and I thing is very good to ethernet not for wireless)
by patt
Sat Jul 14, 2007 11:43 am
Forum: General
Topic: Mikrotik VIDEOS!
Replies: 35
Views: 6846

Re: Let's try something new ...

Linux ubuntu 7.04 + Firefox - all works fine :)
by patt
Fri Jun 01, 2007 5:21 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RouterBOARD 333 AND RouterBOARD 1000 - a preview ?
Replies: 78
Views: 25537

Re: RouterBOARD 333 AND RouterBOARD 1000 - a preview ?

rb333 supports rb532 douthers cards?
by patt
Mon Jan 29, 2007 11:09 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Lot of reboots on RB153
Replies: 4
Views: 1784

I use sparklan 139 on RB532, too and works fine.
I will check usage J5 miniPCI lot, because I don't remember witch I use.
by patt
Sun Jan 28, 2007 2:07 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Lot of reboots on RB153
Replies: 4
Views: 1784

Yes, my spark 139 working on 2,4GHz.

I have two installations with rb153.
First have 18V power supply from PC Engines, second have buffered power supply 24V (2 x 12V 7Ah batteries) - 2.5A.

Reboots are on both of RouterBoards.
by patt
Sat Jan 27, 2007 7:27 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Lot of reboots on RB153
Replies: 4
Views: 1784

Lot of reboots on RB153

Hello I have 2 rb153 such rebooted 1-10 times on hour. Configuration - wlan atheros sparklan 123 - client wlan atheros sparklan 139 - ap/bridge I have pppoe server on ap/bridge and ethernet for 13 users. Max active sessions 7-8. Simple queue for each users, nothing else. On terminal I have this: jan...