Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 43 matches

by Fran66
Mon Jul 28, 2014 12:16 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CRS 226-RM IEEE 802.3ad missing??
Replies: 31
Views: 9365

Re: CRS 226-RM IEEE 802.3ad missing??

Yeap my bad, Currently ussing with balance-rr and its fine, just a few servers that need 2 Gbps iscsi speed. Thanks It's not that 802.3ad is not available; it is supported by the hardware, but MT hasn't yet implemented it in the software (from what I've read). Fran66, unfortunately, this doesn't hel...
by Fran66
Tue Jul 22, 2014 10:51 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CRS 226-RM IEEE 802.3ad missing??
Replies: 31
Views: 9365

CRS 226-RM IEEE 802.3ad missing??

When will this be released on the switch chip? Bought 3 top of the line switches to find out they are missing the feature I want:

IEEE 802.3ad Dynamic link aggregation
by Fran66
Thu Jul 10, 2014 2:36 am
Forum: General
Topic: x86 ide to flash, usb to flash issue
Replies: 1
Views: 436

x86 ide to flash, usb to flash issue

Hello, Running 6.15 no problem in a Supermicro Xeon server, in a ide to flash converter with a 256 mb compact flash (level4 license) The issue is that if I swap to a usb to compact flash converter and using the same 256 mb compact flash with the license, my license get lost in space, it boots v6.15 ...
by Fran66
Mon Oct 28, 2013 5:06 pm
Forum: General
Topic: cloudcore router vs x86 upgrade???
Replies: 4
Views: 1353

Re: cloudcore router vs x86 upgrade???

The other issue is DDoS, we occasionally get about 1 million pps bandwidth udp attacks where we null route the ip, when this happen cpu is 25 to 35% usage until we apply the null-route then is back to 5% wondering the behavior in a cloudcore router.
by Fran66
Mon Oct 28, 2013 5:00 pm
Forum: General
Topic: cloudcore router vs x86 upgrade???
Replies: 4
Views: 1353

cloudcore router vs x86 upgrade???

Our main core/edge router is a Supermicro with E3-1230v2 quadcore cpu, power usage is like 115 watts, we are running always 6 to 15% peak hours cpu usage very stable using 5.26 version, we tried 6.4 but failed hard, with packet loss, and other reboot problems. we have 40-60 Mbps traffic, 22k pps, 50...
by Fran66
Thu Sep 12, 2013 10:40 pm
Forum: General
Topic: x86 weird problem!
Replies: 1
Views: 444

x86 weird problem!

Our router is a E3-1230v2 supermicro server, this router that is commonly at 25 Mbps and 8k pps is sitting at 2 to 7% cpu usage all the time, but every 24 hours or less, ping to lan interface increase from >1 ms to 200 ms also wan is affected, cpu increases to 30% mostly used by firewall rules, and ...
by Fran66
Sat May 25, 2013 7:30 pm
Forum: General
Topic: x86 v6.0 Mikrotik problem
Replies: 12
Views: 3327

x86 v6.0 Mikrotik problem

Hello, Today we decided to upgrade some custom mikrotik using supermicro mobo / E3-1230v2 xeon cpu / with (4) dual intel pro 1000 nics this server have always been < 10 % cpu usage this MT is 24/7 with 100k connections, 10k to 16k pps, 45 Mbps. As soon as we upgraded we noticed massive packet loss!!...
by Fran66
Sat May 25, 2013 7:17 pm
Forum: General
Topic: Crystalfontz 634 LCD problem
Replies: 4
Views: 769

Re: Crystalfontz 634 LCD problem

worked!!! you are a genius!! I didn't even saw that dip switch its minuscule.
There is a switch on the back side of this LCD, it must be set on 9600 baud rate (1-down;2-up) to work in RouterOS.
Have you checked it?
by Fran66
Fri May 24, 2013 11:11 am
Forum: General
Topic: Crystalfontz 634 LCD problem
Replies: 4
Views: 769

Re: Crystalfontz 634 LCD problem

I tested about 400 combinations, 20x4 and all the CFA-xxx I tested all combinations 9600, 2400, 19200, flow control all options tested, etc. with the cfa-633 it shows garbage on top and bellow but on the middle I could see some info like cpu speed, but after a couple of seconds all garbage symbols D...
by Fran66
Fri May 24, 2013 8:47 am
Forum: General
Topic: Crystalfontz 634 LCD problem
Replies: 4
Views: 769

Crystalfontz 634 LCD problem

Hello,

I have the CFA-634 v2.3 serial LCD, I have tried every single combination but all I get is garbage, on windows works perfectly fine.

Can someone enlighten me?

Fran
by Fran66
Thu May 23, 2013 3:59 am
Forum: General
Topic: MT v6 failed hard @ Dell 1950/2950
Replies: 0
Views: 377

MT v6 failed hard @ Dell 1950/2950

Hello, We have more than 2 years running MT v4 an v5 in our main routers (Dell 2950 and 1950) 1950 is the backup today we decided to upgrade the backup to v6 to check and was a total failure it upgraded and booted but could not see any interfaces. As soon as we hit /interfaces/print the hardware wil...
by Fran66
Fri May 17, 2013 2:03 am
Forum: General
Topic: Cisco/mikrotik quick redirect
Replies: 3
Views: 861

Re: Cisco/mikrotik quick redirect

With dst-nat all my traffic will be from the filter box instead of the original smtp server. Can't use dst-nat.
by Fran66
Thu May 16, 2013 6:08 am
Forum: General
Topic: Cisco/mikrotik quick redirect
Replies: 3
Views: 861

Cisco/mikrotik quick redirect

Hello, Need help with this redirect with cisco instructions need to do this example in a live working mikrotik and don't want to mess it up. http://ptynet.com/mailfilter.png ! This ACL matches SMTP packets originating from the customer subnet, ! and terminating on the Internet. ip access-list ex Out...
by Fran66
Tue Sep 25, 2012 8:22 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: 433AH vs ....
Replies: 1
Views: 589

433AH vs ....

Hello Our current 433AH with the current firewall rules (no L7) is around 70% to 90% usage with 40k connections the problem is that if I activate just a few queue rules the router goes 99%-100% and start dropping packets. We have setup an old (reliable server) and was wondering if this is more power...
by Fran66
Mon Sep 17, 2012 12:09 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: High Load RB/433AH
Replies: 5
Views: 1049

Re: High Load RB/433AH

are you running any layer 7 filters in your firewall? these will work your CPU hard Negative!, my firewall rules don't block any port or use layer 7, its only on behaviour, for example: 100 connections from 1 ip will add that ip to an address list for 1 hour and then another firewall rule to block ...
by Fran66
Sun Sep 16, 2012 9:00 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: High Load RB/433AH
Replies: 5
Views: 1049

High Load RB/433AH

Hello, I have a couple of webservers behind a RB/r433AH 680 Mhz (not overclocked) this webservers don't use too much bandwidth @ 20Mbps only, but I have: 70k packets, mangle settings, queue trees, vlans, firewalls rules (a lot), address lists, etc. Everything is working fine, but the routerboard is ...
by Fran66
Thu Mar 17, 2011 8:15 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Problem with 5rc11
Replies: 8
Views: 1093

Re: Problem with 5rc11

I was on the same issue ass you with Ros4.17, for stop connecting and disconnecting you have to add the wireless MAC ADDRESS on the connect list of the AP, and that's it.

I don't found anything on the change log that point to this new requirement on versions from 4.17 and beyond
by Fran66
Sat Dec 25, 2010 12:09 am
Forum: General
Topic: Is there any way to... (firewall and bridge question)
Replies: 3
Views: 624

Re: Is there any way to... (firewall and bridge question)

look at 'in-bridge-port' and 'out-bridge-port'

if not - check that /interface bridge settings set use-ip-firewall=yes
Those options for some reason doesn't work, can someone address this problem?
by Fran66
Sat Dec 25, 2010 12:04 am
Forum: General
Topic: Firewall in the Bridge
Replies: 3
Views: 736

Re: Firewall in the Bridge

Same problem here, in-bridge-port, out-bridge-port not working, can someone explain this?
by Fran66
Mon Dec 13, 2010 11:31 am
Forum: General
Topic: Bridge Filter problem
Replies: 9
Views: 2090

Re: Bridge Filter problem

After loosing hundred hairs, I made it work, but not like I was doing it, instead of doing normal ip/firewall/filter bridge rules I did the same filtering but matching the traffic with mangle, I use mangle rules with the in-bridge-port/out-bridge-port option. Can somebody explain this? why is not wo...
by Fran66
Mon Dec 13, 2010 8:39 am
Forum: General
Topic: Bridge Filter problem
Replies: 9
Views: 2090

Re: Bridge Filter problem

My bad - completely misread your post. How is it not working? Is the traffic you're trying to block not making it through, or is more traffic than you want being blocked? What are the first 8 firewall rules? The other 8 rules are disabled, just testing stuff. I am trying to set the direction using ...
by Fran66
Sun Dec 12, 2010 6:32 pm
Forum: General
Topic: Bridge Filter problem
Replies: 9
Views: 2090

Re: Bridge Filter problem

You don't need a bridge filter for that. Traffic between the bridged ports and ether1 is routed. Use the IP firewall.
as you can see up there I am using IP filtering not bridge filtering.
by Fran66
Sun Dec 12, 2010 5:14 pm
Forum: General
Topic: Bridge Filter problem
Replies: 9
Views: 2090

Bridge Filter problem

Hello, I have a bridge firewall on a RB493 using 4.14version (ether2,ether9) internet<-->lan, I just want to filter the direction of traffic for example allow http traffic outgoing but block http incoming traffic, seems that the in-bridge-port and the out-bridge port in ip filter advanced setting do...
by Fran66
Sun Oct 28, 2007 9:11 pm
Forum: General
Topic: LCD Package
Replies: 12
Views: 4985

LCD Package

Hello, I want to know when is lcd package going to be out on v3.0rcXX cause i am doing a custom built with lcd (portwell serial lcd), and using a unsupported quad intel giga Ethernet network card on ver 2.9xx so I cant go back.

thanks,
Fran
by Fran66
Sat Oct 20, 2007 7:44 pm
Forum: General
Topic: Transparent Bridge + Mangle + Queue: not working
Replies: 1
Views: 1329

Transparent Bridge + Mangle + Queue: not working

I just upgraded a couple of boards rb150 and rb532 that where doing a great job with 2.9.46 doing transparent bridge firewalling and queuing and when upgrade to 3.0rc6 or 3.0rc7 the queue will not work, also tried to delete all the config, and start from scratch, but still the same result, even with...
by Fran66
Mon Oct 15, 2007 7:41 pm
Forum: General
Topic: Queue ISP Solution help
Replies: 1
Views: 1699

Queue ISP Solution help

Hello I need some advice, I want to give a client a demo of a mikrotik ISP traffic solution, and want to know if my current hardware can handle the load, the ISP client have right now max out a Allot Netenforcer AC-400 (fully upgraded), with 85-92 Mbps, of bandwidth management at peak hours, he mana...
by Fran66
Wed Jul 25, 2007 11:55 pm
Forum: General
Topic: Hotspot, custom filtering help!!!!!
Replies: 2
Views: 1098

Hotspot, custom filtering help!!!!!

Hi I have MT 2.9.44 with a basic setup and i cant get this thing work like i want to, I want users with custom filtering profiles, but it seems that they don't work. I need an example of somebody doing custom filtering on hotspot by user profile. user fran: allow web, allow ftp, drop everything else...
by Fran66
Fri Jul 20, 2007 9:38 am
Forum: General
Topic: Hotspot filtering.
Replies: 2
Views: 914

Re: Hotspot filtering.

Thanks Chris, but I tried that and didn't work for some reason, this is my config. Hotspot: / ip hotspot add name="OSM-HOTSPOT" interface=bridge1 address-pool=OMC-POOL profile=hsprof1 idle-timeout=none keepalive-timeout=none disabled=no / ip hotspot service-port set ftp ports=21 disabled=no / ip hot...
by Fran66
Thu Jul 19, 2007 11:33 pm
Forum: General
Topic: Hotspot filtering.
Replies: 2
Views: 914

Hotspot filtering.

Hello, how can I make some custom filters rules by user on the hotspot? where to put the jump?

Regards,
Fran
by Fran66
Thu Jun 28, 2007 10:54 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: SR9 and Routerboard question.
Replies: 11
Views: 1550

Re: SR9 and Routerboard question.

Thanks for the help guys, you are right Sam I just review the board dimension of both the rb532 and the sr9 and the minipci that is on top the rb532 won't fit there, any suggestion on what board i can use to fit 2 sr9's it has to support POE. Fran the sr9 card is long, and will hit capacitors on the...
by Fran66
Wed Jun 27, 2007 5:51 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: SR9 and Routerboard question.
Replies: 11
Views: 1550

Re: SR9 and Routerboard question.

why not? they won't be on a normal indoor case, they would be on a big hyperlinktech nema case, i can put a p4 motherboard inside that case.
That is correct, they will not physically fit.
by Fran66
Wed Jun 27, 2007 12:49 am
Forum: Wireless Networking
Topic: SR9 and Routerboard question.
Replies: 11
Views: 1550

Re: SR9 and Routerboard question.

they don't fit physically or by power requirement? Because i wont be needing 700mw i can put that on 100mW and I think i I will be fine, because the distance is very short. (0.7 miles)
You can't put 2 SR9's on a 532 - they won't fit.
by Fran66
Mon Jun 25, 2007 7:40 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: SR9 and Routerboard question.
Replies: 11
Views: 1550

SR9 and Routerboard question.

Wondering if i can put (2) SR9 cards on a Routerboard 532A for some nstreme dual action, it will be with the POE 48V, and Ethernet cable distance will be like 30 feet, distance on this point to point setup is 0.7 miles. My goal is 10 Mbps "real" NLOS will do Video/data/voice.

Fran
by Fran66
Fri Aug 04, 2006 3:49 pm
Forum: General
Topic: Wrap doesn't reboot!
Replies: 2
Views: 1028

Wrap doesn't reboot!

Only want to know if others experience the same, all my wraps boards (like 12) doesn't remotely reboot, I have to go there and turn off and turn on the router, they have versions 2.8.2*+ and 2.9.27, I dont remember from what version they stop to reboot normally, with the routerboards I am ok at rebo...
by Fran66
Mon Apr 17, 2006 9:09 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Post your nstreme2 ping times
Replies: 0
Views: 635

Post your nstreme2 ping times

I want to know if there are an improve on ping times / stability on nstreme2 over a normal wireless link.
by Fran66
Wed Mar 15, 2006 2:53 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 6 km p2p link problem
Replies: 1
Views: 928

6 km p2p link problem

I have a 6km link with 2.4 ghz 24dbi grids, rb532, sr2's, but only like 7 feet fresnel zone I only can achive 1 Mbps with good pings of 5 - 8 ms, one of the sites is a tower of 130 feet that can't be upgraded because of the base space. How can I achive like 5 Mbps real bandwith without upgrading the...
by Fran66
Fri Jan 06, 2006 7:06 am
Forum: Wireless Networking
Topic: AP Motherboard help
Replies: 1
Views: 949

AP Motherboard help

I am setting an ap on a regular celeron 2.0ghz the ap will have 4 radios with 4 120 degree sector antennas my question is if on that motherboard I can set 4 MiniPCI Adapter RouterBOARD 11 - One MiniPCI Slot / with 4 sr2 400mW cards? My goals are 70 - 100 clients x radio. Total 400 clients. can this ...
by Fran66
Thu Dec 15, 2005 2:38 am
Forum: General
Topic: Hotspot Problem!! remote sites lost...
Replies: 1
Views: 612

Hotspot Problem!! remote sites lost...

I have a MT 2.9.9, when I enable the hotspot feature, I lost comm with my inside network remote sites (all those remote networks pass through my local interface) I try to bypass the ips of the routers that connect to the main MT on the ip binding but that didn't work.

????
by Fran66
Sat Dec 03, 2005 5:31 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Looking for reliability, SR2 or CM9???
Replies: 12
Views: 3504

On that tower I detect 48 APs on 2.4 Ghz, I have set the cm9 and the SR2 on the AP on B only or G only without problems, the problem is when I use B/G ond the SR2, with cm9 and prism clients, the ones with cm9 register but the ones with prism not. So.. I am asking if you people set APs on G or B onl...
by Fran66
Thu Dec 01, 2005 5:23 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Looking for reliability, SR2 or CM9???
Replies: 12
Views: 3504

Looking for reliability, SR2 or CM9???

Hi, I need your experiences, I am setting 2 RB532 AP's 2.9.8 with omnis on a roof of a 60 floor building, with the sr2 I have run into B/G mode problems with prism2.5 clients and wraps 2.8.26, should I only set G mode only on the ap and change clients cards for cm9? or change AP card for a cm9 and s...
by Fran66
Wed Nov 30, 2005 3:53 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: SR2 + RB532 = problems.......help!!!!
Replies: 1
Views: 993

SR2 + RB532 = problems.......help!!!!

Hi, I have a RB532 + SR2 + 2.9.8 AP with 2 clients with 2.8.26, one is connected at 54G atheros CM9 and the other with 11B prism2.5 the one with 54g have no problems, the other one is connected at 11 mbps down but only 1 mbps upload with timeouts problems. The strange thing is when I set the cm9 one...
by Fran66
Sat Jan 22, 2005 4:51 pm
Forum: General
Topic: Wireless with a 3com IP Telephony Need help ASAP please!!
Replies: 4
Views: 1209

Hi all and thanks for the help, delay is not the problem, I run 19 Dbi antennas and 100mw radios CM9, and the distance is so close (400 - 600 feet) that I get stable 1 - 5ms delays and 54Mbps all the time. I made some changes yesterday and for now its seems to work, I activate the protocol that Chri...
by Fran66
Fri Jan 21, 2005 8:50 pm
Forum: General
Topic: Wireless with a 3com IP Telephony Need help ASAP please!!
Replies: 4
Views: 1209

Wireless with a 3com IP Telephony Need help ASAP please!!

I am running some problems related to the voice quality of the phones over the mikrotik wireless link. This is my setup: 1 AccessPoint: with 2 Atheros AR5213 (CM9) Sectors Ant. 3 RemoteSites: with 1 Atheros AR5213 (CM9) Directional Ant. Frequency: 2.4 Ghz Distance = 0.3 Miles (very close) Average se...