Community discussions

MikroTik App

Search found 51 matches

by razvan_fzl
Wed Nov 24, 2010 7:56 am
Forum: Wireless Networking
Topic: WIFI RANGE with 15dbi omni antena and card wifi R52n
Replies: 23
Views: 6179

Re: WIFI RANGE with 15dbi omni antena and card wifi R52n

replace that omni with a sector antenna, in general omnis used to burn your radio especially in noisy environments.
by razvan_fzl
Tue Aug 11, 2009 2:39 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Solving 20km wireless link issues
Replies: 147
Views: 112381

Re: Solving 20km wireless link issues

A solve is to use dishes of more dBi or/and to rise-up your antennas; I don't think if you do some settings you will gain more signal. If you use 2Ghz you will get a lot of interferences; I would try 802.11n (with 2xpair of separate atennas) that works nearLOS
by razvan_fzl
Fri Jul 31, 2009 11:30 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: help me i my network
Replies: 7
Views: 1109

Re: help me i my network

Take a look in mikrotik's wiki
by razvan_fzl
Tue Jul 21, 2009 10:32 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Solving 20km wireless link issues
Replies: 147
Views: 112381

Re: New 20km link, weird interference.

I had the same problem and would like to ask you if the signal was increasing when it was cloudy on both sides? First I used for this link SR5 with dished of 85cm and the signal was -81, throughput 28Mbps and then replaced with XR5 and dished of 120cm and the signal increased to -77. Use only dishes...
by razvan_fzl
Mon Jul 20, 2009 11:54 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Solving 20km wireless link issues
Replies: 147
Views: 112381

Re: New 20km link, weird interference.

It's not a problem from pigtail, or connectors; I had the same problem, there is problem regarding the propagatin; I couldn't find a fix, maybe replacing with bigger antennas or/and changing polarization; sun also causes to loose signal. In my case also when it was cloudy the signal was excellent or...
by razvan_fzl
Tue Jul 14, 2009 4:51 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Integrated Antenna Not working with RB433
Replies: 4
Views: 879

Re: Integrated Antenna Not working with RB433

For that distance it is possible to get that slow bandwidth, use antenna of 1-2 dBi, also recommend to use r52,r5h or XR5. Don't get complicated with other radios
by razvan_fzl
Tue Jul 14, 2009 11:58 am
Forum: Wireless Networking
Topic: RB411A vs RB411AH and RB433 vs RB433AH
Replies: 1
Views: 651

RB411A vs RB411AH and RB433 vs RB433AH

Hi I intend to buy some mikrotik RB 4xx and would like to ask you what is the throughput on TCP of RB411A+r52 point to point considering that we have good LOS, SNR, CCQ. Is there any diffrence between RB 411AH and 411A in this case? I mention that I don't use routing or management of bandwidth, only...
by razvan_fzl
Wed Jun 10, 2009 1:58 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Mikrotik vs Alvarion subscribers per sector
Replies: 2
Views: 1477

Re: Mikrotik vs Alvarion subscribers per sector

Alvarion bs works with alvarion cpe. Anyway it is a limitation from the standard. If you want to manage more users, use pppoe (important for viruses), give priorities, make sure all the subscribers have at least 18dB SNR, CCQ>60%, use a powerfull board, recommended x86, P3@1000mhz intel.
by razvan_fzl
Thu May 07, 2009 12:58 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Dumb question about pigtails
Replies: 2
Views: 614

Re: Dumb question about pigtails

you can buy separately the connector and make a pigtail or try www.aerial.net
by razvan_fzl
Sat May 02, 2009 12:06 am
Forum: Wireless Networking
Topic: When Mikrotik support 11n mimo (SR71-5)
Replies: 62
Views: 20415

Re: When Mikrotik support 11n mimo (SR71-5)

I don't want to make advertise on this forum so if you really want N, don't wait for MT.
by razvan_fzl
Fri May 01, 2009 7:48 am
Forum: Wireless Networking
Topic: When Mikrotik support 11n mimo (SR71-5)
Replies: 62
Views: 20415

Re: When Mikrotik support 11n mimo (SR71-5)

Try it before argue;
by razvan_fzl
Thu Apr 30, 2009 6:32 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: When Mikrotik support 11n mimo (SR71-5)
Replies: 62
Views: 20415

Re: When Mikrotik support 11n mimo (SR71-5)

Try Ubiquity complete solution, it has some bugs but it works. When MT would produce their own mimo minipci card then you should use it; in my opinion MT tries to release a very stable version for mimo; You can use MT for your BS and for backhaule other line of products.

Still waiting...
by razvan_fzl
Thu Feb 26, 2009 10:43 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 54Mb connection(tested at 27Mb) Is there a way to go faster?
Replies: 4
Views: 995

Re: 54Mb connection(tested at 27Mb) Is there a way to go faster?

It is possible to reach 45Mbps in turbo (40Mhz channel), but you need good SNR, good ccq (>80%), no interference... I recomend using XR5 or UB5
by razvan_fzl
Sun Nov 16, 2008 6:23 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: XR 5 on INTEL Platform based on Atom technology
Replies: 4
Views: 1373

Re: XR 5 on INTEL Platform based on Atom technology

Looks like nobody would give an adice other than buying routerboards. I will buy one and try
by razvan_fzl
Fri Nov 14, 2008 3:00 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: XR 5 on INTEL Platform based on Atom technology
Replies: 4
Views: 1373

XR 5 on INTEL Platform based on Atom technology

Hi, I want to buy one intel MB ( this mainboard http://www.intel.com/Products/Desktop/Motherboards/D945GCLF/D945GCLF-overview.htm). The question is that if it will work with XR5 minipci, because on certain MB didn't and also experienced problems with minipci to pci convertor, it works with pcengine ...
by razvan_fzl
Sat Oct 25, 2008 7:33 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: RB 433ah vs pentium 3
Replies: 2
Views: 1195

RB 433ah vs pentium 3

I intend to replace some p3@1ghz with rb433ah because of low power consumption and because I have only one PCI and want to do a n-strean dual. I mention that I use it as a transparent bridge without routing. Do you think it would be reliable? which is better?
by razvan_fzl
Tue Apr 01, 2008 2:33 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: High Ping - high latency on ap
Replies: 21
Views: 3095

Re: High Ping - high latency on ap

Hi, Can u send me an example. I also use bridging between eth and wlans and I would like to use ospf. I use the following: linux router ---[Mkt(eth+wlan1+wlan2)]----cpes(rtl8186). I read from wiki but it did not work.. I would appreciate your answers, meanwhile I get an answer I will be trying to so...
by razvan_fzl
Sat Mar 15, 2008 1:23 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Is it possible??
Replies: 2
Views: 940

Is it possible??

Hi, I an admirator of mikrotik... I use all kind of configuration! I have one problem that I solved it and want to expose it to everybody! I use the following configuration: 1P4@2400Mhz, MB gigabyte, 256Ram DDR, 3 minipci R52, one CF SANDISK witk MT 2.9.51! They worked perfectly, but after a while t...
by razvan_fzl
Wed Feb 27, 2008 5:00 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: The best miniPCI
Replies: 1
Views: 1032

The best miniPCI

Hi, I wonder what is the best suitable miniPCI for AP mode, for sectors with a few meters of low loss cable! Is R52, is R52H? or SR2 or Senao? I am using R52, CM9 and senao and it seems that R52 is working well, the other one has some problems with cpe! I mention that for CPE I use Ovislink, edimax ...
by razvan_fzl
Tue Feb 19, 2008 9:44 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Great ping.... again
Replies: 18
Views: 3167

Re: Great ping.... again

I don't think there is a bad card or ethernet, because when I connect my laptop or a cpe, it works perfectly... maybe a cpe is bad. I am waiting for suggestions, except replacing all the cpe :D
by razvan_fzl
Mon Feb 18, 2008 10:17 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Great ping.... again
Replies: 18
Views: 3167

Re: Great ping.... again

I have other problem, I get great delay even on lan but when I unplug the antennas the ping is getting to normal <1ms. I mention that the traffic is <700Kbps and the number of packets is <100 maybe 50. Please help
by razvan_fzl
Thu Feb 14, 2008 10:24 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Great ping.... again
Replies: 18
Views: 3167

Re: Great ping.... again

Total output <2Mbps
150 Tx , 150 Rx Pachets
I use only bandwidth limitations... so I don't think it is necessary to limit number the connections yet. Is it possible that a cpe from a custumer to generate such ping?
by razvan_fzl
Wed Feb 13, 2008 12:59 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Great ping.... again
Replies: 18
Views: 3167

Re: Great ping.... again

CCQ is over 70 at every cpe. I think that I will replace r52 or cm9 with something else
by razvan_fzl
Sat Feb 09, 2008 12:48 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Great ping.... again
Replies: 18
Views: 3167

Re: Great ping.... again

I found a clinet connected using an ovislink, the signal level was low and afer disconnecting it worked well for a while... but the ping is still huge sometimes
by razvan_fzl
Sat Feb 02, 2008 11:28 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Great ping.... again
Replies: 18
Views: 3167

Re: Great ping.... again

It worked perfectly for 3 month, I checked the cables, antena... replaced computer, upgrade to 3.1 version and then downgrade to 2.9.50... I think there is a problem from my clients, they use alfa AWA 608 or airlive or edimax based on 8186. I mention that the ping is great even when the traffic is b...
by razvan_fzl
Thu Jan 24, 2008 10:49 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Great ping.... again
Replies: 18
Views: 3167

Re: Great ping.... again

I still have problems with great ping, for a while, I limited the traffic, but the need of greater speed is mandatory... Sometime I looked to graphics and it was really low but the ping was very high. I mention that I use b/g standard and I use channels 1 and 8 for the sectors
by razvan_fzl
Fri Jan 18, 2008 11:44 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Bad signal on 5.7 - 5.8 Ghz frequency.
Replies: 5
Views: 1330

Re: Bad signal on 5.7 - 5.8 Ghz frequency.

it might be a bug or maybe the antenna is not made for that frequency, I have the same problem... but I didn't find a sollutin; one explanation would be, the more frequency, the less signal. If you solve this problem please send us a response
by razvan_fzl
Sun Dec 16, 2007 1:21 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Broadcast storm
Replies: 5
Views: 2708

Broadcast storm

Hi,


I am using many systems based on mikrotik, but I am not sure how to stop the broadcast storm created by windows? Any advices?
by razvan_fzl
Mon Dec 03, 2007 10:40 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Great ping.... again
Replies: 18
Views: 3167

Re: Great ping.... again

Overall Tx CCQ is slow :( is varying from -45 up to 89, but the signal level is from -54 up to -80
by razvan_fzl
Mon Dec 03, 2007 10:17 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Great ping.... again
Replies: 18
Views: 3167

Great ping.... again

Hi, I am using the following config: 2 sectors@17dBi, 12meters of LMR400, 2 miniPci R52, software: Mikrotik (leve 4)2.9.49 and P3@1000Mhz, 128MB Ram, Compact flash! I set-up channels 1 and 8 for each sector, there are about 20-25 users on each antenna, but the problem is that during evening there is...
by razvan_fzl
Sun Nov 18, 2007 11:22 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 2.4Ghz PtP Link - Trees Problem
Replies: 4
Views: 1203

Re: 2.4Ghz PtP Link - Trees Problem

you must find a "tunnel" or if u would use directional antennas on both sides, but link will be unstable, 900Mhz may help
by razvan_fzl
Wed Oct 31, 2007 5:49 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Need more than 200 Mbit/s real traffic over ~ 5 km ?
Replies: 21
Views: 4110

Re: Need more than 200 Mbit/s real traffic over ~ 5 km ?

I got 71Mbps with 2pc p3 @ 866Mhz, 2xR52, 5Ghz Turbo! Good luck
by razvan_fzl
Sat Oct 13, 2007 1:32 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Need more than 200 Mbit/s real traffic over ~ 5 km ?
Replies: 21
Views: 4110

Re: Need more than 200 Mbit/s real traffic over ~ 5 km ?

Did you try trubo+nstream? I think you can use 8 minipci in bounding mode but you may have sau distrosions! But I think that you need licensed frecuency, you may try 3,5Ghz
by razvan_fzl
Tue Oct 09, 2007 10:30 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: XR5 - system reboots spontaneously - RB11 issue?
Replies: 6
Views: 1318

Re: XR5 - system reboots spontaneously - RB11 issue?

I solved the problem by replacing rb11 with other adapter from other vendor and works fine!

thanks all
by razvan_fzl
Sat Sep 29, 2007 9:13 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: XR5 - system reboots spontaneously - RB11 issue?
Replies: 6
Views: 1318

Re: XR5 - system reboots spontaneously - RB11 issue?

The problem is that XR5 needs 3.3V, not 5V :(
by razvan_fzl
Sat Sep 29, 2007 11:25 am
Forum: Wireless Networking
Topic: XR5 - system reboots spontaneously - RB11 issue?
Replies: 6
Views: 1318

XR5 - system reboots spontaneously - RB11 issue?

Hi, I just bought two piece of XR5 and I have some problems with. The system configuration is: celeron@2667Mhz, 512ddr2 Twinmos, MB: Gigabyte, RB11 Power Supply: ThermalTake 420W pure power, Mikrotik 2.9.45 and 3.0 rc! The problems is that the system reboots spontaneously . After I have read on this...
by razvan_fzl
Tue Sep 04, 2007 1:07 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Help with 70 KM link
Replies: 8
Views: 1575

Re: Help with 70 KM link

First of all, it is important the quality of your dish (90 cm is enough for that distance), pigtail... I suggest to use only XR5 or SR5! You will get even 25-30Mbps, but is dependent of you configuration of your system (cpu, ram, etc)! Also a good LOS is needed!
by razvan_fzl
Sun Aug 12, 2007 10:42 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: RB 133 + R52 (5Ghz) signal fluctuating
Replies: 5
Views: 816

Re: RB 133 + R52 (5Ghz) signal fluctuating

I have already did all this, and there is a good LOS
by razvan_fzl
Sat Aug 11, 2007 12:29 am
Forum: Wireless Networking
Topic: RB 133 + R52 (5Ghz) signal fluctuating
Replies: 5
Views: 816

RB 133 + R52 (5Ghz) signal fluctuating

I use that configuration to make a bridge (wds) between 2 points ( 4Km ) of 5Ghz. The problem is that the signal fluctuates between -76 up tp -86! I mention that the noise is -102! What may be the problem of the singal?


Best regards
by razvan_fzl
Tue Aug 07, 2007 10:51 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: SR 5 strange behavior
Replies: 5
Views: 871

Re: SR 5 strange behavior

I tried to replace SR5 with another miniPCI, but this time r52 and the signal was worse! I cheked all the cables, connector again and again, changed the polaization without any result! But the question remains, why did it work just fine??? I hope that somebody will help, I will even pay if somebody ...
by razvan_fzl
Tue Aug 07, 2007 4:36 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: SR 5 strange behavior
Replies: 5
Views: 871

Re: SR 5 strange behavior

already did without any result
by razvan_fzl
Tue Aug 07, 2007 3:27 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: SR 5 strange behavior
Replies: 5
Views: 871

Re: SR 5 strange behavior

There is no inteference
by razvan_fzl
Tue Aug 07, 2007 12:32 am
Forum: Wireless Networking
Topic: SR 5 strange behavior
Replies: 5
Views: 871

Re: SR 5 strange behavior

Nobody had problems with SR5?
by razvan_fzl
Sun Aug 05, 2007 10:38 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: SR 5 strange behavior
Replies: 5
Views: 871

SR 5 strange behavior

I want to make a 30km link and i use the following configuration: p4@1500Mhz 128MB ram, 200W power supply, RB11 + SR5, 90cm offset................ p3@1000Mhz 128MB Ram, 90W power supply, rb11+SR5, 90 cm offset I use 58000Mhz turbo and the signal level is about -80 but in one night the signal was inc...
by razvan_fzl
Sun Jul 22, 2007 3:25 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Wiered AP
Replies: 1
Views: 546

Wiered AP

Hi I used an omni antenna with a certain ap and I decided that is time to use a PC with 2 sectorial antennas! The configuration is: p3@1000Mhz, 2R52, 2 sectors @ 17dBi! I made a bridge between ether1+wlan1+wlan2! The problem is that the ping is very high o alternates 2-8ms with time-outs! I replaced...
by razvan_fzl
Wed Jul 18, 2007 9:56 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Unstable AP and high latency
Replies: 3
Views: 814

Re: Unstable AP and high latency

I have another question: I made this access point for outdoor, so I needed to use suplimentary coolers, one of them is oriented toward the R52s, this may cause a magnetic field that can affect the radio, because it seems to my the signal level is pretty low? And another question is that that I use a...
by razvan_fzl
Mon Jul 16, 2007 10:10 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Poor performance on my AP
Replies: 8
Views: 1565

Re: Poor performance on my AP

I got the same problem can you tell me if you fixed it?
by razvan_fzl
Mon Jul 16, 2007 12:15 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Unstable AP and high latency
Replies: 3
Views: 814

Unstable AP and high latency

Hi, I use the following configuration to offer internet access: P3@1000Mhz 256MB ran 2x R52 miniPci 2x sectors 17dBi The problem is that the latency is very high, though there are only 10-12 users on each miniPCI and there is no huge traffic and also system resources are 90% free or more! I made the...
by razvan_fzl
Sun May 20, 2007 11:05 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: High performance needed!!
Replies: 1
Views: 808

High performance needed!!

Hi, I have the same trouble like others with dc++ or torrents because of the limitation of the hardware. I intend to use a P4@2000Mhz, 256MB with R 52 and a 12 dBi omni antenna! For the moment I use ZCOM ZG 7000 and crashes when there is a considerable amount of data! How much will improve P4 the st...
by razvan_fzl
Fri May 18, 2007 11:56 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Need HELP 3 0 K m L I N K
Replies: 2
Views: 873

Need HELP 3 0 K m L I N K

Hi,


I need a link of 30 Km! I bought two piece of SR 5, 2 P4@1500Mhz! I intend to use dishes of 120 cm offset or should I use prime focus?! How large will be the bandwidth? I will appreciate also the configuration of the software as an example!



Best regards
by razvan_fzl
Tue Feb 13, 2007 1:06 pm
Forum: General
Topic: Router Board 112 + R52 + NMP-8602 ---- connection
Replies: 1
Views: 764

Router Board 112 + R52 + NMP-8602 ---- connection

Hi I have just bought the devices from the title and what I want to is to use 2 antennas, one R52 + Grid 24dBi for receiving the signal from a certain AP (base stion) and with the second, NMP 8602+ to use with an omni of 12dBi as a new base station! I have connected the R52+grid to a certain AP, I c...