Community discussions

MikroTik App

Search found 6 matches

by xbar7networks
Thu Dec 03, 2020 1:41 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Long Cable Ethernet Link Issues after upgrade to 6.47.X
Replies: 0
Views: 315

Long Cable Ethernet Link Issues after upgrade to 6.47.X

I have two cases recently where long distance (e.g. nearly 300') routerboard to routerboard ethernet over CAT5 was working w/ out issue prior to the upgrade. After upgrading both ends to 6.47.X the links either don't come up or cycle between various speed and duplex settings. Setting one side to adv...
by xbar7networks
Thu Dec 03, 2020 1:30 am
Forum: General
Topic: Firmware Upgrade & Changelog
Replies: 8
Views: 4153

Re: Firmware Upgrade & Changelog

Mike, did you ever get any answer about this? I regularly see the current firmware way behind the current router OS but the upgrade-firmware at the same version. I guess this means the bundled ROS+Firmware installs the latest firmware when you do the ROS upgrade but then an additional manual step to...
by xbar7networks
Fri Apr 26, 2019 7:48 am
Forum: Announcements
Topic: v6.44.3 [stable] is released!
Replies: 123
Views: 47424

Re: v6.44.3 [stable] is released!

@xbar7networks You might want to send supout to MikroTik support, as this kind of debugging might be out of the scope. You sure the voltage is ok? Well assuming the power isn't failing. As I mentioned the DC system power is stable because there are 19 other devices which would fail if system power ...
by xbar7networks
Fri Apr 26, 2019 1:15 am
Forum: Announcements
Topic: v6.44.3 [stable] is released!
Replies: 123
Views: 47424

Re: v6.44.3 [stable] is released!

Since Tue 4/22, we have a main / core router which crashes regularly at 6-7 hour intervals. We have upgraded to the latest firmware and OS and replaced the device w/ a new / out of the box model, this is not fixing the problem. I suspect some sort of DOS attack whether intentional or unintended. I h...
by xbar7networks
Tue Apr 24, 2018 7:56 am
Forum: Scripting
Topic: Scheduler not working
Replies: 4
Views: 3765

Re: Scheduler not working

I have a simple ping script used to initiate IPsec tunnel from a dynamic IP site that is not working in 6.40.5. Did you ever receive a solution?

Jerryroy1 - no reply from MT support. Not the first time. Great products, great price, terrible support. I guess you get what you pay for...
by xbar7networks
Sun Feb 18, 2018 11:26 pm
Forum: Scripting
Topic: Scheduler not working
Replies: 4
Views: 3765

Scheduler not working

I am trying to have a simple queue activated w/ one set of tx/rx values during the day and another at night. This seems very straight forward according to the instructions and examples at these sites: https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Scripting https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Scripting-exa...