Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 18 matches

by gala
Wed May 15, 2013 3:58 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: mikrotik rate limit problem
Replies: 0
Views: 506

mikrotik rate limit problem

Hi all! I use pppoe with radius. It's work fine, but if I example set 1024k/14000k mikrotik-rate-limit for user, then upload bandwidth is OK, download is 8-10M max. If I raise bandwidth (ex: 30M/30M), then user's download speed doesn't changed. Without mikrotik-rate-limit the user's download speed i...
by gala
Thu Mar 03, 2011 7:51 pm
Forum: General
Topic: SNMP not work, possible bug?
Replies: 2
Views: 917

SNMP not work, possible bug?

Hi! I running ros 5rc10 under x86, and snmp not work. Interface does not appear in the list of dude. SNMP settings: - checking enabled box - trap target 0.0.0.0 - community public - version 1 I was used the contact info and location field but nothing change. log: snmp debug: no such name My another ...
by gala
Tue Jan 11, 2011 9:36 am
Forum: General
Topic: Atheros lan chipset support
Replies: 6
Views: 979

Re: Atheros lan chipset support

gala,
No.
OK. Thanks
by gala
Tue Jan 11, 2011 9:17 am
Forum: General
Topic: Atheros lan chipset support
Replies: 6
Views: 979

Re: Atheros lan chipset support

Currently there is no such plans. Perhaps support will be added in the future.
Available the config (.config file) of the Mikrotik OS 4.16 x86 stable kernel?
I will try to recompile the kernel with atheros support.

Walk this road?
by gala
Thu Jan 06, 2011 3:00 pm
Forum: General
Topic: Atheros lan chipset support
Replies: 6
Views: 979

Re: Atheros lan chipset support

The latest drivers are included at v5.0rc7 version. If NIC does not work there, there is nothing we can do currently.
Thanks for fast answer.
I tryed the V5.0rc7, but that not recognized the lan chip.
Possible compile a new kernel with atheros lan support and insert to the mikrotik?
by gala
Thu Jan 06, 2011 2:36 pm
Forum: General
Topic: Atheros lan chipset support
Replies: 6
Views: 979

Atheros lan chipset support

Hi!

I have a Asrock motherboard with Atheros AR8131L family lan chipset, but the lan not work under mikrotik.
Available mikrotik support or driver?

Thanks, Steve.

ps: sorry my english
by gala
Fri Oct 30, 2009 8:36 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 802.11n
Replies: 939
Views: 289669

Re: 802.11n

Hi All! I need help! I used Turbo Nstreme2, p2p link, distance 4,5km, and works fine. Bandwidth 50/10Mbit live traffic, ping 1-10ms max. I will need a bigger bandwidth because of this I changed the link it for a N link. Now the ping time is high and packet loss. Detail: x86 system, r52n, antenna dua...
by gala
Tue Apr 21, 2009 3:05 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude server under Debian without X or VNC
Replies: 1
Views: 958

Dude server under Debian without X or VNC

Hi all!

I use Dude server and that works fine but the Dude run as standalone on a server. I use another server with debian, and I'd like to run the Dude as service on this server.
Is this possible?

gala
by gala
Wed Apr 09, 2008 9:42 pm
Forum: General
Topic: WinBox Wine (wine-0.9.36) Ubuntu Feisty
Replies: 14
Views: 6034

Re: WinBox Wine (wine-0.9.36) Ubuntu Feisty

Hi All! I have ubuntu gutsy gibbon with wine 0.9.46 and winbox 2.2.13. If i connecting to the local mikrotik router with mac address, no problem, works fine, but if connecting with ip address the local or remote mikrotik router, not work, 'frozen'. I try copy the winbox.exe in the wine's system32 li...
by gala
Tue Feb 12, 2008 2:06 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude Server as linux service
Replies: 3
Views: 2869

Re: The Dude Server as linux service

Hi All!

Is Dude server have run on linux, without monitor card? Ex: wrap board + CF card with remote management (although capacity is may be that little the RB)

steve
by gala
Mon Jul 09, 2007 6:42 pm
Forum: General
Topic: 3.0beta10 is out
Replies: 23
Views: 4542

Re: 3.0beta10 is out

I install RouterOS 3.0 beta 10 with rb 133 but not work. Later I install sepatared package 3.0beta10 but rb 133 not work too. Later too I install two package the 3.0beta10: system + wireless but .... the rb133 not work too :(. And I install only system package on RB133 and miracle: the rb works fine...
by gala
Mon Jul 09, 2007 6:01 pm
Forum: General
Topic: RB133c and 3.10b
Replies: 11
Views: 3536

Re: RB133c and 3.10b

Hi All!

I tryout install separated package on rb 133. Routeros: 3.0beta10.
Package: system + wireless, but the rb 133 not working.
If I install the system package alone, then RB 133 works fine.

Why? Wireless package have bugs?

Steve
by gala
Thu Mar 22, 2007 11:02 pm
Forum: General
Topic: pppoe with firewall rules
Replies: 2
Views: 779

pppoe with firewall rules

Hi All!

I should like to setting my firewall rules on the ppp(n) interface.
Ex: I'd like limit tcp connections on the ppp1 interface.
But the ppp1 interface only will up if my user will connecting, and I not make firewall rules non-existent interface.

Is this possible under mikrotik?

gala
by gala
Wed Mar 21, 2007 10:46 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: sometimes long ping times
Replies: 7
Views: 1610

O yes, I found some user with p2p connections. I probe setting firewall filters but not work. I'm beginner the mikrotik. I used linux firewall settings: IPTABLES etc... I My settings: chain=forward src-address=10.17.1.2-10.17.1.254 protocol=tcp dst-port=!80 tcp-flags=syn connection-limit=30,32 actio...
by gala
Thu Mar 15, 2007 12:19 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: sometimes long ping times
Replies: 7
Views: 1610

I have seen other topic with the nstreme setting but I have not problem with the atheros card(this is link, good work) CM9 settings: status: connected-to-ess band: 5ghz frequency: 5220MHz tx-rate: 54Mbps rx-rate: 54Mbps ssid: "CNLINK01" bssid: 00:0B:6B:4F:81:EE radio-name: "CNAP01LINK" signal-streng...
by gala
Wed Mar 14, 2007 10:45 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: sometimes long ping times
Replies: 7
Views: 1610

and next ping :) 64 bytes from 10.10.2.19: icmp_seq=24 ttl=254 time=8.18 ms 64 bytes from 10.10.2.19: icmp_seq=25 ttl=254 time=4.00 ms 64 bytes from 10.10.2.19: icmp_seq=26 ttl=254 time=9.28 ms 64 bytes from 10.10.2.19: icmp_seq=27 ttl=254 time=4.55 ms 64 bytes from 10.10.2.19: icmp_seq=28 ttl=254 t...
by gala
Wed Mar 14, 2007 9:48 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: sometimes long ping times
Replies: 7
Views: 1610

I upgrade the 2.9.40 version but nothing change. copy of ping times: 64 bytes from 10.10.2.19: icmp_seq=128 ttl=254 time=512 ms 64 bytes from 10.10.2.19: icmp_seq=129 ttl=254 time=288 ms 64 bytes from 10.10.2.19: icmp_seq=130 ttl=254 time=353 ms 64 bytes from 10.10.2.19: icmp_seq=131 ttl=254 time=22...
by gala
Wed Mar 14, 2007 8:57 am
Forum: Wireless Networking
Topic: sometimes long ping times
Replies: 7
Views: 1610

sometimes long ping times

Hi All! I have big problem. I use more mikrotik 2.9.6, wrap 2c routerboard with cm9 radio card for links and senao NL2511 cards for users. The senao card is AP-bridge mode with 30 users. Sometimes the ping times 10-20ms but sometimes 500-1000ms independently the download and upload rate. I probe cha...