Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 5 matches

by schose
Fri Jun 21, 2019 1:31 am
Forum: General
Topic: [Feature request] Wireguard
Replies: 120
Views: 26785

Re: [Feature request] Wireguard

+1 and a good bottle of german schnaps
by schose
Wed Aug 08, 2018 8:29 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: NAT EOIP
Replies: 2
Views: 475

NAT EOIP

Hi forum, i want to nat eiop over a routeros device: szenario: eoip endpoint -> internet -> router(fritzbox)->192-168.178.2-routerosdevice1-192.168.15.1->192.168.15.2-routerosdevice2 routerosdevice2 should initiate the tunnel. I created a snat for protocol 47 for routerosdevice2 on routerdevice1 add...
by schose
Wed Apr 18, 2018 1:51 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: raspi to rb750gr3 usb console
Replies: 0
Views: 298

raspi to rb750gr3 usb console

Hi all, I want to use a raspberry pi as an emergency console device to mange some rb750r3. Easiest for me would be if i can create a serial connection using a usb cable. Do i need to buy a usb null modem cable if both devices have usb or is there a software solution? I'd like to connect from rpi to ...
by schose
Mon Mar 05, 2018 9:55 pm
Forum: General
Topic: NAT performance issues hAP ac
Replies: 0
Views: 268

NAT performance issues hAP ac

Hi all, I currently facing performance issues on my hAP ac. I'm connected by cable modem (500Mbit/s down, 50Mbit/s up) behind is the hAP ac and a client. When I'm doing speedtests with speedtest.net I'm getting ~130MBit/s. When i place the client behind the cable modem directly I get ~500MBit downlo...
by schose
Mon Mar 05, 2018 8:59 pm
Forum: General
Topic: nat perfomance issues hap ac
Replies: 0
Views: 209

nat perfomance issues hap ac

Hi all, I'm currently facing performance issues with my hap ac. I'm having 500MBit downstream from the cable provider. Configuration is cable-modem with nat, mikrotik hap ac, client. When i'm doing bandwidth tests with the client on speedtest.net I get something about 140MBit/s. When I connect the c...