Community discussions

Search found 13 matches

by vodokotlic
Sat Sep 14, 2019 12:12 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CRS328-24P-4S+RM idle power consumption
Replies: 5
Views: 1091

Re: CRS328-24P-4S+RM idle power consumption

...the CRS328-24P-4S+RM.... We're talking about a private home environment here, so what may be acceptable in a business environment is a no-go for me. I mean, come on, 25W? That's 3x the idle power consumption of a modern PC. That device alone grabs a whopping 10% of my whole house's power consump...
by vodokotlic
Sun Sep 01, 2019 10:17 am
Forum: General
Topic: Serious problem: Free HDD Space 0 KiB, no space to save settings. RouterOS 6.45.3 [SOLVED]
Replies: 9
Views: 1231

Re: Serious problem: Free HDD Space 0 KiB, no space to save settings. RouterOS 6.45.3 [SOLVED]

No, it's the same as applying any other optional package: Drop it in root directory in files and reboot. After it comes up correctly, the file is gone and you either got some more space or you didn't. I obviously can't be talking about @comredperu 's LtAP mini with any authority, but it might just b...
by vodokotlic
Sat Aug 31, 2019 11:25 pm
Forum: General
Topic: CRS112-8G-4S > No 100mbps fiber [SOLVED]
Replies: 11
Views: 1390

Re: CRS112-8G-4S > No 100mbps fiber [SOLVED]

Thank you so much vodokotlic! it is working awesome.
Glad to be of help! If I may ask, what speed are you getting now?
by vodokotlic
Sat Aug 31, 2019 9:04 pm
Forum: General
Topic: Serious problem: Free HDD Space 0 KiB, no space to save settings. RouterOS 6.45.3 [SOLVED]
Replies: 9
Views: 1231

Re: Serious problem: Free HDD Space 0 KiB, no space to save settings. RouterOS 6.45.3 [SOLVED]

Yes, I added the wireless package I get a message that there is no space available !!! Do not install it, I have tried several times. That was the reason to remove it and I am working without a wireless interface now. Before netinstall, you could try with this https://www.mikrotik.com/download/shar...
by vodokotlic
Sat Aug 31, 2019 5:08 pm
Forum: General
Topic: CRS112-8G-4S > No 100mbps fiber [SOLVED]
Replies: 11
Views: 1390

Re: CRS112-8G-4S > No 100mbps fiber [SOLVED]

Fast track is on! I can't afford to buy some new. You claim that fast track is on, yet in your config there is nothing under /ip firewall filter. If that isn't a deliberate omission on your part, use this link to properly enable fasttrack: https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:IP/Fasttrack Also not...
by vodokotlic
Fri Aug 23, 2019 9:55 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: High ambient temperature
Replies: 6
Views: 780

Re: High ambient temperature

Good morning, everyone. I have recently finalized my installation, I currently have in a closet these 2 objects: -CCR1016-12G -CRS326-24G-2S+RM The maximum temperature recorded by the router was 54°C (with the fan at more than 5000 RPM), it is currently at 41°C and I'm not too worried about that. S...
by vodokotlic
Sun Nov 25, 2018 2:10 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CRS328-24P-4S+RM - 24x7 fans or temperature sensitive?
Replies: 64
Views: 9273

Re: CRS328-24P-4S+RM - 24x7 fans or temperature sensitive?

Mine is running v6.42.9 for a few weeks now and was doing the usual fan on/off bounce up to 40C on CPU, but is now stuck on this 24/7 for the last week. I guess it got tired of cycling fans. cpu-temperature: 24C power-consumption: 53.8W board-temperature1: 16C psu1-voltage: 26.5V psu2-voltage: 52.7V...
by vodokotlic
Fri Oct 26, 2018 4:38 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.42.9 [long-term] is released!
Replies: 119
Views: 26129

Re: v6.42.9 [long-term] is released!

Quote original post: This is my first version running a new bridge, don't know if it's a known bug. RB951G-2HnD running as just a Switch/AP (all ethernet+wlan ports under one switch/bridge, no vlans, no nat). If I change the mac address of an ethernet port while it's a member of a switch/bridge, mos...
by vodokotlic
Fri Oct 26, 2018 2:32 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.42.9 [long-term] is released!
Replies: 119
Views: 26129

Re: v6.42.9 [long-term] is released!

This is my first version running a new bridge, don't know if it's a known bug. RB951G-2HnD running as just a Switch/AP (all ethernet+wlan ports under one switch/bridge, no vlans, no nat). If I change the mac address of an ethernet port while it's a member of a switch/bridge, most of the OS will hang...
by vodokotlic
Thu Sep 20, 2018 10:13 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: RB2011 slow internet even with fasttrack
Replies: 98
Views: 13575

Re: RB2011 slow internet even with fasttrack

Weird enough, I put an old netgear WNDR3700 between the modem and router and it ran flat out speed (423mbps down) for 1 speed test and then speed dropped back down after that. I wonder if it has to do with the modem... https://www.theregister.co.uk/2017/04/11/intel_puma_6_arris/ Arris TM1602 seems ...
by vodokotlic
Tue Sep 11, 2018 11:20 pm
Forum: Scripting
Topic: Script to create directory (Wiki update)
Replies: 2
Views: 1294

Script to create directory (Wiki update)

Hello! First time posting something like this and hoping I at least got the right forum. I've needed some auto directory creation in my scripts, and found this ancient script on Mikrotik Wiki https://wiki.mikrotik.com/wiki/Script_to_create_directory Of course, a lot has happened since 2010 and the o...
by vodokotlic
Thu Aug 30, 2018 12:16 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: R450G overheating at about 51oC temperature?
Replies: 19
Views: 1476

Re: R450G overheating at about 51oC temperature?

RB450 series is pretty old by now and has a history of bursting capacitors. Bad caps lead to bad power delivery which leads to system instability and crashes. There are threads on this forum which go into detail about diagnosing caps condition and resoldering new caps on the board. RB450 case is tri...
by vodokotlic
Thu Mar 29, 2018 11:21 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.40.6 [bugfix] is released!
Replies: 58
Views: 15400

Re: v6.40.6 [bugfix] is released!

Updated RB951Ui-2HnD from v.6.39.3 [bugfix]

Internet connection is PPPoE on top of VLAN on top of ether1. Dial out goes trough but no traffic flow.
Downgrading back to v.6.39.3 fixes the issue.