Community discussions

Search found 109 matches

by ropebih
Sat Sep 10, 2016 6:12 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: DDOS BGP protection [automate communitys?]
Replies: 13
Views: 4872

Re: DDOS BGP protection [automate communitys?]

There is big problem with fastnetmon and ROS, besause ROS Traffic Flow is too slow and need over one minute for DDoS detection. With sflow it is 1-2 seconds but mikrotik doesn't have support for sflow.
by ropebih
Tue Aug 09, 2016 9:03 pm
Forum: Scripting
Topic: Possible bug with get in /routing bgp advertisements
Replies: 1
Views: 443

Possible bug with get in /routing bgp advertisements

Hi,when I try to get prefix from bgp advertisements I get empty result
/routing bgp advertisements get [find peer="XXX"] value-name=prefix
Does anyone know how to get prefix from advertisements?
by ropebih
Tue Apr 08, 2014 11:23 am
Forum: General
Topic: SSH client is not working
Replies: 12
Views: 3150

SSH client is not working

SSH client is not working since the 6.8. or 6.9 version. When can we expect fix of this bug?
[admin@xxxxx] > system ssh address=192.168.5.3 user=root

Welcome back!
by ropebih
Sun Mar 23, 2014 7:35 pm
Forum: General
Topic: 6.x on CCR [Invalid]
Replies: 20
Views: 5982

Re: 6.x useless on CCR

Kernel failure occurs randomly, sometime working 10-20 hours and sometime 2-3 days... As I already said, routers works at bbone and edge locations, in about 15 different cities, some of them is hundreds km away from me, and I can not play with often reinstalled. Mikrotik is known that in many cases ...
by ropebih
Mon Nov 11, 2013 6:41 pm
Forum: General
Topic: Switching with RouterOS / CRS Questions
Replies: 81
Views: 43544

Re: Switching with RouterOS / CRS Questions

We also need port isolation option.
by ropebih
Mon Nov 11, 2013 5:25 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: IGMP snooping on CRS
Replies: 2
Views: 1341

IGMP snooping on CRS

When we can expect IGMP snooping on CRS?
by ropebih
Thu Nov 07, 2013 5:32 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: New bug with igmp proxy in 6.x
Replies: 26
Views: 7855

Re: New bug with igmp proxy in 6.x

Yes, Janisk, exactly. I have a situation that I have on one RouterBoard 9 users who watch TV . example: 7 users watching RTL channel . Of those 7 users who watch RTL channel, one leaves the group RTL (switch to another channel) , then STB sends leave message to RouterBOARD and RouterBoard turns off ...
by ropebih
Fri Jul 12, 2013 2:33 pm
Forum: General
Topic: RouterOS 6.1 released
Replies: 198
Views: 53967

Re: RouterOS 6.1 released

October 03, 2011 12:08 PM
Ticket#2011092966000591
by ropebih
Fri Jul 12, 2013 1:21 pm
Forum: General
Topic: RouterOS 6.1 released
Replies: 198
Views: 53967

Re: RouterOS 6.1 released

It's pretty well understood that things are kinda rocky in transitioning to ROS 6. Can we all please submit as many tickets to Mikrotik so that successive versions can get better? It does us no good to just complain frivolously. I think Mikrotik is trying to do what they do as best as they can. Let...
by ropebih
Thu Jan 31, 2013 1:47 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CLOUD CORE ROUTER
Replies: 1374
Views: 1015333

Re: CLOUD CORE ROUTER

Hi, today I tried set the CCR instead of my CORE router. After CCR was started he goes on reboot every 2-3 minutes. Please notice that same that CCR was connected on network for about 20 days, without load on him and that I didn't had any problems with him. jan/02/1970 01:01:15 system,error,critical...
by ropebih
Thu Jan 17, 2013 4:18 pm
Forum: General
Topic: TCP performance
Replies: 74
Views: 26296

Re: TCP performance

Hi,

i have same problem on 3 x RB433L. can't pass over 10 mbps TCP single connection over ethernet. UDP is 100 Mbps. Any solution?
by ropebih
Wed Oct 24, 2012 6:04 pm
Forum: General
Topic: Packet Transport Technology Improves Wireless by 10x faster
Replies: 0
Views: 390

Packet Transport Technology Improves Wireless by 10x faster

David Talbot reports to MIT's Technology Review that "Academic researchers have improved wireless bandwidth by an order of magnitude .. by using algebra to banish the network-clogging task of resending dropped packets". Prof. Muriel Medard (pictured), MIT's Research Laboratory of Electronics and a l...
by ropebih
Sun Oct 14, 2012 10:43 pm
Forum: General
Topic: 5.21 released
Replies: 78
Views: 19007

Re: 5.21 released

What about the bug with IGMP proxy? Do you think will it ever be fixed????? Very frustrating and very unprofessional from Mikrotik! I wait for fix over one year!!!!!!!!
by ropebih
Fri Sep 14, 2012 1:06 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Mikrotik 1100AH X2 vs Ubiquti Edge Router
Replies: 26
Views: 28150

Re: Mikrotik 1100AH X2 vs Ubiquti Edge Router

If you search the forums and MUM presentations you will find this about RB1100AHx2: switch group 1 - include ether1-5, have 1Gbps up and 1Gbps down shared connection to CPU switch group 2 - include ether2-6, have 1Gbps up and 1Gbps down shared connection to CPU ether11 - direct connection to CPU - ...
by ropebih
Wed Sep 12, 2012 9:10 pm
Forum: General
Topic: What do you all think of the EdgeRouter?
Replies: 21
Views: 3451

Re: What do you all think of the EdgeRouter?

What do I think?? I think that this is perfect!! Finally low cost hardware and software too from company which take cares for ther clients and have friendly relationship with them, takes in consider all suggestions, critics and friendly words and they're solving issues and bugs in very short deadlin...
by ropebih
Tue Sep 11, 2012 9:45 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: IGMP Proxy issue
Replies: 60
Views: 28359

Re: IGMP Proxy issue

Year has past since I opened ticked about bug with IGMP proxy and bug is still there, very frustrating.


Image
by ropebih
Thu Sep 06, 2012 3:37 pm
Forum: General
Topic: HELP, CPU MIKROTIK 100%
Replies: 6
Views: 1374

Re: HELP, CPU MIKROTIK 100%

v 5.17 on x86, same problem!
by ropebih
Tue May 15, 2012 10:26 am
Forum: General
Topic: Comments on 6.0b2
Replies: 15
Views: 5644

Re: Comments on 6.0b2

IGMP Proxy working bad :( what exactly is bad? :) In version 6 IGMP proxy with quick Leave enabled does not work at all. With quick Leave off working bad as Matvej said. After mikrotik boots it takes couple minutes that IGMP proxy start to work. Once that IGMP start to work it's still working bad, ...
by ropebih
Mon May 14, 2012 10:52 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Problem with 70KM distance link
Replies: 24
Views: 3967

Re: Problem with 70KM distance link

I see that you have two radios on that Routerboard. For a start split that. For best performance use one radio / one RouterBOARD. split Routerboards in two metal boxes. Make sure that the antennas are at least 2 meters away from each other, and I recommend you JRC antennas. I have a N link ~ 50 km a...
by ropebih
Tue May 08, 2012 12:08 am
Forum: Virtualization
Topic: RB2011 + Metarouter
Replies: 15
Views: 9151

Re: RB2011 + Metarouter

I tried with RB2011 and RB750 and it's acting identical.
by ropebih
Mon May 07, 2012 9:54 pm
Forum: Virtualization
Topic: RB2011 + Metarouter
Replies: 15
Views: 9151

Re: RB2011 + Metarouter

I am trying for days to run openwrt on RouterBOARD so that I can implement IGMP proxy or udpxy but without success. Open WRT is booted and runs for 1-2 minutes after which is stopped on 1-2 minutes, then it's working again for ~10 seconds and then again is not working for 1-2 minutes, and so on. Mor...
by ropebih
Sun May 06, 2012 10:25 pm
Forum: General
Topic: Feature requests
Replies: 1159
Views: 207251

Re: Feature requests

integrate udpxy. Very useful for IPTV over WiFi for home users.
It would be great, one "like" for udpxy. :D
by ropebih
Fri May 04, 2012 4:12 pm
Forum: General
Topic: v6.0beta2 released!
Replies: 53
Views: 19310

Re: v6.0beta2 released!

Just to inform that IGMP Proxy is not working at all since the v6.0beta1. I just installed v6.0beta2 but IGMP Proxy is still broken.
B.R.
by ropebih
Fri Apr 27, 2012 12:44 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: IGMP Proxy issue
Replies: 60
Views: 28359

Re: IGMP Proxy issue

you can realize this with switch and IGMP proxy. Run IGMP proxy upstream interface on one of WAN ports.
ISP 1 ---           ---- WAN 1
             SWITCH                 ----  PC
ISP 2 ---           ---- WAN 2
by ropebih
Wed Apr 25, 2012 8:27 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: IGMP Proxy issue
Replies: 60
Views: 28359

Re: IGMP Proxy issue

Hi, IGMP proxy can have only one upstream interface. I you need more of one upstream interface, use PIM instead IGMP Proxy.
by ropebih
Sat Apr 14, 2012 4:41 pm
Forum: General
Topic: v6.0beta1 released!
Replies: 35
Views: 13739

Re: v6.0beta1 released!

IGMP proxy is not working anymore in v6 beta1.
by ropebih
Wed Apr 04, 2012 11:01 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: IGMP Proxy issue
Replies: 60
Views: 28359

Re: IGMP Proxy issue

In addition to the great problems which I described in this topic, IGMP proxy works ok, we got test it to the limit of we have found no other flaws. We have a full functional FTTB network which offer Internet access services and IP television with over 80 TV channels. On this occasion I wanted to as...
by ropebih
Sat Feb 04, 2012 9:48 pm
Forum: General
Topic: Trojan-Dropper.JS.Agent.fk on mikrotik or not?
Replies: 21
Views: 2586

Trojan-Dropper.JS.Agent.fk on mikrotik or not?

Does anyone know what is the problem with 3.xx and 4.xx version? If you try to open mikrotik IP via web browser, there is activation of Kaspersky. Kaspersky Anti-Virus 2010 Access denied The requested URL could not be retrieved While trying to retrieve the URL: http://xxx.xxx.0.102/ The following th...
by ropebih
Sat Jan 21, 2012 12:29 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: IGMP Proxy issue
Replies: 60
Views: 28359

Re: IGMP Proxy issue

on igmp proxy server you need to add all streamer ip subnet to alternative subnet on igmp proxy settings. All works ok, many my clients use it. Read the complete topic in detail, try the same scenario as in me and you'll see that you are wrong. And that has nothing to do with alternative subnets. I...
by ropebih
Fri Jan 20, 2012 9:17 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: IGMP Proxy issue
Replies: 60
Views: 28359

Re: IGMP Proxy issue

thanks for report. working on a fix
Hi janisk, Do you have any new informations for me? Thanks...
by ropebih
Mon Jan 09, 2012 2:02 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: ETA on RB2011?
Replies: 39
Views: 9126

Re: ETA on RB2011?

great, thanks for reply.
by ropebih
Mon Jan 09, 2012 1:42 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: ETA on RB2011?
Replies: 39
Views: 9126

Re: ETA on RB2011?

about ESD???
by ropebih
Sun Jan 08, 2012 11:56 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: ETA on RB2011?
Replies: 39
Views: 9126

Re: ETA on RB2011?

Does RB2011 have ESD on ethrnet?
by ropebih
Tue Dec 06, 2011 1:45 am
Forum: General
Topic: No IGMP Proxy in RB750GL
Replies: 5
Views: 2427

Re: No IGMP Proxy in RB750GL

You need to install multicast package in ROS.
by ropebih
Fri Nov 25, 2011 6:48 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: IGMP Proxy issue
Replies: 60
Views: 28359

Re: IGMP Proxy issue

Different sources but most of it is from satellite.
by ropebih
Fri Nov 25, 2011 1:22 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: IGMP Proxy issue
Replies: 60
Views: 28359

Re: IGMP Proxy issue

We have built a complete FTTb network in a city with 154 buildings. We put RB493G in every entrance of the building and every user has it's own port on that RB. Internet service is working without any problems for some time, but our only solution for IPTV service is IGMP proxy. Replacing GPON termin...
by ropebih
Fri Nov 25, 2011 1:09 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: IGMP Proxy issue
Replies: 60
Views: 28359

Re: IGMP Proxy issue

Our, OLT and ONUs don't dupport PIM, just work with IGMP proxy.
by ropebih
Fri Nov 25, 2011 1:01 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: IGMP Proxy issue
Replies: 60
Views: 28359

Re: IGMP Proxy issue

Do you have any informations, when it will be solved? We have IPTV project that is paused because of that problem.
by ropebih
Thu Nov 24, 2011 7:22 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: IGMP Proxy issue
Replies: 60
Views: 28359

Re: IGMP Proxy issue

There is a possibility that this bug has been solved in 5.9 version?
by ropebih
Fri Nov 04, 2011 12:57 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: IGMP Proxy issue
Replies: 60
Views: 28359

Re: IGMP Proxy issue

bump
by ropebih
Wed Nov 02, 2011 9:59 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v5.8 released
Replies: 182
Views: 87187

Re: RouterOS v5.8 released

Any chance that IGMP Proxy bug is silently resolved. Or when it ll be done?
http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=14&t=55404
by ropebih
Thu Oct 13, 2011 9:54 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB2011 Availability / Hardware Specification
Replies: 8
Views: 3235

Re: RB2011 Availability / Hardware Specification

I would also like to know that, and does mikrotik planing routerboard with 20 and more ethernet ports?
by ropebih
Tue Oct 04, 2011 12:23 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: IGMP Proxy issue
Replies: 60
Views: 28359

Re: IGMP Proxy issue

Hi Janisk, let's begin from start. We must to use IGMP Proxy, as i said before, PIM is not an option (GEPON limitation) . This is simple configuration whitch doesn't work OK with mikrotik IGMP proxy. http://global.net.ba/razno/streamproblem.jpg In this case on STB1 I play "channe 1", on STB2 play "c...
by ropebih
Mon Oct 03, 2011 2:24 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: IGMP Proxy issue
Replies: 60
Views: 28359

Re: IGMP Proxy issue

Hi,
right now we have deployed over 250 GEPON ONUs which don't support PIM. Our only solution is to use IGMP proxy.
(we dont have this problem with PIM, but we do have othr problem with GEPON and PIM, so the only thing left is IGMP proxy)

Image
by ropebih
Fri Sep 30, 2011 7:21 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: IGMP Proxy issue
Replies: 60
Views: 28359

Re: IGMP Proxy issue

normis, please can you help?
by ropebih
Fri Sep 30, 2011 9:39 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: IGMP Proxy issue
Replies: 60
Views: 28359

Re: IGMP Proxy issue

[admin@MikroTik] /routing igmp-proxy> pri
              quick-leave: yes
           query-interval: 2m10s
  query-response-interval: 10s
by ropebih
Wed Aug 31, 2011 9:17 am
Forum: General
Topic: Hardware with 24 or more ethernet ports
Replies: 2
Views: 525

Re: Hardware with 24 or more ethernet ports

hi, That option does not suit to me. It's about FTTB project and I want to avoid a lot of equipment, Routerboards and switches in each building. I'm avoiding VLANs because the multicast + VLAN on mikrotik works very badly or doesn't work at all. More practical solution to me is 1 x GEPON ONU + 1 x M...
by ropebih
Tue Aug 30, 2011 8:29 pm
Forum: General
Topic: Hardware with 24 or more ethernet ports
Replies: 2
Views: 525

Hardware with 24 or more ethernet ports

Hello everyone,
I would like to know if anybody encountered hardware that has 24 or more ethernet ports and supports the mikrotik. rb800 + rb 616 is too little for me.
by ropebih
Fri Feb 04, 2011 1:21 am
Forum: General
Topic: RB1100 crashing/freeze when disconnecting cable from ether13
Replies: 11
Views: 1372

Re: RB1100 crashing/freeze when disconnecting cable from eth

I have same problem and I didn't find solution yet.
by ropebih
Fri Jan 21, 2011 6:26 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Problem on N links, not polled for too long
Replies: 1
Views: 872

Problem on N links, not polled for too long

Hi all, I have some prolems on few PtP N links on 5 GHz. Links are daily broken for 5-6 times and it happened to me only with N links. Log on the AP side: wireless,info 00:0C:42:65:B0:4C@Link DC > Soliter N: disconnected, extensive data loss wireless,info 00:0C:42:65:B0:4C@Link DC > Soliter N: conne...
by ropebih
Fri Jul 23, 2010 12:43 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 100 Mb Wireless Link
Replies: 6
Views: 1594

Re: 100 Mb Wireless Link

12 km, I have 50/50 Mbps TCP with rb411AH, r52Hn and UBNT dish 60cm on 20 MHz channel.
by ropebih
Sun Jun 13, 2010 12:45 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Rocket Dish Question
Replies: 4
Views: 1668

Re: Rocket Dish Question

40 km link, rb433, r52Hn, 50 cm CDF200, 30 dBi rocket dish. TCP 90 Mbit (ping <10ms), UDP 110Mbit, signal -68.
by ropebih
Mon Apr 27, 2009 6:36 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: rb433ah interference between mpci cards
Replies: 75
Views: 18301

Re: rb433ah interference between mpci cards

here's two screenshot that you can see what's this about.

wlan1 ENABLE
wlan2 ENABLE

Image


wlan1 DISABLE
wlan2 ENABLE

Image
by ropebih
Mon Apr 27, 2009 4:42 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: rb433ah interference between mpci cards
Replies: 75
Views: 18301

Re: rb433ah interference between mpci cards

Ignoring what exactly? What problem do you have, you have not written I can not find right now a themes on the forum. There's 5-6 of them.It's about interferences between the cards as already stated. Here's example: a RB 433 with two mini PCI (CM9), so two links in direction of 2 towns. One card on...
by ropebih
Fri Apr 24, 2009 10:59 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: rb433ah interference between mpci cards
Replies: 75
Views: 18301

Re: rb433ah interference between mpci cards

I have same problems. you can find on this forum several my posts about this issue. I allso notice that more people are having the same problems. I just don't understand why are mikrotik stuff ignoring this problem.
by ropebih
Thu Apr 16, 2009 7:46 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Problem with second R52 on RB433AH
Replies: 8
Views: 1916

Re: Problem with second R52 on RB433AH

I have same problem as you do but no one didn't gave me answer yet. You can stop hoping that you will solve that problem. I'm just waiting wether to be better so that I can go to location to replace RB and try to fix problem that way. I described my issue in this topic: http://forum.mikrotik.com/vi...
by ropebih
Mon Apr 13, 2009 9:14 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Problem with second R52 on RB433AH
Replies: 8
Views: 1916

Re: Problem with second R52 on RB433AH

I have same problem as you do but no one didn't gave me answer yet. You can stop hoping that you will solve that problem. I'm just waiting wether to be better so that I can go to location to replace RB and try to fix problem that way. I described my issue in this topic: http://forum.mikrotik.com/vie...
by ropebih
Fri Apr 03, 2009 11:44 am
Forum: Wireless Networking
Topic: amazing 25KM link
Replies: 19
Views: 2198

Re: amazing 25KM link

Hi,

if you have 72-76 Mbps, it must be UDP, not TCP.

The RB433AH can deliver (in my tests) about 60-63 in TCP max.
72-76 Mbps TCP, FTP transfer!!!
by ropebih
Wed Apr 01, 2009 6:21 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: amazing 25KM link
Replies: 19
Views: 2198

Re: amazing 25KM link

Throughput ~60Mbps tcp in send or receive can I get higher ? the test is made with traffic on the box, Best regards Remus I think that something's wrong, your results are very bad. I have link on 52KM and on each side is one RB433AH, one XR5 and hyperlink parabolic 90cm, 32,5 dB. Signal is -54 on b...
by ropebih
Tue Mar 17, 2009 11:42 am
Forum: Wireless Networking
Topic: unstable ping with nstream
Replies: 27
Views: 6954

Re: unstable ping with nstream

5280
5520
5825
by ropebih
Tue Mar 17, 2009 2:12 am
Forum: Wireless Networking
Topic: unstable ping with nstream
Replies: 27
Views: 6954

Re: unstable ping with nstream

about 1 mbit, this is backhaul to RB with two wlan wich are having problems with ping.

Image
by ropebih
Mon Mar 16, 2009 5:56 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: unstable ping with nstream
Replies: 27
Views: 6954

Re: unstable ping with nstream

I agree with jwcn, those ping times with NStream are normal. As I said before in the thread, however, you need to test ping times with a load on the link not just idle. Without NStream, your pretty, non-nstream ping times will go to hell when you load the link. With NStream, a loaded link will be m...
by ropebih
Sat Mar 14, 2009 2:28 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: unstable ping with nstream
Replies: 27
Views: 6954

Re: unstable ping with nstream

Hi all, I figured out when the ping problem starts but I still can't find out what's causing that problem and how can I solve that. I have routerboard 443 and 2x cm9 cards are in that RB (2 links for 2 different towns). Here's the thing: I'm pinging both links, wlan1 and wlan2, and ping is unstabile...
by ropebih
Sun Feb 22, 2009 3:25 am
Forum: General
Topic: RouterBoard 44GV ports randomly stop working
Replies: 17
Views: 4479

Re: RouterBoard 44GV ports randomly stop working

My 44GV card is ended in trash. They gave me so much headdick and I don't recommande this card to anyone.
by ropebih
Thu Feb 19, 2009 6:48 pm
Forum: General
Topic: RouterBoard 44GV ports randomly stop working
Replies: 17
Views: 4479

Re: RouterBoard 44GV ports randomly stop working

I have same problem. Is there a solution for this?
by ropebih
Sat Feb 07, 2009 1:10 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Nstreme test package
Replies: 119
Views: 33273

Re: Nstreme test package

I still have a problem with clock issue. ROS 3.20 x86 celeron 1,7 GHz.
by ropebih
Fri Jan 30, 2009 4:17 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: unstable ping with nstream
Replies: 27
Views: 6954

Re: unstable ping with nstream

Now is going 5-6 mbita via that link, but ping is still unstabile 10.10.60.6 64 byte ping: ttl=64 time=2 ms 10.10.60.6 64 byte ping: ttl=64 time<1 ms 10.10.60.6 64 byte ping: ttl=64 time=20 ms 10.10.60.6 64 byte ping: ttl=64 time<1 ms 10.10.60.6 64 byte ping: ttl=64 time=2 ms 10.10.60.6 64 byte ping...
by ropebih
Sun Jan 25, 2009 12:32 am
Forum: General
Topic: very strange network problem
Replies: 9
Views: 1133

Re: very strange network problem

LOCAL 0 ADC 10.10.0.0/16 10.10.0.2 SUBNET 1 - 1 ADC 88.88.88.128/28 88.88.88.129 SUBNET 2 - 2 ADC 88.88.88.192/26 88.88.88.193 PPPoE - 3 ADC 88.88.88.145/32 81.81.81.210 PPPoE - 4 ADC 88.88.88.147/32 81.81.81.210 PPPoE - 5 ADC 88.88.88.144/32 81.81.81.210 ISP - 6 ADC 81.81.81.208/30 81.81.81.210 GTW...
by ropebih
Sat Jan 24, 2009 11:38 pm
Forum: General
Topic: very strange network problem
Replies: 9
Views: 1133

Re: very strange network problem

I tried to access via domain and IP, results is same. I have static entry. # NAME ADDRESS TTL 0 domain.ext 88.88.88.197 1d 1 www.domain.ext 88.88.88.197 1d I also noticed, when I'm pinging another server that is on the same interface, only in the second subnet, I get redirest host. ping from 88.88.8...
by ropebih
Sat Jan 24, 2009 5:52 pm
Forum: General
Topic: very strange network problem
Replies: 9
Views: 1133

Re: very strange network problem

Yes i have DNS server on 88.88.88.128/28 (88.88.88.135). on router: primary-dns: 88.88.88.135 secondary-dns: 0.0.0.0 allow-remote-requests: yes cache-size: 2048KiB cache-max-ttl: 1w cache-used: 2045KiB i think that is not problem with DNS, becouse i have access to ftp, ssh via domain.ext, only http ...
by ropebih
Sat Jan 24, 2009 1:29 pm
Forum: General
Topic: very strange network problem
Replies: 9
Views: 1133

Re: very strange network problem

no, but similary public ip.
by ropebih
Fri Jan 23, 2009 4:21 pm
Forum: General
Topic: very strange network problem
Replies: 9
Views: 1133

very strange network problem

Hi, I have very strange problem. I have local web server in my network and problem is that I cannot access to web pages on that server when internet link is down. Precisely it's loading web page but very slow, it takes about 5-10 minutes. Ping and tracerout to server are ok, ftp download is ok. When...
by ropebih
Sun Jan 11, 2009 2:41 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Nstreme test package
Replies: 119
Views: 33273

Re: Nstreme test package

Wireless test package 3.18 have same clock problems as previous versions!!!
by ropebih
Fri Nov 21, 2008 5:39 am
Forum: General
Topic: Dual xeon or P4 for PPPoE concetrator?
Replies: 7
Views: 1378

Re: Dual xeon or P4 for PPPoE concetrator?

hi, i don't need cheaper machine, I need beter!
now it is 500 PPPoE connections but in a few months it will be 1000 or 2000..., so I need hardware for it. Thanks
by ropebih
Thu Nov 20, 2008 8:09 pm
Forum: General
Topic: Dual xeon or P4 for PPPoE concetrator?
Replies: 7
Views: 1378

Dual xeon or P4 for PPPoE concetrator?

Hi all, I have a question. I have athlon3200+ (2,2GHz) which is CORE router on which is PPPoE concetrator and right now there's constantly around 500 active PPPoE connections(25 Mbit). Processor goes up to 80-90% and I think it's time for me to buy new machine for that. I hesitate between p4 3,2 GHz...
by ropebih
Wed Nov 19, 2008 7:16 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Tx/Rx Rate
Replies: 1
Views: 689

Re: Tx/Rx Rate

Turbo mod!
by ropebih
Tue Nov 11, 2008 2:48 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Nstreme test package
Replies: 119
Views: 33273

Re: Nstreme test package

Done, I sent both supout files. I allso noticed that on wireless-test package clock is very fast. He's showing 10-15 secs in 1 "real" second
by ropebih
Sat Nov 08, 2008 10:37 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Nstreme test package
Replies: 119
Views: 33273

Re: Nstreme test package

on x86 with wireless-test: 10.10.60.9 64 byte ping: ttl=64 time=30 ms 10.10.60.9 64 byte ping: ttl=64 time=30 ms 10.10.60.9 64 byte ping: ttl=64 time=30 ms 10.10.60.9 64 byte ping: ttl=64 time=30 ms 10.10.60.9 64 byte ping: ttl=64 time=30 ms 10.10.60.9 64 byte ping: ttl=64 time=40 ms 10.10.60.9 64 b...
by ropebih
Thu Nov 06, 2008 6:45 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Nstreme test package
Replies: 119
Views: 33273

Re: Nstreme test package

Hi every1, I have installed wireless-test package on my 3 Point to Point links and with that I solved problem with unstable ping (1 - 30ms). Ping is now max 3ms and I'm thrill but now I have new problem. Link is broken every 1 or 2 hours. 03:47:11 wireless,info 00:0B:6B:86:xx:xx@GLOBAL STOZER 2 - Bu...
by ropebih
Wed Aug 06, 2008 8:06 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: unstable ping with nstream
Replies: 27
Views: 6954

Re: unstable ping with nstream

Question has already been asked an answered.
anwer is not real. There is somany links with nstream and version 2.9 and ping is very stable (1-5 ms on 20 mbita troughpt). But, this is my firt link with version 3 and nstream and ping is very unstable on empty link.
by ropebih
Sun Aug 03, 2008 9:56 am
Forum: Wireless Networking
Topic: unstable ping with nstream
Replies: 27
Views: 6954

unstable ping with nstream

does someone know why is ping unstable with Nstream? I have ptp link, on both side is PC with installed mikrotik. MT1 is version 3.9 AP bridge and MT2 is version 3.11 station WDS. with activated Nstream troughout empty link ping is unstable, it goes over 20 ms. But, without nstream ping is stable, <...
by ropebih
Sun May 11, 2008 11:53 am
Forum: Scripting
Topic: Disconnecting the users with bad signal [2.9.X - 3.0.X]
Replies: 9
Views: 4395

Re: Disconnecting the users with bad signal [2.9.X]

To many of my clients, who have AP in client mode (D-Link for example),mikrotik shows signal strength -95 even if the signal is about -50, -60. What coud I do? Is it possible to do an upgrade of script without disconnecting of those clients?
by ropebih
Mon Apr 07, 2008 10:53 pm
Forum: General
Topic: RADIUS - how to not account local traffic
Replies: 9
Views: 1950

Re: RADIUS - how to not account local traffic

Is it possible that mikrotik create option like "exclude from accounting"? In that option you could add IP address which will be excluded from accounting.
by ropebih
Sat Feb 09, 2008 12:38 am
Forum: General
Topic: PPPoE Flooding
Replies: 9
Views: 2945

Re: PPPoE Flooding

You can run PPPOE server on bridge interface. This will allow you to use bridge filters where you can successfully drop or limit pppoe discovery packets.
Can you explain me how could I imitate number of PPPoE connections in bridge filter?

Thanks
by ropebih
Sat Jan 12, 2008 4:33 pm
Forum: General
Topic: PPPoE Flooding
Replies: 9
Views: 2945

Re: PPPoE Flooding

up...

any solutions for this problem?
by ropebih
Thu Jan 10, 2008 1:48 am
Forum: General
Topic: problem with superchannel
Replies: 2
Views: 1387

problem with superchannel

i have a rb with 3.0rc13 and superchannel license. He works in client mode. On AP is version 2.9.50 and he works on 5400 MHz. Does anyone know why I cant connect rc13 on 2.9.50 with that frequency?
by ropebih
Fri Dec 21, 2007 12:10 pm
Forum: General
Topic: RB333 reboots very often
Replies: 17
Views: 3392

Re: RB333 reboots very often

There are only 2 possible reasons for that:

1) insufficient power - are you using XRs or all 3 SRs?? Then you should find more powerfull power adapter, or go for RB600

2) Software crash - in this case guys from MT will be able to see it in the (auto)supout.rif file
Just two CM9.
by ropebih
Fri Dec 21, 2007 1:27 am
Forum: General
Topic: RB333 reboots very often
Replies: 17
Views: 3392

Re: RB333 reboots very often

any solution for this problem. My RB333 is reboting every 10 minutes!!!
by ropebih
Thu Dec 20, 2007 6:22 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: ROS 3.X on RB333, rebooting it self
Replies: 10
Views: 1795

Re: ROS 3.X on RB333, rebooting it self

I have same problem, RB333 is rebooting it self. any solution for this?
by ropebih
Fri Dec 14, 2007 1:52 am
Forum: Wireless Networking
Topic: redundant links
Replies: 1
Views: 774

redundant links

hi all, I have situation and it's shown on picture. It's about full transparent bridge network. Every RB have 2 wireless interfaces in bridge. One is station WDS and other one is AP bridge. I would like to make that if MT 2 or MT 3 stop working, MT 4 MT 5 are still have internet connection. There's ...
by ropebih
Wed Nov 28, 2007 12:42 pm
Forum: General
Topic: problem with upgrade to rc11
Replies: 3
Views: 1221

Re: problem with upgrade to rc11

I got downloaded that file 3 times.

http://www.mikrotik.com/download/all_pa ... .0rc11.zip

i go to mikrotik.com>download>rb100>Separate RouterOS packages
by ropebih
Wed Nov 28, 2007 12:32 pm
Forum: General
Topic: problem with upgrade to rc11
Replies: 3
Views: 1221

problem with upgrade to rc11

Hi, does some one know what's the problem? I can't upgrade rc10 to rc11? After I try to upgrade log is showing: 00:00:23 system,error can not install security-3.0rc11: it is not made for mipsel, but for i386 00:00:23 system,error can not install stpbridge-legacy-3.0rc11: it is not made for mipsel, b...
by ropebih
Wed Nov 14, 2007 7:04 pm
Forum: General
Topic: exclude accounting for some ip's
Replies: 5
Views: 893

Re: exclude accounting for some ip's

the solution is using the billing, which can process netflow I don't understand. I want that my radius server do not work traffic accounting to some IP's, my ftp server, my game servers, etc. I want that traffic to those services is not included in accounted traffic for my users. Something like, le...
by ropebih
Tue Nov 13, 2007 7:49 pm
Forum: General
Topic: exclude accounting for some ip's
Replies: 5
Views: 893

Re: exclude accounting for some ip's

any solution for this?
by ropebih
Mon Nov 12, 2007 11:45 pm
Forum: General
Topic: exclude accounting for some ip's
Replies: 5
Views: 893

exclude accounting for some ip's

Does anyone know is it possible to set mikrotik do not work accounting for some specific IP's ? Closely, I have mikrotik which is PPPoE concentrator and also free radius which is main for accounting and authentication. I have few IP's for which I do not want to do accounting (ftp, game servers, etc....
by ropebih
Thu Oct 18, 2007 3:06 pm
Forum: General
Topic: PPPoE Flooding
Replies: 9
Views: 2945

Re: PPPoE Flooding

Can someone from mikrotik explain this. Is it something that can be done for prevention? Only reboot helps after this and that's not good.

Image
by ropebih
Wed Oct 17, 2007 6:00 pm
Forum: General
Topic: PPPoE and CPU load, since 2.9.3x, up to 2.9.44
Replies: 20
Views: 3291

Re: PPPoE and CPU load, since 2.9.3x, up to 2.9.44

I have some problem.
by ropebih
Wed Oct 17, 2007 5:40 pm
Forum: General
Topic: PPPoE Flooding
Replies: 9
Views: 2945

Re: PPPoE Flooding

I have some problem...
by ropebih
Mon Jul 30, 2007 11:52 am
Forum: General
Topic: ping over PPPoE
Replies: 0
Views: 379

ping over PPPoE

Hi, I have pppoe and hotspot server on 10.10.0.1. I'm connected with UTP cable. When I'm connected via PPPoE and when I start to ping 10.10.0.1 ping is 9 ms, but when I'm connected via HotSpotom ping is <1ms permanently. Does anyone know what makes ping larger via PPPoE?
by ropebih
Thu Jul 26, 2007 6:53 pm
Forum: General
Topic: problem with packet storm
Replies: 2
Views: 627

Re: problem with packet storm

in my case, I have full bridge network, most of units is mikrotik (about 40) and there is 2-3 D-LINK dwl-g700 and it happends that from those d-links packet storm is starting. I have blocked trafic to and from those d-links by UDP protocol, and for now everything looks normal.
by ropebih
Thu Jul 26, 2007 2:00 am
Forum: General
Topic: problem with packet storm
Replies: 2
Views: 627

problem with packet storm

I have a bridging network 10.10.0.0/16.
last 48h i have problem with packet storm wich is blocking my complete network on 60 sec, and that is happening every 10-15 minutes.
does anyone know what is the problem.

Image
by ropebih
Tue Jun 19, 2007 8:03 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Problem with bandwidth over 3-4 hops
Replies: 22
Views: 2529

Re: Problem with bandwidth over 3-4 hops

Hi, there is possibility that cards are interefering.
I've seen it on PC's with tplink cards.
Do you make lab tests or it is outdoor ? If it's indoor, try to lower tx power.
this is outdoor, about 3-9 km between every unit.
by ropebih
Tue Jun 19, 2007 7:06 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Problem with bandwidth over 3-4 hops
Replies: 22
Views: 2529

Re: Problem with bandwidth over 3-4 hops

You can put two wireless interfaces on each node, and use one of them exclusively to interconnect the nodes (with WDS). mt1 [ap bridge 5425MHz] <----3km----> mt2 [station wds-wlan1]bridge[ap bridge5825MHz-wlan2] <----4km----> mt3 [station wds-wlan1]bridge[ap bridge5400MHz-wlan2]<----9km----> mt4 [s...
by ropebih
Tue Jun 19, 2007 1:54 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Problem with bandwidth over 3-4 hops
Replies: 22
Views: 2529

Re: Problem with bandwidth over 3-4 hops

mt3 have 2 wlan interfaces, one of them is in "station wds" and he is connecting on MT2(ap bridge interface on MT2) and the other one is in "ap bridge" mode. mt4 have one wireless interface in station wds mode and that one is connecting on mt3 (ap bridge interface)
by ropebih
Tue Jun 19, 2007 12:51 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Problem with bandwidth over 3-4 hops
Replies: 22
Views: 2529

Re: Problem with bandwidth over 3-4 hops

Mt2 and MT3 - does they use non-interfering channels?
mt1 = 5425 MHz
mt2 = 5825 MHz
mt3 = 5400 MHz
mt4 = 5745 MHz
by ropebih
Tue Jun 19, 2007 11:39 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Problem with bandwidth over 3-4 hops
Replies: 22
Views: 2529

Re: Problem with bandwidth over 3-4 hops

How many wireless interfaces do you have on each node?

This looks typical of single-interface nodes with WDS
MT1 and MT4 have 1 wlan

MT2 and MT 3 have 2 wlan
by ropebih
Tue Jun 19, 2007 11:05 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Problem with bandwidth over 3-4 hops
Replies: 22
Views: 2529

Problem with bandwidth over 3-4 hops

Can you tell me why is bandwith double size smaller after every hop. It's about RB532, every unit have 2 interfaces, one in station wds and other in ap bridge, and on every mikrotik all interfaces are in bridge mode.

Image