Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 30 matches

by etocalini
Wed Nov 30, 2011 4:15 pm
Forum: General
Topic: Unable to upgrade to 5.9 a kvm guest
Replies: 0
Views: 485

Unable to upgrade to 5.9 a kvm guest

This is what I get after trying to upgrade a kvm guest to latest version: MikroTik 5.7 HS200-kvm8 Login: admin assword: MMM MMM KKK TTTTTTTTTTT KKK MMMM MMMM KKK TTTTTTTTTTT KKK MMM MMMM MMM III KKK KKK RRRRRR OOOOOO TTT III KKK KKK MMM MM MMM III KKKKK RRR RRR OOO OOO TTT III KKKKK MMM MMM III KKK ...
by etocalini
Tue Aug 16, 2011 8:52 pm
Forum: General
Topic: Ros V5 beta new intel drivers
Replies: 109
Views: 36980

Re: Ros V5 beta new intel drivers

Any news with support for the ethernet controller on Intel S1200BTL Motherboard? 12 device="00:19.0" name="unknown device (rev: 5)" vendor="Intel Corporation" category="Ethernet controller" vendor-id="0x8086" device-id="0x1502" irq=10 memory=0xC0A00000-0xC0A1FFFF,0xC0A60000-0xC0A60FFF io=0x3020-0x30...
by etocalini
Wed Aug 19, 2009 5:17 pm
Forum: General
Topic: Hotspot via EoIP
Replies: 14
Views: 1846

Re: Hotspot via EoIP

Or you can look for the mac address of the client in /bridge hosts.
There you have a table with all the mac adresses with the EoIP tunnel from where it is coming.

Esteban
by etocalini
Wed Aug 19, 2009 5:13 pm
Forum: General
Topic: Log User commands
Replies: 0
Views: 316

Log User commands

Is there any way to log the exact user command, every time a user command is executed via terminal or winbox?
by etocalini
Tue Jun 16, 2009 8:12 pm
Forum: General
Topic: Intel Atom vs RB1000
Replies: 12
Views: 5895

Re: Intel Atom vs RB1000

fatonk: There are several other uses for a routeros server where you don't need a level 6 licence. like a firewall with complex layer 7 analysis with mangle rules and several queues, or a proxy server, or a bgp router, or whatever. In these cases you only need processor power and two gigabit interfa...
by etocalini
Tue Jun 16, 2009 5:22 pm
Forum: General
Topic: Intel Atom vs RB1000
Replies: 12
Views: 5895

Re: Intel Atom vs RB1000

Janisk: The subject of your quote is exactly the information that I'm looking for. I know that RB1000 is a very reliable product with a "network optimized cpu" but I also know that running RouterOS in intel hardware is also very reliable though its' processor is a general purpose cpu. I supose that ...
by etocalini
Mon Jun 15, 2009 7:44 pm
Forum: General
Topic: Intel Atom vs RB1000
Replies: 12
Views: 5895

Intel Atom vs RB1000

Has anyone made any comparison between a RB1000 and a Intel Atom powered board? Intel® Desktop Board D945GSEJT (Atom 270 - single Core) 12v powered Intel® Desktop Board D945GCLF2/D945GCLF2D (Atom 330 - Dual Core) Or a complete Supermicro Atom server like this one: 1U Supermicro X7SLA-H Intel Atom 1....
by etocalini
Fri Jan 23, 2009 7:47 pm
Forum: General
Topic: ROS not working on IBM server from 3.5 - any news on 3.18?
Replies: 8
Views: 1469

Re: ROS not working on IBM server from 3.5 - any news on 3.18?

Inox: We do all know that ROS do not run on SCSI disks, but as you can read above the servers we use runs with SATA disks directly attached to server motherboard (not RAID cards). What kind of CF adaptor do you use? Because the x3200 do not have ide interfaces where you can use an ide/cf adaptor. Re...
by etocalini
Mon Jan 19, 2009 7:35 pm
Forum: General
Topic: ROS not working on IBM server from 3.5 - any news on 3.18?
Replies: 8
Views: 1469

Re: ROS not working on IBM server from 3.5 - any news on 3.18?

Normis: From an older post. http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=27111&start=0&hilit=ibm+server ------------------------------------- Intel Xeon Dual Core E3110 (3.0GHz/1333MHz FSB, 6MB DC) Chipset Intel 3210 1GB of RAM Unbuffered PC2-5300 (667MHz) DDR II ECC (non-Chipkill) 250 GB SATA Disk...
by etocalini
Thu Jan 15, 2009 6:23 pm
Forum: General
Topic: ROS not working on IBM server from 3.5 - any news on 3.18?
Replies: 8
Views: 1469

ROS not working on IBM server from 3.5 - any news on 3.18?

Ros is not working on IBM Xeon server from version 3.5 onwards. Due to an incompatibility in the kernel version that ROS adopted in version 3.5 with these servers. From the changelog of version 3.18 it says: *) updated drivers & kernel - fixed fast clock issue on x86; Anybody test if the problems ar...
by etocalini
Wed Nov 12, 2008 1:16 pm
Forum: General
Topic: Installation in a IBM x3200 ME Server fails
Replies: 3
Views: 1340

Re: Installation in a IBM x3200 ME Server fails

Bugtoo: I' still going arround with this problem. I don't know if i'm understanding what you made to get you ibm server work. I've placed a second SATA hard drive and also a SATA DVD both of them appear as boot options. But doing these nothing changes, server fails to boot. Have you done any other t...
by etocalini
Thu Oct 09, 2008 5:36 pm
Forum: General
Topic: Installation in a IBM x3200 ME Server fails
Replies: 3
Views: 1340

Re: Installation in a IBM x3200 ME Server fails

It has to be related with a change in later ROS version. ROS 3.1 installs without problems. but I'm afraid of buying a level 6 license for this router and then be freezed to ROS 3.1
by etocalini
Wed Oct 08, 2008 9:44 pm
Forum: General
Topic: Installation in a IBM x3200 ME Server fails
Replies: 3
Views: 1340

Installation in a IBM x3200 ME Server fails

I'm trying to install RouterOS 3.14 (also tryed with some previous versions) in a new IBM server model X3200ME. Intel Xeon Dual Core E3110 (3.0GHz/1333MHz FSB, 6MB DC) Chipset Intel 3210 1GB of RAM Unbuffered PC2-5300 (667MHz) DDR II ECC (non-Chipkill) 250 GB SATA Disk (disk directly attached to ser...
by etocalini
Fri May 23, 2008 12:31 am
Forum: General
Topic: USA MUM, Any news?
Replies: 1
Views: 556

USA MUM, Any news?

For the ones that have been at the MUM. Could you share some of the news? There are only two presentations at the wiki, not even the ones that were presented by Mikrotik staff have been posted.

Thanks in advance. :D
Esteban
by etocalini
Thu Dec 13, 2007 5:23 pm
Forum: General
Topic: Bug in RC13
Replies: 1
Views: 998

Bug in RC13

After upgrading to RC13 in x86 and using the latest version of winbox, I am not able to move firewall filter rules.
How can this be done via termina?
by etocalini
Fri Aug 03, 2007 2:39 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 2.9.45 and country channel definitions
Replies: 6
Views: 945

Re: 2.9.45 and country channel definitions

Same for me. After upgrading to 2.9.45 the wireless card was disabled. I was using this configuration: 0 R name="wlan1" mtu=1500 mac-address=00:15:6D:xxxxxxx arp=enabled disable-running-check=no interface-type=Atheros AR5413 radio-name="00156Dxxxxxx" mode=ap-bridge ssid="xxxxx" area="" frequency-mod...
by etocalini
Mon Sep 11, 2006 4:53 pm
Forum: General
Topic: Nat - Masquarade
Replies: 1
Views: 1043

Nat - Masquarade

My ISP gives me several public ip adresses. I have several subnets in my lan. What i want to do is to masquarade each subnet with a diferent public ip address. so i can have for example: subnet 192.168.0.0/24 masquarade behind xx.xx.xx.xx subnet 192.168.1.0/24 masquarade behind xx.xx.xx.xy subnet 19...
by etocalini
Tue Feb 14, 2006 4:18 pm
Forum: General
Topic: Winbox Crashing in 2.9.12
Replies: 4
Views: 897

normis: after updating Wine to the latest version, Winbox is still crashing everytime. :cry:
Any other hint :?:
by etocalini
Mon Feb 13, 2006 2:40 pm
Forum: General
Topic: Winbox Crashing in 2.9.12
Replies: 4
Views: 897

Winbox Crashing in 2.9.12

I'm using winbox in my linux box with wine. After upgrading to 2.9.12, it is crashing everytime i try to select the interfase tab. It is hapening both with the x86 an RB versions. No problem with 2.9.11. :(
by etocalini
Tue Dec 06, 2005 3:08 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: lost connection to , got deauth: class 2 frame recieved (6)
Replies: 6
Views: 5202

I have changed frequency yesterday, but the problem still there.
I don't think this has to do with frequency, because when i scan from both sides there is anything else to hear.
Any other hint?
Thanks
Esteban
by etocalini
Mon Dec 05, 2005 6:03 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: lost connection to , got deauth: class 2 frame recieved (6)
Replies: 6
Views: 5202

lost connection to , got deauth: class 2 frame recieved (6)

Every 1 to 3 hours i loose my connection between two mikrotiks 2.9.8 with atheros cards (5213) in 5.8ghz. This never happened inthe past where i was running 2.8. This is a very short link 400 meters with clear line of site. The link is configured ptp in bridge and station modes with nstreme. After t...
by etocalini
Fri Sep 09, 2005 2:54 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: GPIO
Replies: 0
Views: 1449

GPIO

Is it possible to configure the gpio in the rb532 (JP1) using mikrotik os? If that is possible how this can be configured?
by etocalini
Wed Aug 24, 2005 1:51 am
Forum: General
Topic: OSPF Problem
Replies: 2
Views: 745

Problem solved. The fact was that the MTU for the to ethernet interfases was different (one 1500 the other 1488). Changing the MTU solve my problem.
by etocalini
Tue Aug 23, 2005 1:48 am
Forum: General
Topic: OSPF Problem
Replies: 2
Views: 745

OSPF Problem

Two of my routers remain in ExStart state and never pass to full state in the ethernet interfase that link them. all the other interfases work ok.
Anyone has experience this problem, or know how to solve this?
by etocalini
Sun Aug 21, 2005 9:46 pm
Forum: General
Topic: OSPF remain in INIT state
Replies: 0
Views: 1093

OSPF remain in INIT state

For some reason sometimes a couple of my routers fails with the OSPF service in one interface ( the other works ok). They remain in INIT state. The problem is always solved by rebooting the two routers. This problem is being recurrent and is happening one or twice a week. All these routers are runni...
by etocalini
Thu Aug 11, 2005 3:18 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: New wireless test package for V2.9
Replies: 20
Views: 5633

Thanks uldis, the one that i want to use is the new one :lol:
by etocalini
Thu Aug 11, 2005 3:07 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: New wireless test package for V2.9
Replies: 20
Views: 5633

Wireless-test in rc9?

What has happened with this package in the latest 2.9rc9 release :?:
by etocalini
Thu Aug 11, 2005 2:39 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude inLinux?
Replies: 18
Views: 7633

Dude inLinux?

Is it possible to run Dude in linux (with WINE) as we do with Winbox :?:
by etocalini
Fri May 06, 2005 3:50 pm
Forum: General
Topic: Winbox not working
Replies: 6
Views: 3488

Thanks, for your reply. that was my problem I have some routers in 2.8 and only one for testing in 2.9 and i have mix my winbox programs. :D
by etocalini
Wed May 04, 2005 3:31 pm
Forum: General
Topic: Winbox not working
Replies: 6
Views: 3488

Winbox not working

After upgrading from 2.8.27 to 2.9rc1. I recieve the following message when trying to connect via winbox "Could not connect to xx.xx.xx.xx (port 8291)" my router answer to pings requests, telnet connections and serial console. But i cannot connect through winbox nor webbox. Any idea? :?: