Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 48 matches

by mxena
Tue Dec 12, 2017 3:52 pm
Forum: General
Topic: LTE modem for band 42 (3.5GHz)
Replies: 4
Views: 1510

Re: LTE modem for band 42 (3.5GHz)

Nothing!
by mxena
Tue Dec 12, 2017 3:48 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1036 Power Supply
Replies: 61
Views: 10916

Re: CCR1036 Power Supply

Has anyone the same problem with CCR1036-12G-4S? Or is just a CCR1036-8G-2S+ problem? Does they have the same PSU?
by mxena
Thu Feb 19, 2015 11:21 am
Forum: General
Topic: LTE modem for band 42 (3.5GHz)
Replies: 4
Views: 1510

LTE modem for band 42 (3.5GHz)

Hello,

Recently We have developed a LTE network using the band 42 at 3,5GHz. We are using Huawei CPE but, in my opinion, it is a very simple CPE. Anyone knows about a minipci LTE modem or USB modem that could work with a Routerboard?

Thanks,

Miquel.
by mxena
Wed Jan 14, 2015 11:49 am
Forum: General
Topic: Point-to-Multipoint + NV2 + WDS freezes
Replies: 0
Views: 528

Point-to-Multipoint + NV2 + WDS freezes

Hello, Recently I upgraded a base station from RB411AH + XR5 + 802.11a + nstreme to a SXTG-5HPnD-SAr2 + 802.11n + NV2. I have done this before with amazing results. All clients are RB711-5Hn so, with just one chain the results are as expected, more speed and more customers per sector. All new client...
by mxena
Thu Dec 04, 2014 2:00 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: SFP DDM problem?
Replies: 3
Views: 1180

Re: SFP DDM problem?

Hello,

The same than docmarius here. Can You provide additional information about firmware, manufacturing date and serial?

In my case:

v6.15 on CCR1036-12G-4S
Module S-31DLC20D
Vendor serial: SG31235200198
Manufacturing date: 13-12-31

Thanks.
by mxena
Tue Aug 05, 2014 6:02 pm
Forum: General
Topic: Hotspot just works with mobile devices
Replies: 2
Views: 570

Re: Hotspot just works with mobile devices

I have found the problem. Windows is not able to manage non-regular DNS names like "mysite", needs something like "www.mysite.com". I just change the DNS hotspot name and now I am able to connect with windows. Android and iOS can manage non-regular DNS names with no problem.
by mxena
Wed Jul 30, 2014 1:34 pm
Forum: General
Topic: Hotspot just works with mobile devices
Replies: 2
Views: 570

Hotspot just works with mobile devices

Hello, I have recently installed a hotspot connected to a radius. When I checked the log I noticed that only iOS and Android devices were able to connecto to hotspot. I tried it with a Laptop with Windows 7 and no success. Login page does'nt appear with any browser (iexplorer, firefox and chrome). I...
by mxena
Wed Jul 30, 2014 1:28 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik with Gmail Stopped working
Replies: 21
Views: 4850

Re: Mikrotik with Gmail Stopped working

Hi,

The same here. Everything works again, with 5.x and with 4.x. Gmail has changed something again.

Best,

Miquel.
by mxena
Wed Jul 30, 2014 1:14 pm
Forum: General
Topic: RB2011 Windows 8 cannot login hotspot
Replies: 4
Views: 1186

Re: RB2011 Windows 8 cannot login hotspot

Hi Denniskkg,

Did You solve your problem?

Best,

Miquel.
by mxena
Tue Jul 29, 2014 8:35 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik with Gmail Stopped working
Replies: 21
Views: 4850

Re: Mikrotik with Gmail Stopped working

Hi, "Allowing less secure apps" on gmail don't assure that the mail will be sent. Sometimes it is sent and sometimes not, I don't know why. Are the people here COMPLETELY SURE that upgrading to 6 solves the problem and that this is the only solution? Anybody has had 100% success sending mails still ...
by mxena
Thu Nov 15, 2012 2:41 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB1100AHx2 kernel failure
Replies: 15
Views: 4448

Re: RB1100AHx2 kernel failure

Disabling use-ip-firewall on bridge has solved my reboot problems.

Now the problem is that the 1100AHx2 is dead after 8 hours running, no lights no noise no connection.
by mxena
Fri Nov 09, 2012 6:15 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB1100AHx2 kernel failure
Replies: 15
Views: 4448

Re: RB1100AHx2 kernel failure

Hello,

Mikrotik suggest me to disconnect "use-ip-firewall" in the bridge settings. I will check next week. Could anyone also check if it solves the kernel failure problem?

I will post the result.

Best regards,

Miquel.
by mxena
Tue Nov 06, 2012 8:19 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB1100AHx2 kernel failure
Replies: 15
Views: 4448

Re: RB1100AHx2 kernel failure

Hello, The same problem here with 3 different 1100AHx2. The 1100AHx2 is running as QoS router. Every x minutes the "routerboard reboots due kernel failure". Tried with 5.14, 5.20, 5.21 and 6rc2. I have tried to disable mangle, queues, etc. No problem with the same configuration running in 1000 and 1...
by mxena
Fri May 18, 2012 7:55 pm
Forum: Scripting
Topic: Problem reading ethernet parameters via script
Replies: 5
Views: 2490

Re: Problem reading ethernet parameters via script

Great! Detects the error and tryes to resolve it. Really nice.
by mxena
Tue Apr 03, 2012 5:55 pm
Forum: Scripting
Topic: Problem reading ethernet parameters via script
Replies: 5
Views: 2490

Re: Problem reading ethernet parameters via script

Here You have the full script. For every ethernet set to auto-negotiation and running, the script checks the rate and full-duplex. If something is wrong send and e-mail. I have checked it in all situations: autoneg in 100Mbps and rate at 10Mbps, 1Gbps to 100Mbps and no full-duplex. And seems that it...
by mxena
Tue Apr 03, 2012 5:36 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Troubleshooting a wireless link
Replies: 8
Views: 1231

Re: Troubleshooting a wireless link

Hello, It's nothing to do with the power supply. The variations during the day are normal, hotter is the temperature bigger is the voltage. I have sun power in some places and the variation is bigger than 1,5V with no variation in the wireless link. The fadding is function of frequency, humidity and...
by mxena
Fri Mar 23, 2012 6:03 pm
Forum: Scripting
Topic: Problem reading ethernet parameters via script
Replies: 5
Views: 2490

Problem reading ethernet parameters via script

Dear all, My goal is to create a script that checks if an ethernet is in full-duplex or linked at less rate and send an e-mail with the warning. I will post it when finished. My first try was for reading running values from the ethernet: :foreach i in=[/interface ethernet find running] do={ /interfa...
by mxena
Fri Mar 23, 2012 5:37 pm
Forum: General
Topic: Problem with ethernet speed
Replies: 8
Views: 1059

Re: Problem with ethernet speed

In the last MUM in Warsaw We could appreciate an already done fiber solution for Mikrotik. Very nice. http://www.nimwave.com/index.php/prodot ... ?task=view
by mxena
Tue Jan 31, 2012 5:47 pm
Forum: The Dude
Topic: Function to convert string to a number
Replies: 0
Views: 894

Function to convert string to a number

Hello,

I need a function to convert a string to a number. Something similar to atof() in C.

The problem is that I read an oid from a licensed link and the return a string, f.e. "-42". There is no way to directly graph this, always returns 0 as data source.

Any idea?

Thanks,

Miquel.
by mxena
Sun Mar 06, 2011 11:11 am
Forum: General
Topic: MUM HOTEL & VARIOUS CONSIDERATIONS
Replies: 5
Views: 885

Re: MUM HOTEL & VARIOUS CONSIDERATIONS

I think that Ibersystems is too positive, it is even worse.
The prices are more expensive than in Barcelona, the hotel communications are horrible, in the center is full of people trying to rip-off, taxi drivers are thiefs. The only sure thing is that I won't be back to Budapest.
by mxena
Wed Sep 15, 2010 7:20 pm
Forum: General
Topic: Using RouterOS as a "full" DNS server
Replies: 4
Views: 1222

Using RouterOS as a "full" DNS server

Anybody knows if it is possible to use a RouterOS as a "full" DNS server? Is there any way to add "PTR", "NS" or "SOA" registers instead of just "A" registers staticlly?

If not, anyone knows a good embedded or liveCD with Linux/BIND?

Thanks,

Miquel.
by mxena
Fri Jul 23, 2010 11:58 am
Forum: General
Topic: NOT TO DO. Weird instalations?
Replies: 386
Views: 239469

Whats happens when a custoner needs to make a "joint"?

Suddenly Internet doesn't work and the fun thing is that "nobody has touch anything". The Mikrotik CPE was running and was wirelessly connected. The "joint" worked fine as PoE with no ethernet communication. It is the miracle of 802.3af when You make a short in the same color wires. PS: It was all i...
by mxena
Mon Oct 26, 2009 11:47 am
Forum: The Dude
Topic: Bug on Dude on last Sunday of Octuber, this year again
Replies: 2
Views: 648

Re: Bug on Dude on last Sunday of Octuber, this year again

I suppose it is the historical data in the database but, believe me, every year. When I checked on Sunday morning Dude was hunged. I restarted the computer and then when I turned on the Dude all the screen appeared with the word "Loading" and that's all I can do. The only solution that I have found ...
by mxena
Sun Oct 25, 2009 2:57 pm
Forum: The Dude
Topic: Bug on Dude on last Sunday of Octuber, this year again
Replies: 2
Views: 648

Bug on Dude on last Sunday of Octuber, this year again

Every year, since the last 3 years the same problem. When there is the time change and the clock changes from 3 a.m. to 2 a.m. on last Sunday of Octuber the Dude database is corrupted and I have to reinstall the Dude and restore the last backup.

The bug is still on 3.4. Anybody hace noticied this?
by mxena
Sun Oct 18, 2009 1:35 pm
Forum: General
Topic: Speed problems on EOIP tunnel
Replies: 3
Views: 2595

Re: Speed problems on EOIP tunnel

I also don't understand why to set the MTU to 1480.

Haven't You tried MPLS instead of eoip?
by mxena
Sun Oct 18, 2009 1:23 pm
Forum: General
Topic: queue tree not working quite right
Replies: 1
Views: 599

Re: queue tree not working quite right

What kind of queue-type do You have in the queues?
by mxena
Sun Oct 18, 2009 1:15 pm
Forum: General
Topic: TFTP Server for Video File Transfers
Replies: 2
Views: 680

Re: TFTP Server for Video File Transfers

Thanks Doug,

Let's see what Mikrotik tells You.

Regards,

Miquel.
by mxena
Thu Oct 01, 2009 8:27 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Bug winbox 5Ghz-Turbo
Replies: 1
Views: 508

Re: Bug winbox 5Ghz-Turbo

You are right, it is a bug. I have posted it in http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php ... 15#p173615

I didn't noticed that only happens with turbo-channels.

Regards,

Miquel.
by mxena
Thu Oct 01, 2009 8:02 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Nstreme dual with 5ghz-turbo not possible?
Replies: 7
Views: 2218

Re: Nstreme dual with 5ghz-turbo not possible?

The problem is that since version 3.(something) in the winbox is possible to select channels that are no allowed in the country domain. Is like the "combo box" of the frequencies were not updated once You have changed the country. The curious thing is that when You press on "Frequency Usage", there ...
by mxena
Thu Oct 01, 2009 5:38 pm
Forum: General
Topic: NOT TO DO. Weird instalations?
Replies: 386
Views: 239469

Re: NOT TO DO. Weird instalations?

Just in case of too many wind... :shock:
by mxena
Thu Oct 01, 2009 1:10 pm
Forum: General
Topic: Does not crash but does not work
Replies: 4
Views: 632

Re: Does not crash but does not work

I am exactly in the same situation than mattana and using the same "solution", the watchdog. In addition to changing the supply, the firmware and the Routerboard I also suppose You have changed the cables (but all the ethernet ports die?).

What about the temperature?
by mxena
Thu Oct 01, 2009 12:39 pm
Forum: General
Topic: TFTP Server for Video File Transfers
Replies: 2
Views: 680

TFTP Server for Video File Transfers

Hello, Recentlly We have installed a couple of wireless links to connect two audiovisual production centers. Everything is right in the links and We are able to broadcast programs in direct and transfer already saved video files. The results are the expected using a single wireless channel, up to 35...
by mxena
Thu Oct 01, 2009 12:15 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 802.11n
Replies: 939
Views: 289746

Re: 802.11n

Hello, Here the same results that user samcarney with WLAN-0043 Poynting antennas + R52N + 411AH. I just have dismounted a 3km link because I couldn't go up that 20Mbps TCP spite that I had 177Mbps UDP in just one direction. I have got the same results in the office. I see success links with R52N so...
by mxena
Wed Sep 30, 2009 9:54 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Nstreme + Hardware compression
Replies: 1
Views: 684

Re: Nstreme + Hardware compression

Have anyone ever find any avantage of enabling hardware compression between two Mikrotiks? I remember to have tested it in 2.9 with any apreciable improvement. I think that "hardware compression" is just something that is there to have compatibility with some kind of non-Mikrotik devices that have t...
by mxena
Wed Jul 22, 2009 2:27 pm
Forum: Virtualization
Topic: Creating/getting images. How?
Replies: 2
Views: 2170

Re: Creating/getting images. How?

Thanks Chupaka, But my intention is to install all this on a Routerboard. My question is about the process about creating the image. For example, I should install a Debian on a RB450G or on a PPC, install the web server packages, make it run and then... How I get the image from the HDD of the RB450G...
by mxena
Mon Jul 20, 2009 7:55 pm
Forum: Virtualization
Topic: Creating/getting images. How?
Replies: 2
Views: 2170

Creating/getting images. How?

Dear all, First excuse me for the basic question but, how I create the images? I mean, my intention is to use a light web server based on Debian running on a Routerboard in order to show simple html pages informing about payments, maintenance shutdowns, etc. Once I have the Debian configured how I c...
by mxena
Thu Jul 17, 2008 11:47 am
Forum: General
Topic: Hotspot and MD5
Replies: 2
Views: 776

Re: Hotspot and MD5

Thanks. I just wanted to see if there were an unknown solution for me.
by mxena
Tue Jul 15, 2008 8:00 pm
Forum: General
Topic: Hotspot and MD5
Replies: 2
Views: 776

Hotspot and MD5

Dear all, I have been running a Mikrotik hotspot for a couple of years with no problems. Now the people of the municipality has decided to join their hotspots with ours. As simple as add in my hotspot the municpality's users. The problem is that They have all the passwords coded in md5 without the o...
by mxena
Tue May 27, 2008 1:15 pm
Forum: General
Topic: Accounting is useful?
Replies: 5
Views: 947

Re: Accounting is useful?

Thanks, I will try.
by mxena
Tue May 13, 2008 11:36 am
Forum: General
Topic: Accounting is useful?
Replies: 5
Views: 947

Re: Accounting is useful?

Thanks everybody, I will try to arrive to this limit but the problem is what I wrote, even 80,000 wouldn't be enough for an user running Ares. Note for Mikrotik : Wouldn't it be more useful if You were able to account traffic limiting it with a mask? About Radius: radius is a good solution depending...
by mxena
Mon May 12, 2008 8:55 pm
Forum: General
Topic: Accounting is useful?
Replies: 5
Views: 947

Accounting is useful?

Hello, I'm using simple queues to limit the amount of traffic per user-day. Every 20 minutes I check if a user has exceeded 100MB of traffic in that interval and then I limit the rate to the half. Then, at 5:00 a.m. I reestablish the queues. The problem is that Is lose the total amount of traffic of...
by mxena
Tue Apr 08, 2008 2:49 pm
Forum: General
Topic: Detecting P2P bug --> 2.9.x vs 3.x
Replies: 7
Views: 1955

Re: Detecting P2P bug --> 2.9.x vs 3.x

Everything solved in 3.7 :)
by mxena
Mon Mar 24, 2008 1:48 pm
Forum: General
Topic: Detecting P2P bug --> 2.9.x vs 3.x
Replies: 7
Views: 1955

Re: Detecting P2P bug --> 2.9.x vs 3.x

Hi hulk-bd, It is greatfull to listen about others having the same problem that means that I am not alone in this world ;-) Have You experienced also strange mangle marks like I detected ICMP with source and destination ports? I don't know if You have the way to check it but have You experienced a b...
by mxena
Mon Mar 24, 2008 1:27 pm
Forum: General
Topic: Detecting P2P bug --> 2.9.x vs 3.x
Replies: 7
Views: 1955

Re: Detecting P2P bug --> 2.9.x vs 3.x

I am seriously considering to use PCs and 2.9.x again. I wanted to give a try to the new RB600 and RB1000 to substitute PCs because all seemed to be advantages: high performance, no HD, no coolers, less power consumption. But the problem is that al these routerboards need 3.x. Spite 3.x has new inte...
by mxena
Sat Mar 22, 2008 11:02 pm
Forum: General
Topic: Detecting P2P bug --> 2.9.x vs 3.x
Replies: 7
Views: 1955

Re: Detecting P2P bug --> 2.9.x vs 3.x

I really think that there is a serious problem with the Connection Tracking in 3.6 al least on RB600. I have just upgraded from 3.2 to 3.6 and the Connection Tracking is not working well: 1. The TCP established timeout is up to 5d when the limit is set to 10 minutes. I have tried to flush all connec...
by mxena
Fri Mar 21, 2008 11:05 pm
Forum: General
Topic: Detecting P2P bug --> 2.9.x vs 3.x
Replies: 7
Views: 1955

Detecting P2P bug --> 2.9.x vs 3.x

I have experienced some strange behaviour with detecting P2P with 3.x. As simple as this: I have made a simple queue in a CPE of a user in order to limit all P2P traffic to 200k/200k. He has RouterOS 2.9.46: / queue simple add name="P2P" dst-address=0.0.0.0/0 interface=all parent=none direction=both...
by mxena
Fri Jan 25, 2008 8:53 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: performance decrease in rb333 v3.0?
Replies: 32
Views: 4451

Re: performance decrease in rb333 v3.0?

Hello, I have exactly the same problem. I use the following schema: Station wds 1 <---> Central Ap (2 wireless) <--> Station wds 2 Each station has a R333 with R52H and the Central Ap has two R52H. I think the problem has something to do with the bridge in the Central Ap. When I perform a bandwith t...