Community discussions

MikroTik App

Search found 22 matches

by amojak
Thu Sep 10, 2020 9:04 pm
Forum: General
Topic: Very annoying VoIP affecting bug in latest 6.47.x Router OS
Replies: 6
Views: 463

Very annoying VoIP affecting bug in latest 6.47.x Router OS

Hi All, After consuming masses of time chasing a very elusive problem with VoIP , we have finally found out the cause. Router OS 6.47.x basically. Our scenario is we use RB wifi routers, usually in bridge mode at customer locations but also in some infrastructure glue "switches/routers" an...
by amojak
Sun Aug 30, 2020 7:04 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: PowerBOX Pro - 4 pair PoE IN
Replies: 11
Views: 3747

Re: PowerBOX Pro - 4 pair PoE IN

hi all,

well this is now 3 years old as a question, nobody has bothered to answer it from Mikrotik, the spec fails to mention if the unit supports 4 pair POE in which it should, so Netonix it has become.

sigh

Bill
by amojak
Tue Jul 21, 2020 2:35 am
Forum: Announcements
Topic: v6.47.1 [stable] is released!
Replies: 147
Views: 62410

Re: v6.47.1 [stable] is released!

hi, Why do they call this STABLE, it should be BETA at best. 6.47.1 on a Hap AC-lite and a 951-2hnd have both created a bridge problem where the router cannot be pinged or accessed from the same subnet via IP even when used as a basic bridged access point. It produces two "neighbour" entri...
by amojak
Wed Jul 15, 2020 10:33 pm
Forum: General
Topic: Bonding active backup behaviour change - 6.47.x or earlier.
Replies: 1
Views: 594

Re: Bonding active backup behaviour change - 6.47.x or earlier.

interestingly an example exists on the wiki that does what we used to do succesfully basically > Solution Bonding interfaces are not supposed to be connected using in-direct links, but it is still possible to create a workaround. The idea behind this workaround is to find a way to bypass packets bei...
by amojak
Wed Jul 15, 2020 10:27 pm
Forum: General
Topic: Bonding active backup behaviour change - 6.47.x or earlier.
Replies: 1
Views: 594

Bonding active backup behaviour change - 6.47.x or earlier.

Hi, We have a problem in that something that did work fine now does not. So either something has broke or what we are doing was not officially supported. This relates to using Bonding and Active Backup to provide a resilient path over 5Ghz for 60GHz links of up to 1.7km. 60G is Mikrotik and 5G is Ub...
by amojak
Fri Jun 26, 2020 12:23 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: PowerBox Pro POE overload
Replies: 12
Views: 2579

Re: PowerBox Pro POE overload

hi, you do not say how far away the power lead is from the battery and powerbox (length) or what the actual wire diameter it is. A cable that can "handle 2 amps" is not what you are looking for, what you need is a cable that does not droop under instantaneous high current spikes. The latte...
by amojak
Fri Nov 22, 2019 10:51 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.45.7 [stable] is released!
Replies: 104
Views: 45488

Re: v6.45.7 [stable] is released!

6.45.7 fixes the DNS exploit. It also seems to have created a port flapping problem on the CCR1036. What is of interest is that ALL the connected ethernet /SFP ports show the flap simultaneously with the time stamp of when it went "up". but does nto show the down timestamp or add any count...
by amojak
Wed Nov 20, 2019 1:26 pm
Forum: General
Topic: erm what is FW 6.55.6 , no mention of it here yet routers say it is current stable?
Replies: 20
Views: 2921

Re: erm what is FW 6.55.6 , no mention of it here yet routers say it is current stable?

hi, always your helpful self normis. i noticed this last night, all previous emails to support hit a wall, primarly as mikrotik decided to block me from their forum , support and even at one point blocked our IP ranges remember? Just after giving me a l6 licence as reward for being a top contributor...
by amojak
Wed Nov 20, 2019 12:28 pm
Forum: General
Topic: erm what is FW 6.55.6 , no mention of it here yet routers say it is current stable?
Replies: 20
Views: 2921

Re: erm what is FW 6.55.6 , no mention of it here yet routers say it is current stable?

i right so there are no static entries in the dns setup for our core router. our "ISP" is level 3/centurylink and i find it difficult to consider their DNS servers are hacked To add to this this is occuring on every other core MT router on other connections with other DNS servers too. So i...
by amojak
Wed Nov 20, 2019 1:38 am
Forum: General
Topic: erm what is FW 6.55.6 , no mention of it here yet routers say it is current stable?
Replies: 20
Views: 2921

Re: erm what is FW 6.55.6 , no mention of it here yet routers say it is current stable?

i am not installing it but have a copy of what it downloaded, too big to upload here though

routeros-mipsbe-6.55.6.npk
by amojak
Wed Nov 20, 2019 1:27 am
Forum: General
Topic: erm what is FW 6.55.6 , no mention of it here yet routers say it is current stable?
Replies: 20
Views: 2921

Re: erm what is FW 6.55.6 , no mention of it here yet routers say it is current stable?

the update server reports as 185.162.131.116 , in the netherlands.

something is broke as only the stable release exists and the version number is not real it seems.

perhaps somebody at MT needs to investigate this as it could be a nasty fake firmware attack

bill
by amojak
Tue Nov 19, 2019 9:10 pm
Forum: General
Topic: Sudden lost of all admin passwords and admin users
Replies: 13
Views: 2191

Re: Sudden lost of all admin passwords and admin users

6.45.7 , why does upgrade refer to 6.55.6 ??

is this legit or some issue with your update servers?
by amojak
Tue Nov 19, 2019 9:08 pm
Forum: General
Topic: erm what is FW 6.55.6 , no mention of it here yet routers say it is current stable?
Replies: 20
Views: 2921

erm what is FW 6.55.6 , no mention of it here yet routers say it is current stable?

hi,,
as per subject, what is 6.55.6 firmware and why is there no announcement of it?

bill
by amojak
Tue Sep 17, 2019 12:47 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: PowerBOX Pro - 4 pair PoE IN
Replies: 11
Views: 3747

Re: PowerBOX Pro - 4 pair PoE IN

hi, An old thread but i was looking to find the same answer. The cost increase in parts is minimal to make POE IN on all 4 pairs, this would make things a lot better for customers who have hardware capable of feeding 4 pairs of power. Ideally a version of the passive injector that supports 4 pair wo...
by amojak
Fri May 31, 2019 2:38 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.44.3 [stable] is released!
Replies: 123
Views: 47430

Re: v6.44.3 [stable] is released!

hi, no mention of a recent routing bug we have experienced. Simple static routes stop working, to restore them you disable/re-enable them. Had this happen twice on two routers with 6.44.1 on them. One occurred after a power cycle, the other for no apparent reason at all. Has the dev team come across...
by amojak
Thu May 02, 2019 11:45 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB951Ui-2HnD PoE out failure.
Replies: 7
Views: 2247

Re: RB951Ui-2HnD PoE out failure.

hi all Noticed this thread and have had a few 951's do exactly the same thing recently. the PoE just stops working, the RED LED goes out and nothing brings it back. the router otherwise is working fine. These have all been feeding ~3 watt loads and is proving costly. Perhaps we should dump MT wifi r...
by amojak
Tue Nov 27, 2018 8:48 pm
Forum: General
Topic: 6.44 beta39 ethernet speed - W60G
Replies: 2
Views: 720

Re: 6.44 beta39 ethernet speed - W60G

hi,

oh well, that didn't work, tried 6.34 as well . seems i have a cable issue all of a sudden . does anybody know how to recover from the default password from resetting the config too. I had forgot these have one and I don't have the original sticker to hand.

thanks

bill
by amojak
Tue Nov 27, 2018 8:04 pm
Forum: General
Topic: 6.44 beta39 ethernet speed - W60G
Replies: 2
Views: 720

Re: 6.44 beta39 ethernet speed - W60G

hi,

i found the older beta at > https://download.mikrotik.com/routeros/ ... beta28.npk

will see if that restores it.

Bill
by amojak
Tue Nov 27, 2018 7:54 pm
Forum: General
Topic: 6.44 beta39 ethernet speed - W60G
Replies: 2
Views: 720

6.44 beta39 ethernet speed - W60G

Hi, I thought i would upgrade to the latest beta from beta28 on a pair of LHG 60G links. the upgrade went through, however one end of the link the ethernet port now only syncs at 100 Mbps , in fact the 1000 mbps tick boxes had become unticked! I re-ticked them, applied and no change, rebooted, still...
by amojak
Sat Nov 10, 2018 9:46 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Backup 5GHz link for LHG 60
Replies: 4
Views: 1823

Re: Backup 5GHz link for LHG 60

Hi,

They appear to have removed this in the 6.44 beta :( , no sign of an mcs option ..

bah humbug

I was going to force a link to MCS 0 as it doesn't need the speed of higher rates and this way i am guessing it will be a lot more stable during fluctuations, birds flying past the aerial etc.

Bill
by amojak
Sat Nov 10, 2018 9:20 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: LHG 60G experience
Replies: 600
Views: 123462

Re: LHG 60G experience

My 2.6Km link does not want to link up. I'm using 64800 as not totally sure about legalities of 66Ghz in the UK yet. Little bit gutted as I expected at least something. We should be getting up to 70 GHz in the UK , will the hardware support this i wonder? There is no "country code" option...