Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 10 matches

by rualark
Sat Nov 24, 2018 10:58 am
Forum: General
Topic: Unstable 10Gbit connection of Mikrotik CSS326-24G-2S+RM with Mikrotik S+RJ10 SFP [SOLVED]
Replies: 12
Views: 1429

Re: Unstable 10Gbit connection of Mikrotik CSS326-24G-2S+RM with Mikrotik S+RJ10 SFP [SOLVED]

You should use Cat6. Take a look at the SFP+ module brochure: https://i.mt.lv/cdn/rb_files/sfp_splusrj10-180201150322.pdf It clearly says that Cat6 (or Cat7) is needed to achieve 10Gb - and even then, only up to 30 meters. It seems that the issue was fixed by replacing cable with Category 6A patch ...
by rualark
Sat Nov 24, 2018 10:57 am
Forum: General
Topic: Unstable 10Gbit connection of Mikrotik CSS326-24G-2S+RM with Mikrotik S+RJ10 SFP [SOLVED]
Replies: 12
Views: 1429

Re: Unstable 10Gbit connection of Mikrotik CSS326-24G-2S+RM with Mikrotik S+RJ10 SFP [SOLVED]

According to that, it should be fine at 5Gb - It might also be worth setting that link speed manually with CAT5e.
Mikrotik S+RJ10 does not support manual setting of link speed - please see the manual: https://wiki.mikrotik.com/wiki/MikroTik ... e#S.2BRJ10
by rualark
Tue Nov 20, 2018 10:40 pm
Forum: General
Topic: Unstable 10Gbit connection of Mikrotik CSS326-24G-2S+RM with Mikrotik S+RJ10 SFP [SOLVED]
Replies: 12
Views: 1429

Re: Unstable 10Gbit connection of Mikrotik CSS326-24G-2S+RM with Mikrotik S+RJ10 SFP [SOLVED]

Apologies if I'm stating the obvious, but have the modules actually locked into the SFP ports ? They should click when you push them in and should require the gold lever to be opened in order to remove them. Also do your ethernet cables have rubber boots on could be preventing them from locking int...
by rualark
Tue Nov 20, 2018 9:27 am
Forum: General
Topic: Unstable 10Gbit connection of Mikrotik CSS326-24G-2S+RM with Mikrotik S+RJ10 SFP [SOLVED]
Replies: 12
Views: 1429

Re: Unstable 10Gbit connection of Mikrotik CSS326-24G-2S+RM with Mikrotik S+RJ10 SFP [SOLVED]

Why is your IP on ether2? It should be on the bridge. And /8 mask is... a bad idea. This doesn't really relate with OP's problem. But if we pursue non-relevant bits and pieces, then it's not only bad idea, it's plain wrong. 192.0.0.0/8 covers also regular routed subnets. Another thing, which is wei...
by rualark
Tue Nov 20, 2018 9:24 am
Forum: General
Topic: Unstable 10Gbit connection of Mikrotik CSS326-24G-2S+RM with Mikrotik S+RJ10 SFP [SOLVED]
Replies: 12
Views: 1429

Re: Unstable 10Gbit connection of Mikrotik CSS326-24G-2S+RM with Mikrotik S+RJ10 SFP [SOLVED]

Maybe a shielding problem? Have you tried other cables? Also, what do the stats on these interfaces tell you: error packets and / or dropped packets?
My cable is unshielded. Should I use shilded or not inside a flat?
by rualark
Sun Nov 18, 2018 1:28 pm
Forum: General
Topic: Trying to get VLANs working between Mikrotik HAP AC and RB4011iGS+
Replies: 21
Views: 1993

Re: Trying to get VLANs working between Mikrotik HAP AC and RB4011iGS+

These can two can be shorten some: /interface bridge vlan add bridge=bridge tagged=ether10,bridge untagged=ether5 vlan-ids=11 add bridge=bridge tagged=ether10,bridge vlan-ids=22 /interface bridge vlan add bridge=bridge tagged=ether1,bridge untagged=ether4 vlan-ids=11 add bridge=bridge tagged=ether1...
by rualark
Sun Nov 18, 2018 1:27 pm
Forum: General
Topic: Trying to get VLANs working between Mikrotik HAP AC and RB4011iGS+
Replies: 21
Views: 1993

Re: Trying to get VLANs working between Mikrotik HAP AC and RB4011iGS+

Does it work now??
Yes, it works now, thanks
by rualark
Sun Nov 18, 2018 1:25 pm
Forum: General
Topic: Unstable 10Gbit connection of Mikrotik CSS326-24G-2S+RM with Mikrotik S+RJ10 SFP [SOLVED]
Replies: 12
Views: 1429

Unstable 10Gbit connection of Mikrotik CSS326-24G-2S+RM with Mikrotik S+RJ10 SFP [SOLVED]

I use one ASUS XG-C100C network card in each of two PCs that are connected to Mikrotik CSS326-24G-2S+RM (each via Mikrotik S+RJ10 SFP). One PC is very close (2 meter Cat5E cable), the other is far (15 meter Cat5E cable). I get brilliant 10Gbit speed on both links. Everything works fine until I even ...
by rualark
Sat Nov 17, 2018 5:45 pm
Forum: General
Topic: Trying to get VLANs working between Mikrotik HAP AC and RB4011iGS+
Replies: 21
Views: 1993

Re: Trying to get VLANs working between Mikrotik HAP AC and RB4011iGS+

Thanks to grawity for an idea! The full answer to the problem is the following: 1. Add bridge as VLAN member on both bridges (thanks grawity): /interface bridge vlan add bridge=bridge tagged=ether10,bridge untagged=ether5 vlan-ids=11 add bridge=bridge tagged=ether10,bridge vlan-ids=22 /interface bri...
by rualark
Thu Nov 15, 2018 12:43 pm
Forum: General
Topic: Trying to get VLANs working between Mikrotik HAP AC and RB4011iGS+
Replies: 21
Views: 1993

Trying to get VLANs working between Mikrotik HAP AC and RB4011iGS+

Here is the network diagram: https://i.imgur.com/sQFvmZj.png From PC1 (192.168.9.253) I cannot ping vlan gateway 192.168.9.1 on RB4011iGS+ and vlan ip 192.168.9.2 on HAP AC. Also, all three of these IP addresses cannot ping each other (RB4011iGS+ cannot ping 192.168.9.2 or 192.168.9.253, HAP AC cann...