Community discussions

Search found 66 matches

  • 1
  • 2
by Nutcracker
Thu Jul 04, 2019 11:30 am
Forum: General
Topic: No PPPOE Simple queues on 6.45.1
Replies: 3
Views: 554

Re: No PPPOE Simple queues on 6.45.1

Just had a technician out to site, and another problem that we picked up with 6.45.1, is that our previously working hotspot config doesn't work either. Simply downgraded back to 6.44.3 and it was fixed. I don't know what Mikrotik did to test this new version before deploying it, but this is the wor...
by Nutcracker
Wed Jul 03, 2019 4:15 pm
Forum: General
Topic: No PPPOE Simple queues on 6.45.1
Replies: 3
Views: 554

No PPPOE Simple queues on 6.45.1

Link to my reddit post: https://www.reddit.com/r/mikrotik/comments/c8nu79/no_simple_queues_for_pppoes_after_upgrading_to/ As the title suggests, our working queuing system has stopped working once the PPPOE concentrator gets upgraded to 6.45.1. When the PPPOE dials in, you can find it in the queue l...
by Nutcracker
Mon Nov 26, 2018 11:14 am
Forum: General
Topic: Weird interface graphing
Replies: 19
Views: 1321

Re: Weird interface graphing

Bump - Any advice or suggestions?
We would really like to get back to graphing the traffic on this router.
by Nutcracker
Fri Oct 19, 2018 10:08 am
Forum: General
Topic: Weird interface graphing
Replies: 19
Views: 1321

Re: Weird interface graphing

Update - We replaced the CCR this morning with a brand new one, and updated to RouterOS 6.43.4 in the process.
We are still seeing the exact same thing.

Does anyone have any suggestions or ideas?
by Nutcracker
Thu Sep 27, 2018 11:59 am
Forum: General
Topic: Weird interface graphing
Replies: 19
Views: 1321

Re: Weird interface graphing

As previously mentioned, we are using LibreNMS, which is using SNMP V2. Below is a screenshot of the NMS config for this routerboard. It is the same as all other routerboards we have on the NMS. Capture.PNG As for the concern about IP>Accounting, we use that across the network and are not seeing thi...
by Nutcracker
Tue Sep 18, 2018 9:54 am
Forum: General
Topic: Weird interface graphing
Replies: 19
Views: 1321

Re: Weird interface graphing

If you like to graph traffic, you can export the data to Splunk and graph it there. Splunk is free up to 500MB log/day. Se more info here: viewtopic.php?t=137338 Look at Miktotik Traffic screenshot Sorry mate, but did you even read the thread? I don't want to turn away people that are trying to hel...
by Nutcracker
Mon Sep 17, 2018 9:48 am
Forum: General
Topic: Weird interface graphing
Replies: 19
Views: 1321

Re: Weird interface graphing

bump

Will be upgrading to 6.43 sometime this week to see if that solves anything.
by Nutcracker
Wed Aug 29, 2018 4:42 pm
Forum: General
Topic: Weird interface graphing
Replies: 19
Views: 1321

Re: Weird interface graphing

Took a quick video of it and posted it on Youtube. Tried to replace the office noise with some music and I think I made a mess of it, so just turn off the volume to save your ears. https://www.youtube.com/watch?v=9i9mz5ncHD4 Been looking at the Profile tool for a while now, and what you see on the v...
by Nutcracker
Wed Aug 29, 2018 9:03 am
Forum: General
Topic: Weird interface graphing
Replies: 19
Views: 1321

Re: Weird interface graphing

Picked up something now which may or may not help identifying the issue.
I opened up the fasttrack connection mangle rule, to check it's traffic graph, and it looks much better overall.
What was weird was that when I opened any interface, the graph went bad.
Capture.PNG
Capture2.PNG
by Nutcracker
Wed Aug 29, 2018 8:37 am
Forum: General
Topic: Weird interface graphing
Replies: 19
Views: 1321

Re: Weird interface graphing

Sorry, I misunderstood your question. We are using SNMP v2. Here is an export: /snmp community set [ find default=yes ] addresses=0.0.0.0/0 add addresses=192.168.1.1/32,192.168.0.0/24 name=CompanyName /snmp set contact=contact@companyname.co.za enabled=yes location="IDC Location" trap-community=Comp...
by Nutcracker
Tue Aug 28, 2018 4:56 pm
Forum: General
Topic: Weird interface graphing
Replies: 19
Views: 1321

Re: Weird interface graphing

We are using LibreNMS, and it is default configuration. Works perfectly fine for over 100 other devices, some doing much more traffic via worse connections.
by Nutcracker
Tue Aug 28, 2018 4:47 pm
Forum: General
Topic: Weird interface graphing
Replies: 19
Views: 1321

Re: Weird interface graphing

There definitely isn't congestion between winbox and the device, but just to make sure we tested it from a connection that is fibred to it(via a 3rd party, but with plenty of capacity). Below is the screenshots from both locations for comparison(please ignore the packet loss on the second pic, had 2...
by Nutcracker
Tue Aug 28, 2018 10:37 am
Forum: General
Topic: Weird interface graphing
Replies: 19
Views: 1321

Re: Weird interface graphing

bump
by Nutcracker
Wed Aug 15, 2018 2:48 pm
Forum: General
Topic: Weird interface graphing
Replies: 19
Views: 1321

Weird interface graphing

Hi all We have been having an issue where the interface's graphing is, for the lack of a better term, smooth. Please see what I mean on the below image: Capture.PNG We are also experiencing that the access to the router via Winbox is very sluggish, although the latency to the router is constantly in...
by Nutcracker
Tue Jun 26, 2018 7:33 pm
Forum: General
Topic: MikroTik when releasing WPA3 ?
Replies: 1
Views: 1159

Re: MikroTik when releasing WPA3 ?

At some point after you fix the typo in the title :lol:

Seriously though, I would love an answer on this question as well.
by Nutcracker
Fri Jun 22, 2018 8:22 am
Forum: Scripting
Topic: RB upgrade script issues
Replies: 2
Views: 421

Re: RB upgrade script issues

Some more info this morning: 05:00:00 script,info Checking for RouterOS upgrades 05:00:00 script,info Checked for RouterOS upgrades 05:00:00 script,info Checking firmware... 05:00:00 script,info No update. This is what I am getting on most router's this morning, yet they are not upgrading to 6.42.4(...
by Nutcracker
Thu Jun 21, 2018 3:14 pm
Forum: Scripting
Topic: RB upgrade script issues
Replies: 2
Views: 421

RB upgrade script issues

Hi all Below is the script and scheduler items that I am busy testing out. Problem is that it seems to work sometimes, but when I leave it to run on it's own at 05:00, it doesn't complete and simply loops. Am I missing a semi-colon or something? Any assistance would be appreciated. /system scheduler...
by Nutcracker
Tue May 19, 2015 10:23 am
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: Winbox 3 RC
Replies: 639
Views: 121303

Re: Winbox 3 RC

When will we be getting our hotkeys back in Winbox? I am talking about the following: r - remove d - disable e - enable The following still work: a - accept c - comment Been using Winbox for nearly 10 years now, and this frustrates me. As has been suggested in other posts, why isn't there an option ...
by Nutcracker
Wed Feb 11, 2015 7:17 am
Forum: General
Topic: Recommended routerOS for entire network
Replies: 6
Views: 1123

Re: Recommended routerOS for entire network

Thanks for the replies guys. We are testing 6.26, but we are experiencing queueing issues. We use PPPOE's for our clients with radius authentication which assigns the profile(line speed). We are only getting half the required speed when testing.
by Nutcracker
Mon Feb 09, 2015 7:47 am
Forum: General
Topic: Recommended routerOS for entire network
Replies: 6
Views: 1123

Recommended routerOS for entire network

Hi guys Need some advice before the plunge. We need to upgrade our entire production network's routerOS(primarily routerOS 6.6 atm). We have been thinking about upgrading it straight to routerOS 6.25, but naturally we are a bit hesitant. Usually I would spend a day or 2 going through the forums and ...
by Nutcracker
Wed Oct 22, 2014 9:32 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: BGP - Too many advertisements
Replies: 4
Views: 2123

BGP - Too many advertisements

Hi guys I might be missing something, but I have tried and checked and can't find a solution for this. http://i.imgur.com/U3JULPG.png I recently upgraded to v6.20 and upgraded the firmware. I click on "Or click here to see them all", which gives me about 2 seconds of route before it goes back to the...
by Nutcracker
Mon Jun 02, 2014 12:50 pm
Forum: Virtualization
Topic: Metarouter on RB1100AHx2
Replies: 22
Views: 9437

Re: Metarouter on RB1100AHx2

+1 bump

Any updates?
by Nutcracker
Fri Aug 16, 2013 12:16 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Tx Power not changing anything
Replies: 5
Views: 1828

Re: Tx Power not changing anything

Thanks for the update indeed. I have tried dropping the TX power by shuffling the antenna gain and power rates till I got the signal around -60, but I am getting much worse reults than just keeping it all default. While I am fine blasting away and getting my speed for now, I would like to start movi...
by Nutcracker
Tue Aug 13, 2013 4:20 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Tx Power not changing anything
Replies: 5
Views: 1828

Tx Power not changing anything

Hi all I have been digging around a bit but couldn't find anything, so decided to try my luck with a new post. We recently got 2 x RB912UAG-5HPnD to test with and see how they perform versus Ubiquiti Rocket M5's. Thusfar, we have not gotten the greatest results, but as I keep telling the higher ups,...
by Nutcracker
Tue Mar 05, 2013 8:28 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Queue is not working fine with high bandwidth
Replies: 23
Views: 4380

Re: Queue is not working fine with high bandwidth

Hi there

Sorry for the thread resurection, but we are experiencing the same issue with pppoe connections. Unfortunately we can not move over to queue tree, unless someone can show me how to do that with radius and pppoe connections.

A reply from MT on this would be appreciated.
by Nutcracker
Fri Jun 22, 2012 12:18 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: MPLS enabled router, simple queues not working
Replies: 2
Views: 1226

Re: MPLS enabled router, simple queues not working

Here is a email that I got from MT when I asked the same question.
Hello,

Queues can't see packets with MPLS labels, only IP traffic. So if you enable MPLS
then packet are switched (not routed) and queues can't see them.

Regards,
Maris
by Nutcracker
Fri Dec 09, 2011 2:38 pm
Forum: General
Topic: Comments for OSPF networks
Replies: 1
Views: 341

Comments for OSPF networks

Post removed...
Soz for not opening my eyes first :lol:
by Nutcracker
Mon Mar 07, 2011 8:36 am
Forum: General
Topic: rb450 reboot problem
Replies: 50
Views: 8977

Re: rb450 reboot problem

It would be nice if Mikrotik could give some feedback on this.
by Nutcracker
Tue Feb 22, 2011 8:15 am
Forum: General
Topic: RB's freezing on 4.16 upgrades
Replies: 4
Views: 760

Re: RB's freezing on 4.16 upgrades

But doesn't the script hang waiting for someone to press "y" for the upgrade command? Or does ROS, when running this command via a script automatically know to bypass the [y/n] prompt? RouterOS automatically bypasses the [y/n] prompt. Its good(for me, bad for you) to hear that other people are also...
by Nutcracker
Wed Feb 16, 2011 1:06 pm
Forum: General
Topic: RB's freezing on 4.16 upgrades
Replies: 4
Views: 760

RB's freezing on 4.16 upgrades

Hi folks Just want to find out if any of you have been experiencing routerboards freezing when upgrading them to RouterOS 4.16? We have had 2 x RB493AH, 1 x RB450G and 1 x RB600A freeze after the upgrade. To do the upgrade we run this script: /system scheduler add comment="" disabled=no interval=0s ...
by Nutcracker
Mon Jan 31, 2011 9:48 am
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: IP Accounting with IPv6
Replies: 3
Views: 1622

Re: IP Accounting with IPv6

I am sure that it can't be that big a request to have IP Accounting having support for IPv6. We do not need all the extra information that Netflow/IP Flow/Traffic Flow provides. We simply require the source address, destination address and bytes transmitted. We don't even need the amount of packets ...
by Nutcracker
Mon Jan 17, 2011 11:40 am
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: IP Accounting with IPv6
Replies: 3
Views: 1622

IP Accounting with IPv6

Hi there I would just like to know whether anyone has used IP Accounting with IPv6? From what I read, RouterOS 5 beta doesn't have support for this, but is some what concerning, as our entire network's billing run on it. IP Flow is not an option for us as we can not afford any accounting to go missi...
by Nutcracker
Mon Jan 17, 2011 11:02 am
Forum: General
Topic: IP Accounting Opinions
Replies: 17
Views: 5926

Re: IP Accounting Opinions

IP accounting is exactly what it says, it accounts the IP traffic. It is not effected by ports or protocols. It simply tells you how much traffic was done from this IP to that IP(bytes and packets)
by Nutcracker
Fri Nov 06, 2009 5:05 pm
Forum: General
Topic: How to email when IP added to address list?
Replies: 5
Views: 2318

Re: How to email when IP added to address list?

Is there any chance of making that line any short, ie just the IP and some text of our choice?

PS. I work with Geoffb, that is why i am asking.
by Nutcracker
Mon Nov 02, 2009 4:39 pm
Forum: General
Topic: DNS names in traceroutes
Replies: 1
Views: 445

DNS names in traceroutes

Hi all We are in the process of giving all our highsites public IP's, so that when the user does a traceroute, its looks like he is hitting the internet after his gateway. To complete the illusion I want to add DNS names to the IP's. Thus far I have been unable to get this right, but then I don't th...
by Nutcracker
Mon Aug 25, 2008 1:03 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Mikrotik and logging on routerboards...
Replies: 12
Views: 5575

Re: Mikrotik and logging on routerboards...

So you can take to the time to explain what type of forum this is, but you can't tell us if it is possible to do what the user requested? Correct me if I am wrong, but didn't you just waste your time by posting. Oh and if you are going to take the time to delete my post, please just take the time to...
by Nutcracker
Mon Aug 25, 2008 11:02 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Mikrotik and logging on routerboards...
Replies: 12
Views: 5575

Re: Mikrotik and logging on routerboards...

Excuse me, or does it seem that this post, like many other, is just getting no where.

More people than just one are looking for an answer on this, but yet we are still waiting on a response from MikroTik.
by Nutcracker
Mon Dec 24, 2007 11:34 am
Forum: General
Topic: No ethernet on Intel board
Replies: 1
Views: 455

No ethernet on Intel board

Hi all I have a Intel Frostburg motherboard with a 1.8Ghz Core2Duo and 1 GB RAM. I first installed this machine when v3.0rc4 was out. Back then it did not pick up the NIC. I sent off a ticket to MT and they said, please install latest routerOS(which was rc6 at the time). I did this, but still no luc...
by Nutcracker
Wed Nov 28, 2007 9:28 am
Forum: General
Topic: QOS/TOS Best practice
Replies: 9
Views: 2752

Re: QOS/TOS Best practice

Ok cool, I'll roll it over at the next meeting and see what they say. Hopefully we can implement it quickly there-after and then I can give you guys feedback.
by Nutcracker
Tue Nov 27, 2007 4:37 pm
Forum: General
Topic: QOS/TOS Best practice
Replies: 9
Views: 2752

Re: QOS/TOS Best practice

So what you are saying is that you just mark the packets using Mangle rules, then queue them using queues(tree or simple) with different priorities, correct?
by Nutcracker
Tue Nov 27, 2007 1:18 pm
Forum: General
Topic: QOS/TOS Best practice
Replies: 9
Views: 2752

Re: QOS/TOS Best practice

I want to do exactly the same, because my situation is identical. Can't wait for one of the guru's to reply so that we can know how to do this.
by Nutcracker
Fri Nov 16, 2007 5:08 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB532 lost password
Replies: 6
Views: 1938

Re: RB532 lost password

Never thought of forcing the speed to 10Mbps.

Thanks, I'll try it it and tell you what happened or didn't happen.

BUT FIRST

I am taking the weekend off.
by Nutcracker
Mon Nov 12, 2007 6:00 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB532 lost password
Replies: 6
Views: 1938

Re: RB532 lost password

You don't say...... sorry if I am a bit sarcastic, had a rough day. I have tried it, all that happens is: The buttons gray out for a while(as if its doing something) and then it goes back to the same state as what is was. While all of this is (not) happening, nothing happens in the telnet session to...
by Nutcracker
Fri Nov 09, 2007 9:11 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB532 lost password
Replies: 6
Views: 1938

Re: RB532 lost password

Nah, its not applicable to me, but a curious thing is that the whole time while I am trying to netinstall the RB, I see my Ipod in netinstall. I almost installed RouterOS v3.0rc8 on my Ipod :lol: Anyway, if i can't find a way to make it work by the middle of the day, I am just taking it to the suppl...
by Nutcracker
Thu Nov 08, 2007 5:07 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB532 lost password
Replies: 6
Views: 1938

RB532 lost password

Ok I have read most of the other post regarding lost passwords and have come to realize that the only thing you can do is Netinstall. I also realize that you lose all your data, which is fine by me, because I want to use the routerboard for something else anyway. This is what I have done: I have con...
by Nutcracker
Mon Oct 15, 2007 11:22 am
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: Btest feature request.
Replies: 11
Views: 7197

Re: Btest feature request.

Here is a idea. Force all bandwidth test traffic(i assume that it has a specific port) to the desired RB. Then create an admin username(as it is the default) and blank password on the RB with just bandwidth test rights. All the client has to do now is: 1. Download btest.exe 2. Open it 3. Click start...
by Nutcracker
Fri Oct 12, 2007 3:00 pm
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: Guess V3.0.0 Release Date.
Replies: 12
Views: 2536

Re: Guess V3.0.0 Release Date.

I don't think that you can guess the date correctly. Guessing the date is like having a 8ball that has eight answers: 1. Outcome looks murky 2. Uncertain... 3. Try again later 4. Ask yes or no questions 5. You will fail 6. Don't ask this question again 7. Yes 8. No All tho they are all irrelevant, t...
by Nutcracker
Fri Oct 12, 2007 2:18 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Nstreme Dual issues
Replies: 11
Views: 1423

Re: Nstreme Dual issues

Please...

if the results are the same with a dual feed as with separated antenna's we will then know that it has to be something else. Hopefully if the problem is found it can be fixed in the next release of v3.0
by Nutcracker
Fri Oct 12, 2007 11:07 am
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: MT on Intel Server
Replies: 0
Views: 788

MT on Intel Server

Hi all. I have a slight problem(again...). We had a motherboard failure on our main server. It was a MSI motherboard and it has now been replaced with a genuine Intel motherboard. Before I swapped the motherboard, I made sure that it should work by checking the forum for other related occurrences. T...
by Nutcracker
Tue Oct 09, 2007 10:22 am
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: ospf in rc6
Replies: 2
Views: 995

Re: ospf in rc6

I am quite interested to see what the response from either MT or the other Forum trolls are going to say. I am busy setting up OSPF on our network so that the clients can have uninterrupted service if one of towers go down and there is another way around. But if you say that there is a problem, I'd ...
  • 1
  • 2