Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 11 matches

by MauiB
Thu May 02, 2019 2:58 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Two WANs (fibre and adsl), only one IP on the adsl
Replies: 9
Views: 553

Re: Two WANs (fibre and adsl), only one IP on the adsl

Thank you everyone for trying to help. Nothing seems to be working, so I am going to put that one user on the ADSL manually.
by MauiB
Tue Apr 30, 2019 5:06 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Two WANs (fibre and adsl), only one IP on the adsl
Replies: 9
Views: 553

Re: Two WANs (fibre and adsl), only one IP on the adsl

Because I cannot export the configuration I made screenshots of how I did the configuration. For the life of me I do not know what I am doing wrong
by MauiB
Tue Apr 30, 2019 9:07 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Two WANs (fibre and adsl), only one IP on the adsl
Replies: 9
Views: 553

Re: Two WANs (fibre and adsl), only one IP on the adsl

Unfortunately I do only have write permissions. I cannot export my configuration. Thank you for trying though.
by MauiB
Mon Apr 29, 2019 3:16 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Two WANs (fibre and adsl), only one IP on the adsl
Replies: 9
Views: 553

Re: Two WANs (fibre and adsl), only one IP on the adsl

Thank you tdw, This is only temporary. What I did was adding only my local IP address in the address list on the ADSL interface. If I disable that same address I have internet on the fibre, if I enable it, I do not have internet access. Another company configured the mikrotik and I cannot get hold o...
by MauiB
Mon Apr 29, 2019 12:42 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Two WANs (fibre and adsl), only one IP on the adsl
Replies: 9
Views: 553

Two WANs (fibre and adsl), only one IP on the adsl

Good day,

I have two WAN connections set up. One for fibre and one for ADSL (as a failover). What I am struggling with now is, I want to keep the entire office on the fibre and only one IP on the ADSL for example my local IP. Any assistance will be appreciated.

Thanks in advance.
by MauiB
Thu Apr 18, 2019 11:43 am
Forum: General
Topic: Can't access NVR from outside office subnet [SOLVED]
Replies: 7
Views: 504

Re: Can't access NVR from outside office subnet [SOLVED]

Good day,

Thank you everyone that tried to help. Once again it was my own stupidity. It was a port number digit that was incorrect.
by MauiB
Tue Apr 16, 2019 5:19 pm
Forum: General
Topic: Can't access NVR from outside office subnet [SOLVED]
Replies: 7
Views: 504

Re: Can't access NVR from outside office subnet [SOLVED]

Thank you for the information @mkx. I still can't access the NVR from outside local subnet. Please see attached.

I think I am just brain dead and can't seem to get the correct setting :(
by MauiB
Tue Apr 16, 2019 12:00 pm
Forum: General
Topic: Can't access NVR from outside office subnet [SOLVED]
Replies: 7
Views: 504

Re: Can't access NVR from outside office subnet [SOLVED]

Good day, We have a DDNS server with settings as follows, Port - 8245 Domain name - zktecosa.ddns.net Public IP - 165.165.x.x I have setup a firewall rule as follows, Chain - input Src address - public IP In interface - WAN Action - accept Then I have setup a NAT rule as follows, Chain - dstnat Prot...
by MauiB
Mon Apr 15, 2019 5:09 pm
Forum: General
Topic: VPN [SOLVED]
Replies: 5
Views: 899

Re: VPN [SOLVED]

Good day,

Thank you everyone that tried to help. I have figured out my problem. It was a firewall rule config that was not correct.
by MauiB
Fri Apr 12, 2019 12:20 pm
Forum: General
Topic: VPN [SOLVED]
Replies: 5
Views: 899

VPN [SOLVED]

Good day,

Here is another issue. I have setup a VPN for the offices outside the main subnet. It was working fine for a couple of months and now it is giving a error message,see attached.

Thanks in advance
by MauiB
Fri Apr 12, 2019 11:17 am
Forum: General
Topic: Can't access NVR from outside office subnet [SOLVED]
Replies: 7
Views: 504

Can't access NVR from outside office subnet [SOLVED]

Good day,

I can't seem to access the NVR in my office from my home. I have setup NAT rules but still it does not allow me to access the NVR. It probably is a small setting that I missed.

Thanks in advance