Community discussions

MikroTik App

Search found 9 matches

by arm920t
Mon Jun 22, 2020 2:27 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Intel i225 v1 PHY bug
Replies: 1
Views: 630

Re: Intel i225 v1 PHY bug

I saw that this 2.5 GbE chip has problems interoperating with some other networking gear. I read that intel did not fix the issue in current B2 version.Maybe rtl8125B is the right selection. this is from https://wccftech.com/intel-foxville-i225-v-2-5gbe-networking-issues-persist-z490-motherboards-a...
by arm920t
Wed Jun 17, 2020 1:33 pm
Forum: RouterOS v7 BETA
Topic: v7.0beta8 [development] is released!
Replies: 152
Views: 45520

Re: v7.0beta8 [development] is released!

Just to check. I have my interfaces detected and running well on 7beta5, but after upgrading to 7beta8, all interfaces gone from the list, also... somehow I have to wait about 2 minutes before I can use the CLI after login. Any information to solve this issue? -Wenas Same here,The onboard nic works...
by arm920t
Wed Jun 17, 2020 5:48 am
Forum: RouterOS v7 BETA
Topic: v7.0beta8 [development] is released!
Replies: 152
Views: 45520

Re: v7.0beta8 [development] is released!

Just to check. I have my interfaces detected and running well on 7beta5, but after upgrading to 7beta8, all interfaces gone from the list, also... somehow I have to wait about 2 minutes before I can use the CLI after login. Any information to solve this issue? -Wenas Same here,The onboard nic works...
by arm920t
Mon Jun 15, 2020 11:24 am
Forum: RouterOS v7 BETA
Topic: v7.0beta8 [development] is released!
Replies: 152
Views: 45520

Re: v7.0beta8 [development] is released!

Boot process (which is not the same as kernel) complained about CD-ROM not found. So the install package has to be started from a device which presents itself as CD-ROM, not as hard disk. Which is easy under VM, not so easy under barebone hardware. Finally i installed ros V7 Beta5 under barebone ha...
by arm920t
Sat Jun 13, 2020 1:28 pm
Forum: RouterOS v7 BETA
Topic: v7.0beta8 [development] is released!
Replies: 152
Views: 45520

Re: v7.0beta8 [development] is released!

What about x86 version? Can you solve the issue i wrote before? Hello, I see that you are a new colleague on the forum and you may not have learned to use the tool. Or don't learn to be pasciente yet. Even though this is not the place to answer your question, here's your answer: https://forum.mikro...
by arm920t
Fri Jun 05, 2020 7:30 pm
Forum: RouterOS v7 BETA
Topic: v7.0beta8 [development] is released!
Replies: 152
Views: 45520

Re: v7.0beta8 [development] is released!

x86 version broken or its netinstall? trying to install on usb flash and its error Netinstall is broken too.Use PXE to boot from lan.Device did not appear on the window.I got this error message: Kernel panic - not syncing: VFS:Unable to mount root fs on unkown -block(0,0) Kernel Offset: disabled Re...
by arm920t
Thu May 07, 2020 8:38 am
Forum: Scripting
Topic: How to update more than one port by scripting to one rule?
Replies: 2
Views: 625

Re: How to update more than one port by scripting to one rule?

Thanks for your reply.I shared network with others who won't use static port because they known i will cut their BT speed.I need sometings like "port list",but after google a lot.It seems there is no soluation.The script i use did collect all port i need. The problem is that i can‘t translate it lik...
by arm920t
Thu May 07, 2020 5:49 am
Forum: Scripting
Topic: How to update more than one port by scripting to one rule?
Replies: 2
Views: 625

How to update more than one port by scripting to one rule?

Sorry for my english.I build a nas bt for 7*24h with qBittorrent.It built a upnp rule with "qBit" in the comment. I want to add the port to a mangle rule to cut off bt speed.But with scripting i can only add one port to the mangle rule.Is there any way to update more than one port ? I have tried to ...
by arm920t
Wed Apr 29, 2020 5:06 am
Forum: RouterOS v7 BETA
Topic: Problem with upgrading x86
Replies: 2
Views: 3100

Re: Problem with upgrading x86

Same for me,upgrade from 6.46.5 to 7.0 beta 4 is okay.But from 7.0 beta 4 to beta 5 failed. Debug log said not enough space but the disk is empty