Community discussions

MikroTik App

Search found 12 matches

by VistaVox
Sat Jul 28, 2007 8:26 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Failing Cards
Replies: 11
Views: 1188

Re: Failing Cards

What type of antennas are these cards powering? Have you had any really strong sustained winds lately? Have you had any thunderstorms around the suspect towers? The xr2 was powering a 12dbi omni, 1 8602 was powering a 10dbi omni, 1 8602 was poewring a 12 dbi omni. No strong winds to speak of, and o...
by VistaVox
Fri Jul 27, 2007 11:42 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Failing Cards
Replies: 11
Views: 1188

Failing Cards

I've had a problem recently in 3 different APs. Two were using 8602+ cards to broadcast, and the other was using an xr2. The problem is that the cards will broadcast a SSID and it can be read by MikroTik devices, Laptops, etc., but no device can connect to the SSID. Once the card has been replaced t...
by VistaVox
Wed Jul 25, 2007 10:32 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: how can one work on dhcp on the router board
Replies: 2
Views: 481

Re: how can one work on dhcp on the router board

I assume you want to server dhcp. First make sure the dhcp package is enabled in system>packages Next you must add a pool with the following: ip pool add name=pool1 ranges=10.0.0.2-10.0.0.254 Then configure the dhcp server with the interface you want(i will assume wlan1): ip dhcp-server network add ...
by VistaVox
Sat Jul 21, 2007 8:59 am
Forum: Wireless Networking
Topic: dish antennas
Replies: 3
Views: 793

Re: dish antennas

what are you using the dish for, and exactly what type of advice are you looking for, link distance, card types?
by VistaVox
Fri Jul 20, 2007 8:11 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Atheros client re-association problem revisited
Replies: 65
Views: 7634

Re: Atheros client re-association problem revisited

:for i from=1 to=1 do={ /interface wireless monitor wlan1 interval=1 do={ :if ($registered-clients < 10) do={ /interface wireless disable wlan1; /interface wireless enable wlan1; } } } then made a scheduler that was set to startup, has interval of 00:00:07, and event watcher Until MT gets this reso...
by VistaVox
Fri Jul 13, 2007 12:53 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Atheros client re-association problem revisited
Replies: 65
Views: 7634

Re: Atheros client re-association problem revisited

I too have been having this re-association problem. When the AP is rebooted, or power is cycled, many clients will not re-associate. AP is 8602+(on 175ft tower) with clients using approx 30% Tranzieos, 30% CB3s, and 40% MikroTik w/r52 cards. The problem began recently when we added a few additional ...
by VistaVox
Fri Jun 29, 2007 4:39 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: WR: 304km with RouterOS + XR5 + handmade antenna
Replies: 77
Views: 63612

Re: WR: 304km with RouterOS + XR5 + handmade antenna

kudos guys...
is there any chance you would post some blueprints or instructions to build a similar dish from?
by VistaVox
Wed Jun 27, 2007 4:30 am
Forum: General
Topic: cannot get DHCP running correctly.
Replies: 12
Views: 1326

Re: cannot get DHCP running correctly.

are you using some sort of nat masquerading? it is required, sorta, to get access from your pc to sources on the other side of the MT router. check out http://www.mikrotik.com/documentation/rosmE.pdf on page three for more info.
by VistaVox
Mon Jun 25, 2007 4:30 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Hotspot Range
Replies: 1
Views: 1426

Hotspot Range

I've got to set up a small 5 cabin resort with mikrotik equip with a 802.11 hotspot. The buildings are arranged kinda randomly in a 500ftx250ft rectangle with varying elevations(we live in the hills). I believe this could be done very reliably with only 3 r112, however, I cannot for the life of me f...
by VistaVox
Thu Jun 14, 2007 11:20 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Gateway interface unknown
Replies: 5
Views: 2580

Re: Gateway interface unknown

Turns out it was a bad R52, I replaced it and the config works fine.
by VistaVox
Thu Jun 14, 2007 5:24 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Gateway interface unknown
Replies: 5
Views: 2580

Re: Gateway interface unknown

It is enabled. What do you mean by "associated"?
Also, I noticed this morning that even though it will scan I keep getting a "searching for network" message at the bottom of the "Interface<wlan1>" window.

Is there a possibility my wlan card is bad?
by VistaVox
Wed Jun 13, 2007 11:39 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Gateway interface unknown
Replies: 5
Views: 2580

Gateway interface unknown

i've got a simple problem using the following config:

ip address add address=172.18.4.253/22 interface=wlan1
ip route add gateway=172.18.4.1

the problem is that the interface for the gateway is unknown instead of wlan1, how do i fix that?

also, i'm using 2.9.38