Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 13 matches

by matiasvidoni
Fri Aug 24, 2012 5:26 pm
Forum: Scripting
Topic: Script to disable, wait some seconds and enable an interface
Replies: 5
Views: 16394

Re: Script to disable, wait some seconds and enable an inter

I don't think your advice will work, as I am pinging a host behind the interface I want to disable.
So if I disable it, I can not do the ScriptUp script.
I want to disable, wait some time, then enable and test the host again.
Thanks btw :)
by matiasvidoni
Fri Aug 24, 2012 2:04 pm
Forum: Scripting
Topic: Script to disable, wait some seconds and enable an interface
Replies: 5
Views: 16394

Script to disable, wait some seconds and enable an interface

Hi there
I want to put some lines in a netwatch monitor to check for an ip.
If that ip is not responding, run the script that has to do something like this:
disable interface ether0
wait 5 seconds
enable interface ether0
check ip
loop if necesary

Hope there is an easy solution.
Thanks
Matias
by matiasvidoni
Tue Aug 10, 2010 11:22 pm
Forum: General
Topic: Wireless Registration CCQ% OID for SNMP
Replies: 1
Views: 1757

Wireless Registration CCQ% OID for SNMP

Is it posible to get CCQ values through SNMP?
If not, please add to wish list for next version! :)
Thanks

Matias
by matiasvidoni
Wed Mar 31, 2010 8:45 pm
Forum: General
Topic: Problem with Huawei E176 + RB433UAH + ROS 4.5
Replies: 8
Views: 1552

Re: Problem with Huawei E176 + RB433UAH + ROS 4.5

Unfortunately I don't have the modem anymore so I couldn't do any other test.
If I did't find the solution I was going to try some script to reboot after 10 seconds or so
after power on. I don't know if that was going to work or not.
Just an idea.
by matiasvidoni
Fri Mar 26, 2010 1:19 pm
Forum: General
Topic: Supout.rif reader available
Replies: 34
Views: 28980

Re: Supout.rif reader available

Ok then, I will change my backups scripts to add the export file and send me both by mail.
I think the backup is better for restoring than export, but export will serve as well.
Thanks for advice.
Matias
by matiasvidoni
Fri Mar 26, 2010 6:33 am
Forum: General
Topic: Supout.rif reader available
Replies: 34
Views: 28980

Re: Supout.rif reader available

normis
What about a backup file viewer?
I have a lot of backup files from my rbs, but if I just want to see one configuration
I have to restore that backup on a rb to see it.
That would be nice.
Thanks for this viewer!
by matiasvidoni
Wed Feb 10, 2010 6:03 pm
Forum: General
Topic: Problem with Huawei E176 + RB433UAH + ROS 4.5
Replies: 8
Views: 1552

Re: Problem with Huawei E176 + RB433UAH + ROS 4.5

Mail sent.
Thanks
by matiasvidoni
Wed Feb 10, 2010 3:21 pm
Forum: General
Topic: Problem with Huawei E176 + RB433UAH + ROS 4.5
Replies: 8
Views: 1552

Re: Problem with Huawei E176 + RB433UAH + ROS 4.5

It responds after the first reboot. It does not after power ON. I call it power on instead of first reboot because I think it´s different because in power on the modem has to boot up with the power, but after reboot the power to the modem is already there and maybe it's already initialized. Should I...
by matiasvidoni
Wed Feb 10, 2010 12:40 am
Forum: General
Topic: Problem with Huawei E176 + RB433UAH + ROS 4.5
Replies: 8
Views: 1552

Problem with Huawei E176 + RB433UAH + ROS 4.5

Hi people I'v connected a Hauwei E176 to a rb433uah (ROS 4.5). What I see when I power on the RB is that in the log I see this error: 00:07:25 async,ppp,info ppp-out1: initializing... 00:07:25 async,ppp,info ppp-out1: reseting link... 00:07:25 async,ppp,info ppp-out1: reseting link... - could not ac...
by matiasvidoni
Thu Apr 30, 2009 3:09 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Strange problem with RB411 + XR5
Replies: 4
Views: 755

Re: Strange problem with RB411 + XR5

Well, it looks strange that I loss packets on wired lan and nothing on wireless link, that's why I think it is strange.
Maybe it at least should reboot the rb, but it runs perfect, only lost packets.
by matiasvidoni
Thu Apr 30, 2009 12:32 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Strange problem with RB411 + XR5
Replies: 4
Views: 755

Strange problem with RB411 + XR5

Hi people I just had an strange problem with a rb411+xr5. I have a ptp link with two of them (two rb411 and two xr5). In one side of the link, say ip: 192.168.0.2, I lost a lot of pings from my pc to the routerboard attached to the eth1 If from the other point of the link I ping the same IP, I doesn...
by matiasvidoni
Wed Dec 26, 2007 10:53 pm
Forum: General
Topic: Webproxy: Squid killed with signal 11
Replies: 1
Views: 631

Re: Webproxy: Squid killed with signal 11

Still no answers, but searching in google I found that could be a problem with RAM memory.
I have changed the RAM, so now I´m waiting for the error to appear. Four days has passed without problems.
We´ll see.
If anybody has any clue of what´s going on, let me know.
Thanks
by matiasvidoni
Sat Dec 22, 2007 5:01 pm
Forum: General
Topic: Webproxy: Squid killed with signal 11
Replies: 1
Views: 631

Webproxy: Squid killed with signal 11

Hi My mikrotik router (v 2.9.40 in a pc) works fine for weeks, but once in a while, it stops serving web pages, everything else works fine (mail, skype, messenger, all except web). After looking in the log I found this line: web-proxy error while running: squid was killed with signal 11, restarting ...