Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 63 matches

by Znevna
Fri Jan 17, 2020 5:15 pm
Forum: General
Topic: ipsec ikev2 Split Include do not send to windows 10
Replies: 7
Views: 839

Re: ipsec ikev2 Split Include do not send to windows 10

I've tried, but I don't know how to disable FP for PPPoE. I've set allow-fast-path=no in IP settings and in bridge settings (though it is not part of a bridge but I've disabled everythig that had fast path in it). I've disabled the fasttracking FW rule. Rebooted. And I still see traffic in "FP Rx Ra...
by Znevna
Thu Jan 16, 2020 5:01 pm
Forum: General
Topic: ipsec ikev2 Split Include do not send to windows 10
Replies: 7
Views: 839

Re: ipsec ikev2 Split Include do not send to windows 10

If your WAN Type is PPPoE on MikroTik this would not work, issue also described here: https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=154743&p=764979#p764979 And I also have (still) an open ticket regarding this, SUP-3815, support acknowledged an issue that fits my description. I was hoping the fix w...
by Znevna
Wed Jan 15, 2020 10:56 am
Forum: General
Topic: IKE2 identity not found (IOS to Mikrotik)
Replies: 8
Views: 728

Re: IKE2 identity not found (IOS to Mikrotik)

I wrote the exact same thing a few posts above. Glad you got it working.
by Znevna
Fri Jan 10, 2020 11:37 pm
Forum: General
Topic: IKE2 identity not found (IOS to Mikrotik)
Replies: 8
Views: 728

Re: IKE2 identity not found (IOS to Mikrotik)

I tested this last month and it worked with My ID and Remote ID set to "auto".
iOS 13.2.something.
User Authentication was set to "None" and "Local ID" was left empty in iOS.
Can't give more details as I don't have any iOS devices around right now.
by Znevna
Thu Jan 09, 2020 9:51 am
Forum: General
Topic: Changing PPPoE client name disconnects PPPoE and re-connects - WHY?
Replies: 6
Views: 826

Re: Changing PPPoE client name disconnects PPPoE and re-connects - WHY?

How often do you change your wan interface name that this is such a big issue for you?
by Znevna
Wed Jan 08, 2020 3:02 am
Forum: Scripting
Topic: tx rx fp rx dropped pppoe account
Replies: 27
Views: 2570

Re: tx rx fp rx dropped pppoe account

Weird. I have not seen something like this with PPPoE and we mostly have PPPoE around here, almost all ISPs offer PPPoE connections. A config export wouldn't hurt, before digging more. As for the FP counter you'd have to be sure your fastracking rules are properly set and you don't have your traffic...
by Znevna
Tue Jan 07, 2020 11:57 pm
Forum: Scripting
Topic: tx rx fp rx dropped pppoe account
Replies: 27
Views: 2570

Re: tx rx fp rx dropped pppoe account

Tried to understand something out of this "issues" but I just don't get it. What is the initial issue? The FP Tx = 0 ? That's normal. While connected to a router which is mostly idle, from outside.: /interface monitor-traffic ppp-wan once name: ppp-wan rx-packets-per-second: 8 rx-bits-per-second: 5....
by Znevna
Mon Dec 30, 2019 12:38 pm
Forum: General
Topic: IP Cloud can it only update IPV6?
Replies: 1
Views: 224

Re: IP Cloud can it only update IPV6?

That shouldn't happen unless you've checked "use local address" From the wiki: https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:IP/Cloud#Advanced use-local-address (yes | no; Default: no) By default, the DNS name will be assigned to the detected public address (from the UDP packet header). If you wish to send ...
by Znevna
Mon Dec 30, 2019 12:05 pm
Forum: General
Topic: IPsec lockup, DPD not working?
Replies: 2
Views: 332

Re: IPsec lockup, DPD not working?

What client? I didn't experience such a thing with StrongSwan. Except that my battery was almost dead overnight because of the 20s keep-alives.
PS: clients log might be useful too.
LE: nevermind. routeros IS the client. skip this post. too early for me.
by Znevna
Mon Dec 30, 2019 6:32 am
Forum: General
Topic: Invalid syntax in WIN10 only IKEv2 FIXED thanks
Replies: 9
Views: 982

Re: Invalid syntax in WIN10 only IKEv2 FIXED thanks

I wrote in the 2nd post above exactly the same thing, in english. viewtopic.php?f=2&t=154789#p765207
But you continued to blame MikroTik.
Cheers.
by Znevna
Tue Dec 17, 2019 4:44 pm
Forum: General
Topic: GREENBOW and IKEV2 MIKROTIK RSA and PSK setup WIN10
Replies: 2
Views: 393

Re: GREENBOW and IKEV2 MIKROTIK RSA and PSK setup WIN10

1. Why do you open multiple topics for the same issue?
2. Is it RSA or PSK ?!
3. Did you fix your config as I've said at the end of this post here? viewtopic.php?f=2&t=154789#p765247
by Znevna
Tue Dec 17, 2019 12:27 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.46 [stable] is released!
Replies: 113
Views: 26465

Re: v6.46 [stable] is released!

Any chance that SUP-3815 might get fixed in 6.46.1 ? It's regarding this: viewtopic.php?f=2&t=154743&p=764979#p764979
by Znevna
Mon Dec 16, 2019 11:41 pm
Forum: General
Topic: Changing PPPoE client name disconnects PPPoE and re-connects - WHY?
Replies: 6
Views: 826

Re: Changing PPPoE client name disconnects PPPoE and re-connects - WHY?

That "arbitrary name" as you call it, is also used in other places in RouterOS and some stuff depend on it (firewall rules or whatever). They can't work using some "name" that doesn't exist (if you change it).
Just my two cents on this.
Why does it bother you?
by Znevna
Sun Dec 15, 2019 9:06 pm
Forum: General
Topic: Invalid syntax in WIN10 only IKEv2 FIXED thanks
Replies: 9
Views: 982

Re: Invalid syntax in WIN10 only IKEv2

/certificate add common-name="MY.VPN Root CA" name=MyCA key-size=2048 days-valid=3650 trusted=yes key-usage=key-cert-sign,crl-sign Nothing fancy. Also, try leaving in Identities My ID and Remote ID type to "auto". !!! how can you have this in config? just seen it. *stripped add auth-method=digital-...
by Znevna
Sun Dec 15, 2019 8:52 pm
Forum: General
Topic: Invalid syntax in WIN10 only IKEv2 FIXED thanks
Replies: 9
Views: 982

Re: Invalid syntax in WIN10 only IKEv2

I've tested with Windows 10 1809 and 1909, no issue here. Except the unrelated one I've posted in that topic. It also works with Windows 7 but it's a little tricky to import certificates in Local Machine store (there are guides on the web, or use certlm.msc from a win8+ machine). Windows 7's issue, ...
by Znevna
Sun Dec 15, 2019 3:35 pm
Forum: General
Topic: Invalid syntax in WIN10 only IKEv2 FIXED thanks
Replies: 9
Views: 982

Re: Invalid syntax in WIN10 only IKEv2

Under Windows you have to import the certificates in "Local Machine" store location. The one generated for client under "Personal". The CA for some reason doesn't get imported, donno why yet, you have to export it as "pem" from RouterOS and import it also in Local Machine under Trusted Root CA. You ...
by Znevna
Fri Dec 13, 2019 9:59 pm
Forum: General
Topic: IKEv2 behind PPPoE, Windows clients and split tunneling / split-include issue
Replies: 4
Views: 1093

Re: IKEv2, Windows Clients and Split Tunneling issue

Weird. I only have ethernet from ISP's in remote locations outside the city and I can't disrupt the connections there just for tests. BUT, what if I double NAT it? Have you tried? PPPoE on one router and putting the IKEv2 server behind it on another router? that way it will be ethernet-wan? Maybe it...
by Znevna
Fri Dec 13, 2019 7:33 pm
Forum: General
Topic: IKEv2 behind PPPoE, Windows clients and split tunneling / split-include issue
Replies: 4
Views: 1093

Re: IKEv2, Windows Clients and Split Tunneling issue

Why? I didn't see anywhere any limitation about the WAN type of the IKEv2 server regarding this. It is connected via PPPoE to the ISP, yes. The connection works, just, something about this isn't: *) ike2 - send split networks over DHCP (option 249) to Windows initiators if DHCP Inform is received; O...
by Znevna
Fri Dec 13, 2019 4:54 pm
Forum: General
Topic: DNS Cache
Replies: 21
Views: 2333

Re: DNS Cache

He is using it, for clients behind the network /ip dhcp-server network add address=192.168.1.0/24 dns-server=192.168.1.1 gateway=192.168.1.1 But his firewall is a mess. These lines in particular: /ip firewall filter add action=drop chain=forward dst-address=192.168.1.0/24 dst-port=53 in-interface-li...
by Znevna
Fri Dec 13, 2019 3:05 pm
Forum: General
Topic: IKEv2 behind PPPoE, Windows clients and split tunneling / split-include issue
Replies: 4
Views: 1093

IKEv2 behind PPPoE, Windows clients and split tunneling / split-include issue

Hello, I need some fresh eyes on this, I just can't get it to work and no ideea what to try next. Long story short, I'm trying to switch from OpenWRT & OpenVPN that's been holding 5 offices interconnected and a couple of Windows machines since a few years now, but the hardware shows it's age and we ...
by Znevna
Tue Dec 10, 2019 9:36 am
Forum: General
Topic: Site to Site VPN (13 Sites & 2 remote Laptops)
Replies: 18
Views: 1675

Re: Site to Site VPN (13 Sites & 2 remote Laptops)

Sorry to bump this thread, but, is split-tunneling in Windows 10 and RouterOS v6.46 stable working for anyone? (IKEv2) I've caught this bug report: https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=124945#p695000 Which was fixed: *) ike2 - send split networks over DHCP (option 249) to Windows initiators if...
by Znevna
Mon Dec 09, 2019 6:55 pm
Forum: RouterOS v7 BETA
Topic: [ROS 7.0beta4] PPP[PPPoE/PPTP/L2TP/SSTP] interface no rx traffic, and mss need change by mangle.
Replies: 1
Views: 605

Re: [ROS 7.0beta4] PPP[PPPoE/PPTP/L2TP/SSTP] interface no rx traffic, and mss need change by mangle.

I've reported the MSS issue one month ago and they were able to reproduce it.
Let's hope the fix will make it in beta5 atleast.
by Znevna
Wed Dec 04, 2019 1:22 pm
Forum: General
Topic: Webfig with HTTPS and a certificate, please.
Replies: 1
Views: 359

Re: Webfig with HTTPS and a certificate, please.

Just tested this with success and without the "pain in the ass". I've used the same certificate I've generated for IKEv2 server-side. Cert was generated using this: /certificate add common-name=domain.name subject-alt-name=DNS:domain.name key-size=2048 days-valid=3650 key-usage=tls-server name=vpn.s...
by Znevna
Tue Dec 03, 2019 7:15 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.46 [stable] is released!
Replies: 113
Views: 26465

Re: v6.46 [stable] is released!

*) winbox - added "public-address-ipv6" parameter to "IP/Cloud" menu;
This .. doesn't appear in WinBox nor in WebFig. Only present in terminal.
by Znevna
Tue Dec 03, 2019 3:08 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.46 [stable] is released!
Replies: 113
Views: 26465

Re: v6.46 [stable] is released!

I'm guessing that
*) ike1 - fixed minor spelling mistake in logs;
isn't regarding this: viewtopic.php?f=21&t=154286#p763108 since it's the same in this release.
My logs are from ike2 anyway.
by Znevna
Mon Dec 02, 2019 9:38 am
Forum: Wireless Networking
Topic: RBwAP2nD Antenna diagram
Replies: 3
Views: 349

Re: RBwAP2nD Antenna diagram

by Znevna
Sun Dec 01, 2019 7:34 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.46rc [testing] is released!
Replies: 16
Views: 5272

Re: v6.46rc [testing] is released!

Little typo in ipsec logging:
18:10:25 ipsec prepearing internal IPv4 address 
18:10:25 ipsec prepearing internal IPv4 netmask 
18:10:25 ipsec prepearing internal IPv6 subnet 
18:10:25 ipsec prepearing internal IPv4 DNS
by Znevna
Fri Nov 29, 2019 11:17 am
Forum: General
Topic: Problem with expiring IPv6 addresses
Replies: 2
Views: 447

Re: Problem with expiring IPv6 addresses

I'd advise to not use something that short. RFC 7772 (Reducing Energy Consumption of Router Advertisements) advises to not send more than 7 RAs per hour. Something else might be broken in your config. These are my settings that work just fine. /ipv6 nd set [ find default=yes ] ra-interval=8m34s-11m2...
by Znevna
Mon Nov 25, 2019 4:29 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.46beta [testing] is released!
Replies: 150
Views: 65179

Re: v6.46beta [testing] is released!

Signal Strength Range -1..120 It's joke ? Access Lists unusable now.
Bug still present: I've written here also: viewtopic.php?f=2&t=154126
Post could be moved or deleted, I didn't know it was beta related at the time. Done the tests today :)
by Znevna
Thu Nov 21, 2019 9:20 pm
Forum: General
Topic: [bug] WinBox/WebFig Wireless ACL - Signal Strength Range - input validation [SOLVED]
Replies: 1
Views: 379

[bug] WinBox/WebFig Wireless ACL - Signal Strength Range - input validation [SOLVED]

Hello. Bug present on 6.46beta59, might be present on stable, can't test right now, but maybe someone else can. Later edit: bug was introduced in 6.46beta28, 6.46beta16 is fine, stable is fine. There's some error with the default value for Signal Strength Range, and the validation for the values ent...
by Znevna
Wed Nov 20, 2019 12:56 pm
Forum: General
Topic: erm what is FW 6.55.6 , no mention of it here yet routers say it is current stable?
Replies: 20
Views: 1602

Re: erm what is FW 6.55.6 , no mention of it here yet routers say it is current stable?

*ahem* my bad. It looks like it's exactly what Sob mentioned earlier. There isn't such version, at least not yet, maybe in future. But perhaps it could be this in real life action: https://medium.com/tenable-techblog/routeros-chain-to-root-f4e0b07c0b21 Long story short, you have winbox open to the w...
by Znevna
Wed Nov 20, 2019 10:45 am
Forum: General
Topic: erm what is FW 6.55.6 , no mention of it here yet routers say it is current stable?
Replies: 20
Views: 1602

Re: erm what is FW 6.55.6 , no mention of it here yet routers say it is current stable?

You or your ISP is hijacking the DNS for the download server. MikroTik's servers are in Latvia. Check what DNS server your router is using and check the static DNS entries on it, if you have nothing in static DNS regarding upgrade.mikrotik.com or download.mikrotik.com and you're using the ISP's DNS ...
by Znevna
Fri Nov 15, 2019 1:56 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: hAP ac^2 Problems---Extremely Poor Performance found in 2.4G and 5G WiFi
Replies: 294
Views: 67993

Re: hAP ac^2 Problems---Extremely Poor Performance found in 2.4G and 5G WiFi

Thanks for the "AMSDU Limit to 2048" tip. It makes my Huawei Mate 20 Lite like the router a little bit more (atleast I get ~20mbps and even more somewhat stable download on 5GHz, instead of, well, less.)
by Znevna
Sat Nov 09, 2019 1:10 pm
Forum: General
Topic: IPv6 firewall rules with dynamic IPv6 prefix
Replies: 6
Views: 2249

Re: IPv6 firewall rules with dynamic IPv6 prefix

Hello, I've been trying to find a solution for this and came across this topic. Just thinking, wouldn't it be easier for the script (and maybe on the resources?) to make use firewall address lists? And use those address lists in the rules? Instead for the script to search through firewall rules it w...
by Znevna
Thu Nov 07, 2019 5:59 pm
Forum: General
Topic: DHCPv6 - Option 24 - Domain Search List
Replies: 3
Views: 663

Re: DHCPv6 - Option 24 - Domain Search List

To my surprise, regarding option code 23, which was also bugging me, i've discovered that it automagically does this (in 6.46beta59):
by Znevna
Thu Nov 07, 2019 3:50 pm
Forum: General
Topic: DHCPv6 - Option 24 - Domain Search List
Replies: 3
Views: 663

DHCPv6 - Option 24 - Domain Search List

Hello, spent the whole morning dealing with this and I think this should be documented somewhere. If this isn't the right place for this please move it somewhere else. So, basically I wanted to push the local dns suffix to clients via IPv6 too, not just only via IPv4 which is quite easy from the DHC...
by Znevna
Wed Nov 06, 2019 8:17 pm
Forum: General
Topic: MikroTik hAP ac2 - PoE in problem
Replies: 16
Views: 1733

Re: MikroTik hAP ac2 - PoE in problem

What are you smoking mate?
Even if as a switch why would you want to cripple it? Or as an AP?
As a router you can configure wan to ethernet5 and use ethernet1 as lan (to maintain the wan port to one end, others recommend wan to port 2 but that's just nasty.)
by Znevna
Wed Nov 06, 2019 6:31 pm
Forum: General
Topic: MikroTik hAP ac2 - PoE in problem
Replies: 16
Views: 1733

Re: MikroTik hAP ac2 - PoE in problem

There is: https://mikrotik.com/product/rbgpoe_con_hp
I don't see your device in the compatibility list though, https://wiki.mikrotik.com/index.php?tit ... lity_table
Should work..
by Znevna
Wed Nov 06, 2019 10:58 am
Forum: General
Topic: MikroTik hAP ac2 - PoE in problem
Replies: 16
Views: 1733

Re: MikroTik hAP ac2 - PoE in problem

It's not a problem.
hAP ac2 doesn't support 802.3af/at, check the product page.
PoE in: Passive PoE
PoE in input Voltage: 18-28 V
by Znevna
Tue Nov 05, 2019 4:58 pm
Forum: General
Topic: Feature request: exporting configuration sould be password protected
Replies: 6
Views: 846

Re: Feature request: exporting configuration sould be password protected

You want the file to be password protected? :-?
Why don't you just add it to a password protected archive before sending it by e-mail? 7zip or zip or whatever.
by Znevna
Mon Nov 04, 2019 10:50 pm
Forum: General
Topic: Your router was open to attack...
Replies: 11
Views: 1499

Re: Your router was open to attack...

We don't know that's all he's got in the firewall (didn't reply yet), if he does, oh my :shock: , yes, he should redo his setup following defaults atleast. AFTER reinstall
by Znevna
Mon Nov 04, 2019 10:47 pm
Forum: General
Topic: RouterBOARD 962UiGS-5HacT2HnT + GPS
Replies: 5
Views: 695

Re: RouterBOARD 962UiGS-5HacT2HnT + GPS

Dumb question, but did the old router had WiFi? If it didn't, did you try turning off both wlans on your hap ac to see if it helps? Something might interfere with the GPS signal. LE: even the CPU's harmonic is pretty close. 720x2=1440 which is pretty close to 1575.42MHz. try lowering the CPU frequen...
by Znevna
Mon Nov 04, 2019 10:29 pm
Forum: General
Topic: Your router was open to attack...
Replies: 11
Views: 1499

Re: Your router was open to attack...

Well, you could've had that there since a long time and you didn't even know about it, but recently you might have updated WinBox to 3.20, which in the changelog, reads: *) show system note at login; So.... You should start with a fresh install using netinstall just to be sure, as @mkx suggested. /e...
by Znevna
Mon Nov 04, 2019 8:36 pm
Forum: General
Topic: Can't route between local Subnets. (One router). [SOLVED]
Replies: 16
Views: 1487

Re: Can't route between local Subnets. (One router). [SOLVED]

Elegant or not it's the easiest solution. The DNS based one isn't that far off. While there is a script here: https://github.com/Tolaris/mikrotik-dns-dhcp/blob/master/mikrotik-dns-dhcp.script (among others i've tested, this is the finest of them all) to aid in completing mikrotiks dns implementation...
by Znevna
Mon Nov 04, 2019 7:48 pm
Forum: General
Topic: Can't route between local Subnets. (One router). [SOLVED]
Replies: 16
Views: 1487

Re: Can't route between local Subnets. (One router). [SOLVED]

Sheesh. It's not a routing problem. It's not a DNS problem, workgroups work a little different, read: wins server. Assign static IP's to your machines so they don't change overnight. Access them by \\192.168.x.xx. Setup shares properly, use network drives (map network drives where you need to) \\192...
by Znevna
Sun Nov 03, 2019 5:45 pm
Forum: General
Topic: PPPoE client default MTU
Replies: 25
Views: 10766

Re: PPPoE client default MTU

You didn't post your config yet to see what you've set there, as you have some serious issues understanding this whole MTU thingie (what I get from your posts atleast).
Also, don't open another topic if you already asked in another. Makes tracking your issue kinda hard.
by Znevna
Sat Nov 02, 2019 2:13 pm
Forum: General
Topic: IPv6 PPPoE+DHCPv6 Client Pool Rebind BUG
Replies: 11
Views: 3121

Re: IPv6 PPPoE+DHCPv6 Client Pool Rebind BUG

Well, two years since this topic was started, but it looks fixed in 6.46beta59: *) dhcpv6-client - properly update bind time when unused prefix received from the server; *) dhcpv6-client - properly update IPv6 address on rebind; *) dhcvp6-client - fixed timeout when doing rebind; I've tested without...
by Znevna
Sat Nov 02, 2019 1:55 pm
Forum: General
Topic: HAP AC2 IPv6 performance
Replies: 6
Views: 1290

Re: HAP AC2 IPv6 performance

I've done tests with multiple sessions.. same core (3) busy doing all the work: network, firewall. I'll redo this weekend some tests and compare it to how a 750Gr3 deals with this. Weird thing is that with lower load (speed/connections), all the cores seem to do a little bit of something. Only when ...
by Znevna
Sat Nov 02, 2019 1:33 pm
Forum: General
Topic: HAP AC2 IPv6 performance
Replies: 6
Views: 1290

Re: HAP AC2 IPv6 performance

That still doesn't explain why only one core is saturated and the rest sit idle (I have the same device, encountered the same with IPv6), there may be room for optimization maybe.
by Znevna
Thu Oct 31, 2019 3:08 pm
Forum: RouterOS v7 BETA
Topic: RouterOS v7 Beta 3 - PPPOE WAN Intermittently Not Passing Traffic [SOLVED]
Replies: 3
Views: 1296

Re: RouterOS v7 Beta 3 - PPPOE WAN Intermittently Not Passing Traffic [SOLVED]

Welcome, I'm staying away of v7 for the moment because of this, I don't know what else might not work as expected. After 6.39 the "change-tcp-mss=yes" from the profile assigned to that ppp interface was supposed to take care internally of this but somehow it doesn't work right atm. 6.39: !) ppp - im...
by Znevna
Thu Oct 31, 2019 9:12 am
Forum: RouterOS v7 BETA
Topic: RouterOS v7 Beta 3 - PPPOE WAN Intermittently Not Passing Traffic [SOLVED]
Replies: 3
Views: 1296

Re: RouterOS v7 Beta 3 - PPPOE WAN Intermittently Not Passing Traffic [SOLVED]

Encountered something similar, I've sent an email describing what I could, I'm no network guru. Easy test is to try to open this forum and u'll see it gets stuck at the SSL part (other sites behave the same), I don't know how to debug this so I've sent two packet captures, but no reply yet. But, if ...
by Znevna
Wed Oct 30, 2019 5:21 pm
Forum: General
Topic: Hap ac2 DHCP Client not working on 2G WLAN station
Replies: 6
Views: 937

Re: Hap ac2 DHCP Client not working on 2G WLAN station

In the test above I was connected to an Asus AC58U.
I'll cleanup my config and post it here so that you can compare it with yours.
LE: added config
by Znevna
Wed Oct 30, 2019 11:32 am
Forum: General
Topic: Problem with DHCP server [SOLVED]
Replies: 12
Views: 1379

Re: Problem with DHCP server [SOLVED]

[...] For now i have set on Mikrotik -->Store Leases on Disk never| hoping that will try to assign unused addresses after reboot. So far it is good No.. that won't do it. I also set "never" to store leases on disk, to minimize flash wear and because except the IPs I've set static, I don't care if t...
by Znevna
Tue Oct 29, 2019 12:37 pm
Forum: General
Topic: Problem with DHCP server [SOLVED]
Replies: 12
Views: 1379

Re: Problem with DHCP server [SOLVED]

Well, there is no option that I know of in RouterOS to assign consecutive IP addresses. For example, in dnsmasq we have this: --dhcp-sequential-ip Dnsmasq is designed to choose IP addresses for DHCP clients using a hash of the client's MAC address. This normally allows a client's address to remain s...
by Znevna
Mon Oct 28, 2019 9:36 pm
Forum: General
Topic: Hap ac2 DHCP Client not working on 2G WLAN station
Replies: 6
Views: 937

Re: Hap ac2 DHCP Client not working on 2G WLAN station

Works fine here. Same device. ROS 6.45.7 21:30:37 wireless,info 4C:ED:FB:B2:C0:D0@wlan1 established connection on 2437000, SSID ViperNet 21:30:37 dhcp,debug,state dhcp-client on wlan1 entering <selecting...> state 21:30:38 dhcp,debug,state dhcp-client on wlan1 entering <requesting...> state 21:30:38...
by Znevna
Mon Oct 28, 2019 4:05 pm
Forum: General
Topic: Quick Set: Home AP Dual - IP assignment
Replies: 8
Views: 1024

Re: Quick Set: Home AP Dual - IP assignment

Oh boy, with guys like you little bugs like this one will never get sorted out and even be afraid to say something about other little bugs that if fixed will make it more user friendly. But what do I know :)
Sorry to bother you with little things like this one.
Friendly support forum... :)
by Znevna
Mon Oct 28, 2019 3:31 pm
Forum: General
Topic: Quick Set: Home AP Dual - IP assignment
Replies: 8
Views: 1024

Re: Quick Set: Home AP Dual - IP assignment

I didn't even wanna bother answering to your replies just because I consider them offtopic. Why not use quickset? It is there just for that, quickly setup a router with the minimal required settings. (mikrotiks solution to the next next next kind of routers.) And Home Ap Dual on this device (or othe...
by Znevna
Mon Oct 28, 2019 12:22 pm
Forum: General
Topic: Quick Set: Home AP Dual - IP assignment
Replies: 8
Views: 1024

Quick Set: Home AP Dual - IP assignment

Hello, this thing bugs me for a while. Device: hAP ac2 The default config has the local IP address assigned to bridge, but, if let's say I want to use the Home AP Dual from Quick Set, it changes the IP assignment from bridge to ethernet2. If you change the IP assignment back to bridge, it quacks up ...
by Znevna
Thu Oct 24, 2019 1:06 pm
Forum: RouterOS v7 BETA
Topic: 7.0beta3 available in testing?
Replies: 40
Views: 6547

Re: 7.0beta3 available in testing?

hAP ac2, manual upgrade from 6.46beta55 spits the same thing in the logs, but it does upgrade. # oct/24/2019 9:33: 8 by RouterOS 7.0beta3 # software id = [...] # jan/01/2002 03:00:00 system,error broken package routeros-arm-7.0beta3.npk jan/01/2002 03:00:00 system,info installed system-7.0beta3 jan/...
by Znevna
Wed Oct 23, 2019 6:32 pm
Forum: RouterOS v7 BETA
Topic: Torrent client
Replies: 40
Views: 9584

Re: Torrent client

Question is, was it worth having it there taking up ~500KB of our precios space in devices with 16MB of storage?:)
by Znevna
Wed Oct 23, 2019 12:09 pm
Forum: General
Topic: What is the use case for displaying local drives in netinstall?
Replies: 7
Views: 958

Re: What is the use case for displaying local drives in netinstall?

The answer to your question is found even by clicking "Help" in the netinstall main window. In the first lines too. "This program allows remote installation of the MikroTik RouterOS over Ethernet or to any local disk from a Windows computer. Installation methods: - over the network using floppy boot...
by Znevna
Mon Oct 21, 2019 11:18 am
Forum: General
Topic: [Feature Request] IPv6 Fasttrack
Replies: 15
Views: 3324

Re: [Feature Request] IPv6 Fasttrack

Would be nice if it atleast scaled right on cpus somehow. With a simple test using fast.com with more than 2 parallel connections, on a hAP ac2, cpu3 goes up to 100% and the rest of them sit idle, tested with with ROS 7 Beta 2, same thing. Bandwidth capped because of this under 400mbps out of ~900. ...