Community discussions

MikroTik App

Search found 6 matches

by canvcol
Fri Dec 13, 2019 7:09 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: wAP LTE kit - best watchdog method
Replies: 2
Views: 794

Re: wAP LTE kit - best watchdog method

Thanks again SiB! I will look into these.
(sorry for late reply!)
by canvcol
Mon Nov 25, 2019 10:42 am
Forum: Beginner Basics
Topic: wAP LTE kit - best watchdog method
Replies: 2
Views: 794

wAP LTE kit - best watchdog method

Hello, I have a wAP LTE kit in a remote location with mediocre signal. Currently I am using the system watchdog with 8.8.8.8 set to ensure things are kept alive. It is activating probably every one or two hours from what I can tell. However, I later saw scripts using the Netwatch or Scheduler featur...
by canvcol
Thu Nov 21, 2019 1:33 pm
Forum: General
Topic: Script for interface LTE to restart [SOLVED]
Replies: 10
Views: 10375

Re: Script for interface LTE to restart [SOLVED]

Hello, hoping someone might have some ideas on this. I have a wAP LTE kit in a remote location with mediocre signal. Currently I am using the system watchdog with 8.8.8.8 set to ensure things are kept alive. It is activating probably every one or two hours. My questions: 1. Is it a bad idea to use t...
by canvcol
Wed Oct 16, 2019 10:53 am
Forum: Beginner Basics
Topic: wAP LTE kit with Hikvision IP camera
Replies: 6
Views: 1077

Re: wAP LTE kit with Hikvision IP camera

Thank you SiB! Using the tips you gave me, I noticed that the camera was only connecting to 1.1.1.1:53 and nothing else. So I tried changing my manual primary dns setting on the camera from 1.1.1.1 to 8.8.8.8 and now it is working!! Both email and Hikconnect. Though I have no idea what the reason is...
by canvcol
Tue Oct 15, 2019 11:25 am
Forum: Beginner Basics
Topic: wAP LTE kit with Hikvision IP camera
Replies: 6
Views: 1077

Re: wAP LTE kit with Hikvision IP camera

Thanks for looking at this Zacharias. What was puzzling me was it seemed to work whenever I connected the older 3g router - so I assumed it was a problem with configuration of the Mikrotik. However, it seems it was just coincidence - today I tried again connecting the older 3g router and the problem...
by canvcol
Mon Oct 14, 2019 10:02 am
Forum: Beginner Basics
Topic: wAP LTE kit with Hikvision IP camera
Replies: 6
Views: 1077

wAP LTE kit with Hikvision IP camera

Hello I am setting up an IP camera (Hikvision) with a Mikrotik wAP LTE kit. Internet access is working - I am able to browse with a laptop connected to the wifi. The camera is able to upload images to an ftp server on a remote network via 3g / lte connection. I am having the following problems: Emai...