Community discussions

MikroTik App

Search found 12 matches

by sirnef
Thu Jun 25, 2020 2:07 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: OpenVPN traffic to selected VLANs
Replies: 0
Views: 318

OpenVPN traffic to selected VLANs

Hi, I have VLANs configured on my Mikrotik router. Today I configured OpenVPN server (with this instruction https://www.medo64.com/2016/12/simple-openvpn-server-on-mikrotik/) and I am able to connect from external network via it. I have separate IP pool for Open VPN. The problem is that when connect...
by sirnef
Mon Mar 30, 2020 4:52 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Isolate home devices with VLANs
Replies: 10
Views: 2547

Re: Isolate home devices with VLANs

First, thanks for your patience. This should clarify things a bit: https://i.imgur.com/PnnSSrS.jpg Red are connections that I do not test now, because I just tried to use tutorial script and I wanted to check if I can conigure anything working... wlan1 was the default 2 GHz WiFi and for now I add vi...
by sirnef
Mon Mar 30, 2020 12:58 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Isolate home devices with VLANs
Replies: 10
Views: 2547

Re: Isolate home devices with VLANs

That helped me a lot :) Thanks! So, my problems now are: 1) DHCP seems to be not working on BLUE network 2) I have Internet access from BASE network Could you please check my config: # mar/30/2020 11:37:29 by RouterOS 6.46.4 # software id = HF3B-E918 # # model = RB962UiGS-5HacT2HnT # serial number =...
by sirnef
Sun Mar 29, 2020 11:32 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Isolate home devices with VLANs
Replies: 10
Views: 2547

Re: Isolate home devices with VLANs

when I do IP addressing points, something gets mixed up in the configuration so much that it logs me out of the winbox and I can't log in again. Can you please tell me which points in the RouterSwitchAP.rsc script I should be careful to prevent this? I do the configuration step by step while connect...
by sirnef
Sat Mar 28, 2020 2:43 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Isolate home devices with VLANs
Replies: 10
Views: 2547

Re: Isolate home devices with VLANs

I read the text. I'll try to understand the scripts. But I've already noticed one thing. IP Addressing & Routing: There is only one hardware device, of which we create one bridge to manage all LAN side devices. We set this IP address to 192.168.0.1. Everything gets routed out the Yellow WAN interfac...
by sirnef
Sat Mar 28, 2020 12:48 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Isolate home devices with VLANs
Replies: 10
Views: 2547

Isolate home devices with VLANs

Hi, please help me to configure my RB962UiGS-5HacT2HnT. I don't know, I tried to read the tutorials, but they are a little confusing and I don't know how to do it. I would like to make three VLANs at the beginning to isolate the devices from each other: 1) trusted devices (laptops, mobile phones) - ...
by sirnef
Fri Jan 03, 2020 1:01 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: DNS issue or ...? [SOLVED]
Replies: 11
Views: 2204

Re: DNS issue or ...? [SOLVED]

So I've changed my internal network address and it is working without problems. Thanks a lot!
by sirnef
Tue Dec 10, 2019 9:46 am
Forum: Beginner Basics
Topic: DNS issue or ...? [SOLVED]
Replies: 11
Views: 2204

Re: DNS issue or ...? [SOLVED]

So I can't have the same address 192.168.88.* subnets on two different interfaces? :shock: No... Oops... I'm sorry for being so ignorant. I didn't mix anything in the ISP subnet settings. The truth is that I had very poor Internet access before for two reasons. First of all, I had a bad ISP before....
by sirnef
Mon Dec 09, 2019 9:51 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: DNS issue or ...? [SOLVED]
Replies: 11
Views: 2204

Re: DNS issue or ...? [SOLVED]

Yes, this is my cable connection configuration: Ethernet adapter Ethernet 3: Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : Realtek USB GbE Family Controller Physical Address. . . . . . . . . : 00-E0-4C-20-10-01 DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes Autoconfiguration Enable...
by sirnef
Mon Dec 09, 2019 9:06 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: DNS issue or ...? [SOLVED]
Replies: 11
Views: 2204

Re: DNS issue or ...? [SOLVED]

Yes, this is the default configuration. First I just try to have access to the Internet. Later I want to learn RouterOS. [admin@MikroTik] > /ip dhcp-client print Flags: X - disabled, I - invalid, D - dynamic # INTERFACE USE-PEER-DNS ADD-DEFAULT-ROUTE STATUS ADDRESS 0 ;;; defconf ether1 yes yes bound...
by sirnef
Mon Dec 09, 2019 8:29 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: DNS issue or ...? [SOLVED]
Replies: 11
Views: 2204

Re: DNS issue or ...? [SOLVED]

Oh, unfortunatelly I can't:
Pinging 8.8.8.8 with 32 bytes of data:
General failure.
General failure.
General failure.
General failure.

Ping statistics for 8.8.8.8:
    Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),
by sirnef
Sat Dec 07, 2019 5:08 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: DNS issue or ...? [SOLVED]
Replies: 11
Views: 2204

DNS issue or ...? [SOLVED]

Hi, I have just installed my new hAP ac and have a problem with connection to the Internet. It is working when I connect my laptop directly to the ISP cable. This are my settings from ipconfig /all: Wireless LAN adapter Wi-Fi: Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : Ma...