Community discussions

MikroTik App

Search found 6 matches

by SupermanSC
Wed Apr 15, 2020 9:20 am
Forum: Useful user articles
Topic: Bypassing AT&T Residential Gateways with MikroTik
Replies: 189
Views: 40683

Re: Bypassing AT&T Residential Gateways with MikroTik

Thanks for this thread! I got mine working on my RB4011. @Paul I had issues being authenticated but no IP Address from DHCP as well. 1. Make sure Identity and Non-Identity in Dot1x are your Gatways MAC Address. 2. Set ether1 switch port to fallback AND the vlan-id=0 . Although...it seems that it wa...
by SupermanSC
Fri Mar 20, 2020 1:47 am
Forum: General
Topic: EoIP Tunnels reporting as 10mbps in SNMP
Replies: 2
Views: 1414

Re: EoIP Tunnels reporting as 10mbps in SNMP

Ping. Please Mikrotik? Can we get the ability to assign a speed to a gre-interface so monitoring/reporting works correctly?
by SupermanSC
Fri Mar 20, 2020 1:45 am
Forum: General
Topic: Mikrotik equivalent to Cisco "bandwidth" command?
Replies: 8
Views: 2189

Re: Mikrotik equivalent to Cisco "bandwidth" command?

2020 and same issue. We use LibreNMS and it auto-polls the interface speed which reports back as 10mbps. Mikrotik, can we please get the ability to set a manual interface speed based on the capacity of a tunnel?
by SupermanSC
Wed Mar 18, 2020 12:52 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: CCR1009 / OSPF over GRE - Very High Latency, Low Speed
Replies: 1
Views: 1931

Re: CCR1009 / OSPF over GRE - Very High Latency, Low Speed

Bueller? Bueller? Is this not a common configuration?
by SupermanSC
Thu Mar 12, 2020 10:28 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: CCR1009 / OSPF over GRE - Very High Latency, Low Speed
Replies: 1
Views: 1931

CCR1009 / OSPF over GRE - Very High Latency, Low Speed

We're in the process of (hopefully) dumping a number of L2 WAN connections in favor of higher speed Internet connections and doing GRE over them back to our Data Center. Ideally, we're looking to ditch Cisco along the way and convert these to Mikrotik. That said, we're stumped as it seems our config...
by SupermanSC
Tue Feb 18, 2020 10:18 pm
Forum: General
Topic: Solved: iOS 13 & macOS Catalina IKEv2 VPN not working anymore [SOLVED]
Replies: 33
Views: 19158

Re: Solved: iOS 13 & macOS Catalina IKEv2 VPN not working anymore [SOLVED]

theprojectnewbie, I had all this working on IOS12 / High Sierra, however since upgrading to IOS13 / Catalina, I'm getting an array of different issues. Thinking this was related to the SAN issue you mentioned above, I wiped everything out and started over while generating SAN names identical to your...