Community discussions

MikroTik App

Search found 16 matches

by struck
Wed Nov 20, 2019 9:35 pm
Forum: General
Topic: Time Zone outdated and overriding NTP
Replies: 7
Views: 1273

Re: Time Zone outdated and overriding NTP

I checked the changelog, but didn't find this fix.
by struck
Tue Oct 22, 2013 10:11 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CLOUD CORE ROUTER
Replies: 1374
Views: 1042908

Re: CLOUD CORE ROUTER

Hello In my case I'm using the ports ether1 and ether6. After a few minutes of operation, the port ether1 link flaps. I went back to the old 1100AHx2 and the problem doesn't happen. It's impossible to use. Struck an update about [Ticket#2013090666000521] vrrp backup problem - 6.x all the ccr eth int...
by struck
Thu Feb 10, 2011 4:24 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v5rc9
Replies: 108
Views: 13384

Re: RouterOS v5rc9

Struck, Do you have problems with RX Drops like here: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=3&t=38343 with that machine with 16 cores and 1500 PPPoE users? I have no problem with RX drops on this machine, only PPPoE problems... And what is the bandwidth on interfaces for this machine? Interface...
by struck
Thu Feb 10, 2011 4:23 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v5rc9
Replies: 108
Views: 13384

Re: RouterOS v5rc9

Struck, Do you have problems with RX Drops like here: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=3&t=38343 with that machine with 16 cores and 1500 PPPoE users? 16 real cores on 8 real cores with HT??? if 8 go to the BIOS and disable HT, RouterOS benefit more on that. Did you made your IRQ managemen...
by struck
Thu Feb 10, 2011 4:17 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v5rc9
Replies: 108
Views: 13384

Re: RouterOS v5rc9

Struck,

Do you have problems with RX Drops like here: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=3&t=38343

with that machine with 16 cores and 1500 PPPoE users?

I have no problem with RX drops on this machine, only PPPoE problems...
by struck
Thu Feb 10, 2011 3:28 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v5rc9
Replies: 108
Views: 13384

Re: RouterOS v5rc9

what happens when you have 1500 connected, and 1501 tries to connect ? 1500 connects. From 1501 only appears in the log: PPPoE connection established from (MAC). did you send supout.rif file to support? what is the ticket number, I will check status. We need the file from the moment when 1501 conne...
by struck
Thu Feb 10, 2011 2:26 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v5rc9
Replies: 108
Views: 13384

Re: RouterOS v5rc9

what happens when you have 1500 connected, and 1501 tries to connect ?
1500 connects. From 1501 only appears in the log: PPPoE connection established from (MAC).
by struck
Thu Feb 10, 2011 2:23 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v5rc9
Replies: 108
Views: 13384

Re: RouterOS v5rc9

About my previous post from 5.0 rc8 ... The ROS with level 6 only supported 1500 concurrent PPPoE connections... why? Regards, It's possible that your hardware is not powerful enough. We have not heard such reports before Server Dell R410 with two processors Xeon quad-core 2.4Ghz (16 cores) with 32...
by struck
Thu Feb 10, 2011 2:17 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v5rc9
Replies: 108
Views: 13384

Re: RouterOS v5rc9

About my previous post from 5.0 rc8 ... The ROS with level 6 only supported 1500 concurrent PPPoE connections... why? Regards,
by struck
Thu Feb 10, 2011 1:49 am
Forum: General
Topic: RouterOS v5rc8
Replies: 110
Views: 22015

Re: RouterOS v5rc8 - PPPoE BUG

hi

I have a server Dell R410, dual processor Xeon quad-core 2.4Ghz with ROS 5.0 rc8 level 6. I did a test with PPPoE server and when he arrived in 1500 simultaneous connections no one else could connect ... what happened?
by struck
Thu Aug 13, 2009 1:58 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB493ah ethernet ports stop routing then restarts
Replies: 33
Views: 10228

Re: RB493ah ethernet ports stop routing then restarts

For you guys that are having problems. What radio cards are you using and what Slots? Did you restore config to this device from another? Thanks "RB433AH 1" - three R52 "RB433AH 2" - two R52 and one R52H "RB433AH 3" - one R52 and one R5H I configured the mikrotik from the default setting, I didn't ...
by struck
Tue Aug 11, 2009 3:56 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB493ah ethernet ports stop routing then restarts
Replies: 33
Views: 10228

Re: RB493ah ethernet ports stop routing then restarts

Is ether1 is used to connect to RB3 or any other port?
This is connected as the image attached. All ethernet ports are on bridge1. When the problem happens, I tried to swap the ethernet ports but not resolved. I tried to disable auto-negotiation but not resolved.
by struck
Tue Aug 11, 2009 3:28 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB493ah ethernet ports stop routing then restarts
Replies: 33
Views: 10228

Re: RB493ah ethernet ports stop routing then restarts

Can you please provide exact device model to which routerboard is connected?
In my case are three RB433AH, RB1 and RB2 connected in RB3. The RB1 and RB2 simply stop responding after a few hours. If you need more information please ask. We need to resolve this.
by struck
Sat Aug 01, 2009 12:33 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB493ah ethernet ports stop routing then restarts
Replies: 33
Views: 10228

Re: RB493ah ethernet ports stop routing then restarts

Hello people, I have the same problem. I have three RB433AH (RB1 RB2 and Rb3), and the RB2 and Rb3 are connected on ports ether2 and ether3 of RB1, and is exactly the same problem that nolis said. We need a fast reply for this issue, Mikrotik team. Regards,
by struck
Fri Jul 13, 2007 2:19 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Mikrotik in bridge don't forward the PPPoE discovery
Replies: 2
Views: 1195

Re: Mikrotik in bridge don't forward the PPPoE discovery

I added a new archive to study. It's functioning today through TCP/IP but I want to change authentication it saw PPPoE in client AP Routers (WL-5460 AP). I have another cell wireless that the PPPoE authentication is functioning, but the Access Point is Orinoco AP-1000. I will obtain this only with W...
by struck
Fri Jul 13, 2007 12:27 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Mikrotik in bridge don't forward the PPPoE discovery
Replies: 2
Views: 1195

Mikrotik in bridge don't forward the PPPoE discovery

I have a minirouter client connected in a mikrotik bridge and I need to do authentication in another server PPPoE. My wireless network is only bridge. I can't do the authentication in the mikrotik, because the PPPoE server is running in my gateway. I need to do authentication in the PPPoE Server (ga...