Community discussions

Search found 30 matches

by slarner
Tue Aug 06, 2019 11:30 am
Forum: General
Topic: Severe port flapping on CRS328-24P-4S+ and CRS317-1G-16S+
Replies: 132
Views: 15675

Re: Severe port flapping on CRS328-24P-4S+ and CRS317-1G-16S+

We are having massive issues with this. We have replaced the switch reset the config and its still shocking. Its 100% the CRS328's not the CRS317's

We have also changed the optics i dont know how many times tried DAC's its still awful.

see the picture this is less than 24hours up-time!
by slarner
Fri Oct 05, 2018 12:13 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: LHG 60G experience
Replies: 542
Views: 58116

Re: LHG 60G experience

v6.43 connected: yes frequency: 58320 remote-address: xx:xx:xx:xx:xx:xx mcs: 4 phy-rate: 1155.0Mbps signal: 40 rssi: -71 tx-sector: 30 tx-sector-info: right 1 degrees, down 0.2 degrees distance: 1845.78m Not tested in rain conditions yet. You will loose that in rain!
by slarner
Fri Aug 24, 2018 1:18 am
Forum: Wireless Networking
Topic: LHG 60G experience
Replies: 542
Views: 58116

Re: LHG 60G experience - MAX DISTANCE?

With rain fade I wouldn’t go any more than 800m on the LHG to LHG Our 1000m is dead as soon as you get a downpour I've seen max distance specs on the products and testing for WAP60 to WAP60 and LHG to LHG, but what about WAP60 to LHG 60? I assume that would cut the 1500m limit down to what, 1000m?
by slarner
Tue Aug 21, 2018 12:33 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: LHG 60G experience
Replies: 542
Views: 58116

Re: LHG 60G experience

Hi I can also confirm random disconnects have gone in RC56 thanks guys. Here is our link it drops out instantly in heavy rain :( yet our MetroLinq 2.5 of same distance carry's on working fine. connected: yes frequency: 64800 remote-address: 04:D6:AA:AF:D5:0E mcs: 8 phy-rate: 2.3Gbps signal: 80 rssi:...
by slarner
Tue Aug 21, 2018 12:30 pm
Forum: The Dude
Topic: Link traffic showing ?
Replies: 0
Views: 406

Link traffic showing ?

Anyone know what causes the links on dude to stop displaying SNMP traffic all my links on all maps just show tx : ? rx: ?

It has been working fine now its not any ideas?
by slarner
Mon Jul 30, 2018 12:40 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: LHG 60G experience
Replies: 542
Views: 58116

Re: LHG 60G experience

we are having loads of disconnects. Up and down constantly signal is solid at -53.

If we load 6.43rc5 no disconnects at all.

All the newer versions constant disconnects. Any ideas on how to solve this?

We are currently on 6.43rc45
by slarner
Thu Jun 22, 2017 12:14 pm
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: RC24 SFP issues FCS Errors
Replies: 0
Views: 430

RC24 SFP issues FCS Errors

Hi, We have updated our CCR1072 to rc24 and we are now getting random FCS errors on the link. The lasers have a sensitivity of -23dBm and we are receiving light over 78km at -16dBm The router was running 6.35.2 before no issues with this worked fine. No Errors. Only reason for the upgrade was that m...
by slarner
Mon Dec 05, 2016 4:46 pm
Forum: The Dude
Topic: Function / Probe help!
Replies: 1
Views: 460

Function / Probe help!

hi, I wonder if someone can help me to get dude to read Device.CustomField2 which in this case is the frequency set on a radio and then check against the snmp value from the actual device. OID 1.3.6.1.4.1.41112.1.4.1.1.4.1 This is mainly to see when or if a radio has jumped channel due to DFS. I hav...
by slarner
Sat Jul 16, 2016 1:53 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR, "enterprise ready", seriously???
Replies: 35
Views: 5648

Re: CCR, "enterprise ready", seriously???

My biggest grind with RouterOS and CCR routers is the routing engine.  Why an earth are we still running BGP on one core of the router? our core router has 150 BGP Peers and its just screwed after a month of uptime mainly because the router cant add any routes into the routing table anymore. Which i...
by slarner
Mon Mar 30, 2015 2:10 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: What BGP setups need to be optimized
Replies: 58
Views: 20736

Re: What BGP setups need to be optimized

Here is our Core Router which sits in our London Datacentre :- CCR1036-12G-4S Moves around 700Mbits at peak times with 20% cpu /system resource print uptime: 5w4d16h26m42s version: 6.20 build-time: Oct/01/2014 10:06:12 free-memory: 2507.2MiB total-memory: 3969.2MiB cpu: tilegx cpu-count: 36 cpu-freq...
by slarner
Wed Jan 14, 2015 9:05 pm
Forum: General
Topic: Routerboard to Routerboard Speed Issues
Replies: 1
Views: 559

Routerboard to Routerboard Speed Issues

Wonder if any of you guys can help me with an issue im having with Mikrotik Router boards its driving me crazy! We normally use the RB450G as the edge router (PPPoE and queuing) and it has been working perfectly and on the bigger locations we have been using the RB800 and they work perfectly. Obviou...
by slarner
Mon Jun 30, 2014 3:11 pm
Forum: General
Topic: v6.15 released
Replies: 302
Views: 102530

Re: v6.15 released

We are having problems with the routing engine crashing on CC61036-12G-4S We loose all routes and BGP peers. You reboot the router and it all comes back and works fine for a couple of days. We are running 6.7 on our other datacentre CC61036-12G-4S and never had an issues with the routing engine cras...
by slarner
Tue Jan 28, 2014 5:12 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CLOUD CORE ROUTER
Replies: 1374
Views: 1012373

Re: CLOUD CORE ROUTER

Please can you fix the MED and local pref! We have got 9 Days up time with 21 BGP Peers connected. with around 520,000 Prefix's (IPv4 / IPv6) on CCR36-12-4S <3% CPU using 1G of Ram Im having some issues with local pref and MED settings in v6 even after adding it to the Filters it appears to take no ...
by slarner
Mon Jan 20, 2014 5:49 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CLOUD CORE ROUTER
Replies: 1374
Views: 1012373

Re: CLOUD CORE ROUTER

We have got 9 Days up time with 21 BGP Peers connected. with around 520,000 Prefix's (IPv4 / IPv6) on CCR36-12-4S <3% CPU using 1G of Ram Im having some issues with local pref and MED settings in v6 even after adding it to the Filters it appears to take no notice. This is a pain because you have no ...
by slarner
Mon Dec 30, 2013 11:54 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CLOUD CORE ROUTER
Replies: 1374
Views: 1012373

Re: CLOUD CORE ROUTER

I think you will find the Cisco SFP will not work either. Our experience is that CCR has some sort of issue negotiating at gigabit with some devices via SFP. We have had issues with LightPointe units and Cisco switches so far and have tested Mikrotik, Cisco and generic modules. In our experience yo...
by slarner
Fri Dec 27, 2013 6:21 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CLOUD CORE ROUTER
Replies: 1374
Views: 1012373

Re: CLOUD CORE ROUTER

I have cracked the problem! Mikrotik SFP's appear not to talk to Cisco SFP's. We have just had another connection fitted in the data centre. With exactly the same problem but this time in the CCR1036-12G-4S with the Mikrotik SFP. Shows as link up but no connection. I bet when i change this to a Cisc...
by slarner
Tue Dec 24, 2013 12:56 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CLOUD CORE ROUTER
Replies: 1374
Views: 1012373

Re: CLOUD CORE ROUTER

It appears to be a problem with the mikrotik sfp's I managed to get it working last night. I put a Cisco module and and locked it to 1g full duplex and it come up 1st time! I would be interested to know what's causing the problem! @krisjanis If you could update us with these tickets about what you a...
by slarner
Mon Dec 23, 2013 9:27 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1036-8G-2S+ SFP Problems
Replies: 48
Views: 37330

Re: CCR1036-8G-2S+ SFP Problems

Hi Guys, Im just standing in the data centre now! And thought i would give this one last go. i have tried many different SFP's in the router and none of them have worked this is including a Mikrotik one! I just happend to lay my hands on a Cisco one and boom it worked 1st time! as soon as i locked i...
by slarner
Mon Dec 23, 2013 5:21 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1036-8G-2S+ SFP Problems
Replies: 48
Views: 37330

Re: CCR1036-8G-2S+ SFP Problems

To what device are you trying to connect CCR1036-8G-2S+?
this shouldnt matter? its a laser? set to 1310nm i was trying to connect to an extreme networks switch X460-48x
by slarner
Mon Dec 23, 2013 1:22 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CLOUD CORE ROUTER
Replies: 1374
Views: 1012373

Re: CLOUD CORE ROUTER

Im very pleased with the performance and reliability of the CCR's now we have 2 in the datacentre running our whole network with hardly any issues. Are we any closer to getting BGP Multi core? It really screws winbox up when you make large changes to any of the BGP config. (Normally end up loosing t...
by slarner
Mon Dec 23, 2013 12:49 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1036-8G-2S+ SFP Problems
Replies: 48
Views: 37330

Re: CCR1036-8G-2S+ SFP Problems

I can confirm locking both ends makes no difference! The strange thing is even if you lock it at say 100mbits full duplex it still shows the link running at that speed! which im sure is not correct! @Kreacher Our problem is plugging SFP modules into the SFP+ slots and having things not work right. T...
by slarner
Fri Dec 20, 2013 7:17 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1036-8G-2S+ SFP Problems
Replies: 48
Views: 37330

Re: CCR1036-8G-2S+ SFP Problems

Finally someone else having the same problem! I have no control of the remote end of the connection. So nothing can be changed there!

I'm quite sure it's a software issue! As same sfp on the same fibre works fine in the old cloud core router!
by slarner
Thu Dec 19, 2013 5:12 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1036-8G-2S+ SFP Problems
Replies: 48
Views: 37330

Re: CCR1036-8G-2S+ SFP Problems

This does not work I've already tried all of that!

This was also put in the support ticket which I've had no reply to since!

I'm really struggling to understand why such a simple thing does not work?
by slarner
Wed Dec 18, 2013 7:22 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1036-8G-2S+ SFP Problems
Replies: 48
Views: 37330

CCR1036-8G-2S+ SFP Problems

Hi I hope someone can shed some light on this! I brought a CCR1036-8G-2S+ a few weeks ago expecting to use the SFP+ ports in the future. But since this we have had some other connections added in the datacentre which means the router needs a fiber connection to the remote peer. So i went out and bro...
by slarner
Thu Mar 14, 2013 12:34 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CLOUD CORE ROUTER
Replies: 1374
Views: 1012373

Re: CLOUD CORE ROUTER

I just updated to RC12 and im defo getting better performance than RC11.

The BGP routing tables also loaded in alot faster took about 1min 30 to load 2x 443,000 routes.

It also seams the tx drops have stopped. Time will tell! :)

we are also now at 0% CPU and on RC11 it was always at 3%
by slarner
Mon Mar 11, 2013 12:33 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CLOUD CORE ROUTER
Replies: 1374
Views: 1012373

Re: CLOUD CORE ROUTER

We also have our CCR1036 in real production. It works perfectly for about 7 days then just stops passing traffic. We are not asking it to do anything over complicated. 2x Full BGP tables and 9 Ethernet interfaces in use. It seamed a very expensive item to buy to just have laying around the office!!!...
by slarner
Thu Feb 28, 2013 7:11 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CLOUD CORE ROUTER
Replies: 1374
Views: 1012373

Re: CLOUD CORE ROUTER

Im having issues with TX drops on the Ethernet ports on the CCR1036-12G-3S. Changed cables still the same and there is no tx drops when connected to the old RB1100
by slarner
Fri Apr 11, 2008 11:43 am
Forum: Wireless Networking
Topic: OLD Smartbridges with RouterOS
Replies: 4
Views: 956

Re: OLD Smartbridges with RouterOS

Hi, It is possible to make the airpoint series work with RouterOS. The airPoints use WDS to talk to each other the only way to get them to talk to Mikrotik is to spoof the mac address on the AP to a smartBridges one. And turn on wds on the AP, it should work we have a few on our network running like...
by slarner
Wed Dec 05, 2007 2:24 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Smart bridges Air Point cannot connect to MT AP with WEP.
Replies: 13
Views: 2630

Re: Smart bridges Air Point cannot connect to MT AP with WEP.

Yes i also had this problem with airpoints indoor and totals, yes they dont follow anything like mikrotik the way they work is they will only connect to antoher airpoint with the mac starting with (00301A). the actull mode they work in is WDS and they work quite well considering!. The way around thi...