Community discussions

MikroTik App

Search found 4 matches

by sknx
Tue Sep 29, 2020 12:26 pm
Forum: RouterOS v7 BETA
Topic: SSH connection issues with "fasttrack" switched off. [SOLVED]
Replies: 27
Views: 4355

Re: SSH connection issues with "fasttrack" switched off. [SOLVED]

I recently got 7.0beta6 from mikrotik support and downgraded my Chateau, but SSH was still not working without fasttrack. This is getting strange now. I upgraded back to 7.1beta2 and now SSH was not even working with fasttrack. 7.1beta1 is working (with fasttrack) again. Additionally, with the fastt...
by sknx
Fri Sep 18, 2020 1:01 pm
Forum: RouterOS v7 BETA
Topic: SSH connection issues with "fasttrack" switched off. [SOLVED]
Replies: 27
Views: 4355

Re: SSH connection issues with "fasttrack" switched off. [SOLVED]

I have this problem as well. SSH negotiates everything it needs with the server, but times out when opening the final channel. It only works when activating fasttrack for the connection in the firewall. I haven't done extensive testing yet, but I can share a few observations: - Somehow this only aff...
by sknx
Fri Sep 18, 2020 12:19 pm
Forum: RouterOS v7 BETA
Topic: Unable to route on my local breakout 7.1beta2
Replies: 6
Views: 931

Re: Unable to route on my local breakout 7.1beta2

I'm having the same issue with my Chateau: Everything was working fine for a day after upgrading to 7.1beta2 (from the chateau default 7.0beta6), but after some ssh issues (same as this thread ), I rebooted the Chateau and it refuses to route since. My PC is connected to a hap ac (with stable firmwa...
by sknx
Tue Jun 02, 2020 11:47 pm
Forum: RouterOS v7 BETA
Topic: LTE APN with fix IP [SOLVED]
Replies: 13
Views: 3568

Re: LTE APN with fix IP [SOLVED]

I had the same problem. Turns out there is an option for the APN profile "use-network-apn", which is only accessible via CLI and default yes.
Enabled, it ignores your APN settings and uses the APN provided by the network. Set this to no and it starts using your configured APN.