Community discussions

Search found 3394 matches

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 68
by uldis
Fri Dec 28, 2018 4:35 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.43.8 [stable] is released!
Replies: 144
Views: 18637

Re: v6.43.8 [stable] is released!

In short, if you live in the EU and want to conform with the rules, you MUST use regulatory-domain and country name. It will enable DFS radar check and correct power output depending on chosen frequency. If you have some special permission (!) to use other settings, select "no country set" and use ...
by uldis
Thu Dec 27, 2018 3:20 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Mikrotik RB4011iGS+5HacQ2HnD and WiFi 802.11 AC 160mhz
Replies: 11
Views: 733

Re: Mikrotik RB4011iGS+5HacQ2HnD and WiFi 802.11 AC 160mhz

You can try to enable 80+80mhz option so your old clients would be able to connect as well. You can do that by selecting 20/40/80mhz option with specifying the secondary channel. You can leave the secondary channel auto so it finds the best channel. But again, it all depends if your clients support ...
by uldis
Tue Dec 11, 2018 1:59 pm
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: 6.44beta40 SXTLTE
Replies: 2
Views: 303

Re: 6.44beta40 SXTLTE

to which version you downgraded?
Could you provide a support output file from Beta version when it doesn't work and also from the downgraded version where it works.
by uldis
Wed Nov 14, 2018 6:39 pm
Forum: General
Topic: TWO CCRs FULLY UPGRADED AND STILL EXPLOITED (ROOTED) [SOLVED]
Replies: 16
Views: 1015

Re: TWO CCRs FULLY UPGRADED AND STILL EXPLOITED (ROOTED) [SOLVED]

check the "IP Socks" configuration if it is enabled on that port.
by uldis
Wed Nov 14, 2018 3:24 pm
Forum: Scripting
Topic: Script SXT LTE Kit Disable and Run LTE
Replies: 3
Views: 333

Re: Script SXT LTE Kit Disable and Run LTE

what happens to the lte connection when the internet doesn't work for a while?
Please enable the "lte,!raw" logging topic to see the output when it happens.
by uldis
Wed Nov 14, 2018 3:21 pm
Forum: General
Topic: LtAP mini LTE kit Config Help
Replies: 2
Views: 204

Re: LtAP mini LTE kit Config Help

You can use this feature to provide the Static IP from the LTE to the device in the ethernet network
https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:I ... gh_Example
by uldis
Tue Nov 06, 2018 9:19 am
Forum: Beginner Basics
Topic: MikroTik SXT LTE kit - problems with LTE connecting.
Replies: 8
Views: 1073

Re: MikroTik SXT LTE kit - problems with LTE connecting.

You can also use the new cell-monitor command in the latest 44Beta releases to see the neighbour cells information - works only from the console and only when the connection is established with the tower.
by uldis
Mon Nov 05, 2018 9:19 am
Forum: Beginner Basics
Topic: MikroTik SXT LTE kit - problems with LTE connecting.
Replies: 8
Views: 1073

Re: MikroTik SXT LTE kit - problems with LTE connecting.

please contact the support@mikrotik.com and we will provide you with a test LTE firmware v010 to test out as we have some issues with some other Band3 towers not connecting.
by uldis
Thu Nov 01, 2018 3:45 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: WAP ac 5GHz issues with iPhone XS
Replies: 117
Views: 8679

Re: WAP ac 5GHz issues with iPhone XS

unfortunately we are still unable to reproduce it locally. Maybe you could disable the encryption - use the wireless connection without encryption. Use 20mhz channel width. Then use another AC router and start the wireless sniffer on that channel. Connect with iphone xs to the AP using AC and then t...
by uldis
Wed Oct 31, 2018 3:46 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: SXT LTE kit (product code RBSXTR&R11e-LTE)
Replies: 3
Views: 407

Re: SXT LTE kit (product code RBSXTR&R11e-LTE)

SXT LTE kit isn't designed to open and change the components as the case will be damaged.
There are a microufl connectors on the pcb where the antenna ports are connected which can be used to connect to external connection.
by uldis
Wed Oct 31, 2018 3:43 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RBwAPR-2nd w/ R11e-LTE-US [SOLVED]
Replies: 2
Views: 657

Re: RBwAPR-2nd w/ R11e-LTE-US

enable the system logging topic "lte,!raw" and then check the logs what does it report.
What APN are you using?
by uldis
Wed Oct 31, 2018 11:23 am
Forum: Wireless Networking
Topic: WAP ac 5GHz issues with iPhone XS
Replies: 117
Views: 8679

Re: WAP ac 5GHz issues with iPhone XS

netispguy, thank you for sharing us the information. For now we are unable to reproduce the issue, the websites opens ok, the, speedtest is ok as well. Do you have ipv6 also running or just IPv4? Which DNS server you are using - some local one from the Router our some other public DNS? If you try to...
by uldis
Tue Oct 30, 2018 10:30 am
Forum: Wireless Networking
Topic: WAP ac 5GHz issues with iPhone XS
Replies: 117
Views: 8679

Re: WAP ac 5GHz issues with iPhone XS

By saying the local traffic works - it works with multiple hops inside your network (no NAT/Masquerade)? So as soon as the traffic goes over the NAT/Masquerade you start seeing the problem? It is possible the problem related to the TCP traffic as the L2TP VPN uses UDP protocol. We are now trying to ...
by uldis
Fri Oct 26, 2018 10:02 am
Forum: Beginner Basics
Topic: MikroTik SXT LTE kit - problems with LTE connecting.
Replies: 8
Views: 1073

Re: MikroTik SXT LTE kit - problems with LTE connecting.

Confirmed. I have been facing the same problem with SXT LTE kit on BAND 3. 6.43.4
Please contact support@mikrotik.com and we will provide you with a test firmware for the LTE module that should fix this problem.
by uldis
Tue Oct 16, 2018 10:18 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: R11e-4G vs. R11e-LTE
Replies: 4
Views: 646

Re: R11e-4G vs. R11e-LTE

R11e-4G card is mainly for the new bands that are missing in the R11e-LTE card. The new bands are 31,41,42,43.
Also note that R11e-4G card doesn't support 3G and 2G.
by uldis
Mon Oct 15, 2018 10:27 am
Forum: General
Topic: LTAP Mini LTE kit - LTE interface dissapears after reboot
Replies: 4
Views: 438

Re: LTAP Mini LTE kit - LTE interface dissapears after reboot

please contact support@mikrotik.com about those issues so we could isolate them and provide a fix for each of that.
by uldis
Tue Oct 09, 2018 11:21 am
Forum: General
Topic: SXT LTE No WAN IP address after software upgrade
Replies: 22
Views: 968

Re: SXT LTE No WAN IP address after software upgrade

which RouterOS version you were using before when it was working?
by uldis
Mon Oct 08, 2018 4:23 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: BaseBox 5 and R11e-LTE not working
Replies: 3
Views: 298

Re: BaseBox 5 and R11e-LTE not working

Try disabling Advanced tools package, then reboot and check again how far will it go in the dial up sequence.
by uldis
Fri Oct 05, 2018 1:20 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: IPQ4019 chipsets - random capacity loss
Replies: 8
Views: 835

Re: IPQ4019 chipsets - random capacity loss

please provide us more detailed info and send a support output file to support@mikrotik.com
What wireless protocol you are using?
How are you testing the speed/capacity?
How often do you see this problem?
by uldis
Tue Sep 11, 2018 2:49 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.43 [current] is released!
Replies: 149
Views: 21475

Re: v6.43 [current] is released!

SXT LTE (1st gen): 1) On device startup it does not populate the route list correctly (does not add the LTE interface subnet in the route list). Have to disable/enable interface after startup so it would work correctly. 2) Passthrough interface option now showing in the LTE APN's section. Does it w...
by uldis
Mon Sep 03, 2018 10:57 am
Forum: General
Topic: WAP LTE Passtrough loses IP address after a day or two
Replies: 1
Views: 174

Re: WAP LTE Passtrough loses IP address after a day or two

Please enable the system logging topic "lte,!raw" on the LTE router and make a support output file from the LTE router and the Host router when host router looses the IP address.
Send the support output files to support@mikrotik.com
by uldis
Mon Sep 03, 2018 10:54 am
Forum: Wireless Networking
Topic: MikroTik LtAP mini LTE kit - Dual SIM
Replies: 5
Views: 885

Re: MikroTik LtAP mini LTE kit - Dual SIM

You can only use one sim card at a time.
So you need to change the sim cards in the software when you want to switch to other sim card.
Modem will reset during the sim change.
by uldis
Thu Aug 30, 2018 11:34 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 6.42.7 LTE Scan Broken
Replies: 3
Views: 332

Re: 6.42.7 LTE Scan Broken

please enable the system logging topic 'lte,!raw" and after the lte connection is established do the scan. Then Wait till it responds with result or error and make a support output file. Then download it form the router and send it to support@mikrotik.com for inspection.
by uldis
Wed Aug 29, 2018 4:40 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: LtAP mini SIM slot
Replies: 2
Views: 255

Re: LtAP mini SIM slot

It can't happen as it stores the configuration of the slot.
The change happens after the reboot?
Can you easy reproduce it?
by uldis
Tue Aug 28, 2018 8:28 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: R11e-LTE RSSI
Replies: 2
Views: 281

Re: R11e-LTE RSSI

R11e-LTE doesn't report RSSI values in LTE mode so we can't show that.
by uldis
Mon Aug 27, 2018 4:38 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.42.7 [current] is released!
Replies: 159
Views: 24500

Re: v6.42.7 [current] is released!

We have found out that sometimes the R11e-LTE modems fail to get an IP address in 3G mode using RouterOS v6.42.7 - we will fix this problem in the next RC and then push that change to the Current release.
by uldis
Mon Aug 27, 2018 11:42 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Good documentation for R11e-LTE ?
Replies: 14
Views: 771

Re: Good documentation for R11e-LTE ?

we will ad soon an option to scan for the neighbour cells so you could get info for the locking.
by uldis
Fri Aug 24, 2018 7:48 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Good documentation for R11e-LTE ?
Replies: 14
Views: 771

Re: Good documentation for R11e-LTE ?

Use this page how to lock the R11e-LTE international version to a speciffic cell:
https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:I ... and_Tricks
by uldis
Wed Aug 22, 2018 4:59 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: R11e-LTE wap LTE kit not running
Replies: 9
Views: 821

Re: R11e-LTE wap LTE kit not running

Enable the system logging topic "lte,!raw" and check the Log why it isn't connecting.
Please make sure that you have specified the correct APN.
by uldis
Thu Aug 16, 2018 3:47 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: wAP LTE US - Carriers?
Replies: 4
Views: 403

Re: wAP LTE US - Carriers?

Currently I don't see the Sierra MC7455 card in the supported list:
https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Peripherals

Most likely you would be able to use it as PPP emulation mode with speed limit of approx 25mbps. As MBIM support for newer Sierra cards would be implemented only in RouterOS v7.
by uldis
Thu Aug 16, 2018 3:33 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: wAP LTE Kit EU - Slow LTE speed
Replies: 62
Views: 7195

Re: wAP LTE Kit EU - Slow LTE speed

Try to use the latest Current RouterOS version. Does your cell tower supports Band3? The tower uses 10mhz bandwidth so the max download speed is 75mbps on this tower. So this speed is shared among other users that are connected to the tower. As you can see the CQI value is very high so you are close...
by uldis
Wed Aug 01, 2018 10:05 pm
Forum: General
Topic: LTE interface disappear after USB power reset
Replies: 3
Views: 362

Re: LTE interface disappear after USB power reset

please make a support output file and send it to support@mikrotik.com
by uldis
Tue Jul 31, 2018 9:17 am
Forum: General
Topic: LTE interface disappear after USB power reset
Replies: 3
Views: 362

Re: LTE interface disappear after USB power reset

please make sure that you have upgraded the RouterOS to the latest version as there were some usb fixes for hac ac2.
by uldis
Wed Jul 25, 2018 2:59 pm
Forum: General
Topic: WAP LTE no roaming. R11e
Replies: 4
Views: 382

Re: WAP LTE no roaming. R11e

please try to upgrade the R11e-LTE cards firmware to a newer one and then try again. Please contact the support@mikrotik.com to get newer firmware for the card.
by uldis
Wed Jul 25, 2018 9:51 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: LtAP problem
Replies: 8
Views: 1001

Re: LtAP problem

Please enable the system logging topic=lte.!raw and then disable/enable the interface and when it fails to connect in the 3g mode make a support output file and send it to support@mikrotik.com
by uldis
Wed Jul 25, 2018 9:47 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Factory Reset SXT LTE Kit
Replies: 1
Views: 753

Re: Factory Reset SXT LTE Kit

Please try to follow this article for resetting the device:
https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Reset_button
by uldis
Mon Jul 23, 2018 1:06 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: LtAP problem
Replies: 8
Views: 1001

Re: LtAP problem

Thuke82 , please make sure you have plugged the SIM in to the correct SIM slot. You can change the SIM slot in the 'system routerboard sim" menu. tnakir , how are you powering the device? Please make sure you have specified the correct APN as sometimes with invalid APN it would not connect to the L...
by uldis
Thu Jul 19, 2018 3:32 pm
Forum: General
Topic: SXT LTE USA KIT w/ R11e-LTE-US [SOLVED]
Replies: 4
Views: 336

Re: SXT LTE USA KIT w/ R11e-LTE-US [SOLVED]

changing band for the R11e-LTE-US is not supported. It chooses automatically the LTE band. You can only disable the 3G mode and leave only LTE mode enabled.
by uldis
Wed Jul 18, 2018 1:04 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: LtAP mini LTE kit and Wap LTE Kit are M2M compatible?
Replies: 1
Views: 313

Re: LtAP mini LTE kit and Wap LTE Kit are M2M compatible?

I am looking for M2M (machine to machine) compatible devices for mikrotiks.

Does the ltap mini LTE or the WAP LTE Kits are compatible?

If not does anyone have some more experience with such a product?

Thank you in advance
What exact features are required for your M2M communication?
by uldis
Mon Jul 02, 2018 1:49 pm
Forum: General
Topic: SXT LTE KIT Dual SIM - MT Please clarify.
Replies: 9
Views: 1446

Re: SXT LTE KIT Dual SIM - MT Please clarify.

the device supports only one SIM at a time, so you can switch between the SIM cards.
by uldis
Mon Jun 25, 2018 8:47 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: wAP LTE kit - phenomenally bad performance
Replies: 20
Views: 2185

Re: wAP LTE kit - phenomenally bad performance

dc2, try to lock the modem to use only LTE network mode.
by uldis
Wed Jun 13, 2018 11:30 am
Forum: Beginner Basics
Topic: SXE LTE KIT router
Replies: 7
Views: 636

Re: SXE LTE KIT router

you need to reset the board configuration then. Please follow this manuals section "Resetting the RouterOS configuration":
https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Reset_button
by uldis
Wed Jun 13, 2018 10:15 am
Forum: Wireless Networking
Topic: CAPsMAN unable to manage its own Wireless interface
Replies: 14
Views: 1531

Re: CAPsMAN unable to manage its own Wireless interface

you can add the log=yes option for the drop rules to see if the CAP connections are dropped by the firewall or not.
by uldis
Wed Jun 13, 2018 10:13 am
Forum: General
Topic: WAP LTE kit and port SMS
Replies: 19
Views: 1760

Re: WAP LTE kit and port SMS

please use the Console interface for configuring the port setting for the SMS.
by uldis
Tue Jun 12, 2018 5:58 pm
Forum: General
Topic: wAP and EIP -- strange problem
Replies: 7
Views: 568

Re: wAP and EIP -- strange problem

you could try to upgrade the LTE firmware to v008 but the firmware upgrade should be done via active LTE connection.
See attachment how to do that. Please do that fromt he ethernet side of the WAP LTE board.
by uldis
Tue Jun 12, 2018 3:39 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: SXE LTE KIT router
Replies: 7
Views: 636

Re: SXE LTE KIT router

Router doesn't have a wifi module - just LTE.
When the connection in the Quickset LTE menu is established does it shows the signal in there? If yes, then it should also show that signal using the LEDs.
by uldis
Tue Jun 12, 2018 3:37 pm
Forum: General
Topic: wAP and EIP -- strange problem
Replies: 7
Views: 568

Re: wAP and EOIP -- strange problem

is the LTE connection going down at the time when the ping is not working?
What is the firmware version for the LTE card?
by uldis
Mon Jun 11, 2018 5:25 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: SXE LTE KIT router
Replies: 7
Views: 636

Re: SXE LTE KIT router

did you get the IP address from the LTE interface and in the router the LTE interface has R (Running flag) and the LTE status shows the signal for your LTE connection?
by uldis
Mon Jun 11, 2018 4:58 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Do Capsman adjust TX-power?
Replies: 4
Views: 1218

Re: Do Capsman adjust TX-power?

currently no new update on this feature.
by uldis
Mon Jun 11, 2018 4:56 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: AT&T LTE / wAP: "setting network mode failed"
Replies: 2
Views: 400

Re: AT&T LTE / wAP: "setting network mode failed"

please contact support@mikrotik.com and include a support output file from your router.
When the module connects successful does it connect to the 3G or LTE band?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 68