Community discussions

MikroTik App

Search found 7 matches

by casus
Thu Sep 10, 2020 10:18 am
Forum: RouterOS v7 BETA
Topic: v7.1beta2 [development] is released!
Replies: 275
Views: 70412

Re: v7.1beta2 [development] is released!

I've tried to connect like this to a dozen of a servers and everything worked well enough for me. I've been wondering is it possible to generate keys on mikrotik for wireguard peers? The Packet Sniffer on Mikrotik itself does not see any attempts to communicate with the server at all, filters by IP...
by casus
Tue Sep 08, 2020 4:51 pm
Forum: RouterOS v7 BETA
Topic: v7.1beta2 [development] is released!
Replies: 275
Views: 70412

Re: v7.1beta2 [development] is released!

follow the instructions from here : https://rickfreyconsulting.com/wireguard-site-to-site-vpn-example/ and: https://www.cyberciti.biz/faq/ubuntu-20-04-set-up-wireguard-vpn-server/ # model = 960PGS # serial number = CB540BCF02D3 /interface wireguard add listen-port=8526 mtu=1420 name=3001 /interface ...
by casus
Tue Sep 08, 2020 3:30 pm
Forum: RouterOS v7 BETA
Topic: v7.1beta2 [development] is released!
Replies: 275
Views: 70412

Re: v7.1beta2 [development] is released!

What is a "white IP"?
Without using NAT. Without port forwarding, the interface address is not in the private or gray IP range.
Linux - conditionally server, Mikrotik - peer.
But Wireguard with Mikrotik behind NAT is not a problem for me.
Share a secret )
by casus
Tue Sep 08, 2020 3:10 pm
Forum: RouterOS v7 BETA
Topic: v7.1beta2 [development] is released!
Replies: 275
Views: 70412

Re: v7.1beta2 [development] is released!

Wireguard does not connect from Mikrotik behind NAT to a Linux server with a white IP.
by casus
Thu Sep 03, 2020 8:42 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: E3372h-320 USB/lte1 problems constantly LTE1 link up-down
Replies: 40
Views: 8288

Re: E3372h-320 USB/lte1 problems constantly LTE1 link up-down

It looks like there will be no backport from version 7 to version 6. Support hints at switching to version 7.
by casus
Wed Sep 02, 2020 12:19 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: E3372h-320 USB/lte1 problems constantly LTE1 link up-down
Replies: 40
Views: 8288

Re: E3372h-320 USB/lte1 problems constantly LTE1 link up-down

I found this topic when it was linked in the 6.47.2 release topic. I am using 2 of these E3372 sticks, one on RB750Gr3 and another on RB962UiGS-... and both of them work OK on RouterOS 6.47.1 Yes, E3372h-153 works fine. But last model - E3372h-320 - very not fine... LTE link up/down every 2-3 sec. ...
by casus
Wed Sep 02, 2020 9:56 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: E3372h-320 USB/lte1 problems constantly LTE1 link up-down
Replies: 40
Views: 8288

Re: E3372h-320 USB/lte1 problems constantly LTE1 link up-down

I confirm the problem with the new Huawei modems that Mikrotik can't digest. It is still difficult to work with the RouterOS beta - some of the functionality does not work or does not work correctly. Developers - please respond, will there be a backport from 7 beta at least in the test 6.48?