Community discussions

MikroTik App

Search found 4 matches

by polaroidik
Fri Nov 20, 2020 8:41 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Dual PPOE WAN, strange connection mark misshandling [SOLVED]
Replies: 9
Views: 465

Re: Dual PPOE WAN, strange connection mark misshandling [SOLVED]

great thanks to WeWiNet ,CZfan, anav issue with loosing proper marking of the wan's path is gone, those two rules were indeed the cause of observed annoying issue one last question: -how to bind certain traffic (defined by either internal ip+port, or external ip+port ) to certain wan using this feat...
by polaroidik
Wed Nov 18, 2020 6:34 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Dual PPOE WAN, strange connection mark misshandling [SOLVED]
Replies: 9
Views: 465

Re: Dual PPOE WAN, strange connection mark misshandling [SOLVED]

Interesting observation/explanation of change after 2-3 recent routeros updates: -current config with current routeros had to be changed a bit in masquerade's out-interface value, i had to merge both rules into one using "all-ppp". Reason behind was that, if one pppoe connection dropped, t...
by polaroidik
Wed Nov 18, 2020 6:24 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Dual PPOE WAN, strange connection mark misshandling [SOLVED]
Replies: 9
Views: 465

Re: Dual PPOE WAN, strange connection mark misshandling [SOLVED]

replying anav -in-interface-list has following options : dynamic /none / static ; typo from your side? -i did add in-interface to each rule, but no change -masquerade indeed works fine w/o source address -for work2home connection i dont care about bandwith, i may use one specific VDSL only, thats th...
by polaroidik
Tue Nov 17, 2020 4:14 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Dual PPOE WAN, strange connection mark misshandling [SOLVED]
Replies: 9
Views: 465

Dual PPOE WAN, strange connection mark misshandling [SOLVED]

Greetings to all, as expected I already used wiki, forums and videos to make my dual VDSL with PPC configuration working and i am more or less satisfied with speed (reason behind all of this was idiotic policy of our ISP to disallow bonding for certain speeds). Problem is indeed with portforwarding....