Community discussions

MikroTik App

Search found 19 matches

by Pablo_M
Fri Apr 01, 2011 12:08 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Cisco BGP Vpls - MIkrotik - cisco7604
Replies: 6
Views: 4580

Re: Cisco BGP Vpls - MIkrotik - cisco7604

What line cards are those? ES-cards? I run VPLS to SIP-600 without problems, but I do it as if it was EoMPLS. Configuration: MikroTik: /interface vpls add name="VC001231234" remote-peer=198.18.1.2 cisco-style=yes cisco-style-id=1231234 pw-type=raw-ethernet (bridge to VLAN interface or whatever Cisc...
by Pablo_M
Fri Jan 28, 2011 3:36 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Cisco BGP Vpls - MIkrotik - cisco7604
Replies: 6
Views: 4580

Re: Cisco BGP Vpls - MIkrotik - cisco7604

Pls did anybody in this forum configured vpls against cisco? - Is RouterOS compatible with cisco? - The only way routerOS make it work in vpls is with another mikrotik.

Comments appreciated. Thanks
by Pablo_M
Wed Jan 26, 2011 3:43 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Cisco BGP Vpls - MIkrotik - cisco7604
Replies: 6
Views: 4580

Cisco BGP Vpls - MIkrotik - cisco7604

I am trying to make a vpls connection with a cisco7604, and seems that the tunnel never comes up. I configure the cisco-bgp-vpls window, and in the vpls interface, come dynamically a connected one, but traffic between is not present. At the cisco, some stuf is up, like ldp, and bgp l2vpn peer, but t...
by Pablo_M
Tue Jun 17, 2008 2:46 am
Forum: General
Topic: Dual-Nstreme - Bridge works only when reset
Replies: 6
Views: 3029

Re: Dual-Nstreme - Bridge works only when reset

my apologies, I have this version "v3.0rc10", I suppose this is a kind of V3.01 not V3.10 Anyway after I upgrade, If I deside to go back to older version or the previous version before upgrade, there are no other version in the web that 3.10 Where can I get the old ones?
by Pablo_M
Sat Jun 14, 2008 4:53 am
Forum: General
Topic: Dual-Nstreme - Bridge works only when reset
Replies: 6
Views: 3029

Re: Dual-Nstreme - Bridge works only when reset

But recently I try to download a newer software, and the latest is the version 3.10 from http://www.mikrotik.com/download.html - I see that people is talking about V3.7, V3.9, and can`t get newer version that 3.10 Is there an internet - cache proxy in between, that does'nt update mikrotik internet p...
by Pablo_M
Sat Jun 14, 2008 4:09 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Problem with RB333 on RouterOS 3.9 and dual nstreme bridge
Replies: 3
Views: 1439

Re: Problem with RB333 on RouterOS 3.9 and dual nstreme bridge

I have a similar problem, RB333 dual-nstreme with IOS 3.0rc4 Sometines I loose the link, can´t do pings, but dual nstreme es still connected. I even can do mac telnet to the remote radio. When I disable and enable the wireless, Comunication is back again. This happens once a week. Still did not try ...
by Pablo_M
Thu Apr 17, 2008 4:04 am
Forum: Wireless Networking
Topic: QOS support on Vlan.
Replies: 2
Views: 1308

Re: QOS support on Vlan.

?
by Pablo_M
Wed Apr 09, 2008 4:01 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: QOS support on Vlan.
Replies: 2
Views: 1308

QOS support on Vlan.

HI,

I have a Point to pint link. (I brtidged the ethernet with wds wireless interface).
On the sides I have switches, passig dot1.q (tagged vlan)-
My question is how can I achieve QOS. I want to priorize a particular Vlan over the rest of the vlans - Is it possible?

Thanks
by Pablo_M
Tue Feb 26, 2008 1:43 am
Forum: General
Topic: Dual-Nstreme - Bridge works only when reset
Replies: 6
Views: 3029

Dual-Nstreme - Bridge works only when reset

Hello, I have a dual nstreme link both with RB333. I notice that when I disabled then enable back again the bridge interface, it starts to learn mac's from nstreme1 interface. Before the reset it only learns mac`s from the ethernet. The statistic of the nstreme1 is up, and becouse the nstreme has an...
by Pablo_M
Fri Jan 25, 2008 2:46 am
Forum: General
Topic: Can frequency diversity be made with mktik?
Replies: 2
Views: 1395

Can frequency diversity be made with mktik?

Hi, a) Can frequency diversity be made with mktik? - My question is, whether it is possile to use a single motherboard and two radio cards. Both pigtails link to a RF splitter (two inpus and one output), and the output to a single antenna, thus having two parallel radio links separated in frequency....
by Pablo_M
Thu Jan 24, 2008 12:45 am
Forum: Wireless Networking
Topic: CPU Utilization - very high
Replies: 10
Views: 1898

Re: CPU Utilization - very high

I tested rb 333 and got throughput up to 30 Mbps half duplex and around 15 Mbps Full duplex. Then I tested dual-streme and got 60 Mbps half duplex and 30 Mbps full Duplex.(doubled the speed) - (CPU average 60-70% and notice in few rare ocations reaches peaks of 100%) This improvementet is excelent!,...
by Pablo_M
Sat Jan 12, 2008 3:43 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Backhaul speed XR5 100%CCQ
Replies: 7
Views: 2745

Re: Backhaul speed XR5 100%CCQ

I have a similar problem. I use RB133 and never can pass above 22-27 Mbps barrier. Noticed in this motherboard when I turned on nstreme cpu utilization goes to 45% in idle state, an when I put traffic it stacks into 100% Im in process of getting a more powerful board, rb333 from provider and I looki...
by Pablo_M
Sat Jan 05, 2008 4:18 am
Forum: Wireless Networking
Topic: CPU Utilization - very high
Replies: 10
Views: 1898

Re: CPU Utilization - very high

I never get cpu utilization below 2%. Only when wireless card is disabled by soft or when wireless link is down. When wireless is up it stays an average of 50% at idle state. When I load the link with traffic it reaches 100%, at 20 Mbps in one way, either transmit or receive Onother test I done with...
by Pablo_M
Fri Jan 04, 2008 2:38 am
Forum: Wireless Networking
Topic: CPU Utilization - very high
Replies: 10
Views: 1898

CPU Utilization - very high

Hi, I always used RB133 moterboards for wireless. I check out that when traffic reaches about 14 Mbps in both directions (Rx and tx), the cpu utilization reaches 100%. Moreover, when traffic is cut completely the cpu utilization has an average of 50%, which I beleive is to high for the motherboard i...
by Pablo_M
Fri Dec 21, 2007 4:52 am
Forum: General
Topic: Give priority to an IP address
Replies: 2
Views: 6297

Re: Give priority to an IP address

Hi, I used simple priority and works ok. Here I copy a config from one rb133 working: The ip network 192.168.27.0 is the customers, an the 192.168.198.1 is the ip of the phone server. The queue number 0 is for internet and has lower priority than telephony. Also has a lower band restriction. hope th...
by Pablo_M
Mon Nov 26, 2007 1:16 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Superchanel Licence
Replies: 13
Views: 2597

Re: Superchanel Licence

Please, Does someone know what are the benefits of getting a superchannel licence. In every example of the manual, the modulation selected is alway superchannel, but nowhere it`s explained. What are the benefits of using it. 1) How much spectrum in [Mhz] is used ? 2) How much throughput can be obtai...
by Pablo_M
Sun Nov 25, 2007 5:00 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Superchanel Licence
Replies: 13
Views: 2597

Superchanel Licence

Hi, I asked my supplier if I could buy from them, a superchannel licence for a routerboard RB133 with radio board SR5, and I was told that this licence is only for PC based Boards. Somehow I did no beleived them. First Question: Can someone confirm that I can not add a superchannel licence to the RB...
by Pablo_M
Wed Aug 29, 2007 10:45 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Can`t pass a vlan over the air.
Replies: 3
Views: 1089

Re: Can`t pass a vlan over the air.

have you tried putting vlan interface on wds interface? dont include ether or wlan interface in bridge, only vlan interfaces (otherwise the bridging code intercepts the vlan packets before the vlan code does) Thank you for your response. Yes I tried that, a vlan interface tagged 1900, link to the i...
by Pablo_M
Wed Aug 29, 2007 4:57 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Can`t pass a vlan over the air.
Replies: 3
Views: 1089

Can`t pass a vlan over the air.

Hi, I have a mikrotik configured as an AP-bridge, and a remote unit configuered as station. I managed to configure a vlan interface on the AP for administration and it works ok, but when I try to pass another vlan over de wireless interface to the remote station the equipment connected to it does no...