Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 50 matches

by cramerit
Mon Aug 30, 2010 7:56 pm
Forum: General
Topic: Gigabit PCI card recommendations?
Replies: 1
Views: 601

Gigabit PCI card recommendations?

We were attempting to use a RB44gv for one of our core routers in a server, but ran into similar problems found in other threads. I have looked over the list http://wiki.mikrotik.com/wiki/Supported_Hardware#Ethernet_chipsets but wanted to see if anyone had any recommendations for decently priced gig...
by cramerit
Sat May 15, 2010 6:41 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude Saved Password Won't Update
Replies: 3
Views: 1756

Dude Saved Password Won't Update

We have recently updated the passwords on our Dude install. However, when I type the new password into The Dude when opening it up, it still is remembering the old password. How can I reset this so that it will save the new password with the "remember password" box checked? Where is this info actual...
by cramerit
Mon Dec 14, 2009 10:07 pm
Forum: General
Topic: Sample Installations - Sticky Please
Replies: 229
Views: 138444

Re: Sample Installations - Sticky Please

For one of our backhauls..

433ah x2
R52n x2
Transtectors
Polyphasers
Dual N.jpg
by cramerit
Wed Nov 11, 2009 12:19 am
Forum: General
Topic: Walled Garden IP List Bug
Replies: 3
Views: 906

Re: Walled Garden IP List Bug

We have tried that in the past, and we also just tried that with the situation that is ongoing on our network. Any other suggestions?
by cramerit
Tue Nov 10, 2009 10:43 pm
Forum: General
Topic: Walled Garden IP List Bug
Replies: 3
Views: 906

Walled Garden IP List Bug

There appears to be a bug in the latest version of the Hotspot code. We are running multiple Hotspots on 3.0. We are also running numerous other hotspots on 3.11 - 3.30. The problem is with communicating with devices behind the Hotspot that are bypassed with either the Walled Garden IP list or with ...
by cramerit
Fri Sep 18, 2009 1:41 am
Forum: The Dude
Topic: How to Add RDP / RADMIN Probe
Replies: 6
Views: 4782

Re: How to Add RDP / RADMIN Probe

I was trying to add an RDP probe today by adding a new TCP probe and setting the port to 3389 and checking the "Connect Only" check box.

This does not work.

I think the "Connect Only" option on probes is just broken in The Dude 3.4.

Can anyone confirm this?
by cramerit
Fri May 01, 2009 8:03 pm
Forum: The Dude
Topic: Application Hang (dude.exe client)
Replies: 3
Views: 1250

Re: Application Hang (dude.exe client)

Thanks for the reply. I've sent over an email to support with all of the information I could find.

There is definitely a consistent repeatable situation here with the dude.exe client.
by cramerit
Tue Apr 28, 2009 8:42 pm
Forum: The Dude
Topic: Application Hang (dude.exe client)
Replies: 3
Views: 1250

Application Hang (dude.exe client)

I am getting an application hang on dude.exe 3.3 on two different computers. One is within Parallels (latest version) running on a Mac. The other is on the Dude Server itself when accessed through Windows Remote Desktop. The client actually does run for a while but eventually hangs and crashes. On s...
by cramerit
Wed Feb 25, 2009 3:29 am
Forum: The Dude
Topic: Dude Client Freeze / Hang
Replies: 2
Views: 1293

Dude Client Freeze / Hang

We recently upgraded from Dude 2.2 to version 3.1. Ever since then the client has been intermittently freezing or hanging and crashing. This happens on several different computers and even when remote desktopping into the server. Sometimes the client will start functioning again and other times it w...
by cramerit
Tue Sep 23, 2008 5:11 pm
Forum: General
Topic: hotspot redirect still a problem?
Replies: 43
Views: 4617

Re: hotspot redirect still a problem?

Thanks for your reply sergejs. We run a number of hotspots and see them partially crash at various times. The crashes are not always catastrophic and it usually seems that some portion of the firewall or proxy stops functioning. With all of the hotspots that we run, I can't find a common condition f...
by cramerit
Tue Sep 09, 2008 5:12 pm
Forum: General
Topic: R.I.P. 532
Replies: 33
Views: 4059

Re: R.I.P. 532

Tanker:
Can you tell me what enclosure you used in this photo: http://s279.photobucket.com/albums/kk12 ... LEANUP.jpg

Does anyone know where I can order this enclosure?

It looks great.
by cramerit
Wed Aug 20, 2008 6:00 am
Forum: General
Topic: hotspot redirect still a problem?
Replies: 43
Views: 4617

Re: hotspot redirect still a problem?

Just chiming in and confirming that I am seeing the exact same problems. We attempted to upgrade a working 2.9.51 hotspot to 3.10 and 3.11 and we saw the same problems with a crash. We had about 200+ users going all at once, so we saw the deterioration happen very rapidly (about 1 minute) as was des...
by cramerit
Tue Aug 12, 2008 3:31 am
Forum: General
Topic: [BUG 3.x] All Hotspot features based on WebProxy fail
Replies: 18
Views: 5560

Re: [BUG 3.x] All Hotspot features based on WebProxy fail

What about the "HTTP Proxy" setting in the Server Profiles where you can specify an external proxy server to use?

If we did set up an external proxy server and configured hotspot to use it, would this completely bypass the internal proxy server?
by cramerit
Sat Aug 09, 2008 12:24 am
Forum: General
Topic: DS3 Card for Mikrotik
Replies: 4
Views: 1312

Re: DS3 Card for Mikrotik

I tried the SBE DS3 PCI card in 3.x and it does not seem to work. The card shows up in ROS, but is disabled after every reboot and doesn't seem to function after you enable it.

This card has been discontinued and is no longer available through the manufacturer.

It works fine in 2.9.x.
by cramerit
Fri Jul 18, 2008 3:40 am
Forum: General
Topic: hotspot redirect blocked by mt proxy
Replies: 99
Views: 26178

Re: hotspot redirect blocked by mt proxy

I remember turning on Transparent Proxy on the default user profile sometime during our testing, but the majority of testing was done with Transparent Proxy on. What is the recommended configuration for this scenario? Is there some specific configuration involving Transparent Proxy on the default us...
by cramerit
Fri Jul 18, 2008 1:20 am
Forum: General
Topic: hotspot redirect blocked by mt proxy
Replies: 99
Views: 26178

Re: hotspot redirect blocked by mt proxy

Update: After downgrading from 3.11 to 3.10 the problem persisted. We just downgraded from 3.10 to 2.9.51 and now the redirect through the Walled Garden is working again. It appears that there is definitely a problem with 3.x hotspot and redirecting through walled garden. We suspect that it is based...
by cramerit
Fri Jul 18, 2008 12:33 am
Forum: General
Topic: hotspot redirect blocked by mt proxy
Replies: 99
Views: 26178

Re: hotspot redirect blocked by mt proxy

Thanks for your reply. I actually saw that post earlier as we were trying to troubleshoot this and tried it. Things didn't seem to change at all and we were still having the problems.

Any other ideas? Is there a real issue with ROS 3.x hotspot that has not yet been resolved?
by cramerit
Thu Jul 17, 2008 10:47 pm
Forum: General
Topic: hotspot redirect blocked by mt proxy
Replies: 99
Views: 26178

Re: hotspot redirect blocked by mt proxy

We are also experiencing this problem. We're trying everything mentioned here and nothing seems to be working. Walled Garden addresses in Hotspot on 3.x are not working.

Has anyone tried using an external proxy server?
by cramerit
Thu Jul 17, 2008 5:58 pm
Forum: General
Topic: [BUG 3.x] All Hotspot features based on WebProxy fail
Replies: 18
Views: 5560

Re: [BUG 3.x] All Hotspot features based on WebProxy fail

We are having a similar problem. We just upgraded our 2.9.49 hotspot to 3.11 and are receiving some strange behavior. This system had been working for a couple years prior, then after upgrading it to 3.11, attempting to access our hotspot homepage through the walled garden results in half loaded web...
by cramerit
Wed Jul 02, 2008 4:28 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless Noise and Disconnects
Replies: 1
Views: 932

Wireless Noise and Disconnects

I wanted to recount a recent situation that we put a lot of time into. I hope this helps some other folks out along the way. We recently put MT gear up on a 300' tower. We had the following setup: * PtP Backhaul with RB333 / XR5 / 28dbi Solid Dish w/ Radome * 5 GHz AP with RB333 / XR5 / 90 deg 5 GHz...
by cramerit
Wed Jul 02, 2008 4:07 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB 411 resetting wireless card mode
Replies: 9
Views: 2270

Re: RB 411 resetting wireless card mode

Just getting back to you on this matter. I thought that they were clicking the connect button too, because when you click the connect button, it does change the mode to station and sets the SSID. However, there is really an issue here with the mode being reset from Station-WDS to "Station". It seems...
by cramerit
Tue Jun 24, 2008 11:42 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB 411 resetting wireless card mode
Replies: 9
Views: 2270

Re: RB 411 resetting wireless card mode

We're still seeing this. We set the client to "Station-WDS" mode or "Station-Pseudobridge" Mode and it will immediately switch itself to "Station" mode before attempting to connect.

Anyone else seeing this?
by cramerit
Tue Jun 24, 2008 4:51 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Client Disconnect Issues
Replies: 33
Views: 32374

Re: Client Disconnect Issues

Ok, we are seeing this same issue with all Mikrotik Gear. We've recently been putting up installations using an assortment of MT Access Points (RB 532 and RB 333) and an assortment of radio cards (8602S, SR5, CM9). The clients are also mainly RB 411s and some RB 133s. We've been trying to run exclus...
by cramerit
Tue Jun 24, 2008 3:03 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB 411 resetting wireless card mode
Replies: 9
Views: 2270

Re: RB 411 resetting wireless card mode

I can confirm that we have seen this same exact issue with several RB411 boards. It doesn't happen all the time and we have not seen it with any other boards other than the RB411. We can not reliably reproduce it - it seems to happen intermittently. The general scenario is: 1. Se up the client in St...
by cramerit
Thu Dec 13, 2007 4:24 am
Forum: General
Topic: RC11 very bad wireless
Replies: 28
Views: 6097

Re: RC11 very bad wireless

Just to let you know, we tried the NSTREME suggestion with framer-policy=best fit and framer-limit=4000. This did not change the problem. We also tried RC13 and we're still seeing the same results. Extremely easy for us to reproduce: simply put up a PtP with RB333 and RC9 through 13. Choose any wire...
by cramerit
Fri Dec 07, 2007 1:57 am
Forum: General
Topic: RC11 very bad wireless
Replies: 28
Views: 6097

Re: RC11 very bad wireless

With RB333 ptp link (RC9 and RC11), we've seen good wireless connectivity until we we load the link with actual traffic from lots of users. When the link is loaded, the wireless connection then bounces often and immediately reconnects. We had this same problem with RC9 on RB532. After rolling back t...
by cramerit
Wed Nov 21, 2007 10:37 pm
Forum: General
Topic: Hotspot User Login Issues
Replies: 0
Views: 1173

Hotspot User Login Issues

We are running a mikrotik hotspot in a location with many users. They are set to authenticate to a freeradius server, which has been up and running fine for some time now. Recently, we have had two specific problems with users not being able to log in on this specific hotspot router (we have others ...
by cramerit
Thu Sep 06, 2007 7:30 am
Forum: General
Topic: Problems with hotmail / windows live mail and hotspot?
Replies: 7
Views: 1352

Re: Problems with hotmail / windows live mail and hotspot?

We are having very similar problems running hotspot. It seems to affect things going through IP Binding bypass. When we add IP addresses into the IP Binding Bypass list on hotspot, they will not get access to some websites. The TCP MSS rules don't help in this case.

Any word on this?
by cramerit
Fri Aug 24, 2007 6:56 pm
Forum: General
Topic: SBE DS3 Card (wanPCI-1T3)
Replies: 1
Views: 501

SBE DS3 Card (wanPCI-1T3)

We are currently using an SBE T3 PCI card in our Mikrotik Router to pull in a partial rate DS-3 service.

Does anyone have any more of these that they would be willing to sell? I would like to pick up a spare and have one or more available for additional feeds coming in.
by cramerit
Sun Jun 24, 2007 1:33 am
Forum: Wireless Networking
Topic: SR-2 Re-Associate Problem: Solved
Replies: 3
Views: 968

SR-2 Re-Associate Problem: Solved

In response to the closed topic: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=7&t=15647&st=0&sk=t&sd=a I would like to post the following solution / explanation for the problem that has been discussed at length. After wrestling with this issue for over a year and reading every post I could find on the ...
by cramerit
Thu Jun 21, 2007 3:33 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Mikrotik Access Point and ARP problem ...
Replies: 5
Views: 1342

Re: Mikrotik Access Point and ARP problem ...

We have this problem on several sectors.

We have added static ARP entries for the offending clients and this solves the problem.

We do not have an explanation for why this occurs in some situations and not others.
by cramerit
Tue Jun 19, 2007 6:25 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Long and Short Links on One Sector
Replies: 8
Views: 1808

Re: Long and Short Links on One Sector

FYI:
The problem here ended up being that we put one of the 5.8 units into NStream mode. This caused the problem. When we disabled NStream on the one unit (so neither unit is running NStream) the performance went back to normal.
by cramerit
Wed May 09, 2007 12:58 am
Forum: The Dude
Topic: Big Problem V3beta6 Stops Pinging
Replies: 16
Views: 3499

Confirmed

We are seeing the same problem here.
by cramerit
Sat Feb 24, 2007 10:24 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: if i change AP, but mantein SSID name... clients connect?
Replies: 15
Views: 2495

Mac Cloning

We did try cloning the MAC on our AP, but they still would not associate.

Any other ideas?
by cramerit
Fri Feb 23, 2007 9:03 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: if i change AP, but mantein SSID name... clients connect?
Replies: 15
Views: 2495

Didn't Work

We just tried this again for the second time and it DID NOT work. We had an MT box with a Prism radio in it and about 20 clients connected. The clients are a mix of MT CPEs connected in station mode and Tranzeo CPEs. We cloned the settings on the original AP and then replaced it with a new one and a...
by cramerit
Wed Jan 24, 2007 6:17 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Long and Short Links on One Sector
Replies: 8
Views: 1808

7 Mile 5.8 Shot

I suppose we could try, but I have another 5.8 link that is the same distance (7.5 mi) running right next to it and the throughput on that is 10 Mbps no problem. Mikrotik Support suggested trying Dynamic Framing Policy in NStreme, but I have no idea if that will do anything. I have to bounce this li...
by cramerit
Tue Jan 23, 2007 11:57 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Long and Short Links on One Sector
Replies: 8
Views: 1808

Yes

Yes, the ack timeout is set to dynamic.

What else should I check?
by cramerit
Mon Jan 22, 2007 5:34 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Long and Short Links on One Sector
Replies: 8
Views: 1808

Long and Short Links on One Sector

I have one 5.8 Sector with 5 clients on it. 4 of the clients are fairly close in (< 0.5 miles). One of the clients is far away (~ 7.5 miles). All of the clients have great signal strength and very low noise. Signal strength is around greater than -72 for all of them and noise is -102 throughout. We ...
by cramerit
Wed Dec 20, 2006 9:07 pm
Forum: General
Topic: URL based DST NAT?
Replies: 4
Views: 7054

Close...

Maybe I could rephrase my question. Is there a way to mark a packet by the URL address in the HTTP header?

For instance: with http traffic coming in on port 80 to ptr.domainname.tld, can I mangle mark the packet with "packet mark"?
by cramerit
Tue Dec 19, 2006 6:15 am
Forum: General
Topic: URL based DST NAT?
Replies: 4
Views: 7054

URL based DST NAT?

do you know if RouterOS affords the ability to filter / direct traffic based on the incoming URL of the traffic?

For instance
http://www.yourdomain.com DST NAT --> 10.0.0.1
http://www.yourdomain2.com DST NAT --> 10.0.0.2

Any help is greatly appreciated.
by cramerit
Thu Aug 31, 2006 4:39 am
Forum: The Dude
Topic: RSS
Replies: 6
Views: 3322

Portability

The Dude Windows client is great. The Dude Web access is also great. But how many applications and web sites do you want to have to go to? I don't know about you, but I've got plenty. If we can publish network information via RSS, then there is no limit to where we can have network status informatio...
by cramerit
Thu Aug 31, 2006 12:31 am
Forum: Wireless Networking
Topic: SR9 - high noise great throughput?
Replies: 2
Views: 963

SR9 - high noise great throughput?

This makes no sense. http://www.cdw3.com/SR9_Shot.jpg See the reported noise floor? And the connected signal strength? I get great ping times and can push though 2+ Mbps both ways. I'm not complaining, but I just spent several weeks trying to get it to work on channel 2437 with a noise floor of -78...
by cramerit
Wed Aug 30, 2006 5:51 pm
Forum: The Dude
Topic: RSS
Replies: 6
Views: 3322

RSS

Any chance we can get RSS feeds added to this thing?
by cramerit
Tue Aug 29, 2006 12:22 am
Forum: General
Topic: EoIP Magic Packet Size Filtering!
Replies: 5
Views: 1982

Connection Tracking Did It

Enabling connection tracking does seem to do the trick.

Thanks for your help!
by cramerit
Sat Aug 26, 2006 11:27 pm
Forum: General
Topic: EoIP Magic Packet Size Filtering!
Replies: 5
Views: 1982

Connection Tracking

So are you saying that enabling connection tracking may help this issue?
by cramerit
Sat Aug 26, 2006 8:38 pm
Forum: General
Topic: EoIP Magic Packet Size Filtering!
Replies: 5
Views: 1982

No IP Sec

do you have any ipsec policies on the box? I just learned ipsec policies can modify packets even if peers aren't configured / connected. Don't fragment bit can be cleared or set - although I can't make it work, maybe it's part of it. We're not using any ipsec on any of our boxes, but if we could us...
by cramerit
Sat Aug 26, 2006 2:34 am
Forum: General
Topic: EoIP Magic Packet Size Filtering!
Replies: 5
Views: 1982

EoIP Magic Packet Size Filtering!

I had some trouble last night with an EoIP tunnel that was established over a wireless link. This tunnel had been working well for some time (months), but after a reboot of Router B (see below) the EoIP tunnel would no longer pass packets greater than 1458bytes in size. Any packets 1458 bytes or les...
by cramerit
Thu Aug 24, 2006 6:57 am
Forum: The Dude
Topic: Losing Config. + Crash
Replies: 3
Views: 1901

We have the same problem

This happens to us but only if the server loses power. On a normal reboot, it will keep settings, but if power is lost, Dude comes back up with no settings.
by cramerit
Fri May 13, 2005 5:14 am
Forum: General
Topic: Using Hotspot with Traffic Shaping
Replies: 1
Views: 1525

Using Hotspot with Traffic Shaping

Is it possible to use the hotspot function and still apply some kind of global traffic shaping all in one router? It seems like the hotspot function uses up the Mangle flow mark and makes any other kind of QoS difficult to do.

Can this be done with 2.9?
by cramerit
Thu Mar 17, 2005 6:39 am
Forum: General
Topic: Public -> Private -> Public
Replies: 1
Views: 722

It should be

I believe you would just enable proxy-arp on one of your interfaces to make this work.