Community discussions

MikroTik App

Search found 10 matches

by byteflip
Tue Jan 12, 2021 9:06 pm
Forum: General
Topic: RB2011UiAS-2HnD / Draytek Vigor 130 - PPPoE connection problems
Replies: 18
Views: 985

Re: RB2011UiAS-2HnD / Draytek Vigor 130 - PPPoE connection problems

This has been successfully resolved now. It's more than emberassing: Apparently my ISP provided me with special login credentials for this VDSL line. I couldn't find the original letter at first and thought I can just request a new one. Usually you instantly get an encrypted PDF document and a few d...
by byteflip
Mon Jan 11, 2021 12:40 am
Forum: General
Topic: RB2011UiAS-2HnD / Draytek Vigor 130 - PPPoE connection problems
Replies: 18
Views: 985

Re: RB2011UiAS-2HnD / Draytek Vigor 130 - PPPoE connection problems

No, internet access (via HTTPS etc.) does not work at all - neither with the Vigor nor the Mikrotik router. Could it be that you must visit some dashboard page of the ISP so that the access to internet would get open? This was never required and I did not get any notice from my ISP. I will call my p...
by byteflip
Mon Jan 11, 2021 12:19 am
Forum: General
Topic: RB2011UiAS-2HnD / Draytek Vigor 130 - PPPoE connection problems
Replies: 18
Views: 985

Re: RB2011UiAS-2HnD / Draytek Vigor 130 - PPPoE connection problems

Oh I'm sorry, maybe I misunterstood you. What I did was setting the Vigor in PPPoE-mode (not bridged) and used the built-in traceroute tool. Doing a traceroute from the 2011 while the Vigor is set up in that way results in instant timeouts such as seen here:
by byteflip
Mon Jan 11, 2021 12:01 am
Forum: General
Topic: RB2011UiAS-2HnD / Draytek Vigor 130 - PPPoE connection problems
Replies: 18
Views: 985

Re: RB2011UiAS-2HnD / Draytek Vigor 130 - PPPoE connection problems

Yes it's the same behaviour: traceroute to 8.8.8.8, 30 hops max through WAN1 protocol ICMP 1 WAN.ip 40 ms 2 62.206.254.17 20 ms 3 Request timed out. * 4 62.206.254.20 20 ms Trace complete. traceroute to 104.103.92.177, 30 hops max through WAN1 protocol ICMP 1 WAN.ip 20 ms 2 62.206.254.17 10 ms 3 Req...
by byteflip
Sun Jan 10, 2021 11:27 pm
Forum: General
Topic: RB2011UiAS-2HnD / Draytek Vigor 130 - PPPoE connection problems
Replies: 18
Views: 985

Re: RB2011UiAS-2HnD / Draytek Vigor 130 - PPPoE connection problems

You are right... that sounds weird indeed. But it was both times the same IP shown as "Remote IP" in the Mikrotik router. traceroute does not look very good: [admin@MikroTik] >> /tool traceroute 8.8.8.8 # ADDRESS LOSS SENT LAST AVG BEST WORST STD-DEV STATUS 1 WAN.ip 0% 7 10.5ms 31.7 10.1 7...
by byteflip
Sun Jan 10, 2021 11:11 pm
Forum: General
Topic: RB2011UiAS-2HnD / Draytek Vigor 130 - PPPoE connection problems
Replies: 18
Views: 985

Re: RB2011UiAS-2HnD / Draytek Vigor 130 - PPPoE connection problems

Just shooting fish in a barrel: check if Drytek has PPPoE session active and if yes, disable it.
...
Yes it’s usually disabled other than for debugging.
by byteflip
Sun Jan 10, 2021 11:05 pm
Forum: General
Topic: RB2011UiAS-2HnD / Draytek Vigor 130 - PPPoE connection problems
Replies: 18
Views: 985

Re: RB2011UiAS-2HnD / Draytek Vigor 130 - PPPoE connection problems

OK, since the tagging and untagging is done in the Draytek, that's also not the explanation. If you ping the "remote address" (called "gateway address" on the Draytek), does it respond? Yes pinging it from the Vigor 130 and the 2011 is working fine: Pinging WAN.ip with 64 bytes ...
by byteflip
Sun Jan 10, 2021 3:55 pm
Forum: General
Topic: RB2011UiAS-2HnD / Draytek Vigor 130 - PPPoE connection problems
Replies: 18
Views: 985

Re: RB2011UiAS-2HnD / Draytek Vigor 130 - PPPoE connection problems

It's really weird, as the PPPoE interface is obviously (augensichtlich) up and both sending and receiving, but the traffic is not passing through further in the ISP network. The ICMP "port unreachable" messages shown as responses to the ping are most likely not related to the ping and sho...
by byteflip
Sat Jan 09, 2021 11:22 pm
Forum: General
Topic: RB2011UiAS-2HnD / Draytek Vigor 130 - PPPoE connection problems
Replies: 18
Views: 985

Re: RB2011UiAS-2HnD / Draytek Vigor 130 - PPPoE connection problems

Hello sindy and thank you for your reply. I have now disabled the DHCP client for the uplink port. Unfortunately that didn't help so far. All ping request from the Routerboard still return "port unreachable" or "timeout". There is no HTTPS connection possible from clients behind ...
by byteflip
Sat Jan 09, 2021 3:07 am
Forum: General
Topic: RB2011UiAS-2HnD / Draytek Vigor 130 - PPPoE connection problems
Replies: 18
Views: 985

RB2011UiAS-2HnD / Draytek Vigor 130 - PPPoE connection problems

Hello everyone, I have used a RB951Ui-2nD in combination with a Draytek Vigor 130 successfully for almost two years now. After a rather unfortunate accident I had to replace my former Mikrotik hardware. Therefore I ordered a RB2011UiAS-2HnD and after receiving it today tried to install it. So far I ...