Community discussions

MikroTik App

Search found 13 matches

by dhiles
Wed Jun 27, 2012 9:32 am
Forum: General
Topic: Static DHCP leases not working
Replies: 2
Views: 687

Re: Static DHCP leases not working

YEP! Happens to me all the time. I have no idea why it happens but it does.
It has for quite a while now. I just keep updating them. Whenever I see them anyway.
by dhiles
Wed Jun 29, 2011 4:54 am
Forum: Beginner Basics
Topic: RB493 chassis and USB cabling?
Replies: 2
Views: 769

Re: RB493 chassis and USB cabling?

If I wanted to do that, I might be tempted to buy a new case with the cut out already there, but I also
own a Dremel Tool and I think I would probably cheap out and cut a hole with my Dremel. :-)
by dhiles
Sat Apr 09, 2011 9:50 am
Forum: General
Topic: RouterOS 5.1 is out!
Replies: 93
Views: 14223

Re: RouterOS 5.1 is out!

I upgraded to 5.1 and am still having problems with the wireless radios not working. I have been able to get the 5.8 mhz radio working but the 2.4 is not showing up. It looks like it is activated but it is not broadcasting.
Is anyone still having radio problems after upgrade to 5.1 ??
by dhiles
Thu Oct 28, 2010 11:51 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Reviving a remote hanged up routerboard
Replies: 7
Views: 1687

Re: Reviving a remote hanged up routerboard

When it hangs, does the power go away or does the router stop responding? Also have you noticed if the lights on the ethernet ports still blink or do they stop? It should be possible to create a small circuit that will interrupt power for 10 seconds when it detects no activity for so many minutes. J...
by dhiles
Thu Oct 28, 2010 10:20 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Cable soldering
Replies: 2
Views: 891

Re: Cable soldering

I have done it, and it does work but you will have more loss in the splice than you will if you use N connectors and do it correctly. The trick is to make sure the braid covers the inside splice and that the inside splice is covered with tape or other insulator before you put the braid together. sol...
by dhiles
Thu Oct 28, 2010 3:59 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Help with RB493AH
Replies: 6
Views: 1382

Re: Help with RB493AH

OK. Sent you an email with my phone #. Be happy to help.
Thanks.
by dhiles
Thu Oct 28, 2010 12:30 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Help with RB493AH
Replies: 6
Views: 1382

Re: Help with RB493AH

Hi, I am not as well versed as some of the guys in the forum, but I would be willing to help.
I have had a 493AH for over a year and I believe I can help configure it.
Send me some contact info and I will get in touch.
Thanks
Don
by dhiles
Sat Jan 23, 2010 7:33 am
Forum: General
Topic: mikrotik.com site down?
Replies: 5
Views: 903

Re: mikrotik.com site down?

I am having same trouble here.
by dhiles
Wed Sep 19, 2007 10:04 am
Forum: General
Topic: Basic configuration assistance needed.
Replies: 8
Views: 973

Re: Basic configuration assistance needed.

In that case, I really am confused. But it is working, so I do not intend to find out what happened, but it is strange. As long as it continues to work, I will be very happy. :-)
by dhiles
Tue Sep 18, 2007 7:44 pm
Forum: General
Topic: Basic configuration assistance needed.
Replies: 8
Views: 973

Re: Basic configuration assistance needed.

Actually, I have tried that more than once and it did not work. I was totally crazed by it's refusal to work. So late last night around 3am, I wiped the config and installed the r4 beta version of 3.0 I figured I had nothing to loose. The silly thing is working! Same configs we tried before! Now the...
by dhiles
Mon Sep 17, 2007 7:50 pm
Forum: General
Topic: Basic configuration assistance needed.
Replies: 8
Views: 973

Re: Basic configuration assistance needed.

Thanks for the suggestion, but I have already tried that. This thing just will not work. I have even wiped and re-installed the OS and tried it. I follow the setup and add the NAT and it still does not work. Everything I have read says it should. All of the interfaces are talking to the various segm...
by dhiles
Sun Sep 16, 2007 3:34 am
Forum: General
Topic: Basic configuration assistance needed.
Replies: 8
Views: 973

Re: Basic configuration assistance needed.

Well,
That did not work. I am not sure why, sure looks like it would.
Any other ideas ?
Thanks
Don
by dhiles
Fri Sep 14, 2007 5:57 pm
Forum: General
Topic: Basic configuration assistance needed.
Replies: 8
Views: 973

Basic configuration assistance needed.

Hi, I need help setting up Mikrotik. I had it working but I lost the config and now I cannot get it to work. I have 3 ethernet ports. I want to use 1 for the WAN port. Cable modem. 1 for LAN port, and 1 for WLAN port. I have these 3 set up. I do not have the correct rules to set up NAT and allow the...