Community discussions

MikroTik App

Search found 78 matches

by CGirardy
Wed Sep 25, 2013 11:23 am
Forum: The Dude
Topic: Dude v4beta3 released
Replies: 253
Views: 107243

Re: Dude v4beta3 released

just another 10 people here willing pay $100 for Dude. Now I can't do without Dude. I Have been using The Dude for three years on daily basis and I am really affraid of database overflow. Please release source code or -better way- let us pay for Dude! We gonna be happy to spend money on this. I'm s...
by CGirardy
Mon Sep 23, 2013 9:53 am
Forum: The Dude
Topic: Dude v4beta3 released
Replies: 253
Views: 107243

Re: Dude v4beta3 released

I agree with all latest comments : PLEASE... Start again development... pleassssseeeee
We love The Dude....
by CGirardy
Wed Sep 16, 2009 8:52 am
Forum: The Dude
Topic: How can I quickly change device name ....
Replies: 3
Views: 8763

Re: How can I quickly change device name ....

Thanks fewi.
That's what I was looking for.

keith : no, not only the display (I'm already displaying DNS names).. I'm talking about all the objects names
by CGirardy
Tue Sep 15, 2009 12:06 am
Forum: The Dude
Topic: How can I quickly change device name ....
Replies: 3
Views: 8763

How can I quickly change device name ....

... to make them match the DNS Names ?
I have a lot of devices that are not correctly named. I would like to make them match their DNS resolution name...
Is it possible ?
Thanks
by CGirardy
Tue Jul 28, 2009 12:31 pm
Forum: The Dude
Topic: Problem with a Cisco PIX 501
Replies: 18
Views: 4524

Re: Problem with a Cisco PIX 501

Hi! Have you found a solution to this problem? I'm about to monitor lots of pix 501s and would be nice to get the interface data! Someone mentioned that the pix cannot be monitored as it thinks it's under attack... :) Could this somehow be the case? Cheers! B Hi, I didn't think of that possibility....
by CGirardy
Wed Jun 17, 2009 3:02 pm
Forum: The Dude
Topic: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work
Replies: 42
Views: 21782

Re: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work

CGirardy did you give up on this?
I'm kind of desperate because, beside you, no one seems to be interested in this problem.
As, at the moment, my schedule is pretty booked, I'm not finding any time to search....
So yes, I'm, at the moment, giving up on this.
Thanks for asking
by CGirardy
Wed May 06, 2009 9:54 pm
Forum: The Dude
Topic: What's the prerequisite for getting responses on the forum?
Replies: 5
Views: 1444

Re: What's the prerequisite for getting responses on the forum?

Thanks for helping us Sweetdude... You're the ONLY one getting really involved in trying to help us. I'm still disappointed that no one from Mikrotik is trying to help us. I think the dude software is amazing so I try to answer every question so that more people get it working and the userbase will ...
by CGirardy
Wed May 06, 2009 9:42 pm
Forum: The Dude
Topic: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work
Replies: 42
Views: 21782

Re: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work

Hi and sorry for this long absence Here's the result of what you've asked me to try : OID in Appearance.jpg Result OID in Appearance.jpg Not very conclusive.... Yeah hopefully it is just a matter of snmp walk won't work but snmp get will work and then you will just have to build probes for specific ...
by CGirardy
Tue Apr 28, 2009 12:57 am
Forum: The Dude
Topic: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work
Replies: 42
Views: 21782

Re: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work

Hi sweetdude,
I'm gonna be off for a few days with a slow Internet connection...
I'll do it at the end of the week.
Thanks for helping
by CGirardy
Fri Apr 24, 2009 12:45 pm
Forum: The Dude
Topic: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work
Replies: 42
Views: 21782

Re: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work

Now, I have no clue why it tries a get-next-request instead of a get-request......
Maybe you can help me.
by CGirardy
Fri Apr 24, 2009 12:42 pm
Forum: The Dude
Topic: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work
Replies: 42
Views: 21782

Re: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work

SNMPWalk Using The Dude 04.jpg
SNMPWalk Using The Dude 05.jpg
SNMPWalk Using The Dude 06.jpg
by CGirardy
Fri Apr 24, 2009 12:39 pm
Forum: The Dude
Topic: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work
Replies: 42
Views: 21782

Re: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work

SNMPWalk Using The Dude 01.jpg
SNMPWalk Using The Dude 02.jpg
SNMPWalk Using The Dude 03.jpg
by CGirardy
Fri Apr 24, 2009 12:37 pm
Forum: The Dude
Topic: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work
Replies: 42
Views: 21782

Re: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work

Here's what I can give you
Using iReasonning MIB Browser
SNMPWalk Using MIB Browser 01.jpg
SNMPWalk Using MIB Browser 02.jpg
by CGirardy
Thu Apr 23, 2009 10:32 am
Forum: The Dude
Topic: Where can I get help for my AS400 problem ?
Replies: 1
Views: 586

Re: Where can I get help for my AS400 problem ?

I really love this software but I find it's a shame that no one from Mikrotik doesn't even bother to reply. I can make all the tests you need me to and can provide all frame captures you want to help you understand why it doesn't work.... Well, if you don't find the need to improve this fantastic so...
by CGirardy
Tue Apr 21, 2009 11:59 am
Forum: The Dude
Topic: Where can I get help for my AS400 problem ?
Replies: 1
Views: 586

Where can I get help for my AS400 problem ?

Hi,
Is there a support I could call or someone I should talk to at MikroTik that can help me on this problem ?
Thanks
by CGirardy
Tue Apr 14, 2009 2:56 pm
Forum: The Dude
Topic: Just installed 3.2 ... and lost DNS resolution ...
Replies: 12
Views: 2175

Re: Just installed 3.2 ... and lost DNS resolution ...

Does anyone from the support have an answer on when this problem will be solved ?
Thanks
by CGirardy
Tue Apr 14, 2009 2:54 pm
Forum: The Dude
Topic: Image for firewall
Replies: 4
Views: 1574

Re: Image for firewall

maybe http://www.clker.com/cliparts/b/3/6/b/11954311421937809464juanjo_Firewall.svg ? :) google for "firewall icon svg" also try these: http://singlefunction.com/top-7-icon-search-engines/ Thanks :) What's the default size of your svg so that I don't need to scale it to 16% in order to display it ?
by CGirardy
Fri Apr 10, 2009 12:07 pm
Forum: The Dude
Topic: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work
Replies: 42
Views: 21782

Re: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work

Bump again
by CGirardy
Fri Apr 10, 2009 12:06 pm
Forum: The Dude
Topic: Cisco PIX 506 and 501 problem
Replies: 3
Views: 945

Re: Cisco PIX 506 and 501 problem

Bump
by CGirardy
Fri Apr 10, 2009 12:02 pm
Forum: The Dude
Topic: Image for firewall
Replies: 4
Views: 1574

Re: Image for firewall

Can you clarify what kind of image? Distribution, disk imaging software, etc.. ??
:) It's just a basic request regarding map display.
I just need a beautiful .svg file to display on my maps for my firewalls like the ones provided for routers, bridges, Windows computers, etc....
by CGirardy
Wed Apr 08, 2009 12:13 am
Forum: The Dude
Topic: Just installed 3.2 ... and lost DNS resolution ...
Replies: 12
Views: 2175

Re: Just installed 3.2 ... and lost DNS resolution ...

Just upgraded to 3.2, when editing a device the DNS name is empty if you put the DNS name back in it is empty again when you go look.
New bug - this is on a windows server.
Had the same problem, the DNS name stays empty... on Windows Server
by CGirardy
Tue Apr 07, 2009 9:34 pm
Forum: The Dude
Topic: Just installed 3.2 ... and lost DNS resolution ...
Replies: 12
Views: 2175

Re: Just installed 3.2 ... and lost DNS resolution ...

I just installed 3.2 and the same happened. I've also lost all my device labels. Disk and CPU services are all down too - on Mikrotik devices.
OK, I'm not alone...
Going back to 3.1 until someone tells me it's solved
by CGirardy
Tue Apr 07, 2009 9:04 pm
Forum: The Dude
Topic: Just installed 3.2 ... and lost DNS resolution ...
Replies: 12
Views: 2175

Re: Just installed 3.2 ... and lost DNS resolution ...

3.2 is old! please install 3.22! And what DNS servers do you use? and do they work? plus can you ping something like google.com from the router? And last can you ping the IP of google.com (resolv it from an other machine). I think you misunderstood me, I'm talking about The Dude 3.2, not anything e...
by CGirardy
Tue Apr 07, 2009 8:13 pm
Forum: The Dude
Topic: Just installed 3.2 ... and lost DNS resolution ...
Replies: 12
Views: 2175

Just installed 3.2 ... and lost DNS resolution ...

Is it normal ? (I doubt)
Thanks for telling me how to take care of the problem

EDIT: This is really annoying....
by CGirardy
Tue Apr 07, 2009 3:53 pm
Forum: The Dude
Topic: Cisco PIX 506 and 501 problem
Replies: 3
Views: 945

Re: Cisco PIX 506 and 501 problem

Help me ?? Please ???
by CGirardy
Tue Apr 07, 2009 3:51 pm
Forum: The Dude
Topic: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work
Replies: 42
Views: 21782

Re: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work

Please... help me in anyway
by CGirardy
Tue Apr 07, 2009 3:50 pm
Forum: The Dude
Topic: Image for firewall
Replies: 4
Views: 1574

Image for firewall

Hi,
can someone tell me where to get a good image for firewalls ?
Thanks
by CGirardy
Sun Apr 05, 2009 12:26 am
Forum: The Dude
Topic: Cisco PIX 506 and 501 problem
Replies: 3
Views: 945

Re: Cisco PIX 506 and 501 problem

Here's what I get when no interface is seen
by CGirardy
Sat Apr 04, 2009 12:46 am
Forum: The Dude
Topic: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work
Replies: 42
Views: 21782

Re: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work

I would love to have this solved in a way or another... Can anyone at The Dude help me ?
by CGirardy
Fri Apr 03, 2009 11:53 am
Forum: The Dude
Topic: Cisco PIX 506 and 501 problem
Replies: 3
Views: 945

Cisco PIX 506 and 501 problem

Hi, I know there's a topic on this but I'd like to start a new one and check with you what can be done about this. I have a Cisco PIX 501 and 506. Both are using PIX version 6.35 (latest for these models) The Dude server (installed from scratch with latest version) doesn't have any problem "SNMPWalk...
by CGirardy
Fri Dec 12, 2008 9:43 pm
Forum: The Dude
Topic: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work
Replies: 42
Views: 21782

Re: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work

Sorry I didn't answer before I have tried all your suggestion and none work Using a specific OID doesn't do anything as well as changing server or local I'm really stuck with this and don't understand why it doesn't work. Obviously, it doesn't want to use the same protocol as seen in my Wireshark ca...
by CGirardy
Fri Dec 12, 2008 9:05 pm
Forum: The Dude
Topic: Show us your map
Replies: 60
Views: 46868

Re: Show us your map

Impressive maps you have here
My first map (not really useful). Then each country has his own map depending on the number of sites
by CGirardy
Wed Dec 10, 2008 3:34 pm
Forum: The Dude
Topic: web access impossible
Replies: 9
Views: 1545

Re: web access impossible

Thanks for your help :)
by CGirardy
Wed Dec 10, 2008 3:31 pm
Forum: The Dude
Topic: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work
Replies: 42
Views: 21782

Re: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work

you should email MT support, because this is just a user forum
Thanks for the suggestion
I thought there wasn't any support and that all the developers and else were coming here...
I'll follow your recommendation.
Thanks
by CGirardy
Tue Dec 09, 2008 10:37 pm
Forum: The Dude
Topic: web access impossible
Replies: 9
Views: 1545

Re: web access impossible

Hi,
I still don't understand how to access this Web Server.
I have activated it but I haven't found the way to access it.
Can you explain me how to do this ?
Thanks
by CGirardy
Tue Dec 09, 2008 10:31 pm
Forum: The Dude
Topic: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work
Replies: 42
Views: 21782

Re: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work

The problem is still present in v3.0 final...
Well, I finally think it's not gonna be solved by anyone....
I'm a bit disappointed
by CGirardy
Fri Nov 21, 2008 4:46 pm
Forum: The Dude
Topic: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work
Replies: 42
Views: 21782

Re: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work

No answer ??
Bump
by CGirardy
Mon Nov 17, 2008 5:30 pm
Forum: The Dude
Topic: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work
Replies: 42
Views: 21782

Re: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work

Bump... Nobody ?
by CGirardy
Tue Nov 04, 2008 4:45 pm
Forum: The Dude
Topic: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work
Replies: 42
Views: 21782

Re: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work

Do you have incorrect checksum for both SNMPwalks from Dude and from your program ? Yes, I get the same errors using my other software but it doesn't prevent it from getting the answers and continuing to send requests.... Here's what I get from SNMPWalk in TheDude : 1 0.000000 frgucxxxx03.xxxxxx.xx...
by CGirardy
Tue Nov 04, 2008 12:03 pm
Forum: The Dude
Topic: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work
Replies: 42
Views: 21782

Re: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work

Hi, I have finally done a Wireshark capture of what's going on with my SNMP Walk on the AS400.... Who can I send it to in order to check what's going on ? I don't really know how to read this but it seems that there's an incorrect checksum in the UDP packet.... but well, I don't know how to read it....
by CGirardy
Sat Sep 27, 2008 10:26 pm
Forum: The Dude
Topic: Problems with devices on a DHCP network
Replies: 10
Views: 2313

Re: Problems with devices on a DHCP network

Export the XML ... Make a backup then you can search the XML directly. Do you know XML? Once you find the offending information you can remove it and save the xml then re-import your backup. Note all old graphed data will be lost. I would make sure an import works before you modify any XML. If you ...
by CGirardy
Fri Sep 26, 2008 10:00 am
Forum: The Dude
Topic: Freezes whenever i do a search
Replies: 1
Views: 1032

Re: Freezes whenever i do a search

I won't be of any help but I had the same problem and it stopped by itself....
Sorry
by CGirardy
Thu Sep 25, 2008 12:00 pm
Forum: The Dude
Topic: Problems with devices on a DHCP network
Replies: 10
Views: 2313

Re: Problems with devices on a DHCP network

I just need to know where it keeps those information for devices..... still no one ?
by CGirardy
Mon Sep 22, 2008 10:44 pm
Forum: The Dude
Topic: Problems with devices on a DHCP network
Replies: 10
Views: 2313

Re: Problems with devices on a DHCP network

No one can help me with this ?
I don't understand why you cannot help me.
Thanks in advance
by CGirardy
Wed Sep 17, 2008 12:55 pm
Forum: The Dude
Topic: RC3 : 2 consecutive searches makes Dude crash
Replies: 2
Views: 1306

Re: RC3 : 2 consecutive searches makes Dude crash

I'm able to reproduce it every time. I only have one Dude server. I'm trying to search for 3 letters that represents a part of my computer name... at first search, it's ok, at the second, it crashes. My map is having 120 devices on it. But I've just retried right now and .... it's not crashing anymo...
by CGirardy
Wed Sep 17, 2008 10:25 am
Forum: The Dude
Topic: RC3 : 2 consecutive searches makes Dude crash
Replies: 2
Views: 1306

RC3 : 2 consecutive searches makes Dude crash

Hi,
New in RC3... If I make 2 consecutive searches on my map, it crashes my Dude server.....This problem wasn't present in RC2.
Thanks
by CGirardy
Sat Sep 13, 2008 1:18 pm
Forum: The Dude
Topic: discovering entire internet !
Replies: 11
Views: 2607

Re: discovering entire internet !

I start scan with dude server running on my workstation, 10.1.1.3/24. It discovers the router at 10.1.1.1 and then finds its other IPs and interfaces and starts traversing from there. Am I just not supposed to set recursive hops to more than 0 ? I had entered 3 because I wanted it to go into the ne...
by CGirardy
Sat Sep 13, 2008 9:10 am
Forum: The Dude
Topic: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work
Replies: 42
Views: 21782

Re: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work

Unfortunately we don't have AS400 on our lab, we are unable to test it with this device. Make sure you don't have any firewall on AS400, you may try to run sniffer on computer where Dude is installed and check what happens with packets. Thanks for your answer. Both SNMP Walk are taken from the same...
by CGirardy
Fri Sep 12, 2008 12:31 pm
Forum: The Dude
Topic: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work
Replies: 42
Views: 21782

Re: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work

Just to illustrate my problem :

SNMP Walk with the Dude :
TheDude06.jpg
Smae SNMP Walk with MIB Browser :
TheDude07.jpg
by CGirardy
Fri Sep 12, 2008 12:24 pm
Forum: The Dude
Topic: Problems with devices on a DHCP network
Replies: 10
Views: 2313

Re: Problems with devices on a DHCP network

bump
by CGirardy
Fri Sep 12, 2008 12:16 pm
Forum: The Dude
Topic: Kiss The Net (KTN) Beta available
Replies: 13
Views: 14397

Re:

nice idea...
but eveytime I start I got Just-in-time debugging
Please select a debugger
And if I stop it enoght, I get the main screen
and then if I stop it I got more of debugging :(
Same here
OS: Windows Server 2008 Standard (my Dude server)
IE: 7.0
by CGirardy
Fri Sep 12, 2008 12:10 pm
Forum: The Dude
Topic: discovering entire internet !
Replies: 11
Views: 2607

Re: discovering entire internet !

Hi,
How do you set your scan ?
Do you scan an entire network like 192.0.0.0/8 ?
by CGirardy
Wed Sep 10, 2008 8:46 am
Forum: The Dude
Topic: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work
Replies: 42
Views: 21782

Re: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work

bump... Am I the only one with my AS/400 issue ?
by CGirardy
Tue Sep 09, 2008 9:54 pm
Forum: The Dude
Topic: Problem with a Cisco PIX 501
Replies: 18
Views: 4524

Re: Problem with a Cisco PIX 501

No, I created second network. I didn't copy anything. I have seen that there are 2 other threads talking about this problem (I didn't search to be honest before opening this one) so it's not a new problem.... I'll forget about it and as it's working in the office on other models of PIX, I'm happy. T...
by CGirardy
Tue Sep 09, 2008 9:47 pm
Forum: The Dude
Topic: Problems with devices on a DHCP network
Replies: 10
Views: 2313

Re: Problems with devices on a DHCP network

It seems that this problem is finally solved by the ability to automatically scan network by submap (problem solved in RC1) You're doing a fantastic job Thanks again Edit : One is resisting.... TheDude03.jpg TheDude04.jpg Where does The Dude store these informations ? I have cleaned up my WINS serve...
by CGirardy
Mon Sep 08, 2008 9:51 pm
Forum: The Dude
Topic: Problem with a Cisco PIX 501
Replies: 18
Views: 4524

Re: Problem with a Cisco PIX 501

OK thanks
by CGirardy
Mon Sep 08, 2008 10:27 am
Forum: The Dude
Topic: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work
Replies: 42
Views: 21782

Re: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work

No one can help me on this problem ?
That's really weird.
by CGirardy
Sat Sep 06, 2008 10:14 am
Forum: The Dude
Topic: Problem with a Cisco PIX 501
Replies: 18
Views: 4524

Re: Problem with a Cisco PIX 501

Hi, Thanks again. It only discovers Telnet and Ping... I don't use any custom settings at all. Funny thing is that it's able to display the SNMP traffic graph for each interface. I want to attach a JPG but it says "Sorry, the board attachment quota has been reached.". My jpeg is 47 kb ... What's the...
by CGirardy
Fri Sep 05, 2008 8:27 pm
Forum: The Dude
Topic: SNMP Walk on an AS/400 doesn't work
Replies: 42
Views: 21782

SNMP Walk on an AS/400 doesn't work

Hi, I have a problem. I'm unable to do any SNMP request on my AS400 at the office. I have tested several software that are able to check my AS400 and get SNMP information from it from my Dude server but The Dude server itself is unable to do so. I have tested public as an SNMP community as well as m...
by CGirardy
Fri Sep 05, 2008 2:57 pm
Forum: The Dude
Topic: SOLVED in RC1 -TheDude 3.0B8 -Search function makes it crash
Replies: 2
Views: 1160

Re: SOLVED in RC1 -TheDude 3.0B8 -Search function makes it crash

I read somewhere if you don't search for something that exists it will crash... I am just curious are you trying sub strings or exact device name? I am really enjoying the dude also and I only have 150ish devices but only about 75 in my setup so far. It is so nice to see you are running against so ...
by CGirardy
Thu Sep 04, 2008 12:27 am
Forum: The Dude
Topic: Problem with a Cisco PIX 501
Replies: 18
Views: 4524

Re: Problem with a Cisco PIX 501

I still can't imagine why but here are 2 things to try. So lets make sure that the connection doesn't disappear... Start ping -t yourfirewall Then let the polling happen see if ping fails. And change the polling interval to say 2 minutes instead of the default. What happens if you do that? Maybe on...
by CGirardy
Tue Sep 02, 2008 9:19 pm
Forum: The Dude
Topic: Problem with a Cisco PIX 501
Replies: 18
Views: 4524

Re: Problem with a Cisco PIX 501

I have discovered that if I don't create any link on the map and observe my device settings, it's able to poll without any problem...
As soon as I create a link to my network, it freezes the polling and the interfaces disappear and reappear...
I still cannot find how to solve this problem.
by CGirardy
Tue Sep 02, 2008 7:16 pm
Forum: The Dude
Topic: SOLVED in RC1 : Attaching a Network Scan to a particular Map
Replies: 2
Views: 1107

SOLVED - Request : Attaching a Network Scan to a particular

This problem is solved in RC1.
You can finally scan for a specific subnet on a specific map :)
by CGirardy
Fri Aug 29, 2008 10:55 am
Forum: The Dude
Topic: dude sighting
Replies: 3
Views: 1254

Re: dude sighting

But if they make money by providing a network map using The Dude.......:(
by CGirardy
Fri Aug 29, 2008 10:37 am
Forum: The Dude
Topic: Problem with a Cisco PIX 501
Replies: 18
Views: 4524

Re: Problem with a Cisco PIX 501

Unfortunatly I don't have any pix so I don't know but lets see what is in the logs and if you can put wireshark on your pc and watch the traffic you can get some information that way. My PIX log indicates that it accepts the UDP snmp request.... that's all No error message Nothing abnormal. Well, I...
by CGirardy
Fri Aug 29, 2008 9:52 am
Forum: The Dude
Topic: When is there going to be a new version or beta?
Replies: 4
Views: 1280

Re: When is there going to be a new version or beta?

That's a great news....
Can we have more details on what's new or improved please ?
If you need any external testing, I'm very interested...
Thanks
by CGirardy
Thu Aug 28, 2008 9:00 pm
Forum: The Dude
Topic: Problem with a Cisco PIX 501
Replies: 18
Views: 4524

Re: Problem with a Cisco PIX 501

I still can't think of any reason why they would be detected and then dropped... but here are a couple things you can try. I doubt it but check the logs in the pix and find out if a rule is blocking access. Make an allow all rule for the dude server address just to eliminate this possibility... Is ...
by CGirardy
Thu Aug 28, 2008 8:40 pm
Forum: The Dude
Topic: Problem with a Cisco PIX 501
Replies: 18
Views: 4524

Problem with a Cisco PIX 501

Hi, I have a problem on my network at home. I have a Cisco PIX 501 as a firewall and when my Dude server polls it, the interfaces keep showing and disappearing.. I cannot get any stat from them. Of course, my SNMP community and all the rest is ok My computer is directly connected to a gigabit switch...
by CGirardy
Thu Aug 28, 2008 11:17 am
Forum: The Dude
Topic: Map elements randomly added in from other maps
Replies: 3
Views: 1334

Re: Map elements randomly added in from other maps

That's what I'm referring to here : http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=8&t=26202

That's the most annoying thing in Thedude.....
by CGirardy
Wed Aug 27, 2008 1:33 pm
Forum: The Dude
Topic: SOLVED : Looking for a tool to use Wake-On-Lan...
Replies: 5
Views: 3444

Re: Looking for a tool to use Wake-On-Lan...

Are you using full path to the wolcmd program in .bat file?
I have also added the full path to the wolcmd program in the batch but it's the [Device.MacAddressesColumn] variable that did the trick :)
Thanks for your help
by CGirardy
Wed Aug 27, 2008 1:14 pm
Forum: The Dude
Topic: SOLVED : Looking for a tool to use Wake-On-Lan...
Replies: 5
Views: 3444

Re: Looking for a tool to use Wake-On-Lan...

Thanks a lot, Works well if I type it in a DOS box but doesn't work from TheDude. Here's the command line I have created : C:\Softs\wol\wol.bat [Device.FirstMacAddress] [Device.FirstAddress] 255.255.248.0 But it doesn't seem to work when started from TheDude. Any idea ? Thanks EDIT : Found the probl...
by CGirardy
Wed Aug 27, 2008 10:45 am
Forum: The Dude
Topic: Problems with devices on a DHCP network
Replies: 10
Views: 2313

Re: Problems with devices on a DHCP network

All my devices are configured like this.. but I still have some devices with multiple names :(

Edit : Examples of what I get
by CGirardy
Tue Aug 26, 2008 5:46 pm
Forum: The Dude
Topic: Problems with devices on a DHCP network
Replies: 10
Views: 2313

Problems with devices on a DHCP network

Hi, My network is using DHCP for the computers and laptops. I have several devices in TheDude that indicates several DNS names because their address has changed and is taken by another device (mostly for my laptops). I'm not able to refresh this and delete the old name that was attached to the IP ad...
by CGirardy
Tue Aug 26, 2008 1:53 pm
Forum: The Dude
Topic: SOLVED : Looking for a tool to use Wake-On-Lan...
Replies: 5
Views: 3444

SOLVED : Looking for a tool to use Wake-On-Lan...

Hi, I'm looking for a Wake-On-Lan tool that can work with TheDude. I'm using Wolcmd but it doesn't accept a MAC address with : in it (only xxxxxxxxxxxx and not xx:xx:xx:xx:xx:xx) I've tried mc-wol but it doesn't work for me Does anyone know a good command line tool that can work please or a way to r...
by CGirardy
Tue Aug 26, 2008 1:39 pm
Forum: The Dude
Topic: SOLVED in RC1 : Attaching a Network Scan to a particular Map
Replies: 2
Views: 1107

SOLVED in RC1 : Attaching a Network Scan to a particular Map

Hi, I would like to know if there's a way to attach a subnet to a map and scan that subnet in this map only. I have 40 different subnets. I have created 40 different maps I would like to attach a subnet to a map so that I can automatically refresh a map with the new devices that could be discovered ...
by CGirardy
Tue Aug 26, 2008 1:31 pm
Forum: The Dude
Topic: Probe Thread
Replies: 325
Views: 255000

Re: Probe Thread

Hi, I would love to have a probe for an AS400 system (CPU / Network / HD) I don't understand why it works with MRTG and I cannot get it to work using The Dude. How can I do to translate this from MRTG to a probe in TheDude and why can't TheDude see the network cards ? Thanks for you help MRTG File u...
by CGirardy
Tue Aug 26, 2008 1:18 pm
Forum: The Dude
Topic: SOLVED in RC1 -TheDude 3.0B8 -Search function makes it crash
Replies: 2
Views: 1160

SOLVED in RC1 -TheDude 3.0B8 -Search function makes it crash

Hi, I have a problem : each time I use the search function in a map, it crashes the application. I have a total of 652 devices. Just wanted to let you know about this problem. Thanks Here's the report : 3.0beta8 ACCESS VIOLATION at: 40153a eip=40153a eflags=210202 edi=ffffffff esi=22f7bc ebp=22f804 ...
by CGirardy
Wed Oct 10, 2007 11:05 am
Forum: The Dude
Topic: Questions about The Dude v3.0 b6
Replies: 1
Views: 1212

Questions about The Dude v3.0 b6

Hi, I have installed this wonderful software and I'm totally aware that it's still a beta version. I have some questions about the way it discovers the networks and displays them on a map or submap My network is made of 14 different locations around the world, all managed from France. I have made su...