Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 21 matches

by omar_1966
Wed May 28, 2008 7:40 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: POWER SUPPLY
Replies: 1
Views: 838

POWER SUPPLY

I AM USING A RB133 WITH ONE UBIQUITY XR2 AND ONE XR5 I AM USING A 2 AMPS PS
DOES THE ROUTER BOARD HAVE ANY VOLTAGE METER OR ANY WAY TO SEE IF POWER SUPPLY IS WORKING FINE

THANK YOU
by omar_1966
Fri Apr 11, 2008 6:28 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 15 KM LINK DISCONNECTION
Replies: 6
Views: 1150

Re: 15 KM LINK DISCONNECTION

THANKS FOR THE HRLP
I HAVE THE LINK WORKING WITH TX/RXCCQ OVER 90%
SURFING AND DOWNLOADS ARE VERY GOOD BUT, MEN MESSENGER DOS NOT WORK, I HAVE BOTH RADIOS IN BRIDGE MODE. ANY IDEA WHAT COULD BE THE PROBLEM?

THANK YOU
by omar_1966
Thu Apr 10, 2008 11:25 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 15 KM LINK DISCONNECTION
Replies: 6
Views: 1150

Re: 15 KM LINK DISCONNECTION

THANKS FOR THE HELP
I LOWERED THE POWER OF THE CARDS END THE QUALITY CAME UP AND ITS IS WORKING BETTER. I HAVENT HAD ANY DISCONNECTION SINCE.
CAN ANY BODY EXPLAIN TO ME WHAT ARE THE BENEFFITS OF USING THE OTHER MODES IN 5.8GHZ
5.8 GHZ TURBO, 5.8GHZ-10MHZ,5.8GHZ,5MHZ?

THANK YOU
by omar_1966
Wed Apr 09, 2008 7:17 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 15 KM LINK DISCONNECTION
Replies: 6
Views: 1150

15 KM LINK DISCONNECTION

I HAVE A 15 KM 5.8 GHZ LINK I HAVE TWO RB133 WITH UBIQUITY XR5 CARDS AND 26 DB GRID ANTENNAS. I HAVE SIAGANLS BETWEEN -55 AND -60 TX/RX CCQ BETWEEN 45 AND 60% SIGNAL TO NOISE BETWEEN 20 AN 25 I HAVE DISCONNECTIONS OF ABOUT 30 MIN I AM USING 5GHZ MODE CAN ANYBODY TELL ME WHAT CAN I DO, AND ALSO TELL ...
by omar_1966
Wed Feb 20, 2008 8:36 am
Forum: Wireless Networking
Topic: APBRIDGE AND CLIENT PROBLEM
Replies: 2
Views: 857

Re: APBRIDGE AND CLIENT PROBLEM

Flags: X - disabled, R - running 0 R name="bridge1" mtu=1500 arp=enabled mac-address=00:0B:6B:57:08:EE stp=yes priority=32768 ageing-time=5m forward-delay=15s garbage-collection-interval=5s hello-time=2s max-message-age=20s Flags: X - disabled, R - running 0 R name="wlan1" mtu=1500 mac-address=00:0B...
by omar_1966
Tue Feb 19, 2008 9:15 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: APBRIDGE AND CLIENT PROBLEM
Replies: 2
Views: 857

APBRIDGE AND CLIENT PROBLEM

I HAVE A RB133 IN APBRIDGE MODE AND I AM USING ANOTHER RB133 AS A CLIENT I HAVE TO ACTIVATE WDS OTHERWISE THEY DONT COMMUNICATE WITH EACH OTHER IF I USE WINBOX I CAN SEE BOTH POINTS AND I OBTAIN IP FROM MY ROUTER BUT CANT GET ACCESS TO PAGES AND OTHER INTERNET ACCESS UNTIL I ACTIVATE WDS, I WAS USIN...
by omar_1966
Tue Feb 12, 2008 8:31 am
Forum: Wireless Networking
Topic: POOR LINK PERFORMANCE
Replies: 7
Views: 1441

Re: POOR LINK PERFORMANCE

I HAVE A HYPERLINK FIXED CHANNEL BANDPASS FILTER I ONLY USED A FEW HOURS BECAUSE SIGNALS DROPED VERY MUCH, ABOUT 20% I HAVE A ONE WATT AMP THAT I AM NOT USING. DO YOU THINK I SHOULD TRY IT WITH THE AMP OR SEE WHAT HAPPENS IF I HAVE LOW SIGNALS??



YHANK YOU
by omar_1966
Sun Feb 10, 2008 9:34 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: POOR LINK PERFORMANCE
Replies: 7
Views: 1441

Re: POOR LINK PERFORMANCE

THANKS FOR ANSWERING I HAVE THE S.N.R READIN NOT GRAETER THEN 25 IN 90% OF MY CLIENTS, I HAVE SEEN S.N.R READINGS FROM -3 TO 26. I HAVE A CLIENT ABOUT 600 METERS WITH A PERFECT L.OS. AND SIGNAL BETWEEN 50S AND STILL HAVE THE LOW PERFORMANCE AT THE SAME TIME THAT THE OTHERS HAVE. ALL POINTS WORK FINE...
by omar_1966
Sat Feb 09, 2008 9:08 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: POOR LINK PERFORMANCE
Replies: 7
Views: 1441

POOR LINK PERFORMANCE

HI

WHAT IS A GOOD SINGAL TO NOISE READING, AND TX/RX CCQ.

I AM HAVING LARGE PINGS AND LOW BANDWIDTH AT DIFFERENT TIMES, THIS CAN LAST FROM MINUTES TO HOURS AND THAN STAY WORKING FINE FOR ONE OR TWO DAYS WITHOUT ANY TROUBLE.

PLEASE HELP

THANK YOU
by omar_1966
Thu Feb 07, 2008 10:04 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: I THINK IS A NOISE PROBLEM
Replies: 1
Views: 933

I THINK IS A NOISE PROBLEM

HI EVERYBODY I HAVE A PROBLEM WITH MY RB133 AND AN UBIQUITY XR2 AND A 16 DB SECIOR ANTENNA. I HAVE THREE OF THESE ON THE SAME TOWER WORKIBG IN DIFFERENT CHANNELS AND SSIDS CLIENT SIGNALS ARE FROM 50S TO 60S NO CLIENTS MORE THAN 70S. IN ONE OF THIS I HAVE 7 CLIENTS, 5 ON ANOTHER AND 1 ON THE LAST ONE...
by omar_1966
Sat Dec 22, 2007 10:32 am
Forum: Wireless Networking
Topic: RB133
Replies: 1
Views: 668

RB133

I HAVE 1 RB133 AS AN AP BRIDGE IF I HAVE ANOTHER RB133 IN ANOTHER LOCATION IN THE SLAVE WDS MODE, CAN I CONNECT CLIENTS TO THIS SECOND ONE AS IF IT WAS IN THE AP BRIDGE MODE.
IS THIS THE WAY OF DOING IT?, WHAT I NEED IS TO APS IN DIFERENT LOCATION WITH ONE INTERNET CONNECTION



THANK YOU
by omar_1966
Fri Dec 21, 2007 10:02 am
Forum: Wireless Networking
Topic: WDS SLAVE
Replies: 2
Views: 788

Re: WDS SLAVE

THANK YOU
by omar_1966
Fri Dec 21, 2007 6:08 am
Forum: Wireless Networking
Topic: WDS SLAVE
Replies: 2
Views: 788

WDS SLAVE

I AM USING A RB133 AS AP BRIDGE AND I HAVE A RB133C AS A STATION, CAN I USE THIS IN THE WDS SLAVE MODE AND CONNECT 2 CLIENTS THAT ARE CLOSER TO IT THAN TO MY AP??
THIS HAS A LEVEL 3 LICENSE AND I CANT USE IT AS AP BRIDGE


THANK YOU
by omar_1966
Fri Nov 30, 2007 8:44 am
Forum: Wireless Networking
Topic: SECTORIAL ANTENNA
Replies: 7
Views: 1269

Re: SECTORIAL ANTENNA

I AM USING 600 MW CARDS IN 3 SECTORIAL ANTENNAS, I AM USING THEM PARALEL TO THE TOWER I AM NOT USING THE TILT BRACKET BUT, SOME BODY TOLD ME THAT THEY MUST HAVE SOME TILT EVEM FOR LONG DISTANCE COVERAGE.
by omar_1966
Thu Nov 29, 2007 5:41 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: SECTORIAL ANTENNA
Replies: 7
Views: 1269

Re: SECTORIAL ANTENNA

THANK YOU
SO THE BEST IS TO PLACE THEM EVEN WITHA THE TOWER?
by omar_1966
Thu Nov 29, 2007 8:57 am
Forum: Wireless Networking
Topic: SECTORIAL ANTENNA
Replies: 7
Views: 1269

SECTORIAL ANTENNA

I HAVE A SECTORIAL ANTENNA IN A 80 FEET TOWER I HAVE CLIENTS FROM .5 TO 5 KM

HOW DO I KNOW THE ANTENNA TILT THAT I NEED TO USE, OR SHOULD I PUT THE ANTENNA WITH NO INCLINATION AT ALL???

PLEASE HELP
by omar_1966
Mon Nov 12, 2007 10:28 pm
Forum: General
Topic: dhcp and ip problem
Replies: 3
Views: 707

dhcp and ip problem

I HAVE ABOUT 25 USERS IN MY WIRELESS NETWORK AND I HAVE THIS PROBLEM, I HAVE MY ROUTERS DHCP ENABLE, USERS TAKE DYNAMIC IPS FROM MY ROUTER BUT, SOMETIMES THEY EXPERIMENT AND PUT A ROUTER WITH DHCP ANABLE OR PUT STATIC IPS IN THE LAN CARDS AND USE IPS ALL READY USED AND MAKE MY NETWORK CHRASH. IS THE...
by omar_1966
Mon Nov 12, 2007 12:02 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 2 xr2 cards one rb133
Replies: 2
Views: 694

Re: 2 xr2 cards one rb133

THANK YOU FOR ANSWEARING.
I CAN INSTALL ONE XR2 IN ONE OF THE TWO SLOTS ON TOP OF RB133 AND ONE ON THE BUTTOM.
WILL THEY WORK TOHETHER BEING THAT CLOSE AND IN THE SAME BAND??
WILL THEY INTERFER EACH OTHER?
by omar_1966
Sun Nov 11, 2007 4:24 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 2 xr2 cards one rb133
Replies: 2
Views: 694

2 xr2 cards one rb133

I HAVE TWO CLIENTS HARD TO REACH, WITH A 24DBI ANTENA TOWARD EACH ONE I AM USING A 1 WATT AMP WITH A TELETRONICS AP AND A SPLITTER. I DONT WANT TO USE THE AMP. WILL IT BE BETTER IF I USE AN RB133 WITH 2 XR2 CARDS ONE TO EACH ANTENNA OR SHOULD I USE UNE RB133 FOR EACH CARD.

THANK YOU
by omar_1966
Tue Oct 02, 2007 12:01 am
Forum: Wireless Networking
Topic: SIGNAL LEVEL
Replies: 2
Views: 672

Re: SIGNAL LEVEL

THANKS FOR ANSWERING THATS CORRECT I HAVE TRAYED CHANGING CHANNELS BUT, DOES NOT WORK. THEY SEE EACH OTHER YOU CAN SEE THE SIGNAL LEVEL OF THE OTHER BUT THEY DO NOT LET ANY THING GO THRU. I HAD 2 SENAO WORKING IN THIS CONDITIONS, THEY HAD TIMEOTUS AND I WANTED TO TRY MIKROTIK. I DONT HAVE EXPERIENCE...
by omar_1966
Mon Oct 01, 2007 9:33 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: SIGNAL LEVEL
Replies: 2
Views: 672

SIGNAL LEVEL

I HAVE 2 RB133 WITH UBIQUITY XR2 CARDS WITH 16 DBI SECTORIAL ANTENNAS, CONFIGURED AS AP BRIDGE/WDS, SIGNALS ARE -72 TO -78 ON BOTH AP. WHEN I TESTED THEM ON THE BENCH THEY WORKED FINE BUT, NOW THE SEE EACH OTHER BUT THERE IS NO CONNECTION BETWEEN THEM. DISTANCE IS 5 KM 15 METER TOWER IN BOTH PLACES....