Community discussions

MikroTik App

Search found 21 matches

by aprmicro
Mon Feb 16, 2009 11:01 am
Forum: General
Topic: Help with external squid proxy with Debian
Replies: 24
Views: 5621

Re: Help with external squid proxy with Debian

Hey GuJack20, what ROS version did you use?
by aprmicro
Fri Oct 24, 2008 6:21 pm
Forum: General
Topic: PPPoE Clients not receiving Gateway
Replies: 5
Views: 902

Re: PPPoE Clients not receiving Gateway

I have some Mikrotik Clients running PPPoE client, that is NOT receiving their gateways. If we power them off, and back on, no prob. If it disconnects later, then when it reconnects, no gateway.
I also have this problem...

I hope Mikrotik will fix this. Thanks,

apr
by aprmicro
Fri Sep 12, 2008 5:48 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Lan protector
Replies: 8
Views: 2491

Re: Lan protector

don't worry, if a lighting strikes in your antena tower there will be no more need for lan protector :lol:
It does, really...

:lol:
Yeah... I also need this... So I will gorund the RBs...
by aprmicro
Thu Aug 28, 2008 11:21 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: rb411 and Continuous Ethernet boot
Replies: 2
Views: 1444

Re: rb411 and Continuous Ethernet boot

Nevermind... I got it to enter setup...
by aprmicro
Thu Aug 28, 2008 9:36 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: rb411 and Continuous Ethernet boot
Replies: 2
Views: 1444

rb411 and Continuous Ethernet boot

Hi all, I was trying to recover an rb411ah but I accidentally selected Ethernet Boot from Setup. So now it continously reboots... RouterBOOT booter 2.15 RouterBoard 411AH CPU frequency: 680 MHz Memory size: 64 MB Press <delete> key within 2 seconds to enter setup.. trying bootp protocol................
by aprmicro
Mon Jul 21, 2008 8:15 pm
Forum: General
Topic: How to redirect HTTP (tcp 80) ports to another server
Replies: 24
Views: 19181

Re: How to redirect HTTP (tcp 80) ports to another server

It will work if you set the squid server to be transparent, but not if you need it to authenticate via LDAP. Thank you Hilton. But I tried some of the examples above and it doesn't work here. As I read through this thread again , I think I have a different network as yours. I have something like: I...
by aprmicro
Mon Jul 21, 2008 4:53 pm
Forum: General
Topic: How to redirect HTTP (tcp 80) ports to another server
Replies: 24
Views: 19181

Re: How to redirect HTTP (tcp 80) ports to another server

Hi Hilton,

So, did you call tech support? Is there any resolution for this redirect to squid server problem?

Thanks,

apr
by aprmicro
Fri Jul 18, 2008 3:56 pm
Forum: General
Topic: Radius Server and Hotspot trial.
Replies: 3
Views: 1754

Radius Server and Hotspot trial.

Hi So, I have setup my clients for PPPoE authentication on an rb532a and we have a Radius server with a Mysql backend. Now we want to offer them Hotspot with MAC Authentication instead of PPPoE for faster and less problems upon login. Now my problem is, I want them to have a trial with the new hotsp...
by aprmicro
Wed Jan 23, 2008 4:58 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: How to backup Secrets of PPP?
Replies: 6
Views: 6025

Re: How to backup Secrets of PPP?

ok. thanks mrz.

aprmicro
by aprmicro
Tue Jan 22, 2008 5:37 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: How to backup Secrets of PPP?
Replies: 6
Views: 6025

Re: How to backup Secrets of PPP?

Ok, done it. How do you restore it?

No other way but copy and paste it into ssh? :shock: :D

Thanks,

aprmicro
by aprmicro
Tue Jan 22, 2008 4:02 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: How to backup Secrets of PPP?
Replies: 6
Views: 6025

How to backup Secrets of PPP?

Hi,

Is there any way you can backup the Secrets of PPP?

I am using rb133 and RouterOS 3.0 .

Thanks,

aprmicro
by aprmicro
Mon Jan 21, 2008 3:12 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: How to copy/move/backup Usernames and Passwords from User Ma
Replies: 6
Views: 1293

Re: How to copy/move/backup Usernames and Passwords from User Ma

I installed router os v3.0 and then installed usermanager. All is well now. :D

Thanks,

aprmicro
by aprmicro
Mon Jan 21, 2008 12:31 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: How to copy/move/backup Usernames and Passwords from User Ma
Replies: 6
Views: 1293

Re: How to copy/move/backup Usernames and Passwords from User Ma

Ok, I just saw on Mikrotiks website that usermanager is not working in this version.

'User manager database backup loading isn't working in this version. It will be fixed in 2.9.51'

Hey itsh.net. Thanks for the tips. I will try those tips on 2.9.51.

aprmicro
by aprmicro
Mon Jan 21, 2008 5:09 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: How to copy/move/backup Usernames and Passwords from User Ma
Replies: 6
Views: 1293

Re: How to copy/move/backup Usernames and Passwords from User Ma

Still no go. I still get an error 'no such command or directory' . There is no user-manager command in /tool. I am using rb133 with RouterOS v2.9.50.

Anyone know why?

Thanks,

aprmicro
by aprmicro
Sun Jan 20, 2008 7:08 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: How to copy/move/backup Usernames and Passwords from User Ma
Replies: 6
Views: 1293

Re: How to copy/move/backup Usernames and Passwords from User Ma

Hi,

Thanks for info. But I get an error 'no such command or directory'. As I can see, there is no '/tools usermanager' command. I am using rb133 with RouterOS v2.9.50.

aprmicro
by aprmicro
Sun Jan 20, 2008 5:21 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: How to copy/move/backup Usernames and Passwords from User Ma
Replies: 6
Views: 1293

How to copy/move/backup Usernames and Passwords from User Ma

Hi, How do you copy/move/backup ONLY the Username and Passwords for PPPoE from User Manager. I mean right now I am deploying an rb133 as a PPPoE server and later on I want to upgrade/replace the rb133 with the new rb333. And I have a new setup for the rb333 that is NOT the same as the rb133. How do ...
by aprmicro
Mon Nov 19, 2007 6:26 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: RB133c and pppoe.
Replies: 3
Views: 1198

Re: RB133c and pppoe.

I need to setup PPPoE immediately for about 10 clients and it is the only available solution for me right now. I will be using the rb133c w/ ROS v2.9 for special users of my network. I think I will go with the rb133 on my next purchase so I can have the option of adding a wireless AP. Thank you for ...
by aprmicro
Sun Nov 18, 2007 10:35 am
Forum: Beginner Basics
Topic: RB133c and pppoe.
Replies: 3
Views: 1198

Re: RB133c and pppoe.

Ok. I guess I have to answer my own question... It can be done. It is working...

I am wondering how many users it can handle...

Anyone?

Thanks,

apr
by aprmicro
Sat Nov 17, 2007 1:17 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: RB133c and pppoe.
Replies: 3
Views: 1198

RB133c and pppoe.

Hi all, I have searched the forums but didn't find an answer. My Question is: Can I setup the rb133c as a pppoe server for 10 clients using only the ether1 as connection? Is it possible? Here is a diagram: Net-----------------------10 pppoe clients | |(LAN) rb133c (pppoe server) Thanks, apr Edit: Di...
by aprmicro
Wed Oct 24, 2007 5:38 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Where to get the 3.0rc6 for rb333?
Replies: 3
Views: 1001

Re: Where to get the 3.0rc6 for rb333?

WinXP's command prompt was used to telnet the rb333... yeah, I know it's not secure... but i am just starting to get acquainted with the rb333...

Nevermind, I found a 3.0rc6 for ppc here

Thanks anyway.

apr
by aprmicro
Tue Oct 23, 2007 8:47 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Where to get the 3.0rc6 for rb333?
Replies: 3
Views: 1001

Where to get the 3.0rc6 for rb333?

Hi all, I am new to Mikrotik. I have a new rb333 which had a 3.0rc6. I then upgraded it to 3.0rc8 using 'routeros-powerpc-3.0rc8.npk' . Now I want to downgrade to 3.0rc6. Where can I download the 3.0rc6? Thanks, apr Edit: There is a bug on the 3.0rc8 which don't want WinXP's 'command prompt' to expa...